Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 566
  • 319
  •   1
Отговори
# 210
момичета, малката ми е с ангина  smile3518. изкарахме тукашния великден в мерене на температура и звънене на малоумниците от NHS. вчера следобед термометърът отчете 38.9, вдигнахме скандал, че държим да бъдем прегледани от лекар и че не е нормално след 2 дни даване на парацетамол и нюрофен през 3 часа температурата да се покачва. като отидохме при лекаря, той най-спокойно констатира, че "it`s not too bad" след акто измери 37.1 градуса. отговорих, че според мен е скрита инфекция, след като установих, че не я болят ушите, няма хрема, кашлица или обрив. погледна ме доста странно, кой знае какво си е помислил, тази без докторска степен как си позволява да дава диагнози ...  погледна гърлото и взе да пише рецепта ...каза tonsilitis, сливиците са надути, от там идва каза температурата и сега сме на пеницилин ... нямам думи, ако не бяхме настоявали детето сигурно щеше да вдигне 40 гр. през нощта и да си изкараме акъла вкъщи. досега не съм давала антибиотик на нито едно от децата и се чувствам ужасно, но опитах всичко преди това, като се има предвид, че от месеци я тъпча с коластрата на аквасорс. измама са тези имуномодулатори и -стимулатори.

аз търся каквато и да е работа с изключение на болногледачка и чистене на къщи. дори съм подала в магазините до нас. каквото излезе, въпросът е да почна от някъде, защото не ми признават опита от бг никъде. за тях 5г. в една фирма са нищо. не съм си пращала дипломата до нарик даже, да не говорим за регистрации като учител. мисля, дали един курс да не изкарам онлайн за преводач ... ходих тук на кариерадвайс, казаха ми, че без курс с учителската диплома въпреки, че е за чужд език не става ...

Стардъст, моята малка също беше така преди няколко месеца, но без ангина. Два дни беше с много висока температура, но я оправихме само с парацетамол. За имуностимулаторите и аз нямам впечатление, че са много ефективни. Голяма я тъпчех, но след като продължаваше да се разболява, малката мина без тях и не се разболяваше повече  Thinking. А по отношение на антибиотика - ангината трудно ще я пребориш без него, ама не е толкова трагично. Пожелавам ви скорошно оздравяване.

# 211
S T A R D U S T Дано малката Вики да се оправи бързо или поне да я изкара по-лесно тази болест! Добре, че сте настоявали да ви прегледат, та да реагират поне малко адекватно!
Като чета такива неща и направо се отчайвам от тукашното здравеопазване Rolling Eyes

# 212
zlatnata tolumba, аз съм същата като теб май. по наше време като следвах обсъждаха промените в образованието по отношение на степените, колко години да са задължителни и т.н. не беше ясно дори като какви ще завършим. аз се надявах да сме преводачи, затова учих и в гимназията, специаизирахме художествен и технически превод и бизнескореспонденция. накрая в универстета насила ни накараха да учим методика на преподаването и в дипломата ми пише преподавател, а не специалист по езика, както се бях нагласила първоначално. в резултат на това веднага почнах работа, която нямаше нищо общо с дипломата ми (за БГ става въпрос). никога не съм искала да преподавам каквото и да е било, не мисля и че ми се удава, убедих се в това по време на 40-дневната ми учителска практика в един строителен техникум. общо взето търся работа без пряк контакт с клиенти, ако може, но май нямам много възможност да избирам на тая криза. като учител не съм подала никъде, те тук и не приритват да учат немски. аз също съм голямо мрънкало и каприз и не знам колко време ще отнеме да намеря работата, която ме устройва ...
Burberry, благодаря за съчувствието, мисля, че ще се оправи с антибиотика, вече не вдига температура поне и почна да се храни.

# 213

Алиса, зимните/студените плажове верно са спокойни и красиви, но според мен по-депресивно и меланхолично нещо няма...

