Любители на котки - тема 21

• 18 638
  • 333
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте момичета,
Предстои кастрация на моята Кукула(ж.р.) и ми е много претиснено защото незнам как ще я опазя да не отвори шевовете-голяма дивачка е.Ако имате някакъв съвет бих го приела с удоволствие.Благодаря   bouquet
Ето я и дивачката

Ако мога да съм полезна,когато оперирахме Мери,ветеринарят ни даде един антибиотик за мазане,за да не се възпали,GENTAMICIN 1% ,отдолу на тубата пише само за ветеринарна употреба,намазвах я и тя нямаше желание да го ближе,а и по бързо заздравя,но много важно е да лежи долу на земята,защото ако е на легло(на по високо),като иска да слезе може да отвори раната,аз вчера също имах имен ден,но не ми остана време да пиша и да ви почерпя,  food002, 1dishes, #Crazy

# 211
  • Варна
Ами тъй де, какви са тези ултиматуми? Котките дават любовта си безрезервно, естествено, че заслужават да получат и нашата. А Кетишонка вчера имала преживяване, докато мен ме нямало, и после беше уплашена и не даваше на мъжа ми да я хване, а той и се разсърди Whistling Ми какво е криво животинчето? Взела да си играе с една найлонова торбичка тип потник и се промушила в дръжката и. Известно време било забавно, но как си я е нахлузила назад и явно е взела да и стяга и да я дразни, а самичка не може да се измъкне, взела да бяга из стаята, да мяука, напишкала се чак от паника ooooh! Накрая се навряла под дивана и взела да съска, мъж ми едвам успял да я освободи. Аз се прибирам малко по-късно и се чудя защо Кетя не ме посеща на вратата, а наднича уплашено изпод фотьойла. А тя каква била работата.
margita,
честит имен ден на патерички  bouquet

# 212
  • София

Да ви е сладко 
След няколко дни ще ни доведат едно малко куче да го гледаме за една седмица,та незнам как ще се оправим,снощи ни беше на гости,така скимтеше и искаше да се приближи до Мери,странното е че тя стоеше на един метър от него и не бягаше,но виждаше,че го държим за каишката,а той е такъв наивничък,веднъж вече беше одран по ухото,но от друга котка
благодаря за поздрава,Месечинка Simple Smile

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11567184
А ето го и предстоящия гост

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 14:04 от margita

# 213
Сигурна ли си, че това не е лисица? Whistling

# 214
  • София
пумерански шпиц-мини

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 16:33 от margita

# 215
  • Den Haag
Здравейте! Hug
Бързам да споделя радоста си, моята Карина роди в четвъртък 2 котенца, след 6 неуспешни опита най-накрая имаме живи котенца  Party и все пак не смея да се радвам защото доктора каза че до 20 дни нищо не се знае, моля се да оцелеят  Praynig.
Притеснявават ме няколко неща, първо на следващия ден след раждането я водихме на преглед, няма кърма и биха инджекция да придизвика контракциии и да помогне за кърмата, след като се пребрахме, получи напъни и роди още едно коте,но беше мъртво  Cry. Двете котенца ги дохранвам със сухо мляко за котенца, защото сучат само от една гърда и пуска по малко, голяма борба пада на гърдата, бутата се, дращят ужас  Confused, слагам ги на другите зърна, но не искат, направо незнам какво да правя и ми е притеснено  Sad
На котенцата млякото го разтварям в глюкоза и им давам през 2 час по 1-2мл, незнам дали е добре, моля някоя от вас ако е дохранвала котенце, да сподели как да продължа да ги храня. Благодаря ви предварително   bouquet

# 216
Честити котета, Диди!
Значи аз съм гледала новородени - Нефертина също бебе на 1 седмица някъде беше, още слепичка я взех. С малка спринцовка и топло млекце става, оцеляват. Аз ползвах адаптирано  мляко за бебета. Правех го както е  описано на кутията. Важното е да се храни котето през 2-3 часа, че бързо огладняват.
Доста котета така съм изгледала, и намерени навън в кашон новородени съм прибирала, никое не е умряло. Ако не са болнички ще се хранят  и ще растат.
Успех!

# 217
  • Den Haag
Честити котета, Диди!
Значи аз съм гледала новородени - Нефертина също бебе на 1 седмица някъде беше, още слепичка я взех. С малка спринцовка и топло млекце става, оцеляват. Аз ползвах адаптирано  мляко за бебета. Правех го както е  описано на кутията. Важното е да се храни котето през 2-3 часа, че бързо огладняват.
Доста котета така съм изгледала, и намерени навън в кашон новородени съм прибирала, никое не е умряло. Ако не са болнички ще се хранят  и ще растат.
Успех!
Благодаря ти Теди   bouquet, а можеш ли да ми кажеш по колко да им давам и да увеличавам ли млякото с времето?

# 218
  • Някъде там...
Аз малко ни в клин ни в ръкав да се обадя..."Кърмила" съм коте,подариха ми с котето биберонче и котешка матерна мисля,че се казва..Разтварях една чаена лъжичка на 40-50гр.вода,хранех го на 3-4 часа,но моето беше на 20 дни мисля...За съжаление края не беше добър,но заради лекарска грешка  Cry За съжаление изхвърлих бибата преди няколко дни иначе бих ти я пратила(навяваше ми тъжни мисли )

Ще купя обезателно Гентамицин,но тя е откачена все се катери по прозорците(имаме перваз) за да клюкари навън...незнам от това как ще я опазя  Sad
Благодаря на всички за съветите и помоща

# 219
  • Costa Rica
Cantariny, честита новина preggo!

Честити "внуци" на Диана. Няма страшно, ако котетата са здрави, ще оживеят, още повече, че си имат мама. Моята Сикозу я откърмих с бебешко мляко и капкомер, хранехме се на 2 часа, даже и нощем. Около месец бях като с малко бебе, но гадинчицата имаше огромно желание за живот и оцеля. Манджа давай колкото си поискат, те си знаят, колко им трябва. И чакаме снимки!

# 220
Да, мляко им давай колкото поемат  Laughing те като не искат повече се връткат и не дават да им слагаш повече. Постеленно се увеличава дажбата. Аз съм слагала дори бисквитка в млякото или бебешка каша, за да ги насища повече. Но е добре да се консултираш с лекар за кашата.

# 221
Здравейте, много се чудих къде да пусна темата препоръчаха ми тук.. Simple Smile
Баба ми има 3 котета, които много обичаме, но и откриха тумур и сега прекарва много време в болница, а и не се знае до кога  Praynig
в нашето семейство никой вече няма възможност да ги прибере при себе си, защото всички гледат по 2 котета или куче Sad просто няма къде..  всеки ден някой ходи при тях.. но са доста тъжни Sad
Молбата ми към вас е.. ако вие или някой ваш познат проявява желание да вземе и да обича някое от тях да ми даде знак...

а те са:
Тошко- на 3 годинки, пухкав, черно-бял, игрив и обичлив Smile кастриран
Миси- на около 2 годинки, рижава, късокосместа, изтънчена, грациозна и също обича да си играе, не е кастрирана
Сара- на 5 години, засъжеление като беше мъничка падна от 4тия етаж и мина няколко операции и сега леко куца със задните крачета, но си е абсолютно подвижна (е бяга по-бавничко като се гонят тримата) много обича да се гушка и е голям любопитко, също кастрирана

та... ако се заинтересувате пишете.. може тук, на лс, aguski@gmail.com, 0888 130 225, казвам се Ади

благодаря предварително за помощта
скоро ще кача снимки

# 222
Здравейте момичета!
Преди време ви бях писала с молба за съвети, тъй като котката ми предстоеше да роди. Макар и с голямо закъснение се включвам все пак, за да ви съобщя чудесната новина. Моята Тина си има 5 страхотни котенца. Невероятни сладури. Родиха се на 6 април в късния следобяд, напук на всички, които ми казваха, че котките раждали само по тъмно. Роди ги много бързо. На мен лично ми беше много интересно и вълнуващо като преживяване, защото досега винаги съм имала мъжки кучета и котки и не съм ставала свидетел на раждане. На Тина й беше за първи път, обаче се справи страхотно и е много грижовна майка. Котенцата вече си отвориха и очичките - не напълно, но не са залепени. След малко ще пусна и снимка да ги видите какви бонбони са.

# 223
Здравейте! И моята кота има котенца Simple Smile) Обаче от известно време ме мъчи нещо любопитно - каква ли порода е моята котка и дали изобщо е породиста Simple Smile
Ако някой може да ми помогне - мерси!
Ето я:    

Извинявай, малко съм забравила как става  Embarassed

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 16:40 от РАЛ

# 224
РАЛ, къде ?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт