Любители на котки - тема 21

• 18 617
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
Девил, за кой ли път ще кажа, че си супер търпелива! Сега какво следва? Мъжа не е ли бесен за опропастените дрехи?   Моя щеше да си ни изхвърли всички дружно  Mr. Green
Вчера ме пита не можело ли на каишка да разходим котките навън  Joy Странни идеи му идват на мойто мъж. Като знам колко кучета има около блока... след разходка ще се върна само с каишките. Или пък това му е тайната мисъл..
Една съседка от 8 етаж ми разправя вчера как Нико й ходил на гости преди време. Пуснала го била вътре, разходил се той и си излязъл  Laughing Аз се чудя що напира все да излиза, а той на кафе с бабите се събира.

# 151
Здравейте Simple Smile И аз се присъединявам към клуба, защото обожавам котките и ако родителите ми бяха по-благосклонни към тях нямаше да имам само една Grinning
http://prikachi.com/files/729867f.jpg http://prikachi.com/files/729870P.jpg
Искам да попитам нещо, което майка ми ми каза, че чула Simple Smile Вярно ли е, че за да е здрава котката трябва да роди поне един път?

# 152
Я, каква е кокона, с щипки по козината Flutter.

Марго е вече мъж Blush. Видях го, че мн съсредоточено си ближе междулапието (задното) и беше... Blush Blush Blush

# 153
  • София
...
Вчера ме пита не можело ли на каишка да разходим котките навън  Joy Странни идеи му идват на мойто мъж. Като знам колко кучета има около блока... след разходка ще се върна само с каишките. Или пък това му е тайната мисъл..
Преди няколко години редовно срещах на "Мария Луиза" близо до халите възрастни мъж и жена, които си разхождаха сиамската котка на каишка, минаваща през гръдния кош. Laughing И котката си ходеше съвсем нормално. Ако са моите ще гледат да се скрият някъде Joy

foaming, голямо пухче ти котето! Как се казва?
Аз също съм чувала, че е добре да родят веднъж/и за кучета също/, но не знам с каква обосновка. Възможно е да са само бабешки приказки. Моите са котараци и не съм се интересувала.

# 154
  • Варна
foaming,
добре дошла при нас, много сладко писе. На въпроса ти - не, категорично не е вярно! Това са градски легенди. По принцип при некастрираните котки съществува риск от развитие на тумори на млечните жлези, яйчниците и матката и този риск по никакъв начин не се влияе от факта дали котката е раждала или не.

# 155
Месечинка виторога, благодаря за отговора на въпроса ми Simple Smile И все пак не знам какво да направим точно, защото пък и хапчетата са вредни, а иначе не можем да я изтърпим да се маже по земята Grinning
Иначе благодаря Simple Smile Малко ме е срам да кажа как се казва, но какво пък... Обръща се само и единствено на Бебе... Аз я научих така, но какво да се прави, вече това й е името Simple Smile

# 156
  • София
За кучетата знам,че е хубаво да родят поне веднъж,за да не озлобеят,може би и за котетата важи.Нашата писана я запознахме с един пухчо,роди три сладурчета,но втори път не ги събрахме Simple Smile,моят мъж казва,че се отнасяло и за котките.

# 157
  • Варна
Не е вярно това нещо Naughty Ама изобщо. Нито за котки, нито за кучета. Това са пълни измишльотини.
foaming, тя и да роди котката, нали ще е еднократно, после пак ще се разгонва. Нищо не се печели с това "раждане за здраве". Първо носи риск малко или много, второ си е емоция и травма за животното. Хапчета и инжекции са абсолютна отрова. Единствените варианти са да се изтърпява животинчето или да се кастрира. По-добрият вариант е кастрацията, но срам не срам ще призная, че ние за момента не се престрашихме. Въпреки, че имаме много готин вет, просто не можахме да се навием. А нашата сладурана май всеки момент ще се разгони, станала е изключително гальовна и любвеобилна. И ще има тежки моменти. Докато е разгонена, почти се навивам да я кастрираме, но понеже трябва да се изчака да и мине... тогава се разколебаваме. Тежко решение е. Не знам.

# 158
  • София
Да ви покажа този път Мъро къде се намърда. Това е недовършената чанта на дъщеря ми. Както си я шиеше Мъро се настани и бързо-бързо заспа:

# 159
Голям сладур е Simple Smile Те котките винаги си намират едни такива странни места за спане Wink
Имам още един въпрос Flutter От няколко дена насам, може би седмица, котката ми издава много странни звуци като спи (все едно хърка или сънува). В момета даже спи до мен и не ги издава тези звуци, но за сметка на това постоянно нещо мърда, сякаш наистина сънува нещо. Започва да трепери, странно се държи... На някой случвало ли му се е нещо подобно?

# 160
Ами те си сънуват. Гони някого на сън или лови нещо  Laughing Старият ми котарак непрекъснато правеше така.

В момента съм с два осакатени пръста, раздрана китка и превръзка на крака. Пубертета ни гони нещо!  Laughing Вече станахме на 7 месеца и се подготвяме психически за кастрация. Ама доктора каза, че социопатията и характеропатията едва ли ще му минат...  Mr. Green

# 161
  • Варна
Добро утро Grinning
Кетя снощи се разгони, а днес нищо и няма Thinking Есента, когато и беше първото разгонване, пак беше така - веднъж само за една вечер, след около 3 седмици отново, този път за няколко дни и след още 2 седмици пак за няколко дни. Май и сега ще е така Whistling

# 162
  • София
Не е вярно това нещо Naughty Ама изобщо. Нито за котки, нито за кучета. Това са пълни измишльотини.
foaming, тя и да роди котката, нали ще е еднократно, после пак ще се разгонва. Нищо не се печели с това "раждане за здраве". Първо носи риск малко или много, второ си е емоция и травма за животното. Хапчета и инжекции са абсолютна отрова. Единствените варианти са да се изтърпява животинчето или да се кастрира. По-добрият вариант е кастрацията, но срам не срам ще призная, че ние за момента не се престрашихме. Въпреки, че имаме много готин вет, просто не можахме да се навием. А нашата сладурана май всеки момент ще се разгони, станала е изключително гальовна и любвеобилна. И ще има тежки моменти. Докато е разгонена, почти се навивам да я кастрираме, но понеже трябва да се изчака да и мине... тогава се разколебаваме. Тежко решение е. Не знам.

Ако женска котка не се кастрира е истина ,че поне веднъж трябва да роди,иначе са склонни много към гинекологични проблеми.Това съм го чувала от много места.Спомням си, че котката на чичо ми се беше разболяла преди години и като причина за гин. й проблем ветеринаря беше посочил,че не е раждала.

# 163
  • Варна
Ами аз доста съм ровила из нета и това категорично се определя като един от митовете, нямащи нищо общо с истината. И то от ветеринарни лекари и сериозни публикации. Всяка некастрирана котка е склонна към пиометра например, както и тумори. Това се дължи на ударната доза хормони, които бушуват в организма при разгонване и нямат нищо общо с това дали е родила или не. Защото тя няма да се запложда при всяко разгонване, така се предполага. Дали е родила веднъж или не няма никакво значение, дори се определя като по-вредно, отколкото да не роди нито веднъж. Ето една тема за митове и заблуди за кучетата, там се споменава и това:
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=21&t=5723&p=81292
за котките важи абсолютно същото.
Ето още един линк:
http://www.vetbg.com/index.php?option=com_content&task=view& … =21&Itemid=39

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 09:20 от Месечинка виторога

# 164
Подкрепям казаното от Месечинка.  Hug
Когато взех Шана и посетихме вет за първата ваксина, той разговаря на дълго и широко с нас, за възможността да се кастрира преди първото разгонване. И ще се зачудите защо????
Причината както той обясни беше, че ако се направи кастрацията преди да се разбушуват хормоните, шанса да се развие злокачествени образувания е минимален. Разбира се сигурност никой за нищо не може да даде, но ....
Имах много тежък период и ходене по мъките с предишната ми котка и тя миличката, въпреки че я кастрирахме на 5-6 години заради миома на матката, до края си страдаше от тумори.
И затова за Шана взех решението без да се колебая. Жал ми е, че няма да имаме котенца, защото знам, че биха били прекрасни, но живота и здравето й ми е по-ценно от всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт