Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 408
  • 493
  •   1
Отговори
# 195
Знаете ли от какво съм щастлива най-много, че упражнихте гражданската си власт!
САМО ТАКА! Това е начина!

# 196
Нищо че бяхме малко, когато излязат резултатите и ~1500 деца си останат вкъщи, мисля, че ще има повече протестиращи.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 20:20 от tziko

# 197
  • Варна
И аз бях много разочарована,че бяхме толкова малко.Аз дойдох макар,че мен пряко не ме интересува.Не можах да вляза вътре,защото бях с количката,но важното е че бях навън.Утре със сигурност няма да мога да дойда.Много ми е ранен този час.И двете ми деца спят по това време.Успех утре.

# 198
Браво мацки!!!  bouquet
Дано повлечете крак както предният път и на софиянки,а и на другите голями градове...

# 199
  • варна
как да дойдем в "карамфилче" чакахме до 16 часа

# 200
Днес бях на протеста и въпреки, че съм с бебе на 7 месеца утре ще се постарая отново двамата заедно да сме там. Децата ни имат право на детски ясли и градини.

# 201
Днес бях и утре пак ще отида. Януари месец чаках 18ч на минус 4 градуса, за да подам документи за 2ра група, защото миналата година не я приеха малката. А иначе отговаряме на всички условия. Толкова съм им набрала..... Дано да успеем нещо да извоюваме! А догодина ще бъдат много хора по протестите - чакането, напразните надежди и ощетеното детенце ще си кажат думата...

# 202
Simple Smile Харесахте ли ми словото? Simple Smile Много им стана кофти, че са притиснати. Утре в никакъв случай не размивайте нещата- имаме конкрентите искания, които изчетох, а съставиха инициативния комитет. Не допускайте да ви залъгват дайте му на Гуцан точни суми, които искаме.

Перфектна беше.

Важно е утре да имаме ясни и точни искания със срокове и цифри. Само това е начина да имаме отговори, за изпълнението на които да следим.

Нека определим точки за гласуване от ОС, предлагам:

1. До септември 2009 да бъдат завършени всички започнати ремонти.

2. До 01.05.2009 да получим дати за започване и приключване на новите деткси градини.

3. Компенсации за децата с редовни документи за прием, останали без място в детските градини.

4. Цитираните суми:
За сроежи - 8 млн., за компенсационен фонд 6 млн.
но трябва да са обосновани за да няма много прибиране по странични джобове.

и работна група родители, които да следят фактите на построяването[/u] до м. септември, 2009
това предполагам ще са голяма част от хората с деца извън ДГ и тези с бебета под 3 годинки

# 203
Здравейте и аз бях днес и утре ще дойда ама айде бе хора елате ,че то всеки има работа ние да не сме безработни.

Смятам че трябва да имаме едно искане и да сме непреклонни а то е     МЕСТА ЗА ДЕЦАТА НИ И ТОЧКА. А кой как с какви пари да се спасяват и да се оправят ние искаме места и равни права сега не 2010 или незнам си коя там година.

# 204
И аз присъсттвах днес и да ви кажа честно съм много разочарована от малкия брой на събралите се. Може да ви прозвучи грубо, но аз не вярвам много на мирните протести. И откъде накъде ние ще им предлагаме решения на въпроса? Много прав беше таткото, който се изказа в ОС и попита господата дали мислят, че са си свършили работата. Мнението ми се покриваше на 100 процента с неговото. Изобщо не им пука, че сме отишли там да им искаме обяснения. Докато не се съберат хиляди протестиращи, докато не се вдигне целия град, окото им няма да мигне. Живяла съм доста години в страната символ на стачките. И там нито веднъж не видях някой да е постигнал нещо с мирен протест. Изсипват се маса народ, правят бунт, адреналинът скача до небето, страшно е. Да видите какво става като блокира целия град и полицията им не може да усмири народа. На онези горе им става наистина горещо. Така се правят протести и така се сменят правителства и управници, които си правят каквото си искат като нашите. А ние сме се скупчили там една шепа хора и ще им обясняваме как да решават проблем, за който години наред не си мърдат пръста и се опитват само да замазват положението. Отворили били 2 градини! И приемат по една група във всяка, а това че от септември месец са затворили цяла градина и са оставили цял един район без нищо!!!И непрекъснато лъжат, че ще я отворят след 3 месеца! И това ако не е наглост, не знам. И сега какво, Слънчо като го направят - пак толкова групи ще приемат - една в централата и една във филиала. Нали уж разширение има!!! Не ми е ясно много. А в съседната по район Звездичка тази година приемат с 1 група по-малко. Ами къде са тогава допълнителните групи в града - отварят градини, пък в другите приемат по-малко деца! На това ли му викат решаване на проблема! Преди 2 години, когато чаках за голямото ми дете, 500 деца останаха без места. Сега се говори за 1500! Представяте ли си?!! И какво ще правим утре? Ще си приказваме пак с тях ли? Извинете ме, но нещо съм доста песимистично настроена. То само като видиш реакцията на кмета и се отчайваш! Все едно с някоя селска кметица си говорихме! Ще се опитва да ни залъгва с евтини обещания. Нямам думи!
Извинете ме пак, ако ви се струвам малко невъздържана, но не можах да се стърпя, много се ядосах нещо днес. Ако се бяхме събрали поне 1000 човека, тогава наистина можехме да ги попритесним. Сега - бълха ги ухапала. Ще ви залъжат утре и до следващия път пак така. Колко време вече продължава това?!!!

# 205
  • гр.Варна
Днес ме извикаха спешно на работа и ви пратих мъжо ...Но утре -няма да пропусна,взела съм си почивен ден и съм 9ч.пред общината  Peace

# 206
Аз също бях там и съм направо потресена от този нагъл и безочлив мишок - кмета.
За съжаление утре шефката не ме пуска и няма да мога да дойда.Ако остава за събота ще дойда.
Аз бях тази дето му обясни на ония фъфлещия,че нашите деца са 2006г, а сега е 2009 и много добре са знаели,че ще се стигне до тук

# 207
И аз присъсттвах днес и да ви кажа честно съм много разочарована от малкия брой на събралите се. Може да ви прозвучи грубо, но аз не вярвам много на мирните протести. 
Ами така е като се организират протести от днес за утре , аз и още няколко майки казахме че е прекалено рано 01.04 , но никой не ни чу.Сега пък сте разочаровани че нямало хора.От днес за утре не става  Peace

# 208
И аз присъсттвах днес и да ви кажа честно съм много разочарована от малкия брой на събралите се. Може да ви прозвучи грубо, но аз не вярвам много на мирните протести. И откъде накъде ние ще им предлагаме решения на въпроса? Много прав беше таткото, който се изказа в ОС и попита господата дали мислят, че са си свършили работата. Мнението ми се покриваше на 100 процента с неговото. Изобщо не им пука, че сме отишли там да им искаме обяснения. Докато не се съберат хиляди протестиращи, докато не се вдигне целия град, окото им няма да мигне. Живяла съм доста години в страната символ на стачките. И там нито веднъж не видях някой да е постигнал нещо с мирен протест. Изсипват се маса народ, правят бунт, адреналинът скача до небето, страшно е. Да видите какво става като блокира целия град и полицията им не може да усмири народа. На онези горе им става наистина горещо. Така се правят протести и така се сменят правителства и управници, които си правят каквото си искат като нашите. А ние сме се скупчили там една шепа хора и ще им обясняваме как да решават проблем, за който години наред не си мърдат пръста и се опитват само да замазват положението. Отворили били 2 градини! И приемат по една група във всяка, а това че от септември месец са затворили цяла градина и са оставили цял един район без нищо!!!И непрекъснато лъжат, че ще я отворят след 3 месеца! И това ако не е наглост, не знам. И сега какво, Слънчо като го направят - пак толкова групи ще приемат - една в централата и една във филиала. Нали уж разширение има!!! Не ми е ясно много. А в съседната по район Звездичка тази година приемат с 1 група по-малко. Ами къде са тогава допълнителните групи в града - отварят градини, пък в другите приемат по-малко деца! На това ли му викат решаване на проблема! Преди 2 години, когато чаках за голямото ми дете, 500 деца останаха без места. Сега се говори за 1500! Представяте ли си?!! И какво ще правим утре? Ще си приказваме пак с тях ли? Извинете ме, но нещо съм доста песимистично настроена. То само като видиш реакцията на кмета и се отчайваш! Все едно с някоя селска кметица си говорихме! Ще се опитва да ни залъгва с евтини обещания. Нямам думи!
Извинете ме пак, ако ви се струвам малко невъздържана, но не можах да се стърпя, много се ядосах нещо днес. Ако се бяхме събрали поне 1000 човека, тогава наистина можехме да ги попритесним. Сега - бълха ги ухапала. Ще ви залъжат утре и до следващия път пак така. Колко време вече продължава това?!!!
За съваление и аз така си мисля, момичета!!!
Виждали сме колко безочливи могат да бъдат тези отгоре и как не им дреме на....

# 209
Майчета,предлагам ви да наблегнем на две много важни неща,които касаят справянето с проблемите с ДГ ,училища и др.на национално ниво,и във бъдеще време...Ето двете точки,които обаче ми се струва че трябва да бъдат решени от държавните институции...

1.Да се регламентира в ЗУТ изискването за съответствие на броя на построените жилища и броя на построените училища и детски градини. Безкомпромисен контрол на спазването на това изискване. В съответствие с европейските препоръки за обхващане на 90% от децата от 3 до 7 г. от системата на образованието държавата да поеме обвързан с времеви график финансов ангажимент за изграждането на достатъчен брой детски заведения. Да се стимулира развитието на услугите за деца.-това с цел при разширяване на градовете,да не се налага нашите деца да излизат след години отново на площадите...

2.Стимулиране на работещите в тази свера,като примерно се обвържат заплатите с минималната Х 2,и допълнителни такива.-това също е с цел да не се окаже в последствмие че има сгради,но няма персонал,или той напуска...

Поздрави от софииските мами!!!Ние тези неща винаги сме ги поставяли за разискване в работните групи,и са включени в исканията ни...Ако се обединим всички градове зад тях,бихме имали успех и на по горните нива...Поздрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт