СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 077
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 660
diana_t , благодаря за листовките, ще натоваря мъжа ми да разпечатва в офиса.
Относно жалбата срещу критериите, тя няма нищо общо с протеста. Както и евентуално гражданско дело, което смятам да заведа срещу общината. Нищо от тези действия няма да попречи на протеста в четвъртък. Критериите си остават дискриминационни и винаги ще бъдат такива. Протестът не променя факта, че детето ми се бори за 5 свободни места с още 120 деца, а тези 5 места няма да стигнат дори за социалните случаи. И още, да бъдем реалисти, ще направим протеста - добре, изразили сме гражданска позиция, но нали никой тук не се заблуждава, че управляващите веднага ще се хванат да изпълняват исканията ни? Мисля,че изобщо никой няма да се занимава с нашите искания, освен ако не решат да ги използват политически...а ББ ще си направи пиар за наша сметка.  Rolling Eyes
Благодаря на всички, които се трудят за разпространение на информацията за протеста.  Hug
Преди малко говорих с моята журналистка от TV2 и я уведомих за протеста. Каза, че може и по-рано да ни потърсят, което ще е супер за нас. Снощи пък говорих с познат журналист от БНТ и на него казах. Помолих го да говори с факторите там да направим един материал за родителската позиция, че те в БНТ работят само в полза на управляващите.  Crazy Не знам дали нещо ще излезе, но поне съм казала.   

# 661
  • у дома
Друг линк за сваляне на листовки   Peace

чак днес разбрах, че мога и файлове да качвам в блога си  Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 11:42 от blueeye®

# 662
Момичета пускам принтера след работа. Довечера и утре ще разлепим из Люлин 9 и 10 с мъжа листовки 

# 663
  • sofia

И аз ще взема помпичка за балони. Само няма как да отида да купя Sad
Много съжалявам, че така се получи с двете деца и съм, като вързана.
А,не се притеснявай,щурчо ще купи балони.
 А в градинката на църквата св. София ще направим акция по надуване.

Аз мога да взема към 150-200 балона. Мисля че бяха по 100 в пакет.
Мисля към петък да разлепя покрай градинките около Плиска и Окръжна болница

# 664
blueeye® , много ти е готин блога, линка е страшно удобен за разпращане по имейла на приятели, което правя в момента.   Peace

# 665
  • София
Момичета, готово и за по ТВ7 Simple Smile Ще ни има в новините, ще излъчат и репортаж. Ще бъдат там и в денят на протеста Simple Smile Говорено е, обещано е Simple Smile

Ще чакам да ми се обади репортерката, с която да се уговорим за ден и час. Хубаво ще бъде да се съберем повече майки, така че който може да ми каже и да го уведомя за дата, час и място.

Кога да помолим за излъчване? Към края на седмицата или съботно-неделно? Имаме шанс за избор, така че казвайте.

В тази връзка са ми необходими конкретни данни, които да изнеса освен всичко което съм писала и тук по темата бланк, Червена шапчице, Ели Хрис   Praynig

Моля, дайте ми линк към видеото от снощните новини за да мога да се придържам.

# 666
  • София
Момичета, хрумна ми и идея за отворено писмо до кмета, с копие до медиите и до мин. на образованието. Може и други получатели да включим. Но така ще се обърнем едновременно към ББ и то в контекста на медиите.

# 667
Момичета,
1) за балони - на който му е удобно, може да отиде на борсата в София прес, зад спирката на Окръжна болница, в посока от Младост към града. Като се влезе през портала, гледате отлято редичка павилиончета, последното е за балони и др. на едро. Един пакет балони излиза доста по-евтино, отколкото ако ги купувате по книжарниците. Аз също ще донеса. Ще донеса и помпичка, имам в магазина, с нея надуваме балоните, които продаваме.

2) за плакати - доколкото разбрах, не всички ще могат да дойдат с децата. А и някои колички са удобни за разпъване на малко плакатче между дръжките. На някои по-големи балони също може да се изпише нещо с флумастер - ще трае няколко часа, достатъчно за нуждите ни.

3) листовки е добре да се лепят пред консултациите, детските кухни, спирките, където има ДГ и изобщо всякакви места, откъдето минават родители. Аз смятам да помоля местните минимаркети, с които съм в добри отношения, да залепят също на вратите си по една листовка. Изобщо проявявайте творчество  Peace

Мисля да помоля познати блогъри също да драснат някой ред, по тази линия също бързо се разпространяват новини - сред хора, които са активни и биха дошли.  Засега е важно да се действа по две линии - да се работи с медиите и да се активизират родители за протеста.

# 668
  • sofia
Момичета,
1) за балони - на който му е удобно, може да отиде на борсата в София прес, зад спирката на Окръжна болница, в посока от Младост към града. Като се влезе през портала, гледате отлято редичка павилиончета, последното е за балони и др. на едро. Един пакет балони излиза доста по-евтино, отколкото ако ги купувате по книжарниците. Аз също ще донеса. Ще донеса и помпичка, имам в магазина, с нея надуваме балоните, които продаваме.

Именно от там ще взема, 100 балона са 4-5 лева и 22-ра поликлиника мога да лепна.

Имам цветна хартия....по-шаренко, да се види

# 669
bubcheto15 , това за отвореното писмо го обсъждахме снощи тук. Аз и "звънче" пишем въпросната покана. Ще има копия до медиите, уведомих всички вече. Нали трябва някак да поканим ББ на разговор "на светло" с нас - е, това е начина.

Момичета, някой информирал ли е Нова телевизия? Ако не, Шапчице, обади се на Милен Цветков, ако искаш...

Диана, може би съботно-неделно, в неделя е Цветница, светъл празник...може да се върже с надеждите ни за по-добро бъдеще за децата...и дано гледат телевизия повече хора през уикенда...така си мисля... 

# 670
 Ако мога да дам една идея, във връзка с графичното оформление на листовките, освет текст може да има и изображение, например триъгълен пътен  знак с деца на него , мисля , че означаваше "Внимание!внезапна поява на деца" или нещо подобно, от групата на предупредителните , А19,изображението е ясно , дори и да е отпечатано черно -бяло. Предупреждението се отнася за Общината .Хората са всикнали  бяло листче и текст да изхвърлят без да четат.

# 671
Момичета, хрумна ми и идея за отворено писмо до кмета, с копие до медиите и до мин. на образованието. Може и други получатели да включим. Но така ще се обърнем едновременно към ББ и то в контекста на медиите.
Според мен е добре да се обедините на някакво ниво с Варненки. Обществена тайна е, че това са двата града, които пълнят основно бюджета на България. Не само общинския си.
Значи държавата ни взима парите от ДОД и ДДС (тук са големите заплати, тук са парите, тук пазаруваме), нищо не прави за да задържи хората по родните им места и те като са без работа там естествено идват в големите градове. После като се изсипе България в София и Варна викат "това са си ваши проблеми, оправяйте се".

Не искат да направят ново преброяване, защото тогава ще лъсне колко много хора избираме малко депутати ще има промяна и на изборните списъци, а може би и в избирателните райони, не държат да се спазва регистрацията постоянен/настоящ адрес по същата причина.

Държавата трябва да се намеси и защото покрай кризата още повече хора ще дойдат и при нас и във Варна и колкото и градини да откриваме тук, проблема ще си остава.

Не ме разбирайте погрешно, не оправдавам общината, но за да има адекватно и що годе бързо решение държавата трябва да се намеси.

Предлагам както те ни използват в предизборни години и ние да се възползваме от тази която е изборна  Wink. После викат младите хора не гласували, ами за какво да гласуваме, като когато имаме проблем ни викат решавайте си го както можете.

Помислете. Като ще пишем отворени писма и петиции дайте да се обединим с Варна и Пловдив. Не е редно ние да храним цялата държава, а проблемите ни да са местни.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 11:31 от .Ели.

# 672
Няма да правим такова отворено писмо, тип петиция (подписка). Нямаме време да съберем много подписи. Обсъждахме го по-рано с Плодова фея и другите, никой не беше "за". Протестът другия четвъртък си е за софиянци. Ролята на държавата е ясна, ББ ще си направи пиар за наша сметка като хвърли цялата вина за ситуацията на държавата - че не му дава достатъчно пари за строежи на нови градини. Това в случай, че не се скрие от нас.  Wink
Варна знаят за какво протестират, но Пловдив не са единни, защото някои родители там смятат, че нямат проблем с местата.

# 673
Няма да правим такова отворено писмо, тип петиция (подписка). Нямаме време да съберем много подписи. Обсъждахме го по-рано с Плодова фея и другите, никой не беше "за". Протестът другия четвъртък си е за софиянци. Ролята на държавата е ясна, ББ ще си направи пиар за наша сметка като хвърли цялата вина за ситуацията на държавата - че не му дава достатъчно пари за строежи на нови градини. Това в случай, че не се скрие от нас.  Wink
Варна знаят за какво протестират, но Пловдив не са единни, защото някои родители там смятат, че нямат проблем с местата.
Е, добре, като си направи ББ пиар това до какво ще доведе?
Тук си протестираме, срещу ББ във Варна срещу КЙ, а кервана си върви...

Аз не казвам този протест да се променя, но до решение ли искаме да се стигне в крайна сметка или до показване на нашето недоволство на 16?

И защо пък ББ да излиза лош, а СС спасител на нашите общини, като ни подхвърли по някой милион от нашите пари?

Проблема не е на общината, защото за децата на родените в София места има. Аз не съм против хората дошли от провинцията там няма работа, няма бъдеще. Но щом държавата не прави нищо за да има поне да помогне на нашите общини да ги поеме.
Тук нещата опират и до това ние кого смята за виновен общината или държавата? Аз държавата, а вие?

# 674
  • София
Сега да споделя и с вас всъщност каква ми е идеята. Това отворено писмо да съдържа освен откритата покана и всички искания, които поставяме. Така ББ няма да се измъкне, че не е бил подготвен по въпросите, а и медиите, които копираме ще имат исканията предварително и ще могат да започнат да ги дъвчат от по-рано. За да не може ББ да се измъкне с това, че трябва да се обърнем към правителството копираме и Министерство на образованието, така винаги може да го контрираме, че сме уведомили и тях, но към него обръщаме въпросите, които изцяло в ресора на общината. И последно предлагам лично и поименно да поканим Йорданка Фандъкова на дебата, защото иначе ББ може да изпрати нея с довода, че тя е ресорна по образовнието, а ако сме поканили и двамата неговото отсъствие няма да може да бъде замазано от нейното присъствие, т.е. ако се появи сама ще е очевидно, че ББ не иска да излезе на дебат! Позволявам си да дам тези предложения от позицията дипломиран ПР и човек, работил в държавната администрация!

Общи условия

Активация на акаунт