Вече не сме дюканки-дебеланки, пролетта посрещаме слаби кат' фиданки - 168

• 26 082
  • 453
  •   1
Отговори
# 390
Купих днес от МЕТРО царевично нишесте.Мога ли утре с него ,прясно мляко и яйца да направя някакво кремче?И в какви пропорции да са продуктите?

Според мене може да си направиш кремче, наистина както казва Кри, дозата царевично нишесте е 1 ч.л. на ден, затова ще ти дам рецепта за ванилово кремче-доза за 2 дни:
Ванилов крем с вкус на банан и ром
Продукти: 500мл. прясно мляко 0.1%, 250мл. топла вода, 1с.л. царевично нишесте с вкус на банан, 3 яйца, 2с.л. течен подсладител "Суитли", капки течна есенция ром, 1/2 пак. желатин на "д-р Йоткер";
Приготовление: Затопляте млякото с водичката на котлон в подходяща касеролка(тенджерка), прибавяте предварително разтвореното в студена до хладка водичка нишесте, добавяте и предварително разбитите с миксер на пухкав крем яйца, бъркате постоянно докато крема се сгъсти, оттегляте от котлона и прибавяте подсладителя и есенцията, разбърквате добре, оставяте леко да отдъхне и прибавяте желатина приготвен според указанието на опаковката, след което наливате кремчето в купички, като поизстине слагате купичките в хладилник. Дозата е за два дни(заради количеството мляко в крема, а и заради нишестето). Става чудно, вкусно и много леко кремче!

ПП Всъщност излизат 4 нормални купички за крем от по големите, така, че дозата може да стигне и за 4 дни!
Царевичното ти нишесте може и да си е чисто, натурално, но тогава капни и течна есенция ванилия и ще стане 1:1 крем ванилия!

Редакция: Момичета намерих царевично нишесте "Какао", всичко си му е наред, но процента мазнини в него е 0.66%(демек отива към 0.7%), за сведение в останалите видове нишесте процента мазнини е 0.1%, та въпроса ми е какво ви е мнението за направата на крем с такова нишесте като количеството му естествено няма да надвишава дневната позволена доза. Само го гледах, не съм го купила, исках първо да се допитам до вас и сега покрай въпросчето на Тони бг се подсетих newsm78!

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 23:26 от Tumba_lumba

# 391
  • София :(
  Стадооо, пожелавам ви лека, режимна нощ и много минуси утре  Hug

Либа ви  Hug Hug Hug
  Либа ви аз, ама ако някой скоро не ме осветли как да си сложа сестрица - уфсица в подписа, така ще се разблея, че ще ви проглуша ушите  Crossing Arms
  Gardenia, благодаря ти, мила. Ама това само показва каква съм голяма бяла птица и това, повярвайте, няма нищо общо с режима, просто съм патка  ooooh!
   УФСЪ съм, ама сравнението с другите добитъци не пречи, напротив, само подчертава предимствата на овчето стадо  Joy
   Само като се сетя за вас, за настроението и духа тук, и забравям всички ядове. Страхотни сте всички  Hug

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 00:02 от mimensita

# 392
  ... как да си сложа сестрица - уфсица в подписа...
 ...това само показва каква съм голяма бяла птица и това, повярвайте, няма нищо общо с режима, просто съм патка...  [/b][/i]
hahaha hahaha hahaha За утре да си си избрала от кое семейство си  Hug

# 393
Ванеса  Hug цяло кило си свалила, а newsm78 6 кила до края, а newsm78 ще ме оставяш сама да си грухтя, 'начи Sad
Ааа ,не си сама Кри  Hug - ей ма на - аз съм си тука и хич не съм помръднала...продължавам да си грухтя и туй то...  Crazy тъй че ше си грухкаме заедно още време  Animal Pig
Люси - що седиш на балконя и нищо не казваш - ко стана с твоя сладолед ... да споделиш,че моя мъж са впичатли ...  Hug
Светлат- може ли алпинисткото въже за ден - два на заем ...  Heart Eyes
Ай сега лека ви нощ,че не остана кога да спим,та да отслабваме  Heart Eyes
ПП: тююю стана ... от амнайсти опит ... дали шъ мъ приемити у стадуту бааа ... ай лека  Heart Eyes еййй,ма мноу ми отива уфсътъ на тъз полянка зилена  Mr. Green

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 00:31 от mirka75

# 394
  • София

Люси - що седиш на балконя и нищо не казваш - ко стана с твоя сладолед ... да споделиш,че моя мъж са впичатли ...  Hug

Сичко изтрих, без да искам .... пиша пак : седнах да ви изчета, ма се Фанах за главата  ooooh! те такава тема не бех виждала откак съм у форума, бре!!!! ТолкУз спам на едно место  Shocked не е за вярване....

Бях на купон, ма съм изпуснала по-големия купон тук Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Яд ме е, защото от спам аз най свалям Mr. Green, па сега си нямам и овцаааааааа  smile3511

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 00:49 от Lucie

# 395
  • София :(
   Добро утро  Hug
  Гледам, минало ви е  Laughing, сега за разсънване, заповядайте

А при мен положението е кафе с "компания"  Wink
   Ей, гадно е да си жена, независимо от какъв вид, чакам го, МЦ-то, подула съм се... и 2 кила вода ми тежат на канатара. Че ме е затресъл и един ПМС..., само буча, чак сама не се трая  ooooh!
  Како и да е, хубав почивен ден ви пожелавам  Hug

# 396
  • до Бургас
Добро утро и от мен:)
mimensita - кафенцето е чудесно, благодаря Hug
Днеска съм 4-ти ден ПЗ и нямам никакъв минус,  друг път ще се тегля след края на П, дано да има минусче:))
Пожелавам на Всички лек и приятен ден!!!  bouquet

# 397
Идвам да кажа добро утро .. понеже ми стана навик след събуждане 1.отивам да си правя кафе ( 2. през тия 7 мин съм в банята ... ) и 3. сядам на компа  Hug   след малко отивам на изпит..  smile3523  и послеее само хубави неща целият ден ! целувкии на всички
п.с. благодаря ви , че ще ми стискате палци .. ще му видя сметката и на тоя  Twisted Evil

# 398
  • София
Добро утро на всички  Hug
Започвам да приготвям съботната закуска на ламите  Crazy ама да си разходя най-напред уфсътъ из темата  Laughing
Филюдка  Hug Hug Hug
Посестримата Татитка се беше затъжила  Hug Hug Hug
Ето малка закуска, не се бутайте, има за всички  Crazy

Ренка, успех!  bouquet fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085

# 399
Добро утро  Heart Eyes
След снощния спам-нямам минус  Crossing Arms

Кри  Heart Eyes Аз съм на П дни,нещЪ трева,ше закуся едно агънце  Twisted Evil

Хубав ден     bouquet

# 400
Добро утро   Simple Smile и от мен.Нямам разлика от вчера,но явно е от МАСЛИНИТЕЕЕЕЕ. ignore2
Ренка успех на изпита.

# 401
  Добро утро и от мен,банда!
  КРИ, smile3534Много рано,беее!Вълците още вият навън,а овсете се разхождат още....

# 402
  • София
Добро утро! Hug Прекрасен ден е навън!
Ренка, в този ден, много ще ти върви, но въпреки това, ще ти стискам палци! Hug  bouquet
Мименсита, мерси за кафенцето  bouquet Хубавото на синдрома е, че бързо минава  Sunglasses
Кри  Hug
Положението с килцата при мен е същото - нямам помръдване. Вчера ми беше петият П - единствено след първия имах 1.5кг минус и после си останах така  Laughing Което... също не е лошо, като се замисля. Все още си опознавам реакциите в различните дни и не знам от днес - какво да очаквам, само се наблюдавам, отворила съм една програма, в която всекидневно пиша ли пиша: всичко , което хапна през целия ден, даже витамините пиша като ги глътна, да не ги забравям, в отделен прозорец е теглото, Fitness Assistamt се казва. Има много възможности, ама аз само някои от нещата ползвам.
Връщам се назад да чета, ама след разходката   animal037
Хубав ден на всички и не забравяйте довечера часовниците  Hug ...че инак сетне ша укъсниееете за паша  Laughing

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 07:43 от Snow4eva

# 403
 Добро утро момичета
 Мименситка мерси за кафето,подробните и полезни съвети.Успех в свалянето на килата. Hug
 Аз да питам: Ако сваля килограми в трета,да я удалжавам ли?
Отивам да ви чета че съм пропуснала бая.
Лек и пролетен ден.  bouquet

# 404
  • София
Ако сваля килограми в трета,да я удалжавам ли?
Да  Peace
И още нещо - бях решила да не се обаждам повече  Crazy  но нали съм уфсъ, не трая  Crazy
По повод употребата на царевично нишесте - Дюкан е казал до 1 ч. л. за сгъстяване на сосове, ако се наложи, т. е. не се подразбира всекидневно. Освен това никъде не е споменал, че става и за кремчета. Имаше преди известно време една дюканка, Мамчето Hug Hug Hug, много готина дама и дружка от водната аеробика. Та тя беше възприела точно така ограничението за нишестето - по 1 ч. л. на кремче, на ден. Е не сваляше и не сваляше, а имаше "добро" начално тегло и иначе си беше режимна. Спря кремчетата и тръгна да сваля. Та не знам - всеки организъм е различен и всеки има глава на раменете си. Но аз не бих си удължавала престоя във втора фаза заради удоволствието да хапна нишестено кремче, при условие, че има толкова други сладости. Peace

Общи условия

Активация на акаунт