ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 79 222
  • 1 512
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Ало модераторчето Ели.
Ти как разбираш,когато се каже че от 06.4.09г. от 06,00 ще се актуализират профилите, а в същото време не може да се случи. Аз го разбирам като нарушение на договорни отношения и не ми обяснявай как ще влезна другата седмица , защото си е лично моя работа кога аз искам да влезна. Предполагам съм достатъчно ясен. Или пак сте се окекали като миналата година. Това да не ти е по времето на Тошо, а каквоото ни кажат това да правим.

Ало гостите, никъде не са казали, че актуализирането ще става от 6 часа на 06.04. Малко четете преди да пишете глупости.

# 1 126
  • София
Ей ама много прост народ ,бе ooooh! Съвсем точно са казали"Прост народ,слаба държава"-ей затова сме на този хал.

Извинявам се за спама,ама не се сдържах Embarassed

# 1 127
Аз от друго се възмущавам, не от датите, часовете, "тестовете" на системата, за които бе съобщено чак следобяд, възмущавам се, че места няма, а най-вероятно другата седмица на протеста ще се съберем 50 майки, а тук във форума ще има много по-голямо присъствие с мрънкащи  ooooh!

# 1 128
Ало модераторчето Ели.
Ти как разбираш,когато се каже че от 06.4.09г. от 06,00 ще се актуализират профилите, а в същото време не може да се случи. Аз го разбирам като нарушение на договорни отношения и не ми обяснявай как ще влезна другата седмица , защото си е лично моя работа кога аз искам да влезна. Предполагам съм достатъчно ясен. Или пак сте се окекали като миналата година. Това да не ти е по времето на Тошо, а каквоото ни кажат това да правим.

Ще замоля, да си мериш приказките! Защото тази трибуна може да ти избяга! Няма да търпя нападки!

Аз не съм видяла вие да имате договор? Ако имате такъв и той е нарушен обърнете се към съда!
Няма да удържи системата на напъните ви да влезете в първата секунда, всички. Какъв е смисъла да се изгради система за милиони, за да може да издържи на натоварването, което и готвите? И защо да се хвърлят тези пари на вятъра, вместо да се дадат за изграждането на една градина? След като изобщо не е необходимо да сте вътре всички за един час тази сутрин? И най-вероятно няма да се опитвате да влизате по един, а сте юрнали пак цялото домочадие, барем някой превари и актуализира профила. И за какво? За да може после да кажете - системата заби?!?

# 1 129
  • София
Добро утро.Все още не мога да вляза

# 1 130
Ели, ама защо въобще си губиш времето да му обясняваш на умника неща, които и сам може да се сети, но явно не може. Възмутена съм от такива персони  #Cussing out
Силве, ама и ти много бързаш,  споко  Peace

# 1 131
Според мен още не е пуснат.Ще почакаме.

Системата още не е пусната. Това ще стане до час за първата стъпка - потвърждаване на адреси на е-поща.

Наистина е неприятно това ангажиране с часове и после, естествено, неспазването на ангажиментите. Нормално е всички да се изнервят при подобно отношение. Но така или иначе, хора, нека не си разваляме деня от сутринта!

# 1 132
Знам, че е не е жизнено важно точно сега да вляза в системата, но ме дразнят тези непрекъснати увърнатия, отлагания, шикалкавяния и пазарлъци. Всяко една обявена дата за нещо е съпроводена със сто уговорки, отлагания и : Ама дата е днес, часът от сутринта става обяд, после след обяд, накрая в рамките на работния ден. До сега няма спазено нито една обявление. Всичко е около. Това ме навежда на мисълта, че просто не могат да се планират добре нещата. Като мислят, че нещо ще се свърши за пет дни, да си сложат още два и всичко да е спокойно. Разбирам да се случва от време на време, но това е практика, начин на работа явно.

# 1 133
  • София
Знам, че е не е жизнено важно точно сега да вляза в системата, но ме дразнят тези непрекъснати увърнатия, отлагания, шикалкавяния и пазарлъци. Всяко една обявена дата за нещо е съпроводена със сто уговорки, отлагания и : Ама дата е днес, часът от сутринта става обяд, после след обяд, накрая в рамките на работния ден. До сега няма спазено нито една обявление. Всичко е около.

Мен също.  Peace

# 1 134
  • София
Хора, успокойте се малко, какво е това бързане. Аз лично преди края на седмицата няма и да се опитам да влизам в системата. Защо си създавате излишно напрежение. Peace Така или иначе такова ще има в края на май. Дайте да подкрепим протеста и да насочим усилията си в тази посока.

# 1 135
  • София
Да, отвратително и е изнервящо!И аз чакам, но не разбирам за какво са тези изблици и този зор. Поне милион пъти се каза, че няма значение дали актуализирате днес в 6.00ч или на 21.05 в 17.58ч. Любоппитно ми е да видя новия профил, и аз рифрешвам с надежда да ме пусна, ама чак пък такива драми стават излишни.
ИСОДГ, наистина спрете да се ангажирате с часове, които по никакъв начин не спазвате, звучи несериозно. Обявили сте, че ще се пусне системата днес в рамките на работния ден, колкото повече конкретизирате невалидни часове, толкова повече изнервяте и без това напрегнатитет родители. Или просто вземете да спазите съответните обявени срокове Crossing Arms

# 1 136
Да, отвратително и е изнервящо!И аз чакам, но не разбирам за какво са тези изблици и този зор. Поне милион пъти се каза, че няма значение дали актуализирате днес в 6.00ч или на 21.05 в 17.58ч. Любоппитно ми е да видя новия профил, и аз рифрешвам с надежда да ме пусна, ама чак пък такива драми стават излишни.
ИСОДГ, наистина спрете да се ангажирате с часове, които по никакъв начин не спазвате, звучи несериозно. Обявили сте, че ще се пусне системата днес в рамките на работния ден, колкото повече конкретизирате невалидни часове, толкова повече изнервяте и без това напрегнатитет родители. Или просто вземете да спазите съответните обявени срокове Crossing Arms

Не е зор, нито драма. Прекрасно знам, че не е задължително да се влезе днес. Просто са дразнещи всичките тези обещания и уговорки, като че ли срещу тях не стоят големи хора, а деца които трябва да залъжеш някак.

# 1 137
Точно това имах и аз в предвид.
Яд ме е, че точно се занимавам с договири и ги контролирам. Всеки един договор има клаузи и неустойки съответно. Нямах в предвид, че аз като потребител на системата има някакви договорни отношения, а че столична община има договор с фирмата изградилатози сайт. Ако не сте си включили, някакви неустойки при неспазването, а това е точно така според мен и според много други потребители. ДНЕС 06.04.09г. аз трябваше да влезна и да си променя профила на детето. Сайта е безплатен за мен, но е платен от столична община с НАШИТЕ пари от данъци и такси. А вашата работа е да разходвате средствата целесъобразно и законосъобразно. Не съм обаче сигурен, че е така. Защо ли? Ами защото втора година поред има проблем с този сайт, когато наближи денят за регистрация. И въобще не ми обяснявай, как милиони щели да се регистрират, като кандидатите са не повече от 30 000деца. Дори да го умножиш по две е  60 000 потребителя. Не се въобще заблуждавайте, че са страшно много. А доколкото си спомням миналата година общината се изръси с доста солидна сума пари за този сайт. Нещо ми понамирисва а на вас. И
ЕЛИ не ме плаши, че ще ме бамнеш, защото въобще не ми пука плюс това в тая държава има свобода на словото , а и аз не си спомням да съм псувал,някой. И на последно място не говори въобще за съд.

# 1 138
  • София
Момичета, не мога да чета 73 страници...

За начало си прочети новият регламент и ръководството за родители, което публикуваха вчера: http://kg.sofia.bg/?page=manual

1. Моля, кажете сега като съм неплатена отпуска, да си гледам детето, че не успяхме да влезнем в градина какво посочвам, че съм работеща??? Здравни осигуровки ми се плащат, друго не знам дали трябва да се плаща? А преди това всичко, каквото се полага е внасяно.

Щом си в отпуска, си работеща, нали?! Щом имаш работодател и валиден трудов договор, си работеща.  Peace

2. Имаше нещо за точки за първите 3 желания, това отпадна ли?( не мога да намеря инфо в сайта им)

То не е "нещо", а е част от правилата. Виж т.3.2. от новия регламент.

3. Не ми е ясно, ако сме класирани за някоя градина - 5то желание, а искам да изчакам за другите да дойде ред- то се отказвам от тази градина или мога да рзместя кандидатурите, така че да не отпадна от тази 5та градина, но да изчакам 2ро класиране?

Не може да сте класирани по 5-то желание, защото за 5-то желание нямаш точки. Виж поста на щурчо и обясненията на екипа на ИСОДГ малко по-назад.

Обаче ако тръгнеме на тази д.г., губя всички други възможности и ако искам да се преместя, пак ли кандидатствам ? - Да. ЗА преместване прочети т.2.4. от новия регламент: http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5

[color=orangered]Мерси за отговора   bouquet

Явно не регламента за родители е трябвало да чета , а правилата за прием...

Само че ми се иска и ИСОДГ да ми отговори, писала съм на мейла преди няколко дена - отговор няма. Да нев вземат да решат, че като съм в неплатена отпуска и не се плащат данъци съм ....излъгала за статуса си и ме " глобят с неприемане" Simple Smile

АЗ СЪЩО ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГА ДА ВЛЯЗА...[/color]

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 10:02 от KITTI

# 1 139
  • София
Точно това имах и аз в предвид.
Яд ме е, че точно се занимавам с договири и ги контролирам. Всеки един договор има клаузи и неустойки съответно. Нямах в предвид, че аз като потребител на системата има някакви договорни отношения, а че столична община има договор с фирмата изградилатози сайт. Ако не сте си включили, някакви неустойки при неспазването, а това е точно така според мен и според много други потребители. ДНЕС 06.04.09г. аз трябваше да влезна и да си променя профила на детето. Сайта е безплатен за мен, но е платен от столична община с НАШИТЕ пари от данъци и такси. А вашата работа е да разходвате средствата целесъобразно и законосъобразно. Не съм обаче сигурен, че е така. Защо ли? Ами защото втора година поред има проблем с този сайт, когато наближи денят за регистрация. И въобще не ми обяснявай, как милиони щели да се регистрират, като кандидатите са не повече от 30 000деца. Дори да го умножиш по две е  60 000 потребителя. Не се въобще заблуждавайте, че са страшно много. А доколкото си спомням миналата година общината се изръси с доста солидна сума пари за този сайт. Нещо ми понамирисва а на вас. И
ЕЛИ не ме плаши, че ще ме бамнеш, защото въобще не ми пука плюс това в тая държава има свобода на словото , а и аз не си спомням да съм псувал,някой. И на последно място не говори въобще за съд.
Днес, в рамките на работния ден. Като майка на дете, родено 2006г. те моля да спреш да нагнетяваш обстановката и темата като цяло. Насочи си знанието и ентусиазма за организиране на протеста, а не да пишеш анонимни изблици.

Общи условия

Активация на акаунт