Израел 30

• 35 347
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тигър,почвам с уговорката, че всичко написано по-долу е майтап,моля да няма сърдити, всичко е в рамките на шегата Peace  Нали каза ,че  съм схватлива и бързо се уча  Laughing/само за 4-5 поста/ и изрази съмнение, да не би някъде из родата ми да има нещо еврейско.. newsm78На една плоча обаче живеем с арменци, а нали знаеш митовете и за тях, току виж и оттам съм закачила нещичко...Та в тая връзка един виц:

Евреин и арменец седят на стълбите пред синагога и просят. Минаващите край тях евреи пускат пари само на евреина. Последният евреин, който влиза в синагогата, спира пред арменеца и съчувствено  му казва:
- По - добре иди пред арменската църква, защото тук даваме само на нашите хора.
Когато човекът влязъл в синагогата, Гарабед се обърнал към просяка до себе си и му казал:
- Абре, Киркор, тоз приятел  на бизнес ли ще ни учи?

И като се има предвид наученото от теб, Тигре, вицът ми вече се явява втори и съответно не може да е free Naughty И тук забравям арменското, в мен мигом заговорва евентуално наличието на еврейска жилка Wink, затова ви казвам и още нещичко, което може пак като виц да се приема, разбира се отново платен... hahaha:

- Съфорумки и съфорумец, нали няма опасност да  забравите, че ми дължите известна сумичка за двата вица?
А вие кротко и любезно, също в духа на еврейското, ще ми отвърнете:
 - Не, разбира се! Бъди съвсем спокойна,  до сетния си дъх си ще го помним този факт..... Simple Smile
Повтарям, че се шегувах, моля да няма инакоразбрали.. Peace

А сега вече сериозно...Виждам, че сте запускали клипчета на деца-таланти..Това момиченце Бианка Раян наистина е уникално, гледала съм в нета няколко нейни изпълнения...  bouquetАма от Америката ако се преместим в посока към Европа, ще се натъкнем и на тази девойка от Франция:
http://www.youtube.com/watch?v=biuxI1OATT4
Пропуснете началото, около 1мин. и 40 секунди е само говор, едва тогава почва изпълнението.. Peace Такива деца ми пълнят душата, с удоволствие слушам техните изпълнения..

# 91
Тиги-Миги,много ти е хубав Валери. Flutter

http://media.snimka.bg/2524/011302810.jpg  hahaha Изненада!

# 92
  • T"A
Тигър, снимките са чудесни! Валери позира като манекен  Wink
По видяното - няма и помен от лошото време от преди седмица, за което ми разказваха домашните, дано се задържи пролетта, че зимата дълго не искаше да си отива май...
(а и Градската градина е неповторима, както винаги...  Rolling Eyes)

Бубе,  Drunk Лехаим, добре би ми дошло питие преди лягане  Grinning
mimkis, вече щях да питам къде се губиш?
Я, кажете, вие двете как се справяте с израелските календари? Спомних си, че първата година ми беше трудно да свикна с тях...
http://tzura.co.il/thesite/hebrew_calendar.asp

Цани, замина ли вече за България? Наина, как е мъжът ти? Моят днес отбеляза първи ден без болки  Hug

sarated, в моята касичка слагам и за двамата, после се разбирайте с Тигър как да ги делите  Mr. Green
Не бях чувала Каролин, наистина впечатлява  Hug  (а какви очи има само!  Heart Eyes)

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 23:38 от Mentha

# 93
  • На дивана, под юргана
Sarated, няма да се сърдим, разбира се... А понеже имам и лека македонска жилка, съвсем спокойно мога да те уверя: "пИсмото за пАрите, нЕ съм го пОлучил!"  Laughing

А сега, ако не знаеш какво е "абсурд", да ти обясня: Абсурд е - евреин върви по улицата и разхвърля 100-доларови банкноти, а арменец търчи след него, събира ги и му ги връща.

Мента, всъщност играеше на криеница от мен и търчеше непрекъснато насам-натам... едвам успях да ги направя и тези снимки. Той по принцип рядко дава да го снимат... често се случва да крещи и да се кара ако искам да го снимам "без разрешение", но когато е в настроение е бонбон!

За календарите - ами... трудно! Добре, че имат цифри...  Laughing

# 94
  • Някъде там...
Аз имам календар подарак от племеницата ми с нейна снимка  Heart Eyes Това ми беше подаръка от детето за Коледа  Heart Eyes Някой ден ще ви пусна нейни снимки да видите каква е красавица,незнам на кого прилича  Blush
Аз си изпих пиенето и се тръшкам,че утре няма отлепяне за училище  Rolling Eyes
Лайла тов  Hug

# 95
Мимкис на Шабат все по екскурзии ходи, та за това се губи. А за календара, аз досега не съм имала вкъщи типично израелски, имаме германски в момента. Grinning. Ама като го гледам, наистина си е объркващ newsm78. До всяка дата има и буквени означения, това да не са по религиозния календар дните?

# 96
  • Някъде там...
Мимкис хубаво ходи на екскурзии ама вземе каже къде е ходила и малко снимки да постне  Peace

# 97
  • София
Цитат
sarated, в моята касичка слагам и за двамата, после се разбирайте с Тигър как да ги делите

Проблем ще е това с деленето, при това сериозен.. ThinkingНали знаете вица за телта и откриването й назад във времето.

Двама евреи видяли на земята монета, хванали я едновременно и задърпали................
 Joy hahaha

Та ако вземе че все пак се окаже, подобно на предположенията на Тигър, че имам нещо еврейско в себе си, какво ще правим тогава с монетките от твоята касичка и от тези на останалите съфорумки.... ooooh!По арменски почин ще действаме вероятно, търговия с метали ще въртим, няма да са благородни последните, ама кво да се прави. .....Peace

# 98
  • На дивана, под юргана
Sarated, думите ми взе от устата! И аз мислех, че към търговията с метали трябва да се насочим! Ставаш за съвместен бизнес... веднага ти предлагам вице-президентско място в бъдещото дружество с неограничена безотговорност!

Сега остава само да намерим някой, който да плаща скъпо за телта...  newsm78

А иначе, нали знаеш... най-изгоден така да се каже "на далавера" е бизнеса с копчета! Печалбата е сигурно в стотици пъти... жалко, че оборотите не са големи... но и с телта нещо ще измислим!  Wink

# 99
  • София
Цитат
Sarated, ставаш за съвместен бизнес... веднага ти предлагам вице-президентско място в бъдещото дружество с неограничена безотговорност!

Поласкана съм... Laughing Ама дали убийствената  комбинация от българското ми потекло, съседството ми с  печен арменец, съжителството ми с арабин и ежеднавната ми работа с евреин в областта на търговията с метали няма да ми даде предимството в управлението на дружеството?! Party

Виц по случая:

Посетили анкетиращи една фирма за търговия с метали и заразпитвали работещите там, как  намират шефа, т.е президента на дружеството....
- Нашият шеф просто е незаменим!-отговорили служителите с възторг.
- А заместничката му, сиреч вицепрезидентката, как е?
- Ми тя  винаги и по всички въпроси го замества...Peace

Край на виц маратона от моя страна, че .....на чат заприлича! Stop

# 100
Добро утро!
Вчера цял ден бяхме на вън.Първо обиколихме половин София докато намерим парти център за рождения ден на Миши.Оказа се ,че навсякъде вече е заето.ПОчти се бях отчаяла,а с еоказа ,че на две крачки от нас има много сладурски парти клуб при това със свободни часове за 11.04.Радост,радост! newsm44
Близнаците ,момиченцето наистина е със страхотен глас.От къде ги вадят тези гласове хората? newsm78
Цитат
Ако планината не отива при Мохамед - значи Моше й е платил повече...
rotfImboТова ме разби! Joy

Цитат
"Като си подредила толкова хубаво масата, няма ли да я снимаш за форума?"
newsm62

Тигър,малкия е голям сладур.Вие както сте по разходки като нас в почивните дни ,току виж сме се засекли някъде.Ходихте ли вече в "Земята и хората" ,има изложба на екзотични видове.

Цитат
- Съфорумки и съфорумец, нали няма опасност да  забравите, че ми дължите известна сумичка за двата вица?
А вие кротко и любезно, също в духа на еврейското, ще ми отвърнете:
 - Не, разбира се! Бъди съвсем спокойна,  до сетния си дъх си ще го помним този факт....
hahaha

Цитат
А понеже имам и лека македонска жилка, съвсем спокойно мога да те уверя: "пИсмото за пАрите, нЕ съм го пОлучил!"
Не,просто ще падна от смях с вас -  rotfImboТиги ,вие с тези мАкедонски жилки да не  излезете роднини с Анди?

хихи,само аз не пускам пари в касичката и се правя на Трайчо Китанчев! newsm03

# 101
   За прекрасно утро!

# 102
  • T"A
mimkis, и аз ще се радвам да разкажеш някой път за екскурзиите, скитничка такава  Flutter Календарите не са религиозни, иначе не биха имали дати по грегорианския календар - в Бней Брак (нали са ни съседи) и такива има, само с дати по еврейския каледндар (или пък другите са написани с мънички цифри под ивритските букви). Масово са си такива - започват от септември, не от 01.01., числата са в обратен ред по наши представи (7-6-5-4-3), съдържат дати и по двата календара и седмицата започва от неделя - в началото много им се пулих, никога не знаех кой ден сме, коя дата сме  Laughing Чуждестранните също ме объркват, ако започват от понеделник, а неделята е маркирана като събота  ooooh! Нашите още ми се смеят, че съм ги питала - "при вас кой ден е днес?"  Blush

Той по принцип рядко дава да го снимат... често се случва да крещи и да се кара ако искам да го снимам "без разрешение", но когато е в настроение е бонбон!
hahaha Не ти е лесно на теб с толкова много разрешения  Mr. Green

От къде ги вадят тези гласове хората? newsm78
Това и аз се чудя, слушам ги вече 2-3 дни вкъщи и не успявам да повярвам, че деца пеят  Hug

Ама дали убийствената  комбинация от българското ми потекло, съседството ми с  печен арменец, съжителството ми с арабин и ежеднавната ми работа с евреин в областта на търговията с метали няма да ми даде предимството в управлението на дружеството?! Party

Дай да видим - българско потекло и у нашенско има, съседството ни е с печени араби, съжителстваме и с арменци, а с евреите всеки ден се оправяме (даже и без търговия с метали) - здрава конкуренция сме си за управленческия пост, но Тигър е единственият мъж тук и каквото той каже....  Mr. Green
  Nature Partly Sunny  Flowers Sunflower Flowers Bouquet  newsm49
На всички - слънчев и усмихнат ден ви пожелавам, и все така с настроение!

# 103
  • София
Цитат
Дай да видим - българско потекло и у нашенско има, съседството ни е с печени араби, съжителстваме и с арменци, а с евреите всеки ден се оправяме (даже и без търговия с метали) - здрава конкуренция сме си за управленческия пост, но Тигър е единственият мъж тук и каквото той каже....

Теоретично си права Peace, но пътят от вицепрезидентското място, което самият Тигър ми  предложи най-любезно до президентското кресло е  мисля най-кратък.... Mr. Green

Майтапът настрана, по повод ангелогласните дечица, преди всичко стои талантът, това е неоспорим факт...  bouquetНо до голяма степен нещата опират и до вокална техника, с която даденото от горе се доразвива и  изпъква...И не на последно място е и сполучливият избор на песен, такава, която хем детето да я усети и предаде като чувство, хем да може чрез нея да изяви гласовите си данни..А тук вече се намесват вокални педагози, 10-11 годишно дете не е все още узряло да направи подобен подбор..Казвам го от известен опит в тази област, най-дъртото ми, 11 годишно гардже се занимава сериозно с пеене, но има още много хляб да яде.. Heart Eyes

Слънчева неделя на всички!

# 104
  • T"A
Саратед, с по-големите е така, но Кони от подписа ми - мисля, че си личи, че още не е "пипната" от музикални педагози... Но изборът на песен определено оказва влияние върху впечатлението, което нейното пеене оставя  Hug

И от мен един виц, мъжът ми ми го напомни преди малко, когато ме помоли да му помогна в търсенето на нещо си....

Един израелец търси място да паркира в Тел Авив. Часове наред обикаля улиците, но без резултат. Накрая, въпреки самоопределянето си като светски човек, в момент на отчаяние, започва да се моли "Моля ти се, Боже, помогни ми да намеря място да паркирам колата, обещавам, че няма да ям повече свинско и да карам кола в събота, ще спазвам кашрут, ще спазвам шабат, дори ще постя на Йом Кипур, само помогни да намеря място и да паркирам най-после..." В този момент една паркирала до него кола освобождава мястото и той моменталически казва "Господи, няма нужда, вече намерих..."  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт