В НОЕМВРИйска пупа вече сърчицето тупа

• 15 961
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро на всички  Hug
Ива за ФК съм чувала, че някои жени пият по 2 хапчета, но чак по 4  newsm78 Ако правилно си спомням излишното количество се изхвърля от организма, но може и да бъркам. Аз сега пия по 1 таблетка ФК + витамините Центрум матерна, в които също има ФК.
За котките - нямаше ли ваксина за тях за токсопламоза  newsm78
Хриси, Стели, Ива, Мария хубави булки сте били  Hug
Мария винаги съм си мечтала за такава приказна сватба.
Хриси как ти завиждам, че не си на работа и ще се насладиш на хубавото време.
Коооомммм, много се радвам за теб да знайш  Hug Честито ти сърчице мъжко.
Една приятелка за проследяване на бременността беше платила в Тина Киркова над 400 лв (ако помня правилно) и това й включваше преглед с УЗИ и изследвания всеки месец, 3D но за снимки и запис на CD се доплаща допълнително. Сега е в 9-я месец и всяка седмица ходи да слушат тоновете на бебчо.
Момичета първия преглед на 3D в 12 г.с. ли се правеше? Имам някакви такива спомени  newsm78

Аз изкарах кошмарна нощ. Цяла нощ сънувах ужасни сънища (небяха свързани с бременността).

# 181
Аз ще се включа още няколко пъти и като ме грабнат задълженията ще изчезна до утре, вдругиден.
Биляна, аз имах силно течение с предишната бременност и ми казаха никакво лечение, докато съм бременна  Peace Като родих се оправих. За изследванията там ми казваха всеки месец какво следва и вече не помня  Embarassed
Петя, ми вие там сте баровки  Wink Шегувам се, Шейново не е частно. Страшна мизерия и неразбория е вътре. Но пък са големи специалисти и раждат много бързо.
Ех, като видях снимката на Мария как ме хвана носталгията по моренцето...Между другото аз съм от Бургас, но се установихме в София.
Мария, много сте хубави! Но не видях как сте украсили по пясъка...понеже съм виждала такива сватби и е страшно красиво.
Яничка  Hug

# 182
Добро утро, момичета Hug Минавам да ви навестя преди да отида на работа Simple Smile
Изядох една малка вафличка и сега ми е гадно...Много хубави булки   bouquet
Много ми харесва роклята ти maria.krumova И идеята за морето Flutter
Това ме наведе на мисълта,че с милото като идем на море тази година, ми направо да дръпнем един изнесен ритуал на плажа....и без това толкова много обичам мооооретоооо.Хем няма да е сватба, хем ще е готино.Само двамата с кумовете примерно....
Казах море, та да ви питам-Кой месец планувате почивката си, защото аз смятам да е по-рано от август  Mr. Green
комикс Честито сърчице  bouquet

Аз имам заек, той нали не пречи Confused

Аз не съм била булка, ама ето малко снимки от годежа :
ЦЪК

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 09:56 от ♀Boyanna♂

# 183
Здравейте момичета.Да се включа по въпроса с котките-и аз имах коте и сле дтова забременях.Всички  ми натякваха,да го махам,но аз  не можех да си представя,че ще го изхвърля защото  ще си имама бебе(все едно ми е запълвало времето докато забременея)Четов в нета и реших,че си направя изследвания за токсоплазмо(отрицателно беше) и ,че няма повече да му чистя котешката тоалетна.Също така котето си пиеше всеки месец хапчета за паразити и не излизаше никъде,защото живеем на 13 етаж.Когато родих,няколко месеца не го пусках в спалнята при бебето,но после се срещаха в другите стаи.Има варианти,не е нужно да се лишавате от любимеца си.Дано не ви досадих,чао и лек ден

# 184
  • Пловдив Белащица
Извинявайте, че зарязах така темата.
Тия дни много ми се гади и си мислих, че само вчера не съм влизала и сега седнах да пускам нова тема, а то ... цели два дни не съм влизала и се оказа че сте изписали за това време 18 страници  Shocked

Относно общата регистрация и паролата предложих да дам на лични на всеки, който иска, без да се срамувате и притеснявате. Ако искате ще го обявя и така свободно в поста.

Миналата бременност ползвах козметиката против стрии на тази фирма
Продават се в Англия и Америка. Но от всички, които са я ползвали са много доволни. Аз не получих нито една стрия, макар че в пубертета се нацепих.

radostta82, в отчетните, клюкарника и красива мама май беше, не се отчитат постовете.

За котките няма ваксина против Токсоплазмоза. Разрешението е следене чрез кръвни изследвания за бъдещата майка и често миене на ръцете, както и почистване на тоалетната с ръкавици, по възможност друг да я свърши тази работа. Но по-често токсоплазмозата е от недомашни животни, както и от не обработено месо (сурово, от рода на луканки, сурово пушени меса, сурово сушени и прочие). Ние нашето коте го махнахме, когато малката стана на годинка. Просто ми стана невъзможно тичанета след прохождащо дете и чистенето на косми.

# 185
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен.
Страшно хубави булки сте.
Това кокосово масло на Палмерс и други са ми го хвалили. Но го няма тук за съжаление.

Коя седмица смятате да се записвате на женска консултация.

# 186
Момичета днес ходих при доктора за да ми прави картон за ЖК. И понеже ми записа и кръвна група ,като чу че съм отрицателен резус фактор се ококори. И сега трябва да ходя в кръвна банка за антитела. Моля ако някой знае да ми обясни какво е точно това.
Не че съм се уплашила, но все пак явно не е добър фактор.Благодаря ви предварително.

# 187
за отрицателният резус фактор знам че се прави нещо като ваксина в някоя от седмиците, защото иначе има опасност организма ти да го отхвърли, и след това мисля че няма проблем Simple Smile

# 188
Здравейте Simple Smile Много хубави булки, то бива бива ама чак пък толкоз  Hug  Grinning Утре вечер мен приятеля ми ще идва с родителите си да ме иска от мойте родители Mr. Green , после годеж и сватба  married Аз се притеснявам от това, че ше бъда най-вероятно вече с коремче на сватбата. Sad

# 189
Валичка ето виж тук има теми за резус фактора: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37207.0
От приятелка съм чувала, че се следят някакви антитела и след раждането да 72 часа трябва да ти бият някаква инжекция, за да не се образуват антитела при следваща бременност. Не е нещо страшно, не се притеснявай.

# 190
Здравейте, мами! Много нещо сте изписали. Видях прекрасни булки – върнахте ме назад във времето към моята сватба и невероятните емоции, свързани с нея.
Brittany, предстои ти чудесно изживяване После да разкажеш в подробности как е минало събитието.
За отрицателния резус фактор – подкрепям написаното от  yani4ka_83.  valichkaaa, не се тревожи, всичко ще бъде наред.
Аз нямам особени неразположения от бременността. Гади ми се понякога през деня, но много слабо. Не ми пречи на апетита. Напротив – хапвам си завидно добре и имам вече 4 кг. отгоре. Само се чудя дали апетитът ми се дължи на бременността или на спирането на цигарите (страстен пушач съм; години наред пуша и то много, но сега ги спрях от раз.)
Четох, че някои от вас пият безкофеиново кафе, та по този повод: чувала съм, че безкофеиновото е по-вредно от кофеиновото, защото кофеинът се извличал чрез химична обработка и в кафето оставала част от химикала. Знаете ли нещо по въпроса?
И още нещо да попитам – пиете ли някакви витамини и лекар ли ви ги назначи или сами решихте?
Хубав ден на всички и много слънчево настроение!

# 191
bilyana44 - от 11г.с. до 14г.с. се прави ранен БХК(био химичен скрининг - взимат ти кръв, за генетични увреждания  ) или късен от 15г.с. до 19 г.с. - но е по-добре ранния да се направи. От 18 г.с. до 24 г.с. - се прави Фетална морфология - преглеждат се всички органи и системи на бебо. На всяка консултация пълна кръвна картина и урина. В движение и други неща ако се налага.

Ива - не знам дали ще добиеш представа
http://www.linkos.bg/ilia/snimki/svatba/dona/
http://www.linkos.bg/ilia/snimki/svatba/dona/IMG_0107.JPG
http://www.linkos.bg/ilia/snimki/svatba/dona/IMG_9680.JPG
http://www.linkos.bg/ilia/snimki/svatba/dona/

♀Boyanna♂ - истински бонбон си Simple Smile

# 192
Здравейте момичета! Ама верно много пишете. Много Ви се радвам на всичките. За съжаление в този прекрасен слънчев ден аз съм на работа, а и в къщи правим ремонт, но има време да се наслаждаваме на хубавото време.
Относно симптомите не знам какво да кажа. Мен не ме опъва така, може би е още рано, а може би защото ми е втора бременност, не искам да си помислям, че може да има някакъв проблем, защото до 03.04 /тогава съм на гинеколог/ ще се побъркам. Но да оставим мрачните мисли. Желая ви хубав, слънчев и изпълнен с радости ден. Целувки от слънчев Пловдив!!!

# 193
Всички сте прекрасни булки  Hug Браво!! Grinning, а особено снимката на Мария е жестока, наистина ли в тези дрехи се оженихте  smile3521, чудесно е!

Имам един въпрос към всички вас, говорим си за татковците дали сме женени или не и повечето от нас като чета не са. Ние също не сме и си живеем заедно, но вчера разбрах, че процедурата по приемане бащинството на детето много се е усложнила и вече не се иска само подпис за съгласие от бащата ,а били един куп документи  newsm78, някоя от вас дали знае нещо по въпроса???

# 194
Трапчинка, не ме втрещявай така, моля те, и ние не сме "бракувани"... newsm78

Най-вероятно ще искат декларация от общината за фактическо съжителство, която нито знам какво представлява, нито къде се подава заявлението, нито кой издава сама декларация....

Отивам да питам чичко Гугъл... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт