Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 399
  • 319
  •   1
Отговори
# 300
  • Манчестър
Bili_bili, този чек, за който говориш, е именно Child Trust Fund, за който е писала Ave. Ето линк http://www.childtrustfund.gov.uk/templates/Page____1178.aspx.

За отказа за помощ за самотен родител... доколкото си спомням от разказа за раждането, там беше писала, че си имаш мъж. Ако просто не сте сключили граждански брак, но пък си живеете заедно, това едва ли се води самотен родител  Rolling Eyes

Със сигурност не се води самотен родител. Когато се кандидатства за разни бенефитс, зависи за кои все пак, но дохода е на household....няма значение дали сте женени или не........

# 301
Здравей, Bili_bili,

На мен в началото когато ми даваха всички документи за бременността ми бяха дали и едно като книга разделена на глави - за финансовата част (Parents Guide to Money)- какви помощи (не ми хрумва друга дума в момента) и облекчения могат да се ползват от родителите и там бяха разгледани различни случаи - на самотни родители също, работещи/неработещи, въобще всякакви ситуации.
Това с Child Trust Fund също, но до колкото разбрах тези пари се влагат по сметката на детето и само то може да ги итегли едва когато стане на 18.
Ето тези са с книгата http://www.fsa.gov.uk/financial_capability/pgtm/parents/parents- … ide-to-money.html провери какво би могла да ползваш.

# 302
Българско участие в маратона днес?
Нищо не намирам аз.

# 303
Ето какво избрах за майската ваканция:
http://www.legolandhotels.co.uk/offers/summer-kids-go-free.html

Не сме ходили в Леголанд, децата са на подходяща възраст за това, има и какво друго да се разгледа из района. Избрах хотела да бъде с басейн и сауна за отмора след натоварванията през деня и се надявам да си изкараме добре.

# 304
Българско участие в маратона днес?

Вчера.
Хе-хе, сутрешен тръс по Гренич Парк из алеята, където започва маратона, брои ли се?
Много бях впечатлена, че вчера 35 хиляди участници и сигурно още толкова подръжници тръгнаха оттам, а тази сутрин всичко е из-ли-за-но. Едно боклуче няма в парка, всичко е събрано в контейнери, готови за вдигане. Евала.

# 305
Алиса, кога успя в ранни зори през парка да минеш   Shocked

# 306
Ами кога иначе, няма време.

# 307
Значи има значение дали имаме брак или не, ок аз пак не съм разбрала,една приятелка ми беше казала ,че трябва да имаме брак за да се водя ,че не съм самотен родител.
Но в крайна сметка трябваше да разбера за какво мога да кандидатствам ,ако можех за нещо друго щях със сигурност да кандидатствам
като знам например поляците какви помощи взимат за какво ли не,защо и аз да не пробвам ,нали!
Все пак благодаря ви за уговорите.Аз продължавам да си чакам отговора от child benefit ,не знам защо се бавят толкова.
Благодаря отново ,че се отзовахте и този път толкова бързо. Hug

# 308
  • UK/София
Значи има значение дали имаме брак или не, ок аз пак не съм разбрала,една приятелка ми беше казала ,че трябва да имаме брак за да се водя ,че не съм самотен родител.

В България също хората които нямат брак не се водят за самотни родители.Да си призная доста съм възмутена от подобни претенции.Би ме било адски срам при условие, че живея с бащата на детето да напиша в публичното пространство как искам помощи от държавата.За съжаление се оказват доста теи хора, но няма да пиша повече да не се развихри голям скандал.Провери си тихомълком какви помощи "ти се полагат" и действай Simple Smile

# 309
Точно така, аз навсякъде, където съм попълвала документи за тукашното министерство на вътрешните работи навсякъде се попълва партньор, а не съпруг. Единствено за разрешителното за работа искат доказателство за съжителство, което мисля че няма как да се издаде от България, освен ако не става дума за удостоверение за граждански брак.

# 310
Биляна бях попадала преди време на някакви английски форуми, и изглежда доста англичанки си се възползват от това - обявяват се за самотни родителки и си получават къща и разходи за живеене, тоест не са само източноевропейци. Не че е за похвала, но явно е практика.

# 311
Били-били, това (да клеймваш като самотен родител, ако не си), разбира се, е измама.
Нищо лично нямам към теб, но искренно се надявам повече измамници да ги хващат и наказват.

# 312
Аз честно казано не вярвам, че можеш до толкова да измамиш социалните, че наистина да ти отпуснат помощ, ако не ти се полага, все пак минаваш едва ли не през иглени уши за да получиш достъп до пазара им на труда, сигурна съм че и за всякакви помощи проверяват стабилно.
Но всъщност нямам лични наблюдения.

# 313
Mnogo se izvinqvam za latinicata.no veche se rovq tri dni i nishto nemoga da namerq.
Problema mi e: zapochnahme rabota s moq priqtel v edna ferma za gybi vyv Velikobritaniq.S obeshtanieto da ni izdadat rozova karta i sledovatelno sled 12 meseca ot izdavaneto na rozovata karta,sinq.NO imame problem s normite i iskat da ni uvolnqvat,ako sa ni q izdali tazi rozova karta ot fermata vajili i za drugite fermi ili samo za fermata koqto ni q e izdala.
Blagodarq predvaritelno  bouquet  bouquet  bouquet

# 314
Розовата карта важи само за работодателя, който я е издал. А нямате ли и work permit с нея? След 12 месеца с някакво прекъсване до колкото помня (но не помня колко беше) може да се извади синя.
Тук има повече информация http://www.bia.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgarianandromaniannationals/

Общи условия

Активация на акаунт