Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 560
  • 319
  •   1
Отговори
# 180
  • ENGLAND
Това са цените на частно, ориентировачно.
http://www.privatehealth.co.uk/private-dentistry/cd-whatdoesitcost/
Още като дойдох тук и една приятелка ми каза, пипне ли ти тукашен зъболекар в устата горко ти. Права беше. Това, че във всеки кабинет имат х-рей и ти правят панорамни снимки през година нищо не означава. Но спирам до тук. Като имаш зор щеш не щеш ще ходиш на зъболекар.
В горния сайт има и опция за по-евтино лекува в чужбина.

# 181
Омазах се до уши с бои за яйца.

Аааааа, ами другата седмица пак трябва да боядисваш.Така с един куршум, два заека Simple Smile

Ние пък ще се местим, бихме рекорда от тримесечно търсене на жилище Party

Козунаците и яйцата ще ги правя другата събота.

Пожелавам весели празници на всички!

а Били ние ви бием по дълго търсене - около 6 месеца  гледахме,оглеждахме,но накрая намерихме каквото търсим и сега съм доволна от резултата:)
весели празници н авсички.
при нас пак е облачно:(

# 182
Ще запиша час на децата за контролен преглед на зъбите и ще видя какво е положението и ще споделя. Аз съм леко против това тотално отричане на всичко. И в България има лекари и зъболекари, които са на много ниско ниво, а по принцип като че ли българите все не сме доволни от нещо, все някой ни е крив, лекарите и те така - ходиш при двама лекари получаваш три мнения и все се плюят един друг  Thinking. Трябва някак си хората да са по-толерантни  Hug.

# 183
  • ENGLAND
elastina, първо провери може ли да ви приемат за пациенти там където искаш, често има уайтин лист. В нашето градче има три дентал практики, и за трите чакам вече три години и се налага да ходя в съседния град.
Аз не отричам всичко.Но пък доста съм се напатила от лекари и зъболекари.

# 184
elastina, първо провери може ли да ви приемат за пациенти там където искаш, често има уайтин лист. В нашето градче има три дентал практики, и за трите чакам вече три години и се налага да ходя в съседния град.

Да, аз се обадих преди две седмици в един зъболекарски кабинет, който работи със здравната каса и ме предупредиха, че трябва да изчакам, но вчера получихме писмо с формуляри за попълване и ни уведомяват, че до три седмици ще бъдем записани. Тоест явно имаме късмет, защото след като се обадих до записването ще станат 5 седмици, което както разбирам за тук е нищо  Joy. Но това, което провокира въпроса ми беше, че във формуляра трябва да попълним към коя група спадаме - дали плащаме или сме освободени по здравната каса. Днес говорих и с майката на една съученичка на дъщеря ми и тя ми обясни, че всъщност се заплаща около една трета от цената, а другите две трети се поемат от здравната каса.

И да сменя темата за лекари, зъболекари и т.н. с нещо по-приятно. Днес боядисвахме яйца с децата. Репетиция за следващата седмица. Станаха супер. Ще пусна снимки. Утре празнуваме имен ден на малката Калина и ще посетим за първи път литургия в православната църква тук. Не ми се вярва да получим върбови клонки, поръсени със светена вода, но се надявам попа поне да поръси децата.

# 185
  • Манчестър

Да, аз се обадих преди две седмици в един зъболекарски кабинет, който работи със здравната каса и ме предупредиха, че трябва да изчакам, но вчера получихме писмо с формуляри за попълване и ни уведомяват, че до три седмици ще бъдем записани. Тоест явно имаме късмет, защото след като се обадих до записването ще станат 5 седмици, което както разбирам за тук е нищо  Joy. Но това, което провокира въпроса ми беше, че във формуляра трябва да попълним към коя група спадаме - дали плащаме или сме освободени по здравната каса. Днес говорих и с майката на една съученичка на дъщеря ми и тя ми обясни, че всъщност се заплаща около една трета от цената, а другите две трети се поемат от здравната каса.

И да сменя темата за лекари, зъболекари и т.н. с нещо по-приятно. Днес боядисвахме яйца с децата. Репетиция за следващата седмица. Станаха супер. Ще пусна снимки. Утре празнуваме имен ден на малката Калина и ще посетим за първи път литургия в православната църква тук. Не ми се вярва да получим върбови клонки, поръсени със светена вода, но се надявам попа поне да поръси децата.

Според мен трябва да попълниш,че ще плащаш. То е ясно,че не си на частно,ами по NHS. Аз като ходя винаги подписвам някакъв формуляр,че плащам. за Алекс е безплатно, водя го от 6 м възраст....

# 186
Аве, мерси. То и това е под формата на декларация.

А ето и яйцата, които правихме с девойките:

# 187
  • Лондон
Elastina, много са хубави, който си може, може Wink

Аз нещо съм се заровила в сериозни теми, искам да питам Stardust за какво е кандидатствала всъщност?

Четох всичко внимателно, но нещо се обърках - значи дори като гражданин на Европейска държава, трябва да си имал 1 год ILR, за да кандидатстваш за гражданство, но за IRL можеш да кандидатстваш не по-рано от 28 дни преди да ти изтече сегашния статут, но какъв е този статут, нали сме граждани на Европейска държава? Ако има в предвид Work permit статусът ми, той няма да изтече, защото е постоянен, след като съм го имала за 5 години newsm78 Уж сме средно интелигентни, но с това направо ме разбиха, ако някой друг има идея, да казва. Таксата е много голяма, и не се връща при неуспех, а въпросите ми са повече от отговорите, определено.

Който има сили, да се почерпи за Цветница Laughing

# 188
  • ENGLAND
tzvetak честит и рожден и имен ден, единия на патерици, другия малко по-рано.
За да кандидатстваш за индефинит трябва да имаш 5 години тук с една и съща виза. Work permit  ти не изтича, важно е да имаш 5 години с него за да имаш право да кандидатстваш за ILR и през тези 5 години да не си си сменяла статута.
Има и ограничение за пребиваване извън страната за тези 5 години, мисля 15 месеца общо, като последната година не повече от 90 дни. Сметни си точно дните, ако имаш повече излизания от страната.
Всичко го има в сайта на хоум офиса, но сега не ми се търси. Мисля напред в темата имаше пуснат сайта им.

# 189
Алиса, Еластина, честит имен ден на двете Калини!
 Цвете, честит да е деня и за теб и за всички празнуващи!
Здраве и късмет да ви носят имената!

# 190
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕНА НА ЦВЕТЯ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ  smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 !!!

tzvetak, аз съм присъединена към визата на мъжа ми, сега станаха 5г. и затова подадохме за ирл. не съм много наясно, но си имаме съветник по имигрантските въпроси, който ни казва какво трябва да правим и какви документи за какво са ни необходими, за да не отиват парите за 4 човека на вятъра. Doret ти го е обяснила много добре.

това гадно английско време ще ме подлуди! може ли почти цяла седмица без слънце и с дъжд, мъгла и влага  smile3514 smile3511 бясна съм! излизаме с децата, играем, връщаме се целите мокри и в кал - резултатът налице - малката госпожица ми е от 2 дни с температура, от nhs direct спокойно ми обясниха, че докато пиела течности и парацетамолът сваля (дори временно) температурата - да не се притеснявам  newsm78. ами ако е някакво вътрешно възпаление ???!!! можело и реакция от битата преди 2 седмици ваксина MMR да е, ще ме упорят с тия диагнози по телефона, ама и ние все по пазниците боледуваме! никога няма да свикна с ужасното време в тази страна ... Crossing Arms

# 191
  • Лондон
Здравейте, много мерси за пожеланията Hug

За този IRL изчетох всичко на сайта, има доста двусмислици, но ми стана ясно, че мога да пускам документи сега, само не ми е ясно тази огромна такса като ми я вземат, после за гражданство пак ли 1000 паунда трябва да давам  newsm78 Ако е така, въобще няма да започвам процедурата

Това с времето сега за първи път го почувствах осезаемо, толкова исках да излизаме повече тези дни, но не става. А май вече пипнахме и първата хрема

Само хубави емоции желая, мислех си за Мари, какви ли адмирации получава в момента от свеки Laughing Чакам разказа с нетърпение Laughing

# 192
  • ENGLAND
Аз днес съм сама с дребо и цял ден вися на компа, ама няма никой да си поприказвам.
tzvetak пак се плаща, излиза към 1200 за теб и детето, ако пак не ги увеличат. След това и паспортите повече от стотина. Sad

# 193
И аз се ровичкам наоколо..
Ама ми е мрънкащо такова.
В общината, където работя, продължават безумията покрай съкращенията.
Не съм предполагала, че подобни неща, може да се случват в уж цивилизована държава..
И така ми писна това търсене на работа. Вече установявам, че много от обявите
по сайтовете са фалшиви, някакъв вид активност на агенциите, тъпо..
4 месеца! чакам регистрацията за учител, да отидат до БГ и обратно да ме проверят по-малко време ще отнеме...

Скоро се сръфах с Virgin за едни пари и след гневна кореспонденция, ми ги върнаха, малко справедливост..

bouquet на всички именници днес   bouquet

# 194
  • ENGLAND
Ох, събрали сме се днес все такива мрънкащи.
Златна, не се притеснявай, ще дойде регистрацията. Моята я направили за една седмица, но им трябвало два месеца да ми я изпратят. И твоята залежава на някое бюро.
Аз пък искам да работя парт тайм, но всички учителски места са фул тайм. Сега мисля накъде да хващам, най- много ще използвам дипломата си за помощник учител, там поне има парт тайм.

Общи условия

Активация на акаунт