ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 78 609
  • 1 512
  •   1
Отговори
# 660

Цитат
Имам питане към г-н Джонев (или който там е от екипа..)
Имам 4 деца в едно домакинство. Всички са мои родни деца. С всичките сме на един постоянен и настоящ адрес. Многодетно семейство ли сме по смисъла на въпросния регламент, ако едното дете е на почти 20г, другото на 18г, третото на почти 10г а четвъртото е набор 2006 ?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

Да, многодетно семейство сте.

Екип ИСОДГ

ГЛУПОСТИ - двама от децата са над 18г - те са си самостоятелни и не се броят към семейството - та те самите може да имат собствени деца. Как може Shocked Shocked Shocked.След, като станах на 18 год, аз не съм член на семейството на майка ми.

Става дума за семейство с 4 деца - само едно е над 18 г. Освен това, родителите имат задължение да издържат и децата над 18 г., когато продължават образованието си. Този случай съвсем ясно е многодетно семейство.

Екип ИСОДГ

# 661
Въпрос към  ИСОДГ:

Става въпрос за 60 ОДЗ

миналата година за 2006г.- са приети 10 деца от 20
                                  2007г.- са приети 10 деца от 20 бр.

Сега на сайта на набор 2006г. пише че общите места са 50 бр. за набор 2006г.  В момента са обявени 5 места. Е как става така като миналата година са обявени 10 своб. места и 10 са запълнети от по мин. година. Значи прави 20 бр. деца посещаващи 2006г. Сега изведнъж стават 50 посещаващи деца- 2006г.  Как са запълнени 25 дечица.?

Същата работа е и за набор 2007г. миналата год. са приети 10 деца.

Сега на сайта пише, че са 35 местата за тоя набор и приемат само 8 деца. 10+8= 18 тогава 17 деца кога са заели бройките?

Моля, ако може да отговорите.

В 14 ОДЗ е още по-зле..

# 662
  • София
Благодаря за отговора на екипа на кг.софия.бг

Имам питане..Децата със СОп, вече класирани ли са? Т.е..извадени ли са техните бройки от общия брой свободни места, или ще бъдат извадени от тези обявени места след 6.04.?

Kaк ще са класирани, като досега нямаше къде да се попълни подобна информация. Всичко ще става след 6.04.

# 663
  • софия,ст.град

Имам питане..Децата със СОп, вече класирани ли са? Т.е..извадени ли са техните бройки от общия брой свободни места, или ще бъдат извадени от тези обявени места след 6.04.?

Цитат
3. Опашките не са наредени, защото няма изчислени точки. Това ще бъде възможно след 6.04.2009 г. Децата със СОП не са показани никъде - те ще бъдат класирани служебно преди първото класиране.

# 664
Здравейте,
Регистрирала съм сина си, който в момента е на 11 месеца, още преди нова година. За съжаление не го намирам в списъците, независимо от написаното, че предварителните кандидатури са активирани. Моля да ми обясните каква може да  е причината?

# 665

Не, не са класирани.
Свободните места ще бъдат намалени, когато децата със СОП бъдат записани служебно.
По данни от миналата година, тези деца ще са не-повече от 150.

Екип ИСОДГ

# 666
kg.sofia.bg, моля отговорете на зададените от въпросите. И дали има възможност да напишете как може да се направи проверка на градините с неясно запълнени места.

# 667

Kaк ще са класирани, като досега нямаше къде да се попълни подобна информация. Всичко ще става след 6.04.

На срещите на работните групи се говореше,че тези деца ще се класиратват автоматично, ПРЕДИ обявяването на свободните места..
За това питам..
Те реално няма да кандидатстват както останалите деца, а ще се разпределят между градините по 2бр в група..без право на отказ..
..
Но..както се вижда, не са ги разпределили все още..
Значи..да очакваме още по-малко бройки..  Sad

# 668
колко интерсно,

този форум не се посещава от нито една мама-журналист Thinking

иска ми се цялата тази неразбория и информираност, довечера да я видя в централните новини
и ако може Фандъкова да излезе и да се похвали:как са открили нови ДГ, а местата за прием са намалели Cry

# 669
Здравейте,
Регистрирала съм сина си, който в момента е на 11 месеца, още преди нова година. За съжаление не го намирам в списъците, независимо от написаното, че предварителните кандидатури са активирани. Моля да ми обясните каква може да  е причината?

След малко трябва да може да влезете в профила и да видите кандидатурите. Ако още не ги виждате, пишете чрез формата за обратна връзка с ЕГН на детето, за да проверим.

Екип ИСОДГ

# 670
колко интерсно,

този форум не се посещава от нито една мама-журналист Thinking

иска ми се цялата тази неразбория и информираност, довечера да я видя в централните новини
и ако може Фандъкова да излезе и да се похвали:как са открили нови ДГ, а местата за прием са намалели Cry

Няма неразбория. Обявените свободни места за септември са толкова, колкото и миналата година.
Очакват се още 600-1000 допълнителни места чрез уплътняване на групите.

Що се отнася до строеж на нови градини, подробна информация има тук: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=125  и тук: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=121.

Екип ИСОДГ

# 671

Няма неразбория. Обявените свободни места за септември са толкова, колкото и миналата година.
Очакват се още 600-1000 допълнителни места чрез уплътняване на групите.

Що се отнася до строеж на нови градини, подробна информация има тук: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=125  и тук: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=121.

Екип ИСОДГ

Така е...
Няма неразбория..
И свободни места НЯМА за всички..
И..нови ДГ НЯМА построени..
И..търпение НЯМА вече в родителите...
..
Единственото, което има е подробна информация... за сега...
И тя никак не е успокоителна.....за съжаление..

# 672
  • София

Цитат
ако едното дете е на почти 20г, другото на 18г, третото на почти 10г а четвъртото е набор 2006 ?

Да, многодетно семейство сте.

Екип ИСОДГ

Става дума за семейство с 4 деца - само едно е над 18 г. Освен това, родителите имат задължение да издържат и децата над 18 г., когато продължават образованието си. Този случай съвсем ясно е многодетно семейство.

Екип ИСОДГ

Аз ли съм сляпа или тук има 2 деца над 18г Thinking
И явно всеки сам ще си тълкува нещата ( НАП, Общински служби за жилища, ИСОДГ) - както дявола евангелито, както се казва.

Но както и да е, то е ясно че всеки е изнервен и се вглежда в най-дребните подробности

Браво на майката, че е отгледала толкова деца Peace

# 673
  • при палмите и алигаторите,FL
Питане към екипа на ИСОДГ:
, ако съм безработна, регистрирана в бюрото по труда, получавам обезщетение и съответно съм осигурена за периода с обезщетението, получавам ли точка за осигурен родител, ако обезщетението ми се изплаща до
-април тази година
-май тази година
-февруари тази година.
Ако се само осигурявам, ще го доказвам с дан. декларация от миналата година, а в горния случай как стои въпроса?

# 674
Сега на профила на детето ми се отварят само предварителните кандидатствания за ЦДГ, а ОДЗ-та не. Защо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт