опасно ли е?

• 3 474
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
И аз знам до 5 кг.

# 31
Не мисля, че 2-3 кг. е тежко, но зависи кой колко е свикнал да носи. Ако се притесняваш по-добре се пази. Няма да си бременна цял живот! После ще си носиш колкото си искаш.

# 32
  • Неизживени спомени
2-3 кг.не са проблем. Peace

# 33
През цялата си бременност носих по 3 пълни торби от магазина 3 пъти на седмица и родих здраво бебче един ден преди термин. Мисля, че си е до свикване, поне при мен така се получи - нямаше кой да пазари и лека полека с увеличаване на тежестта не ми пречеше

# 34
На теория не трябва, но на практика има хиляди майки, на които им се налага да вдигат и носят по-голямото дете и имат супешна бременност Wink

Аз лично съм свидетел на 2 такива, едната от които непрекъснато носеше буквално върху корема си момченцето си , което беше накрая около 11кг.
Много зависи от тренираността на майката да носи тежко и от начина, по който протича бременността. Аз самата съм носила и повече от 2-3 килограма, но трябва да се внимава.

# 35
За 2-3 няма проблеми,но не и повече!
През бременноста не вдигах и не носех нищо освен чантата си!
Никой не ме е и карал.

# 36
Кротувай сега.Като родиш ще ти се налага да носиш доста тежко. Wink

# 37
аз съм в 5-та седмица и ме се налага да нося по 2-3кг затова реших да ви попитам много ли са тези килограми,защото всеки пат ме е страх ..да не стане като миналата година ..тогава направих спонтанен аборт в края на 2 месец ,така и не разбрах от какво

Thinking
Е, в такъв случай според мен трябва с повишено внимание да се отнесеш (без да се вманиачаваш). Ако не се налага, не вдигай и толкова, поне до 3ти - 4ти месец ...
Използвам случая да напомня, че и след раждането известно време не бива да вдигаш тежко!!!
Успех! Hug

# 38
Опасни или не е много относително зависи от бременността- пък и сега си бременна и ти се пада да се глезиш и почиваш друг да мъкне тежкото ти мъкнеш една човешка душа която е доста тежка .Успех и леко бремененe Hug

# 39
  • Пловдив
Аз не искам да давам себе си за пример и смятам , че трябва да се пазиш и да не го правиш.Два три килограма не са проблем.През цялата бременност аз вдигах без да се усещам.Имах толкова лека бременност , че забравях за нея и неусетно си грабвах тежички неща.Правихме и ремонт , а тогава още повече.
Ти се пази .Успех   bouquet

# 40
На някои бременни им е забранено и бутилка от литър и половина да вдигат... Confused
Ако, обаче всичко ти е на ред, 2-3 кг не са проблем...

# 41
Когато бях бременна с второто си дете, имах дъщеричка на 6-7 месеца, живеех на трети етаж без асансьор и всеки ден се налагаше да пазарувам. Почти по цял ден бях с някаква тежест в ръцете, която варираше от 5 до 10-12 кг.
Съветът ми е - пази се, но не се самовглеждай толкова!

# 42
С първата си бременност се стараех да не двигам тежко,но втория път не ми се получи.......сина ми беше малък и си го носех въпреки бременността Peace

# 43
  • Пловдив
Два три кг не са много според мен .Но зависи каква е бременността и какво мисли наблюдаващия гинеколог по въпроса Peace

# 44
Ами,смятам че 2-3 кг не е страшно да се вдигат.Аз си имам двама племнника и от време на време ми се налага да вдигам,а те са далеч над 3кг,но смятам че когато не се прекалява не е страшно.Все пак има доста жени които имат и други дечица и се налага да ги вдигат.

Общи условия

Активация на акаунт