Ноемврийчета 2005 - 26

• 16 096
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте!
Пак отдавна не съм се появявала.
Алекс е вече трета седмица болна в нас и не може да се оправи. Какво е това чудо не знам. Такова боледуване не ни се беше случвало много отдавна като имахме проблеми със третата сливица. Та си мисля дали не се е възпали пак тя. За капак успяхме да заразим и Явор, та и той преболедува. Да чукам на дърво вече е здрав.
На Александра в четвъртък и спряхме антибиотика, в петък другите лекарства и от вчера отново кашля. Само се притеснявам да не зарази пак малкият. След обяд ще ходи на лекар с баща си да видим какво е положението , че вече нерви не ми останаха и може да я пратя за една седмица при баба и в Разград. Мъчно ще ми е , но се притеснявам да не зарази Явката.
Другото , което ме притеснява е че май взе да ми намалява кърмата. Нещо взе да става раздразнителен и да иска да яде по начесто.
Майче, в нашата градина е имало и скарлатина и варицела в горните групи , но никъде нямаше обявена и госпожите не са ни предупредили. Имам приятелка, на която детето и е в големите групи и тя ми каза. А като питах госпожите ни защо не са ни казали , отговорът беше : Ами то е в другите групи, те нашите деца контакти с тях нямат.Защо да ви тревожим?
Е, как да нямат на вън играят всички заедно.А и госпожите се размотават напред -назад. Ама както и да е ...
Никики много гадно , че пак така е станало при вас. Стискам ви палци и ви  Hug
Бубе, честита ти радост!  bouquet Лека и безпроблемна ти пожелавам! И на финала едно много послушно бебче.
А как е с две деца , Олга и Майчето са ти обяснили много добре. Ще свикнеш и ще се справяш , няма страшно. По трудно е в началото.
Сега изчезвам, че вече съм в очакване двата дзвера да нададат вой , че са будни и гладни.
Ето малко по - нови снимки от нас, че от раждането май не съм ви показвала.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362053&pid=11468297
Паролата е 170109.

# 76
  • Димитровград
Ружа,момъка с много дълга коса,сладурче.
Поля-това не е вярно  Naughty,ехолалия или по-скоро начин да се прави на интересен?Артистите играят само пред публика все пак.
Аз пък съм доволна,че тук няма оценки и т.н.Може би учителките си пишат разни неща,но мен не ме интересува.Контакта ми с тях е само здравей-здрасти.Питам Еди и тя казва какво става.Ако нещо ме усъмни-питам.

# 77
  • София
Здравейте!

Подадох молби за първи клас за Боян, живот и здраве наесен ще сме ученици.

За градината - аз винаги разпитвам Калина и искам подробно да ми разказва какво се е случило. Понякога предпочитам да не съм чула какво ми е казала. Като например: Г-жа Стоянова каза, че ще изхвърли прасчо (любимата ни играчка) в тоалетната.  Shocked Тогава я научих да отговаря: Нямаш право да изхвърлиш прасчо в тоалетната, мама така ми каза.
Иначе въпросната г-жа много си пада по ученето и тъй като Калина поддава я е научила да пише всички познати букви. - Как се казва мама? - Елена. - Ето това е нейната буква... - Как се казва баба...и т.н. Вчера докато приготвях вечерята тя взела и изписала всички буквички. Аз останах изненадана, защото не знаех че може, а и защото не се занимавам с обучението на моите деца много съвестно, да не кажа въобще. Боян, горкият, който е почти на същото ниво на развитие  Mr. Green, се опули. Та се наложи баща му да обяснява, че тя има още време докато го настигне и че той ще напредне като тръгне първи клас. Като цяло Боян и Калина се различават много в темповете си на развитие. Боян категорично я води в пъзелите, конструирането и във физическите способности. Калина пише, рисува и говори, но те са свързани (фината моторика и говоренето).
Е..., толкова за наблюденията ми върху децата - само личен опит споделям.
Лек ден ви желая.

# 78
  • Карлово
Здравейте и от мен!
И аз ви бях поизпуснала малко, но изчетох с интерес настоящата тема. Доколкото разбирам, има доста новини.
Бубе, честита и лека! Радвам се, че най-после се решихте!
Милейди, Ерик е голямо сладурче! Мартина полудя като го видя на снимката, нали и тя е на вълна кучета в момента, все иска, при това синьо.
Никики, не знам какво да ти кажа. Освен, че ви стискам палци, че ви мисля и че ви изпращам цялата си позитивна енергия.  Hug
Тити, интересно ми е винаги и да чета разказите ти, и да гледам снимките. Един толкова различен свят.

Ние бяхме малко на гости в Първомай. Умишлено не си пуснах там нета, да си отпочина малко от него. Пробихме ушите на Марти, голямо фръцкане е вече с обичките, учудващо за мен не плака, само пророни една-две сълзички.
Все още не ходи на градина, чакам до отмине карантината, вече втори месец, но ще чакам. Пък и свикнах с двамата у дома, макар и хаоса да е пълен, навсякъде играчки. Сега използваме максимално хубавото време и сме все навън, Ачко и той успешно се включва в игрите на по-големите.
Това е засега от нас накратко.

# 79
Здравейте.
Едната госпожа при нас също се занимава доста с децата. Казва, че Кити е доста интелигентна, бързо схваща, добре рисува, но и че е по-буйничка. Аз съм на същото мнение. Кити добре реди пъзели, рисува, пиши букви, знае цифрите от 1-10, много бързо запомня песнички и стихотворения. Но аз пък хич не се занимавам с нея. Добре, че е градината и бабите.
Снощи ми заеви - аз обичам бебето, но като се роди ще го бия тайно. Косите ми настръхнаха.

# 80
  • Карлово
Бубе, не й се връзвай на Кити. Не че Мартина не пошляпва Ангел /тайно, уж/. Но чак сега, когато вече се карат за играчки и територия. Докато беше безпомощно бебе много го закриляше и пазеше, а беше само на 2 год като се роди.

# 81
Утре ще водя Крис на профилактичен преглед и  ако всичко е ОК ще я изкарам на вън да види малко слънце.Бубе ти знаеш как се радва някой като дойде в къщи, така е още, а когато излезем направо ще е на 7-мото небе (дано не й дойдат в повече вълненията)! Hug

# 82
Извинявам се ,че пиша тук търся женски боксер за моя мъжкар от обл. пловдивска ако някой знае не6то нека ми пиши благодаря за вниманието. И пак извинете Cry

# 83
Извинявам се ,че пиша тук търся женски боксер за моя мъжкар от обл. пловдивска ако някой знае не6то нека ми пиши благодаря за вниманието. И пак извинете Cry
................. Crazy................Два пъти го четох и се пулех, как пък няма боксерки мъжа ти, а то...... ooooh! Joy hahaha
Дано да намериш, но тук не знам дали ще успееш.
Пиши в гугълчето "обяви за кучета боксер", може и да попаднеш на нещо!
Peace

# 84
nikiki, разсмя ме от сърце  hahaha Приготви се да се втурваме на помощ- кой с боксерки, кой със слипове, а  Laughing
Успех на прегледа утре и да се пускате по разходки с пълно удоволствие  Hug

тити, това с репорта е много хубаво като идея, но като всичко твърде бюрократизирано (защото на базата на тези документи обикновено се изготвя и училищната, а и не само, статистика, освен че се дава уж представа на родителите за напредъка на детето) там нещата са доста ограничени и са вкарани в много тесни рамки, а и зависят неимоверно от преценката и виждането за детското поведение като цяло на даденият преподавател. Така че не се втелясвай толкова какви били повечето оценки- той мина през много стрес и не можеш да се очаква от него да заплува в свои води още от самото начало. А арабския го вълнува, понеже иска по- бързо да има пряка комуникация със Салама (ако не й бъркам името  Whistling ), да знаеш! Много добре си е знаел какво учи!

Елспет , честито ви кандидатстване за първолаци! Къде ще го пускате?

Бели Ружи , и двете хлапета са страшни сладури- да са ти живи и здрави   bouquet

# 85
  • София
Добро утро!
Снощи бях на кръчма, супер беше. Почуствах се като бял човек. Извинете, че ви занимавам, но ТРЯБВА да се похваля (фук-фук), а няма на кого.

Тити, пиши, моля те, с нетърпение чета всеки път разказите от 1001 нощ.

Милейди, 105-то, италианското училище в Дианабад.

Бубе, как си, регистрира ли се в ЖК? Извинявай, че не честитя, но чакам 12та ГС и тогава, ноооо стискам палци.

# 86
Елспет, долу горе съм добре. Много ми е лошо, но се държа. Смъкнах 4 кг., което е добре. Когато влязох да раждам Кити бях 64 кг. А сега забременях на 64кг. Май до края ще се търкалям. Сега съм в 11г. и 3 дена. Още в 9 седмица се записах на ЖК. Пуснаха ми изследванията. Отиват направо при докторката. Тя не се обади, значи всичко е ок.

# 87
тити, това с репорта е много хубаво като идея, но като всичко твърде бюрократизирано (защото на базата на тези документи обикновено се изготвя и училищната, а и не само, статистика, освен че се дава уж представа на родителите за напредъка на детето) там нещата са доста ограничени и са вкарани в много тесни рамки, а и зависят неимоверно от преценката и виждането за детското поведение като цяло на даденият преподавател.

много си права, но това е системата навсякъде. И при всяко местене в друго училище детето е придружено от писма, които звучат доста сухо, иди си ги тълкувай. И това е само част от нещата - в момента се оказва, че имаме още един не малък проблем - тук децата тръгват на градина/KG/ на 4 години/ние сме preKG/, навършени към м. септември  Rolling Eyes Деян като роден в края на октомври изпада в следващата година и има реална опасност да повтаряме годината, ако го преместим в друго училище/а в сегашното ще има промени, вкл. групата му ще бъде разхвърляна и организирана по друг начин, децата ще станат по 22 в група, учителката няма да е същата/.

детето се държи като един Щирлиц - вчера другарчетата на излизане му казаха "bye Деян!", а той радостно им отговори: "bye Деян!" Започна вече да иска two  бисквити, егати напредъка  Mr. Green

Поля, нали уж всяко дете минава през период на имитиране - ккави са тези диагнози  Rolling Eyes

бубо, а защо ще го бие тайно?

# 88
На прегледа се оказа, че Крис е вече добре, последно днес с Аб и засичам 10-т дена изчистване за да направим новото ЕЕГ.
Вчера не излизахме, духаше гадно и не рискувах, така, че сме си още у къщи.
Tired

# 89
  • Измир
здравейте
НИе днес се прИбрахме от болнИца Cry И двете деца са на ИнжекцИИ. ДИагноза И епИкрИза ще получИм в понеделнИк.
СевИ е с бронхИт И вече е добре, но ДалИя е с хрИпове, кашлИца, дИхателна недостатъчност И обИлнИ секретИ от носа. БИят й два антИбИотИка И урбазон за дИшането Cry.
Няма да опИсвам какво е да лежИш с двете сИ деца едновременно в болнИца.

Общи условия

Активация на акаунт