Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се чувстват майките след раждането по време на сексуален контакт?
Какво представляват лохиите след раждането?
Кога е подходящото време за възобновяване на сексуални контакти след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се чувстват майките след раждането по време на сексуален контакт?
Майките могат да изпитват различни усещания по време на секс след раждане, вариращи от болка и дискомфорт до пълно удовлетворение. Някои съобщават за болезнено първо преживяване, особено ако са имали разкъсвания или шевове, и може да се усети „сухота“. Някои гинеколози препоръчват използването на лубриканти като Глайтгелен за улесняване на процеса. Повечето жени обаче споделят, че дискомфортът постепенно намалява с времето и интимността се възстановява.
-
Какво представляват лохиите след раждането?
Лохиите са отделяне от матката, което се появява след раждането. Те преминават през различни етапи: първоначално са обилни и кървави, след това стават кафеникави и накрая жълтеникави. Обикновено лохиите спират около 3-5 седмици след раждането. Важно е да изчакате преминаването им, преди да възобновите сексуалните отношения.
-
Кога е подходящото време за възобновяване на сексуални контакти след раждането?
-
Как влияе психичното състояние на майките върху сексуалния им живот след раждането?
-
Какви са съветите на майките за справяне с дискомфорта по време на секс след раждането?
..Боли,та не се трае и тясноооооо-въобще не може да се проникне..Иначе ми свърши кръвотечението(сега някакви жълтеникави гадости ме тровят),външните шевове почти не личат-все едно не съм раждала,а със секса не се получава..