Великобритания - тема 23, Великденска

• 20 565
  • 319
  •   1
Отговори
# 225
И ти ли, Алиса, започна с домашното тортоправене!

То не е голяма филосОфия, само време да имаш. Така че аз правя торти с релиозен плам: по Велиден и по Коледа. Wink
Ся, Мацобол може да не ги брои за торто с главно Т, ама то се разбра, че тя или е бременна, или не е добре, така че й е простено. Hug

GI, украсите излизат готови от едно пакетче.  Party

# 226
Торти  ooooh! Аз след месец съм в БГ и предвид "великото оглеждане" съм под забрана..
За сметка на това купувам готварски книги в несвяст..

Получих си сертификата да учителствам. Хич не я обичам тази работа..
Чувам ужасни неща за тукашните хлапета..Но поне ще пробвам..

# 227
  • На село (близо до Лондон)
не съм показвала момчетата ми отдавна пък тук за торти говорите може да "хванем" някои мома с мама-сладкарка Laughing Laughing

# 228
не съм показвала момчетата ми отдавна пък тук за торти говорите може да "хванем" някои мома с мама-сладкарка Laughing Laughing

Е, големи сладури са момчетата  Simple Smile. Аз за първи път ги виждам! Да са ти живи и здрави. Мойте девойки като че ли са малко големи за тях, ама то няма лошо  Laughing

Относно тортите и на мен ми липсват тук и затова правя вкъщи. Тези техни кексове, дето ги наричат торти хич не ми допадат. За украсите ние с девойките ги творим вкъщи, но купувам готов марципан или фалшив марципан, от който ги моделираме. Иначе не съм достигнала нивото да го правя сама  Embarassed.

Мишолина аз у Шотландско не съм виждала тези сладкарници, но направо ми потекоха лигите като видях линка.

Цветак и аз съм на мнение, че някой трябва да постои при детето докато свикне. Това сигурно е голям шок за нея - нова обстановка у дома и в градината. Малко са децата, които не плачат, но при нас положението с малката в България беше трагично. Тя прекара две години абсолютно сама в градината, седеше на една кушетка и не говореше с никой, не участваше в игрите, не пееше, беше голям проблем. За това колко плачеше няма смисъл да говоря, ама в България няма начин да влезеш в групата. Тук свикна по-бързо, но баща й ходеше с нея първите няколко седмици и започна да я оставя за постепенно - първоначално за 15-тина минути, след това за по-дълго и сега няма проблем. Пак й отне половин година за да почне да общува с децата, но поне не ревеше.

# 229
Леле, GI, страхотни тези двамата! Пу-пу, както се казва!

# 230
  • Лондон
Здравейте и много мерси за съветите, но ако имате още, казвайте Hug Аз очевидно пренаторвам детедце с тази програма, но май нямаме много избор. В моментс татко й ходи с нея и остава в градината по около 15 минути, но тя както си играе, така го следи къде е и когато си тръгва, се започва с плаченето. А то явно никак не е малко, вечер е напълно прегракнала newsm78
GI, тези сладури са много готини, да са ти живи и здрави, и трябва да започваме със срещите и да ги запознаваме Heart Eyes
Хайде, лека нощ от мен на всички

# 231
  • UK/София

Хайде аз се наемам да направя торта(но боички не ползвам за украса), баница и питка.Когато съм ядосана тестото ми действа адски успокоително.Обожавам да правя нещо тестено, сигурно няма да ме разберете, но.....Аз не си пробвам произведенията, но не остават никога - тъй, че не се плашете, няма да ви отровя Mr. GreenИ за да няма на парче торта отсъствие за 8км. крос ooooh!, то калориите бихте могли да ги изразходвате в помощ на местене на багажа ни.А да видим сега ще се съгласи ли някой Wink

GI , много са пораснали Филип и Денис и са адски чаровни деца!Пу-пу........

# 232
Биляна за месенето те разбирам. За яденето след това ти завиждам - аз правя тестени неща, торти и т.н и след това си похапвам

# 233
GI, много са ти сладки мъниците, Денис го видях като бебе и сега изведнъж-цък, момченче.

Биляна, на теб много ти идва отръки, знам. Ако преместя, уф, четката ти за зъби да кажем, торта даваш ли  Wink Сериозно, кога ще се местите и имате ли нужда от помощ (кола, или да оставиш децата у нас за един ден, например)?

zlatnata tolumba, поздрави за сертификата и не се притеснявай. На кой клас ще преподаваш?

# 234
  • UK/София

[bАлиса ][/b], много благодаря за предложението за помощ HugЩе се оправим, не мога да ти причиня такова зло и да ти оставя двете деца за цял ден.Проблемът е с транспорта, не можем да намерим камион или голям микробус.Все попадаме на малки, с които трябва да направим 2-3 курса.Местенето трябва да е утре и ако някой може да помогне с телефон да търсим транспорт, ще съм много благодарна!

# 235
  • На село (близо до Лондон)
Мерси много за хвалбите за момчетата, то аз и затова пуснах снимките, де Wink а и защото
мишолин-ка ме беше критикувала, че "Деннис аботуриент стана а аз само бебешки сники показвам"  Wink

Цвете може ли таткото да седи по-дълго? Един път през цялото време и после да намалява когато принцеската се почувства по-спокойна в новата среда. Не забравяй че тя сигурно не разбира какво и говорят сега.
Малко опит да споделя Филип започна на 11 месеца парт тайм в една ясла в Манчестер и рев и сополи всяка сутрин, после на 1г 5м childminder тук в Съри пак рев 4 м всяка сутрин но аз майка - упорита, търпя и водя. Голяма грешка детето започна да говори на почти 2г и ми каза че не му харесва и долу-горе защо. Разбрах го най-после и смених 3 дни на градина, 2 на друга детегледачка. При новата детегледачка един път не е плакал, на новата градина си плачеше. Е, спрях го и го оставих само на детегледачката. Ходи при нея 2 години много сам доволна и той също и дори сега тя се обажда да пита за него и го го водя да я вижда и да яде бисквити (много хубаво готви тази жена).
Та с тови опит Деннис ми беше притеснено как ще е той тръгна на 11 месеца при друга детегл, препоръчана (нямаше места при другата), и веднъж не ми е плакал. Сутрин (ходи само 3 дни) тича при обувките и бърза да ходи.
Дано съм била полезна. Хай-важното е бавно и плавно, като си гледаш детето (още не мога да си простя че измъчих Филип докато проговори)

# 236
  • Лондон
Мерси за съветите, ще се опитаме да преразгледаме планът и да жидим къде грешим. Ако знам, че просто е въпрос на време и така всички плачът, ще изтърпим, но ме е страх да не я травмираме. Татко й може да стои, поне доколкото му разрешат от персонала, но то е и в техен интерес. Ще се опитам да го убедя да има търпение, защото той сега я води и се е скапал тотално, обвинява се и мен съшо, че й причиняваме стрес. На мен ми е чудно къде е границата, защото тя докато плаче не пие вода, не яде, въобще спира да функционира и това ме плаши

Извинявам се за това, че ви занимавам с нашите грижи Embarassed

Сигурно сте боядисали яйцата Laughing Аз не съм както се досещате, една приятелка обеща да го направи и за мен Embarassed

Хубав празник желая Hug

# 237
  • Манчестър
Аз не мога да бъда много от полза. Аз поддържам мнението,че колкото по рано тръгнат, толкова по добре и по бързо се адаптират децата. Алекс тръгна като стана на 5.5 месеца. заведох го за около 2 часа да видим какво ще стане, нямаше никакви проблеми(беше четвъртък), в петъка хич не го водих дори, и в понеделника почна full time 5 days/week...Според мен трябва да се намери правилното решение, а може и детето просто да не харесва градината.

# 238
  • Bristol
tzvetak, моята много се успокояваше, като я гушкаха. Нон стоп седяла в ръцете на едната госпожа, как не й е писнало на жената, не знам  Crazy Първите седмици плачеше като я оставях, после търсеше веднага да се гушне при съответната госпожа и чак след около 3 месеца се отпусна. На сина също му трябваше много време да свикне с яслата в България. Пък и тук като го оставихме на училище, на 4 и половина беше, пак плака  Rolling Eyes Моите са от ревливите явно. Никак не е лесно, сърцето ти се къса, а на таткото, който води детето, му е още по зле, разбирам ви и не знам как да ви успокоя, освен със стандартните думи, че много родители минаваме през това  Confused Аз като малка също съм плакала много, цяла година съм ходила на ясла и нито съм яла, нито пила там, само в един ъгъл съм седяла, представи си на майка ми какво й е било  Cry Но това е животът, не винаги е песен.

И да мина на малко по-весела тема. Тук сме се събрали една българска компания. Решили сме в неделя да правим чеверме. Машината се наема за деня, а агнето ще се вземе от една ферма в района. Не е много евтино, но пък никога до сега не сме правили такова нещо и с нетърпение чакам неделята  Grinning

# 239
Ееее, Мери, с това чеверме направо изби рибата  Grinning Слюноотделянето ми се увеличи веднага и ще има да го сънувам това агне  Crazy Направи снимки на събитието, че поне да погледаме.  Grinning

GI, тези твоите юнаци големи сладури са станали  Heart Eyes Кой прави снимките? Фотограф, някой от семейството или Мишолина ви спретна фотосесия  Grinning Чудесни са!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт