Слънчице напече пак и готов е за подвизи Юнският юнак!

• 13 787
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от нас честити 1 април на всички
RedFox много е сладка малката с тези големи очички  love001 
За солетите и пуканките и аз не съм много съгласна но пък се е случвало да дажам по 1-2 защото когато племеницата ми яде нещо такова и той пощърява но пък Марти много обича ябълки и банани.Бананите ги мачкам с вилицата, а ябълките или ги старжа на рендето или пък с една лажичка направо от нея и става като пюре
На всички бебчета Hug 

# 166
Да ви  почерпя на патерица за рожденият си ден с една вкусна торта  Peace

започвам да ви чета, че тези дни не ви смогвам

# 167
Леле, Инс, каква е тая торта бе мацка! Ау, потекоха ми лигите!!! То стана безсмислено и аз да постна снимка, няма да има по-хубава от тази!!! А повода за почерпка е 10-тия месец на момчето ми!!! Ох, порасна малкия бръмбар. Вече спокойно стои на крачета сам.

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 11:40 от Инчока

# 168
  • София
Инче, да ти е живо и здраво бръмбарчето! Голям бонбон Heart Eyes

Инс, честито и на теб!  bouquet Страхотна торта  Grinning

За хапването, какво да ви кажа като нашата баба днес се изказа, че детето можело вече да яде баничка със сирене - от тия купешките Shocked Добре, че не я гледа тя, че...

# 169
Бе, какви банички със сирене, моята баба днес искаше да му дава кюфтенце и много, ама наистина много ми се расърди, че я спрях.  Joy

# 170
  • варна
 Аз солети и зрънчо не бих дала скоро, но бисквити давам пълнозърнести - мисля, че съдържат същото, което и кашата. Боян от 2-3 дни страшно го мъчат зъбите и не иска да яде нито с биберон, нито с лъжица ,когато е буден, само с пръсти. И закусва бисквити с биволско кисело мляко и вода, и мачкана круша. Някаква измислена разделна попара се получава Crazy
 А за акълите, които някои хора дават, ние също получихме такива. Скоро ни посетиха доста близки роднини и понеже разбраха, че Боян не върви - сензация Shocked на тази възраст, веднага трябва проходилка за детето. След като им отговорих, че може и на година и половина да проходи, но ще стане без проходилка, останаха смълчани. После се потърси и причината за кривогледството му.
 Те не го посещавали /а би трябвало/, защото се притеснявали за неговото състояние, сякаш ще му стане нещо, ако ги види. Да не се травмират като го виждат, така излиза. А то ,детето толкова се радва на гости.

# 171
Привет и от нас със Петьо!
И аз не съм писала от доста време. Разходките са на първо място при нас при положение , че стояхме навряни в къщи толкова време. Grinning
При нас нищо ново, щурее, пълзи навсякъде, изправя се , пада, все си ходи с белите.Вчера докато се обърна да взема вилката на пасатора, той дръпна кабела и пастора що не му  падна на тиквата, днес тупна по дупе и си прехапа език ли , устна ли и аз не разбрах какво и бая кръв изтече направо изтръпнах, днес като стана от сън преди обяд така се беше надвесил над решетката на леглото, че направо наполовина излязъл от него  и т.н. всеки ден по нещо.Разходките му се отразяват добре , заспива в количката навръщане и така докато се приберем. Ние имаме външна люлка, пластмасова с тромба отпред, за вън, но сега все още е в стаята вързана трябва да я слагаме от вън , че и работа ми се отваря с градинката от две педи и половина.Петьо много се кефи на нея, първата му работа като седне да го люлея е да си търка краката и си събува обувките. През деня обърна на два съня един път преди обяд и един след обяд и вечер след баня към 20 ч  заспива на момента.Изкарва един сън до към 1 ч и след това голямо фъчкане и будене и така на пресекулки спим до към 7 ч, добре че смениха времето, че инъче ставаше в 6ч. Това е от нас .Приятна вечер.

# 172
Бе, какви банички със сирене, моята баба днес искаше да му дава кюфтенце и много, ама наистина много ми се расърди, че я спрях.  Joy
...a пък днес в ДК ни бяха сготвили картофена манджа с нещо като кюфте, но Атанас изобщо не го искаше-плюеше го Sick чакаще нещо филенце, пържолка да му подам, но уви.... Joy
Относно солети, сухари, зрънчо......пробвах да му дам, но за съжаение не ги яде а ги плюе newsm78. Харесва единствено бисквитите Закуска а и аз не се притеснявам да му ги давам защото те направо се топят в устата. Обикновените бисквити ги опитва и ги хвърля на земята което ме радва защото в началото доста се давеше с тях и още ме е страх когато някой му даде, но не го спирам-сам си решава-не е малък Naughty

# 173
  • И аз не знам къде...
И аз щях да ви пиша да внимавате със солетите и сухарите  Naughty! Моя такъв филм на ужасите ми спретна на улицата с едни сухари, че като изрева на края щях да получа удар  Shocked! Повече сухари не давам, а солети само когато го виждам  Peace!
За баничките - един ден бяхме в Пловдив и т.к той не ни позволи да седнем да хапнем си купихме закуски от една готина пекарна (нали там работя и си ги знам  Wink)! Нашия като видя, че ядем такъв рев дръпна, че му дадох малко. Е, малко беше в началото  Crazy! С такъв апетит си хапваше човечето, че нямахме сили да не му дадем. И тертеплийската с йогурт си ги хапваше  Crazy! А беше ял преди малко  Laughing! Ама като не е практика не мисля, че е проблем  Peace!

За ДК - преди няколко дена една баба ми каза, че десерта в менюто на десетмесечните за този ден е кекс  Joy Peace!

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 22:51 от dari75

# 174
Айде солетки безсолни за деца има, обаче зрънчовците са толкова солени. Shocked Незнам как ги давате, то за голям човек са солени, пък камо ли за детенце... Мисля, че ако не се свиква детето от толкова рано на такива неща, и после няма да ги иска. Аз бях свидетел как момиченцето на една приятелка, на годинка и половина, изобщо не ги поглежда като й предложат от тези зрънчовци, просто никога не е яла и не представляват интерес за нея.  Peace Малките ни бебоци са много много умни същества, много лесно поемат и попиват точно в този период, в това се убедих собственоръчно. Mr. Green
Йойо гризка само бебешки бисквити на Плазмон, сухарите й ги давам само на попара или в зеленчуковото пюре, ако е по-течно. Peace Ама верно как цапотят тия бисквити.. ooooh! Трябва да пробваме със Закуска в скоро време.. Wink

За пампите-гащи - и аз ги отварям само като ги късам отстрани. Досега един път се случи мазало - беше права, смъкнах й го и тя стъпа в ачкото. Joy От Либеро конкретно съм доволна. Peace

# 175
Здравейте и от нас, мами и бебоци!
Честито на всички порастнали дечица!

Ние също много излизаме и стоим с часове навън, папкаме пюренца, кърми се и даже с мъжа ми успяваме да намажем по някоя биричка в последните дни.
Ина също е от най-слабичките бебоци - 7380гр, 67см, абе фъстъченце ми е, но пък е живак, изправя се сама и не е боледувала до сега. Което за мен е много важно и подкрепям Офиоли  Peace
Зъбките при нас не излизат без проблеми, Ина е много неспокойна през нощта и само на цицка се успокоява, което пък на мен ми действа ужасно изтощително  Tired Давам дентокинд, но не виждам ефект, понякога и панадол преди лягане по препоръка на педи, че мъките ни са само нощем. Иначе зъбчето засега е само едничко, второто до него е почти излязло, но още я мъчи.
Относно храната, не съм съгласна, че няма смисъл да се ограничават, защото мисля, че сега е времето за изграждане на хранителни и всякакви навици. С мъжа ми въобще не консумираме пакетирани "неща" -  зрънчо, снакс, вафли и т.н. и то не защото се ограничаваме, а защото не сме свикнали и просто не ни се ядат. Вярвам, че създаването на здравословни хранителни навици у детето ще му бъде от полза за цял живот. Просто ми става лошо като видя дечица да се тъпчат с чипс и да се наливат с боядисани сокчета по 20ст.  Sick. Дано не съм прозвучала крайно, но аз по принцип съм привърженик на по-рационалното хранене  Peace

Лягам да спя и се надявам да мога да съм по-редовна  Wink
Лека нощ на всички  Hug!

П.П.: Специално за солетите - мисля, че тези "едновремешните" - т.е. обикновени солети, не са страшни, защото те са си хлебно тесто в такава форма и са ми сходни с коричка хляб. Обаче ония ми ти кашкавалени и всякакви подобни  #Crazy...

# 176
Дано не съм прозвучала крайно, но аз по принцип съм привърженик на по-рационалното хранене  Peace
И да си, да не ти пука. Simple Smile  Wink

За хранене и здраве отдавна не ми пука дали някой ме мисли за крайна или изкукуригала.  Laughing

# 177
Направо ви завидях затова че не ядете сладки неща,а ние с моя мъж без десертче не можем.Много е лошо,но така сме свикнали.Съгласна съм,че от нас зависи за добрите хранителни навици на децата ни,но понякога и от самото дете.Ето например моя голям син.Той сокчета не близва,макар да ни гледа и нас,а и другите деца-пие само вода и то в големи количества.Вафли,мафли и подобни започна да яде сравнително късно,но виж шоколадчето от поне 2 години редовно си го търси.Не,че му даваме всеки ден,ама дядо му  е много виновен в това отношение Laughing
И тъй като си пада малко инато,освен ябълки и банани до скоро нищо друго не признаваше,просто не искаше да опита.Е,вече започна да харесва и ягоди,и малини,череши.Най му се кефя на салатите-то зеле,то марули,яде ги още неовкусени #Crazy
Сега ще видим как ще е с малкия,но дано да набляга на плодовете и зеленчуците

# 178
Добро утро и от мен.
При нас нищо ново също освен че съм сама с двамата, таткото ни замина.
Взимам от кухнята малко нелегално тъй като не сме се записали все още но и харесват определени неща.
Лек и усмихнат ден на всички.

# 179
Добро утро!
Ето кафенце за разсънване  Mr. Green

Направо ви завидях затова че не ядете сладки неща,а ние с моя мъж без десертче не можем.Много е лошо,но така сме свикнали.
Точно това имам предвид  Peace Всичко е до навик, казвам го от позицията на човек, който преди време също "не можеше" без нещо сладко всеки ден. От години обаче хапвам сладко и то основно малко чист шоколад или сладолед 1-2 пъти в седмицата. Просто не ми се дояжда по-често.
И последно да кажа  Embarassed - в големите магазини като наредили покрай касите сума ти боклуци - близалки, бонбони и там подобни, опкаковани с подаръци, играчки и т.н. и като се зачудят родителите кое точно да купят...  Confused
Аз не мисля, че е правилно детето да се учи, че сладкото е тип "награда" като е слушало и един вид все да си го търси като страхотна екстра. Бих купила отделно книжка, играчка, ако има нужда, но не и тия боклуци...

Общи условия

Активация на акаунт