То беше разкошно и пролетно де.  Wink

Цитат
Аааааа, ами другата седмица пак трябва да боядисваш.

Били, то боя остана, ама ще видим, не ми се вапца пак.

Номадик, мерси за пожеланията.

# 214
Здравейте, момичета!

Стардъст, бързо да ти оздравява детенцето!

Цвете, нахранихте ли ги тези лебеди вече, бре? Дай снимки да видим малката красавица как е на новото място!

Еластина, мнгоо хубави са ви станали яйцата. Това с оцветен ориз ли е?

За работата ще отворя друг постинг и аз да помрънкам малко, но сега ми се пишат хубави неща.

Ето как мина нашия английски Великден:

Аличка беше много глезена и доволна. Разбра на минутата какво трябва да прави в градината.
Аз поработих здраво.
Приятелката ми(българка) донесе със себе си прекрасен празничен ентусиазъм.
Баба ми чинии до откат.
Мъжете се опушиха като сьомги на барбекюто.
Баба Норма, комшийката, не дойде за обяда, беше й зле.
Свекитата-както на делник, така и на празник.
Много хубаво беше!

Днес цял ден перем, утре стягаме куфарите и отиваме за всеобщо глезене в България.

Хубава седмица на всички!!!

# 215
да, ориза се оцветява в боята за яйца. Има такъв форум в готвене - аз оттам взех идеята. Има страхотни неща, някои от които могат да се осъществят лесно. Затова ги пробвах преди нашия Великден, а тези с люспите от лук нямах намерение да правя, но една мома от този форум искаше снимка и затова ги направих. Утре ще идва на гости една приятелка на дъщеря ми, та ще мажат яйца трите деца с таткото докато аз съм на работа. Ще видя дали ще ми останат сили за козунак   chef.
Ето и тортата за именния ден на Калина:

# 216
  • Лондон
Ох, много хубава ми изглежда тази торта! Лигите ми потекоха - аз съм на диета, че скоро почвам работа и трябва да се побера в поне някои от 'работните' си дрехи Sad

Гледам добре сте изкарали Великден 1 всички и много се радвам! Пожелавам Великден 2 да е още по-хубав!!!!

Честито с леко закъснение на всички цветя и калинки  Heart Eyes

Ето я моята 8 килограмова сладурана!

# 217
eya, голяма сладурана!

elastina, аз такива яйца и торта даже и в мечтите си не бих могла да направя, майстор си! винаги съм си мислела, ако имах такива умения дали да не отворя една сладкарничка ... такива вкусни са бг тортите, тук където и каквито и да съм опитвала - все едно кекс за 1.20 хапвам ... нищо общо с нашите от романс, неделя и лагуна ...дори в квартала, в бургас, където живея има сладкарница на амадеус със страхотни торти !

# 218
А защо, защо само аз на вкусни торти попадам! Пробвай Maison Blanc - даже в Waitrose ги имат вече. По принцип съм фен на френските сладкарници, и все по пътя ми се оказват! http://www.maisonblanc.co.uk/

Ние няма да сме на линия за среща на 25/26 април; свекърва ми тогава пътува обратно за БГ, и ще сме заети с бабо-туризъм.

=========================
Ея: чудна е!  Heart Eyes

# 219
  • Лондон
Добро утро,
Да побързам да си кажа и да питам докато не сте заминали по далечни и близки земи за Великден 2 Grinning

С моя ИРЛ май се приключи, отрязаха ме още по телефона, със синята карта съм си прекъснала 5 години work permit и то само за 1 месец. Да, но по това време въобще не знаех как и накъде, та не ми беше до ИРЛ. Както и да е, сега следващият шанс за паспорт е на 01.01.2012 когато стават 5 години откакто БГ влезе в ЕС. Въпросът е тогава дали аз ще го искам този паспорт newsm78 Знаете за камилата и камиларят

Днес съм на интервю в US embassy, искам и това да се разкарва и да си поживея спокойно малко, е и да планирам някоя отпуска Grinning

Голямата драма в момента е Аннабел и първите й дни в детската, само първият ден беше ок, оттогава плаче неспирно, вечер е прегракнала напълно. Говорих с колежки, всички казват, че трябва да сме "силни" и  да я оставяме, въпреки, че плаче. Малко ни е трудно да го приемем, особено таткото, който физически я води и взима.
Моля да кажете някой умен съвет по въпроса? Нашата баба си тръгва в петък и оттам сме ние Sad

За снимките - нашият тати е естет и каза, че без слънце няма да станат хубав Joy Та чакаме слънцето и ще снимаме. Иначе лебедите и патиците са супер, като зоопарк е, имаме и няколко котки от лодките със звънчета на врата, на Аннабел са й голяма радост

Мерси предварително за съветите за детската и се надявам да съм по-положителна в следващото включване Hug

# 220
Цвете, всички деца плачат в началото, като започнат градината.
Попитай лелките колко време след като оставите дъщерята, тя поплаква: ако е съвсем малко (10-15 мин), няма страшно; ако плаче с часове, може да е добре да започне на половин ден (ако е възможно за вас). Тя май беше малка твоята: разбира ли, като й обясните, че не я "оставяте", а че малко като си поиграе, ще я вземете?

Ох, торти. За английското Великден направих от рецептите на Найджела този:

,

а на другия ден, carrot cake. Сигурно още ми са на гъзо, нищо че бягах по 8 километра.

# 221
И ти ли, Алиса, започна с домашното тортоправене! Не ви е срам.

Цвете, изобщо не стават снимки на слънце, тогава всъщност не е добра идея да се снима. Най-хубавите снимки стават сутрин и привечер  Simple Smile Английското време е прекрасно за драматични пейзажи!

Дайте и още малко време на малката; те ще ви кажат от градината - виждат много деца, могат да преценят в коя ситуация какво да правят, и кои деца по-трудно свикват....Дано да е по-добре днес!

# 222
  • На село (близо до Лондон)
ох Алиса и ти ли? с торти само аз ли останах без 'хубавини' да правя. Само един шоколадов кейк мога за 20 мин става и това но без украси и тн...ще трябва да се поправям  Embarassed Embarassed

Цвете аз пък противоречиво на "общото" мнение ще ти кажа плаче ли детето значи не е свикнало и има нужда да стои някои от вас с него в яслата докато свикне. Ходенето на ясла/градина трябва да му е хубаво и ако не значи има причина-чуждо му е, не му харесва и тн. Ходете с нея и стоите там, някои деца бързо свикват други - не.

# 223
eya, много е пораснала госпожицата! Сякаш вчера показва  първите снимки!

цвете,да стои тати с нея всеки ден по час или два.Да свикне с новата обстановка и новите лица в присъствието на близък човек. В нашата градина беше позволено за 2 седмици да ходиш всеки ден с мъника ,ако трбва и повече. Предполагам и вашата ще е така.Томи също плачеше много ,когато започна на 2 годинки.Свикна за 2 седмици. Освен това Аннабел смени и дом миналата седмица. Сега това отделяне от вас с непознати хора. Сигурно му идва много промяна на куп на малкото човече.Това не значи ,че няма да свикне ест. Simple Smile

Относно тортите: има торти и ТОРТИ.  Laughing Иначе най-вкусният чийзкейк съм яла в Бг преди 10 год. почти ,но  направен от шведски шеф.
Нещо напоследък не ми се хапва нищо сладко,чудя се да не съм болна. Thinking

# 224
matzo_ball, да не си бремненна  Flutter хаха ...

моят Жоро от първия си ден на градината не е плакал, ама тръгна голям, беше свикнал на плейгрупи и му беше скучно вкъщи без деца, Анабел ти е много мъничка. споед мен послушай съвета на момичетата, някой да постоява с нея там, докато свикне.

Общи условия

Активация на акаунт