Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 554
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
  • там където мога да си закача хамака
Момичета - Цветак днес има Рожден Ден.

# 166
Честит рожден ден, Цвети! Да си здрава и весела, все така енергична и усмихната!

# 167
Ооо, момичета, много съм доволна от себе си. Най-сетне наговорих комшийката (онази, дето си изкъпа детето на двора през Март). Много исках да й кажа "Слушай, момиче! Може ли врата до врата да живеем, един жив плет да ни дели градините, а да не си събираме децата на една и съща възраст да играят заедно? И аз не те харесвам много-много, ама децата искат игра, а не превземки!", обаче вместо това й казах "Здравееей! Как сиии? Виж какъв прекрасен ден днес! Къде ти малкото сладурче? Ооо, при баба си?! Чудесно! Той сигурно много ще се забавлява там?! Знаеш ли, трябва някой път да ги съберем с Али да си поиграят децата..." Ха сега да видим кога ще стане това.

Честит Роджен Ден на Цвета! А в неделя и имен ден ще има!   bouquet

Хубаво изкарване на Мишолина и Мatzo Ball  в Италия!

На тези, които ще месят козунаци сега, да им бухне тестото страхотно! Не двойно, ами тройно да стане!  Grinning

На всички деца много весело събиране на яйца!

И на всички приятни почивни дни!

# 168
Tsvetak, честит рожден ден и то мен! Още мноооого хубави емоции да имаш с двете ти гълъбчета   bouquet

Момичета, да ви пожелая на всички приятно ядене на шоколад (сякаш то може да не е приятно), вкусни козунаци, красиви и силни боядисани яйца, крехко агнешко и най-вече мноооооого здраве и умсивки на тукашния и православния Великден. Ние утре си летим за София, но за срещата на 26 Април сме на линия! Кажете ако това място тук устройва всички желаещи... http://www.godstonefarm.co.uk/

До скоро!

# 169
На мен тази ферма ми е 40 минути с кола; който ще идва от Лондон-град с влак - погледнете дали ви е удобно? Ако срещата ще е в неделя, пише, че автобусите не работят тогава.

Биляна - къде се местите? В същия град? Честито Simple Smile Твоите козунаци, питки и сладки нямам търпение да видя!

# 170
Честит рожден ден и от мен, Цветак! Да си жива и здрава.

# 171
Как е положението със зъболекарите тук? Най-сетне се наканихме да се запишем за семеен зъболекар и днес получихме формулярите. Не мога нещо да разбера дали се заплаща за зъболекар независимо дали си по здравната каса, т.е. горе-долу като в България или ако имам осигурителен номер не се заплаща. А за децата какво е положението? Извинявайте, ако някъде вече сте обсъждали това, но не можах да намеря такава тема.

# 172
Честит рожден ден, Цвети! Да си здрава, щастлива и много подаръци да получиш!

За срещата ми се иска и ние да дойдем. Ако мъж ми не е на работа, ще ни докара, че аз съм един шофьор...  Blush

Matzo ball, браво на бабата! Все така да ви глези с такива вкусотийки Simple Smile

За маратона родата се готвиха сигурно поне 6 месеца. Голямо бягане падна. Освен препускането, те ходят всеки ден на работа с колела (около 40-50 мин в посока). Записаха се юни месец и на колоездачния маратон Лондон- Брайтън. Те ще въртят педалите до там, а ние с колата ще идем да се поразходим и да си ги приберем  Mr. Green

Фиш, лек полет и весело изкарване на празниците в София!  Hug

# 173
tzvetak, и от мен честит рожден ден! да си много здрава и търпелива, по-рядко истерична майка (като мен), за да се радваш на човечетата! и най-вече обичана жена! наздраве! bdbaloni baloni  Gift  party023 smile3525

# 174
  • Манчестър
Как е положението със зъболекарите тук? Най-сетне се наканихме да се запишем за семеен зъболекар и днес получихме формулярите. Не мога нещо да разбера дали се заплаща за зъболекар независимо дали си по здравната каса, т.е. горе-долу като в България или ако имам осигурителен номер не се заплаща. А за децата какво е положението? Извинявайте, ако някъде вече сте обсъждали това, но не можах да намеря такава тема.

