Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 425
  • 319
  •   1
Отговори
# 45
  • Лондон
Здравейте, та по моята тема, Two left feet са официално в несъстоятелност. Днес си поръчах нещата на друг доставчик, и от банката ми обещаха в понеделник да задействат процедура да ми върнат парите. Имаха списък на подобни фирми и много подробна процедура как да действат. Казвам го като предупреждение като пазарувате, явно това явление ще ни съпътства занапред.

Ave, явно не си ми видяла въпроса преди няколко дена, аз питах някой чувал ли е нещо лошо за тях и някой ми отговори, че нещо се бавели, но нищо повече. Доколкото знам бяха от най-големите в бранша и предният път всичко беше ок за 3 дни. Явно трябва да внимаваме, но гаранция няма newsm78

За тези детски аз си мисля, че не би трябвало да имам проблем, щом майчинството ми го плащаха, не виждам какъв е проблемът с детските. Плащам си данъците като за световно, но все пак ще изчакам процедурата и ще ви кажа. За IRL мисля също да опитам, само заради паспорта, но ако не стане, няма да се ядосвам, дано да разбера само преди да платя таксата, че там вече е доста дебело

Само искам да питам накрая вие кой Великден празнувате? Ние сме си винаги по БГ календара, така се получава и повече за празнуване - тази година първо рожден ден и Цветница и следващата седмица - Великден newsm68 newsm44

Много приятен ден от мен

# 46
И аз яйцата ще ги правя със сладкарските тукашни бои, надявам се да станат добри. А козуначетата ще са тези, от една книжка на Уейтроуз, с пълнеж от сирене крема и стафиди, чудни са.

Момичета, някой пращал ли си е дипломата в НОРИК? Трябва ли първо да я внеса в МОН в София за заверка на превода или само с превод пак става?

Цвете, смотана работа с тази фирма. Поне да ти върнат парите!

Алиса, много сладко агънце си имаш!  Grinning

Троллипен, не се сърди на себе си. От бременността е и смяната на хормоните, разбираемо ти е положението и съм сигурна, че за състоянието си си най-добрата мама за детето си. Дано татито ви да ви поглези хубаво този уикенд!

Ние ще бъдем в България по време на срещата, така че и този път ще пропуснем, но се надявам вече за майско-юнската да успеем най-сетне!

Мари, пусни рецептата за тези козуначета. Много добре изглеждат. Аз едно време правех козунак, но то за да стане истински мек и пухкав трябва много майсторлък. Май таз година няма да се реша.

Троллипен, при мен втората бременност също беше много по-тежка и не можех да отделям необходимото внимание и грижи за каката.

# 47
Привет и от мен Simple Smile
Аз миналата година ползвах от тези течните  бои за храна тукашните, но проблема беше, че като ги изваждах от хладилника, яйцата ставаха на капчици и представете си боядисваха пръстите  ooooh! Много досадно. Не знам къде ги обърках.
Та тая година мисля да си поръчам да ми пратят от България.

# 48
  • ENGLAND
трябва да не си бил повече от три месеца извън страна всяка година. Смятат ги с точност.
Месеците са 6 и пак зависи за какво точно си бил извън страната, може да обжалваш.
Преди няколко години бяха 3, ако сега са ги променили на 6, но не ми се вярва при условие, че затягат режима за емигриране и не важаха никакви оправдания.
Не ти противореча, но все пак това е важна информация  bouquet
Това е кутията с боите и украсите за Великден от Азда от миналата година.

А това са украсените яйца.Правих ги набързо, че си имах помощничка.

# 49
  • Bristol
Аз празнувам православния и тукашния Велик Ден Grinning Имаме късмет, че тук го отбелязват с шоколадови яйца Wink Така че боядисвам само за православния, тогава и правя опити да меся козунак  Crazy За другия вече съм купила шоколадовите яйца. Скривам ги в къщи или в градината, зависи от атмосферните условия и сутринта децата търсят.

tzvetak, майчинството е малко по различно. Има два вида майчинство, Statutory Maternity Pay, което ти си получавала и Maternity Allowance, което се получава, ако не си имала необходимия трудов стаж. Второто е като бенефит и не всеки може да го получи. Първото, което ти си взимала, има право да го получава всяка жена, която има необходимия трудов стаж, независимо от статута. А за данъците, какво да ти кажа, колкото повече плащаш, толкова по-малко получаваш. Единствено чайлд бенефита не зависи от доходите, child tax credit и working tax credit са за хора с по-ниски доходи, които съответно плащат и по ниски данъци  Crazy Както един мой познат казва, най-прецакана е средната класа. Бачка повече, уж за да има по-високи доходи, плаща повече данъци, а в крайна сметка нямат кой знае колко повече пари от тези, които са на бенефити  Laughing

# 50
Ние също празнъваме и двата Великдена. Таткото ни е местен, за православния обикновено си ходим в БГ и там мама участва с козунаци и боядисваме заедно яйца. Нямам търпение вече!

# 51
Аааа, Doret, разрових се аз по-надълбоко..
И двете сме прави...
90 дена е изискването за последната година към датата на кандидатстване.
6 месеца е за целия 5 годишен период.
 Hug

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 23:41 от zlatnata tolumba

# 52
Дорет, благодаря ти за снимката за боята за яйца. И ние ще боядисваме яйца и за двата Великдена. За православния ще ходим в единствената православна църква в Единбург. Издирих я миналата седмица.

За боите да не оставят боя по ръце, салфетки и т.н се слага малко оцет.

# 53
  • ENGLAND
И ние го празнуваме два пъти. На тукашния родата на мъжо ни затрупва с шоколадови яйца и зайци, а за българския боядисвам яйца и даже козунаци меся, машината ги меси, аз само ги пека. Друго си е пресен козунак. Laughing

# 54
  • София
Здравейте, великобритански мами Simple Smile
Обръщам се към Вас с няколко питанки...
Моля Ви да ми кажете какво е времето в Лондон - по принцип, какво е обикновено през април?
Ние пътуваме в събота и ще останем до 22-ри април - т.е. този период ме интересува. Тъй като сме с детето (3 годишно), ми се иска да съм подготвена с дрешки - по-дебели или по-пролетни да взема...
Освен това ме интересува, та Ви моля да ми кажете, има ли някакви празненства, които се организират около Великден (на 10-ти е доколкото знам) - например в някой от парковете, нещо интересно за децата... Да заведем и нашето Wink
Също искам да питам дали някой е посещавал Cartoon Museum - и дали би бил интересен за възрастта, на която е детето ми?
Благодаря Ви предварително и хубав ден Simple Smile

# 55
  • Манчестер
Привет и от мен  Heart Eyes Много сте изписали...много съм изпуснала Blush докато ви изчета  ooooh! ooooh! ooooh!
Актуални теми бистрите  Heart Eyes .... Великден, боядисване на яйца, козунаци  Joy Joy Joy все хубави неща  Heart Eyes
Ние за Великден сме в Амстердам...на гости при сестра ми  Laughing . Летиме на 9-ти и на 13-ти обратно ....За кратко ама сладко  Joy Joy Joy . В Холандия знам че готови сварени и  боядисани се купуват...наредени и си избираш, едни такива шаренки , всякакви  Laughing ... Та може и да се размина с боядисването тази година, но за другата не знам  Thinking .

Фанита, за времето не знам  Thinking божа работа. Ето вчера беше едно слънчево, а днес шмугляво  Mr. Green . Няма да е лошо да вземеш и по-топла дрешка. Както викаше моята баба "Дрешка не е тежка "  Joy

# 56
fanita   И аз бих те посъветвала да вземете дрехи, които да  могат да се обличат една върху друга и да можете да сваляте/обличате няколко пласта при необходимост. По-вероятно е да е хладничко, но тук човек никога не знае ...
Хубавата новина  е, че дрехите не са особено скъпи пък има и разпродажби, така че, ако закъсате, няма проблем да вземете някакви спешни  Grinning

Проверете прогнозата седмица преди да тръгнете за всеки случай, но не й се доверявайте прекомерно  Sunglasses

# 57
Истината е че за един ден могат да се сменят и 4-те сезона. Аз напоследък Лео го обличам по скоро пролетно, но на моменти си е направо зима. Особено сутрин и вечер. Така че взимай дрехи всякакви, поне за детето. Музея не сме го посещавали и не мога да кажа нищо, но предполагам ще е интересно. На моето дете му е интересно във всеки музей, въпреки че е много малък и не разбира все още.
А как се празнува тука Велик ден. Освен шоколадови яйца и зайци, нещо друго какво се прави. Върти ми се нещо, че се крият яйцата и децата ги търсят но дали не съм си го измислила аз не помня  Embarassed

# 58
  • На село (близо до Лондон)
Троли, празнува се въвеждаш понятието Easter Bunny, които идва рано сутрин и крие яйца в градината Grinning.
Децата като се събудят тичат да търсят яйцата и кой каквото намери- негово си е.

Вчера бяхма на Easter Egg Hunt в училището на Филип, намери две шоколадови чудеса и едното е вече опаткано Wink. Бяха направили treasure map и децата тичаха, гледаха по картата. Става за по-големки въпреки че и аз участвах активно че моито "голямо" момче неможе още бързо да чете Mr. Green.

Обикновено ни идват приятели от Манчестър по Easter с дете колкото Филип и голямо търсене и лапане пада после. Тази година и Деннис ще се включи #Crazy

# 59
Фанита, и аз като другите момичета те съветвам да вземеш няколко ката дрешки-блузка, жилетка, пролетно яке и да добавяш/отнемаш според времето. За музея нищо не мога да кажа.

Троллипен, точно така е: шоколадовите лакомства (яйца, зайци и други) се разпръскват на полянка, на децата се дава по една кошница и се пускат по тревата да ги събират. Гледам по магазините чак пуснали табелки със "старт" и "финал" за състезанието по намиране на яйца, ама чак пък толкова... Та в най-добрият вариант-скриваш на детето яйцата из къщата или градинката, ако си имате другарче-две, събирате ги заедно, намират яйцата за 5 минути, после 15 минути се плескат и тъпчат със шоколад и това е. Свекърите ми миналата година за Великден бяха в България и изкараха празника с печено агнешко със зелен лук, Великденска салата, борба с яйца, козунаци, вино, на следващия ден-пикник с барбекю и свеки накрая каза, че по-хубав Великден никога не е имала. Явно тук Коледа е големият празник, докато при нас в България Великден е по-наситен откъм ритуали и приготовления...

Ние ще слеем традициите на 12-ти. Свекитата ще са на гости. И приятелка моя с мъжа й. Ако времето не ми погоди номер, би трябвало да разпалим барбекюто в градината, Али да си търси зайците и яйцата, а ние прилично да си хапнем и пийнем. Яйчица ще боядисаме, нали знаете, че по българския обичай, първото (най-здраво и хубаво) яйце се потапя в червена боя, след което се вдига настрани и на сутринта с него се натриват челото и бузките на децата в къщата за здраве. Козунаци също ще правя. Запасила съм се с халва и ракийка от българския магазин. Приготвленията по един празник са половината празник, според мен.

А на 19-ти ще сме в България и сигурно ще повторим всичко едно към едно, само че ние ще сме гостите, а близките ни ще се приготвят.

Лека и спорна нова седмица на всички! Здрави деца и усмихнати родители!

Общи условия

Активация на акаунт