Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 538
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
Fish не мога да ти опиша как ми звучи това.....като мечта направо. Явно трябва да се взема в ръце и да го направя това нещо. Ама съм толкова против този плач:( Дали няма да го стресирам детето....Но като слушам как после се оправят нещата и всички спят спокойни много се изкушавам. Моля те пиши ми колко плака първия път и за колко време свикна. Вярно ли трябва да чакам 2 часа???? Аз няма да издържа Sad Може и на лични. Давай кураж защото съм на предела на силите си.

За лекарствата и аз знам че са  безплатни и показвам картата, но не знаех че са до 18 години.
За кръвта на мен ми взеха първия месец и после 12 седмица за Даун. Сега на последния преглед не са ми взимали.

За срещата остава ли дата 26?

# 136
Май като гледам няколко чпвека сме за срещата на 26 април, което е супер.

Trolipen, ще ти разкажа подробно на лични и после ще ти промивам мозъка на 26  Mr. Green

# 137
Биляна, за абсолютно всички регистрирани при джипи деца до 18г. лекарствата са безплатни. Моят син е роден в БГ, дори не е брит. гражданин все още и ни дават рецепта, не сме плащали нищо. Сигурна съм, защото съседката ми, чийто син е на 14г. и е роден в БГ също получава безплатни лекарства все още.

# 138
Биляна, моето е родено в Чехия, но ни дадоха безплатни лекарства тук есента, аз също не очаквах. Подчертавай, че децата са ти малки, да ги подсещаш, като не се сещат сами или недоуглеждат нещата.

Паполино, няма лошо за кръвните изследвания, това е профилактика и здраве за теб и бебето. Малко съм изненадана, че ще е всеки месец. И аз като другите знам за 2-3 пъти най-много за всичките месеци.

Фиши, тук съм, тук съм. Браво за регулирането на спането! Влизам по нощите и ползвам кредора, но не да пиша постинг. О, не! Какъв ти постинг! Написах 2 стихотворения за Али, да си знае каква луда майка си има детето.   Crazy

А иначе интересното и полезно като инфо за форума при нас беше ходенето за теглене и ваксина. Получихме през март писмо-да отиваме за ваксини. За пневмококовата пишеше, че ще е реимунизация и аз исках да говоря с някого и да ми каже какво ще правим, при положение, че не сме слагали първа такава васкина. ЗДравната посетителка, дето идва у нас, беше казала, че в сряда можем да ходим да се мерим и теглим от 9.30 до 10.30 без записване. Речено-сторено. Натоварихме детето, взехме Упси Дейзи с нас за кураж и тръгнахме. В клиниката Али беше като гигант, само малки бебета на по месец-два. И много! Излиза една леля със синя престилка, досущ като месарка, и ни привиква един по един. Али плака, достраша я от кантара, трябваше да поседим малко и да погледам малките човечета (къде по-кротки от нашата кака) докато накрая я изтеглим 13,800 кг с дрехите. Намерих една здравна посетителка на едно столче и я питах за васкините-не знаела. Стана, извади една брошура и прочете вътре това, което аз също знаех. Каза да ходим при сестрата на лекарката ни. Отидохме в петък. Извадиха една горила в последната минута, натиснаха едно копче, тази горила като се разписка, чудо!, и хоп 2 инжекции за Али-пневмокок една доза само, че е над 1 година, втори менингит и 4-ти ХИБ. Мина ми през ума да помоля да ми попълнят картата на детето хубаво, да впишат чешките и българските васкини, за да си нямаме един ден проблем в детската градина и училище. Зачерви ни се крачето, но днес вече поотмина. Ваксинови истории.

Вижте сега какво меню съм приготвила за свекитата. Ако и след тази софра пак не съм добрата снаха, не знам вече:

EASTER 2009
MENU

Easter treats:
Choice of Chocolate eggs
Traditional Bulgarian coloured Easter eggs
Miniature Kozunaks, filled with cream cheese, rum and sultanas
Traditional Bulgarian Easter Kozunak topped off with fruit confiture and sprinkled with grated almonds

Salads:
Tomato, cucumber, olive oil, green olives and feta cheese
Traditional Bulgarian Easter Salad: lettuce, cucumber, spring onions, radish, and boiled eggs

Main course:
Traditional Bulgarian Easter Lamb roast with spring onions and paprika
Easter BBQ-the best of British and Bulgarian meat recipes

Dessert:
Home made waffles garnished with fresh fruit, ice cream and dark chocolate
Choice of Easter treats

И халва съм взела, и ракия! Само дано не вали! easter

Весели приготовления на всички и ако издокарате добре козунаците и яйцата, покажете ги за вдъхновение!!!  Blush

# 139
Здравейте, скъпи мами  Simple Smile! Подаднах на вашия форум случайно и намирам много инфо за системата на острова, за което ви благодаря! Живея тук от 1 година и в момента съм бременна в 27 г. седмица.
Може ли някой да ми каже дали тук се прави профилактика против рахит на новородените с витамин Д (май някъде назад четох, че не се прави, но не мога да го открия сега  Embarassed). Благодаря ви предварително!

# 140
Здравейте, скъпи мами  Simple Smile! Подаднах на вашия форум случайно и намирам много инфо за системата на острова, за което ви благодаря! Живея тук от 1 година и в момента съм бременна в 27 г. седмица.
Може ли някой да ми каже дали тук се прави профилактика против рахит на новородените с витамин Д (май някъде назад четох, че не се прави, но не мога да го открия сега  Embarassed). Благодаря ви предварително!

ами да ти кажа въобще не го препоръчват ,казват да иизвеждаме децата н аслънце ,ама къде ти слънце в Англия Joy
аз лично и за двете деца си поръчвах от България витамин Д и давах. Сега се сетих ,че трябва да дам на малката госпожица поредната доза:)

# 141
  • UK/София

В отговор на Ell  имах предвид, че за мен не се полагат безплатни лекарства година след раждането.Объркали са рецептата, чак парите искат да ни върнат.

chala, не се дава витамин Д тук.Дори педиатърката от БГ каза да не взимам.
 oni , не мога да се оплача от липса на слънце в Англия.Приказките за постоянни дъждове и мъгли в Англия са отживелица.

# 142
  • Манчестър
По въпроса за кръвните изследвания. На мен ми вземаха кръв на всяка визита в клиниката. Не си спомням как точно се казваше,но беше във връзка с моя отрицателен RH фактор. Мисля,че се следяха белите кръвни телца/или червените( не помня) ,а мъжа ми е с RH полжожителен. Имаше значение кои фактор ще е бебето и можеше да се наложи спешно кръвопреливане още веднага след раждането.

# 143
Ave  и аз съм с отрицателен RH фактор, но не ми взимат кръв, а ми бият анти Д инжекция .... Да не са променили изискванията напоследък? Бащата никой не го е и питал нито коя група нито какъв фактор е, много странно.  newsm78

chala  За витамин Д някъде четох, че го добавят в много от бебешките храни и адпатирани млека, може би затова не го изписват иначе?

Маpи какво приятно меню си спретнала newsm22, мисля да заимстмвам това-онова от теб Grinning

# 144
  • След завоя в дясно
Аniji аз явно съм била от късметлиите, без проблеми си намерих и  зъболекар, който работи с NHS и ми дадоха и час след 2 сед., но беше преди 4 год. може би са се променили нещата.
Билянка обърка народа ще знаеш Laughing и аз имах предвид само бременните, който са тук.
Маpи много вскусно звучи ммм, може ли и ние да дойдем на гости, много ще сме послушни да знаеш всичко ще си изядем. Wink
Chala не се препоръчва прави са момичетата. Имай в предвид, че в формула млякото има витамин Д.  Лека бременост ти пожелавам.

# 145
  • Bristol
О, моята зъболекарка два пъти ме преглежда безплатно, докато бях бременна и зъб ми прави. Искаше да е безплатно, но аз държах да не слага амалгамата и си платих. Но аз зъболекарката си не я харесвам и не я препоръчвам на никого, може би затова да не е било натоварено при нея  Crazy Laughing

Леле, Мари, това всичкото ли ще го готвиш   chef

papolino, и мен ме изненадваш с кръвни изследвания всеки месец  Thinking Аз имах такива към края на бременността, но това беше защото бях вдигнала нивото на захарта и трябваше да го следят по-изкъсо.

# 146
Мари, дано да имаш помощници за готвенето или поне за гледането на Алка. Иначе помощници за на масата предполагам има достатъчно... При нас мама ще е главният готвач, както всеки път когато сме в БГ. Вече ме пита какво искаме за като приситгнем, а ние отиваме тази съботаааа, ураааа!

Лека нощ!

# 147
Ave и аз съм с отрицателен RH фактор, но не ми взимат кръв, а ми бият анти Д инжекция .... Да не са променили изискванията напоследък? Бащата никой не го е и питал нито коя група нито какъв фактор е, много странно.
  Burberry, има значение коя поред бременност ти е, може да прочетеш тук,че  аз няма да мога да го обясня добре.Заради  корите за баница ,които се подмятаха две страници назад,отидох и си купих и какви банички завъртях.Препоръчвам тези от Waitrose,много сполучливи,е след турските естествено.
  Е-е-е  Fish  завид,завид.

# 148
  • Манчестър
Ave  и аз съм с отрицателен RH фактор, но не ми взимат кръв, а ми бият анти Д инжекция .... Да не са променили изискванията напоследък? Бащата никой не го е и питал нито коя група нито какъв фактор е, много странно.  newsm78

chala  За витамин Д някъде четох, че го добавят в много от бебешките храни и адпатирани млека, може би затова не го изписват иначе?

Маpи какво приятно меню си спретнала newsm22, мисля да заимстмвам това-онова от теб Grinning

Нямам идея...не са ми били никакви инжекции....а освен RH отрицателно съм и кръвна група А.

# 149
Момичета, имам асистен(т)ка Ненка, как иначе! Али ще е зачислена в хола към английската си баба. С недоверие. От сега си знам, че детето няма да седи при тях и ще се зареди на плота да меси заедно с мен. А пък моята майка е много добра в миенето на тави и почистването на плотове. Друго няма да й доверя. Но аз обичам да кулинарствам. Половината празник са приготовленията, според мен. Надявам се да се получи хубаво.

Фиши, ти явно първа се изстрелваш към България. Лек полет, хубаво да си изкарате и после да разказвате как бяхте в самолета, как ви посрещнаха и всичко друго.

Цвете, разкажи как се чувства Аннабел тук? Как изкарахте полета? Какви й бяха първите реакции в новото жилище? 

Елл, добре сте ми дошли на гости! За вас ще спретна и други изкушения! Това е добра идея, между другото. Мислим на Али да й вземем надуваем замък да се тръшка вътре при хубаво време. Той става за 4-5 деца. Може да помислим за едно лятно парти за 1-ви юни у нас. Градинката ни е малка, но достатъчна за дребни дечурлига и усмихнати майки! Само да случим на време! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт