Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 399
  • 493
  •   1
Отговори
# 180
... не знам защо се притесниха присъстващите от това да бъдат проверени конкретно  Rolling Eyes
Всъщност, присъстващите и в частност мен, ме притесни фактът, че това е опит да ни се запушат устите. "Дайте списъче с имената на децата си, ще им намерим място". А останалите 1500? Тези, които още висяха по опашки и не присъстваха? Това ли е решението на въпроса? Излязохме там да се борим за нови детски градини, а не да уредим собствените си деца. В стилът на кмета нищо не се е променило. Само дето сега действа "мащабно"- преди две години покани 5-6 майки, да им урежда децата, а днес бяхме към 100-150.
Щели да открият 700 нови места до края на годината. Похвално, но не уточняват за коя възрастова група става въпрос. Ако тези 700 места се разхвърлят по възрасти- от яслена до четвърта- ще се окаже, че за набор 2006, местата са стотина.

Мишоне, вътре ли говори? Не съм те чула.

# 181
Всяка една от вас ще се справи още по-добре даже, защото мотивацията ни е една - децата! Изберете за утре говорител, за да не ви мотаят. Изберете го преди събранието.

Вътре, Гал, обаче и други говориха много добре! Hug

# 182
Аз не можах да вляза, трябваше да тръгвам. Кажете подробности.

# 183
Не искаха първо да приемат, че има проблем, после почнаха да опонират и накрая натискът беше огромен и утре има работна среща с родителите и Об С в 9,00ч. в залата за заседания на общината.

# 184
  • варненка от София
Момичета, благодаря ви, че се събрахме, не зная ще има ли резултат, но мисля, че сме на прав път. Мишона, справи се добре според мен, както и другите, които се изказаха.

За съжаление утре няма вече да мога да се смъкна до там, защото татито ни вече ще е на работа и няма кой да ме кара с малката и корема, а днес от емоция ми дойте малко повече натоварването.

Голяма хиена е кмета, мазен и противен. Единствено се издразних на съветника от ГЕРБ, който определено си правеше политическа игричка на наш гръб, но за съжаление такива неща не могат да се избегнат  Tired

Ето първи отзвуци в нета http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=274191

Шушето и то на първа линия  Blush

# 185
аз току що се прибирам , толкова бяхме развълувани , ядосани и наострени  Twisted Evil #2gunfire #Cussing outмайките че досега обсъждахме на улицата
още не съм ви прочела коментарите
утре сме с децата обаче , аз малко се притеснявам че моя е много палав
все си мисля че за обещетение няма да стане или ще ни подхвърлят по 30лв
а докато построят градини , нащти ще трагнат на училище
аз съм за намирането на алтернативни варианти , по читалища, общински сгради  утре за това ще настоявам

# 186
Ето какво стана 30 мин. след като си тръгнахме. Много добра организация, чистачките на общината много бързо действаха докато извадя телефона от чантата вече прибраха играчките  http://www.ddobre.snimka.bg/album.php?album_id=360015

# 187
  • Варна
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=344116 - първи коментар

Изтрих го,

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 19:26 от SVU_D

# 188
SVU_D, това е шега за арестите! Пошла тъпа шега на журналиста.

# 189
  • Варна
SVU_D, това е шега за арестите! Пошла тъпа шега на журналиста.
Колко тъпо #2gunfire
 ...може да е шега и това, което каза кмета. Днес нещо не ми е до смях..ама хич

# 190
Еййййй бясна съм  #Cussing out Тоя Кирил Йорданов е голямо мазно петно  #Cussing out Извинете ме за грубия език, но....то бива, то може, но такава наглост, такава ехидна усмивка и пренебережително отношение... Списък иска да правим! Аман от списъци и номера!
Целта на общинския съвет е утре да има по-малко представители и да ни замажат очите. Много добре знаят, че повечето от нас са ангажирани и не могат да отсъстват по всяко време. Освен това до утре на много ще им е минало и няма да са така мотоворани.
Аз искам да попитам само 100 човека ли успяхме да се съберем? Къде бяхте всички останали, които висяхте пред опашките, мрънкахте и недоволствахте? Подадохте си молбите и се успокоихте ли?

# 191
  • Варна
И аз си мислех, че ще сме повече. Толкова градини  с нулев прием, толкова с чакащи с шанс 1:3 ..
А пренебрежението го видях преди две години по същия начин, сега се върнах и видях, че тогава децата, оставащи извън ДГ са около 300. Тази са 1200...Колко ли ще са другата година? А по-другата???

# 192
МОЛЯ КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЗАПОВЯДА УТРЕ В 9Ч. В ОБЩИНАТА ЗА ДА РЕШИМ БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА

# 193
И аз съм крайно разочарована от слабото присъствие на протеста. Бях там, въпреки че тази година проблема не ме касае пряко (на годинка е малкия).

Малко се поуспокоих като гледах новините по Нова, ББТ (и интервюто с мен) и СКАТ.  Mr. Green

# 194
Там съм в 9!

Браво на всички които присъстваха днес, особено на смелите изказали се в ОС!
И най-вече на огнените "Слънчо"  Hug
Радвам се че активните и мислещите са вече повече!

Колкото до кмета, той е задължен да ни оплюе, това му е единствената защита, не му се сърдя...и той е един лост връцете на ....

Доста щедро го раздаде днес да покупи 200 човека! При това на публично място Whistling

Общи условия

Активация на акаунт