СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 145
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 405
  • Върху лъчите на Слънцето.
Червената шапчица предложи мотото на протеста да ни е "Искаме дебат с Бойко Борисов,навън пред СО"...
Не звучи ли по-добре "Искаме дебат с Бойко Борисов, на светло  Wink" пред СО", защото това "навън" ме подсеща за изгонване... Laughing ... или "пред сградата на"

# 406
Момичета, на мен идеята за балони ми допадна много..Наистина ще внесат "обем"...
И не само това. Могат да са символ на миналогодишното обещание за нови ДГ - въздух под налягане... изчезнал след пукването на балона... И все пак, балоните са свързани и с децата...

# 407
СТРАХОТНА си Гневна!
И в двата поста има потенциал.Аз самия съм за "на светло" - по-силна е символиката.По отношение на балоните -  #2gunfire пак в 10-та!Очаквам и други предложения.

# 408
СТРАХОТНА си Гневна!
И в двата поста има потенциал.Аз самия съм за "на светло" - по-силна е символиката.По отношение на балоните -  #2gunfire пак в 10-та!Очаквам и други предложения.

Взе ми думите от устата.  Simple Smile
Гневна,   Hug! Нямаше да се сетя за асоциацията с "въздух под налягане", но идеята ти е страхотна! Според мен това трябва да е основната идея на протеста ни - за неизпълнените обещания на общината/държавата и вечните надежди за по-добро бъдеще на децата ни.
И аз съм съгласна за "на светло" - по-силно е.  Peace

# 409
Мили Мами,
имате ли ВЯРА В СИСТЕМАТА и въобще някакъв коментар ?

копирам заглавната страница на ИСОДГ:

Информационна система за обслужване на детските градини

НАЧАЛО ДЕТСКИ ГРАДИНИ НАРЕДБИ НОВИНИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ 

Системата е претоварена
Моля опитайте по късно.

Денят е 04.04. събота а НЕ ДЕН от календара на ИСОДГ.

Как и Кой ще ме убеди,че "всичко е наред" и,че казано в прав текст - НЯМА ДА СЕ СКАПЕ отново?!
Лично аз бих искал НЕЗАБАВЕН отговор . Още ДНЕС и СЕГА,а не утре или понеделник. Кой отговаря /СИРМА?/ за това и може да го даде?

# 410
  • София
 Претоварват си сами системата да видят до къде ще издържи. Има обяснение в другата тема.

# 411
СТРАХОТНА си Гневна!

Взе ми думите от устата.  Simple Smile
Гневна,   Hug! Нямаше да се сетя за асоциацията с "въздух под налягане", но идеята ти е страхотна! Според мен това трябва да е основната идея на протеста ни - за неизпълнените обещания на общината/държавата и вечните надежди за по-добро бъдеще на децата ни.
И аз съм съгласна за "на светло" - по-силно е.  Peace

Нещо като : " За едно по-светло бъдеще на децата на София - дебат на светло пред СО с ББ (кмета на София) " Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 412
Нещо като : " За едно по-светло бъдеще на децата на София - дебат на светло пред СО с ББ (кмета на София) " Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Звучи чудесно!
И "на светло" означава още, ако можем да рзберем къде отидоха средствата за ДЗ миналата година! И тази година да се работи "на светло". Т.е. да има реални резултати!

# 413
Звучи чудесно!
И "на светло" означава още, ако можем да рзберем къде отидоха средствата за ДЗ миналата година! И тази година да се работи "на светло". Т.е. да има реални резултати!
Именно...това имах впредвид..и "По-светло бъдеще" може да означава също по-прозрачно ..
Хубаво..
Кажете какво пишем по листовките?

Аз предлагам за обявите, които ще се разлепват текста да е нещо като:

ПОКАНА ЗА ПРОТЕСТ

към всички майки, татковци, каки, батковци, лели чичовци, баби, дядовци, съседи и съседки с будна гражданска съвест.
Призоваваме ви да ни подкрепите в протеста за липсата на достатъчен брой места за децата живеещи в София в детски ясли и детски градини и пълната незаинтересованост към проблема от странана Столична Община.
Протеста се организира на 16.04.2009 (четвъртък) от 10.30ч пред Столична Община (ул. "Московска" 33) 

Инициативен комитет от родители

Листовките , които евентуално ще се разпространяват може да са с повече информация, ако сметнете за необходимо..
Важно е шрифта да е достатъчно четлив и болднат за да се вижда отдалеч, че стаава дума за протест, а не за обява за изгубено кученце..
Вие сте на ход да редактирате..

# 414
  • гр.София
Всичко е супер. Само не разбрах, последно къде ще е протеста?  Simple Smile

Щурчо отговори току що

Протеста се организира на 16.04.2009 (четвъртък) от 10.30ч пред Столична Община (ул. "Московска" 33)

Аз съм се заровила и търся обещанията на ББ откак стана кмет.

Та открих нещо любопитно Wink с дата 24 март 2009, информация на варненското радио Фокус

" Варна. Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на кръгла маса във Варна, свързана с проблемите на демографската криза в страната. Това съобщи пред радио „Фокус” – Варна Снежана Йовева член на консултативния съвет към фондация „Българска памет”, както и един от организацията на кръглата маса. Тя допълни, че проблема с демографската криза в страната се задълбочава и е необходимо държавата да погледне сериозно на този проблем. На кръглата маса ще бъдат обсъдени и възможностите за спонсориране на бездетно двойки, за да преминат процедура „Ин витро”. Йовева допълни, че специално поканен на срещата е и кметът на столицата Бойко Борисов, който вече е потвърдил участието си в мероприятието."

Човекът ще ни спасява от демографската криза, ама какво ще ги прави децата,като се народят?!Той ли ще ги гледа?

Щурчо
, имам чувството,че хората не знаят цифрите. А те са -8 000 деца ще останат извън градините .Да не говорим,че вчера на срещата стана дума за ...14 000 деца (необявените все още ромчета, плюс много некандидатствали все още, ...)
 Та да ги вмъкнем в обявите.
 И друго. Това искане за разговор с ББ-къде ще го обявим?  В искането за разрешение за протест ли newsm78 Или чак като си връчим списъка с искания на самия протест?

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 16:12 от blanc

# 415
Щурчо,
може би изказът трябва да бъде така: "Призоваваме ВИ да ни подкрепите в СПРАВЕДЛИВИЯ протест ЗАРАДИ/ПОРАДИ липсата на достатъчен брой места за НАСТАНЯВАНЕ децата живеещи в София в детски ясли и детски градини и ДЕМОСТРИРАНА пълна незаинтересованост И ЛИПСА НА АКТИВНОСТ към РАЗРЕШАВАНЕ НА проблема от страна на Столична Община."
Отностно искането за разговор/дискусия с ББ.Мисля,че е редно да бъде внесено/депозирано/връчено при протеста.
Бланк,какво ти е мнението?

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 16:45 от lawY

# 416
lawY , аз съм "ЗА"..
Написах някакъв текст, за да понем д амислим върху нещо..Понеже времето си тече и само с подканване няма даа станатнещата- иска си действия..
Според мен "ЗАРАДИ"  звучи по-добре..
"НАСТАНЯВАНЕ" ми се струва излишно...
Всичко останало е ОК..
Нека и другите си кажат мненията.. Може и да добавяме текст, ако смятате за нужно, но..специално за обявите,колкото по-кратко, толкова по-голям шанс да бъдат прочетени..(според мен)

# 417

Аз предлагам за обявите, които ще се разлепват текста да е нещо като:

ПОКАНА ЗА ПРОТЕСТ

към всички майки, татковци, каки, батковци, лели чичовци, баби, дядовци, съседи и съседки с будна гражданска съвест.
Призоваваме ви да ни подкрепите в протеста за липсата на достатъчен брой места за децата живеещи в София в детски ясли и детски градини и пълната незаинтересованост към проблема от странана Столична Община .

Инициативен комитет от родители

Може би след "странана Столична Община" трьбва да прибавим "и Държавата".

# 418
Didia,Щурчо и двете сте прави по отношение на децата. За това дали им пука или не е още рано да се коментира.Дано не се налага да се разбира кой ще бъде държан отговорен и кой незабавно ще си ходи.И не на последно място - доста пари трябва да бъдат отчетени за какво са дадени и кой ще отговаря за нецелесъобразното им разходване. Нали сте наясно,че освен пишещите тук има и родители прокурори. Като анекдот: "Искаш ли на някого да му объркаш живота - ползвай "услугите" на СРП"

# 419
  • гр.София
 Протест СРЕЩУ( или " във връзка с"-но така е по-меко) ,а не поради/ заради.
 Гневна,ако споменем Държавата, ще се хванат за сламката и ще ни пратят на нея да се жалваме.
 За ББ-именно,трябва предварително да заявим,че искаме отговори лично от него, на светло (на улицата Simple Smile).

Общи условия

Активация на акаунт