Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 552
  • 319
  •   1
Отговори
# 150
Фиш 189 може ли едно копи-пейст на инфото за контролирания плач и на мен, че и ние напоследък се приспиваме само на ръце. Вярно, че ни мъчат много и зъбите, но ми се иска да опитам, защото през деня заспива трудно, а сега започна и вечер така. И да ти кажа , тъй като се притесняваш за грешките като пишеш - то с фонетичната клавиатура си е трудно, и аз се мъча, при това оригиналната фонетична клавиатура, ако имаш качена кирилица на компютъра е различна от тази на бг-мама и т.н. Та думата ми беше, че след като публикуваш поста си и откриеш грешки, можеш да го редактираш и да ги оправиш. Аз често правя така.

Аз напоследък леко полудявам с това прохождащо дете, постоянно пада и се удря, пипа навсякъде, трябва постоянно да съм около нея. И съответно нищо не успявам да свърша, стоя вечер на късно и мия, чистя, гладя, нещо не ми допада този режим, дано скоро се подобри положението.

И аз да се изкажа за резус-фактора. При първа бременност на майка с отрицателен р.ф. и баща с положителен р.ф. , след раждането се бие тази инжекция с Анти Д гама имуноглобулин, за да не създаде майката антитела при следващата си бременност. При втората бременност се следи нивото на антитела в кръвта на майката - около 4 пъти се взима кръв и ако има антитела пак се бие Анти-Д ... Ако няма, всичко е ОК, само след раждането отново Анти-Д и така до безкрай - колкото бременности толкова Анти-Д. Аз съм от тези случаи.

За срещата - и ние заминаваме за Великден в БГ и ще поостанем поне месец, та за нещастие, пак ще пропуснем  Sad

А за менюто на Мари, аз направо се комплексирах. Нещо напоследък съвсем изоставам в кулинарстването с тази липса на време ....

Аз не пиша, не пиша, и като се разпиша, нямам спиране и направо станах досадна ....

Хайде лека нощ на всички малки и големи!

# 151
  • Лондон
Добро утро,
Бързам да разкажа малко за нас, че днес май ще ми бъде по натоварена програмата Grinning

Първо само да кажа за изследванията на кръвта, аз също съм отрицателна група и след като го установиха (със същото взимане на кръв за комбинирания тест за Даун) ми поставиха инжекция в 30 гс и трябваше втора в 36 гс, но аз си бих в БГ вече и я пропуснах. В БГ пък ми поставиха такава след раждането, но след като установиха, че Анна бел е положителна. Това е и разликата в системата, тук е на 2 пъти по по-малко количество преди раждането, в БГ - една след това, и то ако бебето е с положителна. Инжекцията е Анти Д, разбира се.

За нашето пътуване мога да кажа, че беше много добре, макар и различно от обикновените ми пътувания. Аннабел понесе всичко много добре, само дето не се задържа на едно място 3 часа, то ходихме, то се катерихме, много се закача с батковците от задната седалка, пъха си ръцете между седалките и им пускаше играчки върху компютрите. Те пък бяха някакви дебили и дори не й се усмихнаха, но тя настоятелно продължаваше Wink В общи линии съм доволна, макар и да съм с мускулна треска на ръцете, че отдавна спрях с фитнеса.

В къщи засега Аннабел е много щастлива, много пространство видя и непрекъснато препуска, поне това ми разказват, че аз съм на работа и почти не я виждам, тя все още заспива по БГ време.
От днес е на проба в детската градина, чакам с нетърпение отзиви Praynig

Мари, ти направо ме разби с твоите подвизи, за пример си ми, но неподражаем за съжаление Laughing
Пиши ми ако сте наоколо през празниците, може наистина да спретнем някоя срещичка, даже да запознаем и бабите, та да могат се на оплакват от дъщерите си Laughing

Аз тези дни използвам да правя планове за ваканции, че всичките ми колеги вече са си планирали годината и аз май ще остана само да замествам

През празниците ще направя малко снимки и ще показвам

Много приятен ден  Grinning

# 152
Много красива е тази държава  на пролет,ей! Гледам си през прозореца и се радвам на зеленина и цветя.Дано се задържим тук  малко по-дълго. Heart Eyes
Мари, ще се справи ли бандата с това огромно количество храна? Щом ще имаш помощник за чиниите и тавите,половината работа свършена! Много обичам да кулинарствам ,но често ме спира мисълта за мръсните тави и тенджери след това.
Добре ,че имам морална подкрепа от семейство и приятели  Laughing
Нашата баба идва в събота. Тя ще боядисва яйцата и меси козунаците.   Ние с мишолинка ще караме  православният Великден в Италия без деца и мъже.  Party
Цветак,обади се за кафенце или коктейлче в квартала по празниците. Щом имаш баба,срамота е да не я използваш!
Алиса, кубинско прасЕ е животнуту. При това много вкусно беше! Исках да му сложа 1 дебела пура в сурата за снимката ,но бабето  не разбра фотографските ми пориви.
eya,какво стана с тройното гражданство за бебка? Запита ли някъде ?
Един миналогодишен козунак черпя  за творческо вдъхновение на майсторките.

# 153
гледам и чета напоследък и не мога да се включа. готвенето, приготовленията на храна и за празници не са ми силната страна. след повече от 4г. вкъщи, гледане на деца и заточеничество между дома и парковете използвам всяка свободна минута да се видя с приятели навън - на кафенце или ресторант. никога не съм била добра в готвенето, цобре, че е свекървата да готви за децата и за мъжа ми. когато не беше тук готвех за децата и мъжа ми едно - за себе си друго - аз си падам по месо на скара и на барбекю, поляти обилно с бира и със салати. но нали знаете децата трябва да хапват прясно приготвена топла храна с много зеленчуци ... как ми липсва детската кухня от БГ ... та за Великден смятам да поскрия няколко яйчица шоколадови в къщата и да пусна децата да ги търсят ... козунаци няма да правя (аз и не мога, нямам никакви нерви) - не мисля, че ще загубят децата като не ядат тестени сладки храни ... за БГ Великден смятам да боядисам 10-ина яйца, колкото да се отчета - не знам и дали ще успея ...хаха, не ме разбирайте погрешно, възхищавам се на хората, които готвят изкусно и са добри в приготовленията - но аз не съм от тях, какво да се прави не ме влече. така че трапеза като тази на Мари (предполагам и на много други) за мен е направо научна фантастика. На Коледа едва успях да направя 9 ястия и 90% от тях останаха непокътнати. Никой вкъщи не консумира постно ooooh! Мога да прекарам цял ден в чистене, но 2 часа в кухнята, прекарани в белене на картофи, рязане и почистване на продукти е в състояние да ме докара до нервна криза #2gunfire мечта ми е както има миялни машини и перални, така скоро да изобретят и нещо, което само готви ...
Мацобал и Мишолина, ей такова прекарване като вашето е моето разбиране за празник Praynig айде може и с децата, но далеч от кухнята. дай ми на мен да обикалям, да пазарувам, да разглеждам ...  и ресторанти Laughing

# 154
Цитат
Алиса, кубинско прасЕ е животнуту

От Куба ли е емигрирало, викаш? А там хората стоят гладни. Thinking
Завиждам ви, че ще ходите по женската в Италия.

Аз за тукашния Велиден съм канила гости, сега събирам идеи какво да готвя. Нещо с агне ще им пльосна де, както се полага. За тумбата деца ще скрия малко шоколадови яйца из градината. И традиционни ще вапцам. Козунакът, както съм споменавала, е доста отвъд моето готварско търпение. Пък и панатонето го дават по-хубаво в магазините.

# 155
мечта ми е както има миялни машини и перални, така скоро да изобретят и нещо, което само готви ...

Да, де, ресторанти се казват  Laughing Добре, че мъжа ми готви криво-ляво, и от време на време Мацобол ни кани на гости  Animal Pig

Ние отиваме на разузнаване; ако всичко е наред - после ще ходим пак с деца и други.