Ако си на частно всички плащат.
Ако си по NHS - за децата е безплатно до 16 г, тези на определени бенефити не плащат+бременните , докато са бременни и после до 1 г възраст на детето.
Останалите плащат на 3 банда

1. Около 16 лири - преглед и почистване
2.Около 43 лири - първия банд+пломба
3. Около 200 лири - включва първите два + коронка

Бандовете - като цени и какво включват го цитирам по памет , също и какво точно е включено..

# 175
Аве, благодаря за инфото. Още един въпрос, просто от интерес. Ако си на частно много ли е голяма разликата? Нямам никаква идея какви са им цените. За частен преглед при общопрактикуващ лекар в началото като дойдохме ми бяха казали, че е около 50 паунда, ама никога не ни се е налагало да ги ползваме, защото се записахме при джи-пи и засега съм доволна  Praynig.

# 176
  • Манчестър
Аве, благодаря за инфото. Още един въпрос, просто от интерес. Ако си на частно много ли е голяма разликата? Нямам никаква идея какви са им цените. За частен преглед при общопрактикуващ лекар в началото като дойдохме ми бяха казали, че е около 50 паунда, ама никога не ни се е налагало да ги ползваме, защото се записахме при джи-пи и засега съм доволна  Praynig.

Нямам идея колко е точно......

# 177
  • Лондон
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията Hug Въпреки, че от една възраст нататък каквото и да кажеш, не буди оптимизъм Embarassed
40 не се празнували, аз пък си ги отпразнувах, и подарък от името на мама и татко си купих, то май ако сам не си създадеш повод и настроение, няма кой Grinning

Изкарах днес и изпита live in UK, беше ок, 7 минути с проверката, сега ще се заемам с апликациите.
Пожелавам много приятен уикенд и до скоро Hug

# 178
  • там където мога да си закача хамака
Аз съм ходила на зъболекар на частно август 2007 - счупих пломба - та за почистване на канали на мъртъв зъб, пълнене канали, бяла пломба и почистване на зъбен камък ни взеха 350 паунда. Като го казах това на зъболекарката си в БГ щеше да припадне. Тогава паунда беше грубо казано 3 лева.

# 179
tzvetak, честито за теста! ние подадохме преди 2 седмици и чакаме вече ... дойде ни писмо в уверение, че сме аплайнали, с което си запазваме старите права за момента. аз се регистрирах и за селф-емплойд и си чакам референса да се сдобия и с нашънъл иншуранс, че без него съм персона нон-грата в страната.

относно зъболечението - имам приятелка, която е зъболекар в бг и ми каза, че повечето зъболекари тук са на ниво селски доктор от 80-те през социализма и аз не смея да отида, всичко оправям в БГ. наложи ми се заради сина ми да отидем и бях меко казано потресена сравнявайки кварталния турболукс кабинет в бургас с телевизор и МТВ с този, който щеше да се срути. за зъболекаря няма да коментирам, че беше някакъв дядо. беше много внимателен, но какво от това,  като не свърши никаква работа - потвърди, че имаме 2 кариеса, сложи лекарство и каза след 6 месеца пак да ходим. приятелката ми погледна детето и каза, че си стоят кариесите и трябва да се оправят  - сменяме зъболекаря, ще видим как ще е този детския, който ми препоръчаха. на детето предпочитам да ги опрявят тук, защото в БГ не знам какво правят с малките деца - моят няма да даде, а в Б-с никой не ползва пълна упойка като в софия. малката госпожица също ще е регистрирам - закъснели сме - след 18 месеца се препоръчва. Мъжът ми миналата година обикаляше по зъболекари - 2 месеца го мотаха за 1 зъб, ходи 100 пъти и му смъкнаха кожата. Имам приятели с възможности тук, които специално заради зъболечението си ходят в БГ и ме уверяват, че не може да има база за сравнение дори с частните модерни кабинети тук.

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 12:51 от S T A R D U S T

Общи условия

Активация на акаунт