С Пролетно-Великденско настроение е ДОБРИЧкото население

• 12 748
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
И аз щях да питам за цената...сякаш 3лв.?...3.50...

# 91
  • гр.Добрич
Боре, задобряваш с всеки базар. Laughing

# 92
an_dji, ти как си решила, че щом го боли корема е нужен преглед от ендокринолог? Да не би гастроентеролог?

МамиБлю аз имах в предвид гастпоентеполог,но защо съм писала ендокринолог незнам Laughing newsm78.Спинки благодаря за информацията.Знам я сградата къде се намира.

# 93
И аз щях да питам за цената...сякаш 3лв.?...3.50...

Тези миналата година бяха по 4 лв.  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197089&pid=5487890
И сега може да опитаме на 4 лв.

# 94
Боре, задобряваш с всеки базар. Laughing
Хехе, мерси Grinning

МамиБлю аз имах в предвид гастпоентеполог,но защо съм писала ендокринолог незнам Laughing newsm78.
Wink...Абе и аз се зачудих...Случва се. Утре бих могла да проверя кои са гастроентеролозите...

# 95
Тази среща беше първата и последната по рода си.
За пръв път, надявам се и за последен съм с такова настроение след наша среща. И за да не се чуди Цоцоланка какво е станало, ще кажа, че срещата протече много бурно, поне първата част от нея. И е ясно, жалко, че парите доста често пораждат сблъсъци. Просто поредната обеца висна на ушите ни.
Е, не можах да се сдържа да анализирам по този начин. Както казах, усещането ми тази сутрин е много унило.

Здравейте,
благодаря на майчетата, които ме накараха да прочета този постинг и останалите коментари на последната ни работна вечеря. Позволявам си да се включа в тази разговорка, макар и късно, по няколко причини, най-важната от които е - нямаме право да заблуждаваме
новоприсъединилите се мами в причините за горещото протичане на въпросната вечеря.
А тази причина  не са парите, а това какво правим с тях, как, за кого и защо. И непременно трябва да отбележа, че така поставена причината за разправията ни е меко казано обидна- ние не делим наследствено имане, а финансираме кауза.
От изписаното не ми стана ясно-на някой стана ли му ясно, че разправията ни беше продуктувана точно от това- че на голяма част от участниците в тези благотворителни базари не им е ясна каузата, която финансираме. А каузата не им е ясна защото не ги интересува тази кауза, независимо дали е за изоставени или за деца с увреждания или за ланския сняг. Причината за разправията ни беше, че вместо някаква кауза- базарите се превърнаха в цел- да покажем коя колко е велика, а трябваше базарите за да са просто едно от средствата за постигане на целта- кауза.
И както казах и на бурната  вечеря- коя от вас е оставала без сън от болката на децата, за които творим базарите? Коя от вас ме попита мъжа на Емилия жив ли е ,резултатите му добри ли са-попитахте ме само защо не сте знаели, че за нея са парите от базара... Не ме попитахте и защо има родители на деца с увреждания, които стигат до просешка тояга след като са продали всичко, лекувайки детето си, но има и такива, които вместо да продават имоти, събират пари от обществото, поддържайки доста висок стандарт на живот?
 Момичета, благотворителността е да СЪПРЕЖИВЕЕШ БОЛКАТА НА РАЗЛИЧНИЯ И ДА СЕ ОТДАДЕШ НА ТАЗИ БОЛКА! И понеже явно още не сте се научили на това-  с базарите си изглеждаме като лелки с три щайги огромни домати и се кефим на коя доматите са по-огромни и червени.
За да потвърдя изводитеси, ще се направя на журналист и ви предлагам следното блиц интервю по повод поредния базар:
1. Момичета, чудесно е, че подготвяте поредния чудесен базар за вашата прекрасна кауза-НИЧИИТЕ ДЕЦА НА ДОБРИЧ-кое са най-тежките проблеми на семействата с деца с увреждания в града ни?
2. Кои са най-тежките проблеми на изоставените деца в Добрич, в частност на изоставените деца с увреждания?
Колко са изоставените деца в Добрич и защо са изоставени?
3. По какъв друг начин помагате семействата с деца с увреждания да живеят по-достйно?
4. По какъв друг начин се борите изоставените деца да са по-малко?
и т.н.
 Ще съм ви задължена ако ми отговорите.
Сега бягам на гимнастика .
Предлагам ви да съфинансирате закупуването на проходка за ДМДГ- пиша проект към общината. Ако ви интересува-очаквам въпросите ви до сряда.
Хубав и смислен ден на всички!

# 96
Краси, мен си цитирала....щото то друг нищо не каза по повод "приятната " ни вечеря....
Това, което си изписала отново ни разединява, вместо да ни обединява...Щото и с назидание не става или с това, че ни показваш колко сме никакви и не знаещи как се прави добро....Ти си обидена от срещата. Явно е взаимно вече....Пък грозно!!! Как стигнахме до тук Confused

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 10:53 от МамиБлю

# 97
  • гр.Добрич
Дааа, все повече се убеждавам, че няма смисъл нищо да правим повече. Тръгнахме с идеята да помагаме на децата от дома, пък после уж и на деца с проблеми, а накрая се наблъскахме с проблеми. Разводни ни се дейността.

Краси, не можем да обхванем битието на всички семейства с проблеми. Ако можем с парички да помогнем за улеснението на нечий живот, сме го направили. Разбирам, че на никого не му е лесно и че положението е трагично в България. Чета редовно темите на децата с редки болести, например в темата за Муковисцидозата почти всяка седмица има починало дете. Cry

# 98
  • Добрич
Ами, какво да кажа и аз.... хубава работа замислена, ама окепазена. Confused
Виждам как се пренасят лични дразги и отношения в цялата ситуация. Това не прави чест! Naughty

Говоря само като страничен наблюдател. Такова ми е усещането. Не искам да пиша повече за това..

Между другото, много хубави неща сте сътворили! Браво!!!  bouquet

# 99
Мислиш ли? Сега остава да посочиш чии "домати" са по-хубави... Laughing

# 100
  • Добрич
Мислиш ли? Сега остава да посочиш чии "домати" са по-хубави... Laughing

Мислех много по това изречение (в другия постинг), признавам си... Аз не ви познавам в тази светлина.  Peace

# 101
Така-отново ми се иска да зная-каква е общата ни кауза, за да преценим кое ни разединява? Ще правим чудесни базари или правейки чудесни базари и още много неща ще защитаваме кауза?
Съжалявам, че звуча назидателно, това  е най-обикновен оперативен тон, за да се свърши работа- просто нямам време за виртуални кафета, където е нормално тонът да е весел и любезен.

Някой попита ли ме за проекта за проходката и колко струва и дали ще правим проекта заедно-"Заедно за децата"?

Нека  все пак кажа-базисната цена е 1496 лв, допълнителните абдуктори са съответно 706 + 411+ 411+592 лв.  Общата стойност надвишава бюджета на проекта от 3000лв така, че няма да купуваме всички допълнителни приспособления. Съфинансирането е 70- 30 процента- община-бенефициент. Намерила съм съфинансиране-питам вие от "Заедно за децата" ще участвате ли в каузата или не, за да си пиша коректно партньорите. Ако не сте вие, от "Заедно за децата", ще е асоциацията на зърнопроизводителите в Добрич, на млекарите, на писателите -там където има гражданско мислене за КАУЗИ.

# 102
Имам и още една питанка - имам нужда да зная "Заедно за децата" може ли да бъде организацията, която да бъде в Добрич поне мъничко нещо като движението на българските майки?Нещо като гражданско общество? Нужно ми е да зная, защото когато ходя да блъскам по бюрата на малумни министри и кметове за каузата си, да имам основание да кажа-ей, с нас, родителите на деца с увреждания, са и десетки майки от една организация, които  с вдъхновение, отдаденост и много труд се трепят да правят  чудесни благотворителни базари, с парите от които правят за нуждаещите се деца, нещо, което вие, чиновниците не правите, но получавате заплати за това?
И наистина си отговорете на въпросите от "интервюто", защото,  те всъщност са задочно зададени от колеги и ако не успеете да отговорите-скоро купувачите на базарите ще спрат да ни вярват.
Анушка, мила, благодаря за средствата, с които подпомагаш тази дейност, но би имала по-точни впечатления за нещата, които коментираш, ако поне веднъж застанеш очи в очи с купувачите и ти се наложи да ги убеждаваш защо трябва да си купят прекрасните ни "домати". Нещо повече, да намериш смелост да убедиш тези, които подминават да не подминават и да ги върнеш да купят.

# 103
spinki въпросът е не да познаваш проблемите на всички семейства или изоставени деца, а просто да си поне отчасти осведомен. Пак казвам, щом в други градове има майки, които се самоосведомяват за тези неща, защо в Добрич не се случва и се хващаме за "доматите"?.Може би защото е по-лесно...

# 104
  • гр.Добрич
Краси как да се осводомявам за тези хора, като аз дори не ги познавам. В началото ти дойде като техен представител и винаги сме контактували с теб. Малко по малко се запознахме и с майки от сдружението, но все пак е неудобно да попитам - "твоето дете с какво заболяване е", "как се справяте финансово?". Повечето хора не искат да говорят за болните си деца.

Теб живтоа те е принудил да си на първа линия, да участваш в разни проекти и да търсиш начин да помогнеш на хора с подобни проблеми, но ние започнахме с една идея и сме толкова далеко още от тези неща. Не очаквай от нас да знаем в какво можем и кога да участваме. Все пак ние разчитаме на доходите от базарите, които са само 3 пъти в годината, а пари са нужни всеки ден. Съдя по нас, защото консумативите на помпата са 600лв. всеки месец, за вас просто идея нямам.

Незнам какво да напиша, явно нещата не са по силите ни, поне на този етап. Cry

Общи условия

Активация на акаунт