# 156
 Ние с мишолинка ще караме  православният Великден в Италия без деца и мъже.  Party

Ей, кой е като вас... Аз онази вечер с една група местни мами в кварталната пицария ходихме и за нас това си беше цяло събитие! Екстра си изкарахме де, но благородно ви завиждам, че ще пиете и ядете от ивора. Весело и умната, ей! Да не се излгаме пред чужденците...  Sunglasses

# 157
Здравейте дами  Grinning

Ние бяхме 3 дни в Париж. Много добре си изкарахме. На брат ми жената и двама приятели участваха в маратона и пробягаха 42км геройски  Grinning

Гледам се подготвяте за Великден Simple Smile Аз се надявам пак мъжо да спаси положението с готвенето, защото той обича да се занимава  Grinning

За срещата в края на месеца, ако не пресече котка път, ще се включим и ние Simple Smile

Мишолина, Matzo ball, моного хубаво да си изкарате в Италия. Да наснимате и някой италианец, освен забележителности, та поне око да изплакнем  Wink

Мatzo ball
, ти ли прави този миналогодишен козунак? Много вкусен изгледжа

# 158
Айде стига бе,това не е живот,отказвам се да го живея.
Едни жени ходят в Италия,други в Париж, на трети мъжете им готвя,а аз ще садя доматитУ  тези дни.
Как кои дни? Почивните дни.
И  тръгвам на работа,защото ми свърши отпуската/то пък и една отпуска беше/.

# 159
  • На село (близо до Лондон)
Брях да вляза да видя как сте се разготвили, а аз на работа Grinning

Имам гости за тукашния Великден, ще трябва да се сготвят неща Thinking дала съм списък на мЪжо да пазари днес. Яйца в събота с 4 (словом четири) дЯца ще вапцаме в петък, всичките момчета Rolling Eyes на възраст между 5 и 1, та дано успея Crazy

Мацо и мишолин-ка  Wink да си изкарате хубаво

# 160
Омазах се до уши с бои за яйца.

Хайде, приятно прекарване на празниците; прогнозата е за дъжд, ама к'во от това. Някои плажни ивици покрай океана имат особен чар в дъжда, едно такова празно и спокойно е; ако си подходящо облечен, можеш да се разхождаш, даже и да вали и децата да събират мидички.
Например Winchelsea beach, в Sussex. Много го обичам през зимата.

# 161
  • Лондон
Мацо и мишолина, добре си живеете вие  Sunglasses Браво!!!

За щатския паспорт на детето ми искат доказателства, че съм живяла 5 години там (имам ги).  На 7 май ми е часа - ако стане, стане! Ако не - здраве да е!

Кубинското прасе се е загнездило в съзнанието ми... ще се опитам да го прогоня с козунака  Mr. Green

Алиса, зимните/студените плажове верно са спокойни и красиви, но според мен по-депресивно и меланхолично нещо няма...

Хубав Великден ви пожелавам на всички!  Heart Eyes

# 162
  • Bristol
За тези, които ще правят egg hunt, днес намерих в ToysRUs 6 яйца на Littlest Pet Shop, специално за Великден са пуснати. Във всяко яйце има по едно животинче. Яйцата са хубави и големи, догодина може да се скрие друга дребна играчка в тях Wink
В рекламното списанието на ASDA пък има великденски рецепти, за агнешкото имат няколко предложения. Има и рецепта за домашни hot cross buns, мисля да я пробвам   chef

# 163
Номадик, хубавите италианци ще ги наснимаме,стига да ги намерим  Laughing .
 Козунакът е на баба майсторлък ,чак толкова не съм задобряла още. Всяка година по Великден я изнудваме да дойде да сготви.  Mr. Green
42км. маратон! Браво на родата! Не мога да си представя даже какви тренировки трябват,за да пресечеш финала.

От Куба ли е емигрирало, викаш? А там хората стоят гладни. Thinking
На дървен сал и колко са те 90 мили в спокойно море. Онзи ден помощницата ми каза ,че искала да емигрира в Куба, щото всички били равни и добре се живеело там.  ooooh!
Плажът  е много примамлив.
eya,дай нови снимки на бебка. Томи има американски ,но англ. няма.Трябва да проверя.

Благодаря  за милите пожелания! Ще се помъчим да изкараме добре.

Весело посрещане на Католически Великден на всички!

# 164
  • UK/София
Омазах се до уши с бои за яйца.

Аааааа, ами другата седмица пак трябва да боядисваш.Така с един куршум, два заека Simple Smile

Ние пък ще се местим, бихме рекорда от тримесечно търсене на жилище Party

Козунаците и яйцата ще ги правя другата събота.

Пожелавам весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт