Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 379
  • 493
  •   1
Отговори
# 405
Майки и татковци, трябва да имаме кворум от поне 100 човека утре на срещата, за да може да оформим законосъобразно протокола с решението си за излъчване на представители за Обществения съвет към ОС.
Освен това ще трябва да си създадем стройна структура, особено за комуникация, за да поддържаме възможно най-голям брой информирани хора.
Всеки да помисли с какво може да бъде полезен за бъдещите действия!

Часът е 19:00 за да могат работещите да присъстват Peace

Случайно минаващите са добре дошли , но не и търсен контингент   Peace

Все пак излъчваме представители на засегнатите от недостига на места в ДГ!

Звънете на телефоните от списъците!

# 406
Ние можем да дойдем в 19ч на Пантеона, но кандидатстваме за ясла, а не за ДГ Peace

# 407
Ние ще кандидатстваме догодина, но и мен ме вълнува липсата на места, защото ни чака същото Peace

# 408
Маришка, ако не се съберат 100 души утре в Морската градина утре? Може ли, въпреки това да се определят представители, които ще ни представляват?

# 409
Освен настоящо засегнатите, трябва да се търсят и "бъдещо засегнатите", защото много от тях не знаят за какво иде реч. Бъдете сигурни в това.
ННие тук си говорим и се информираме от форума, но има много родители, които не влизат във форума и не следят новини /не, че там се отразява подобаващо/. Пък дори и да чуят нещо, не мислят, че ще ги засегне тях по някакъв начин. Знам от опит с мъжа ми. Той до последно не вярваше, че ще трябва да висим по опашки. Сигурна съм, че не е само той.
Трябва да се търси популяризиране на проблема, защото става въпрос за всички деца на територията на гр. Варна.
Прочетох някъде, че този Обществен съвет ще се занимава не само с проблемите на детските градини, а и изобщо с образованието. Вярно ли е това или не? Ако е вярно, тогава защо да не търсим подкрепа и на родители, които имат деца в училищна възраст. Защо да не се обърнем и към родители с деца в яслена възраст.
Казах ви, че тази тема не трябва да е с това заглавие, защото проблемите не са само в липсата на детските градини. Никой не обърна внимание на това.

Не можем да очакваме да има резултат от хора, които се мислят в момента засегнати и щом приемат детето му в градина, то той не е засегнат. Напротив - дори и децата от 4 група са засегнати, защото са по 30-40 в група.
Не вярвам тази година да има решение на проблема и като кажете - търсен контингент са само засегнатите от недостига на места в детските градини, вие автоматично изхвърляте бъдещите засегнати. А точно те трябва да бъдат привлечени, за да могат да поемат щафетата - с ентусиазъм и разбиране по въпросите.
Да приемам дори, че се построят детските градини, какво тогава? Обществения съвет ще се разтури. Така ли?
Децата ви ще пораснат и тогава ще разберете че има куп други нерешени проблеми в училищата. Тогава ще търсите само засегнати от училищата?
Този Обществен съвет трябва да има възможност да се занимава с проблеми касаещи всички деца, а не да търсим "контингент" само на засегнатите в момента.

Мое мнение. Не ангажирам никого с него.  Peace
Никога не съм се занимавала с такива неща, но така виждам решаването на настоящи и бъдещи проблеми.  Hug

# 410
  • Варна
Бо, Общественият съвет обхваща ясли, детски градини, училища и висши учебни заведения.
Споерд г-н Гуцанов съществуването му е гарантирано докато той е там.
Довечера ще обсъдим всичко, което са ни казали.

# 411
Аз не мога да дойда на Пантеона, но ми кажете какви данни ви трябват за списъка и ще ви ги пратя на лични.

# 412
Бо, Общественият съвет обхваща ясли, детски градини, училища и висши учебни заведения.
Споерд г-н Гуцанов съществуването му е гарантирано докато той е там.
Довечера ще обсъдим всичко, което са ни казали.

Добре, тогава защо се търсят представители и подкрепата само на засегнатите от липсата на детски градини?

# 413
  • Варна
Защото ние отиваме като такива, засегнати от този проблем и поставяме този въпрос, в последствие се засегна и кризата с училищата, която ни чака в обозримо бъдеще.
Бо, накрая ще оплета конците рано сутрин, Мариша ще обясни всичко в конкретика.

# 414
  • Варна
Аз не мога да дойда на Пантеона, но ми кажете какви данни ви трябват за списъка и ще ви ги пратя на лични.
Въпросът не е в списъка, а в това да се вземат решения за представителите ни в Общината.

# 415
Нека работим стъпка по стъпка, дайте да се съберем поне 100 човека днес пред Пантеона (т. е да разгласим на всички, които са засегнати или ще бъдат засегнати в бъдеще- ясли, ДГ, училища, цялата система на образованието) да определим представители за Обществения съвет и още 18 -20 на ротационен принцип, както предложи Маришка.
А като се създаде съвета от обществено ангажираните хора, според мен трябва да работи не само в насока ДГ и ясли, всеки един проблем, свързан с образованието-липса на места в съответните учебни заведения, качеството на образование и тн. трябва да са обект на дискусия. В крайна сметка името на организацията е Инициативен комитет на родители и граждани, така както се пребори комитета през 2007 година с общинарите и за ДГ, и за електронната система и зя флуорното мляко и още др. неща, които със сигурност съм пропуснала. Нека да се опитаме да стане един малък "контролен" орган, за да се  вижда, че гражданите имат все още някаква будна съвест..............аз май много се размечтах.......................

# 416
Момичета, от нашата отчетна тема разбрах, че в София организират протест във връзка с детските градини на 16 април. Според мен, би било хубаво да се използва същата дата за повторен протест и тук във Варна Peace. Ако се съберат повече хора може и като шествие да се организира протеста Thinking

# 417
момичета, аз от снощи пазя леглото в къщи (настинка), и детето е с мен като капак (ама то няма къде да е естестено)
така че ще чакам да пишете как е минало довечера

# 418
3000 деца /някъде напред я имаше посочена цифрата/ кандидатстват за ДГ тази година. След 4 години тези деца ще са първи клас...
Началните и основни училища във Варна са 13. СОУ /заедно със спортното/ са 9. Общо 22.
По 4 паралелки това са 88 класа - 2200 деца /по 25 в клас/. По 6 паралелки - 132 класа - 3300 деца. Приемаме, че приходящи с деца в града ще има.

На пръв поглед паралелките стигат. НО къде в сградния фонд на всички училища ще се съберат по 2 паралелки в повече за поне 7 години?
АКТУАЛНО:
" Дарикнюз".......Очаквам общият брой първокласници да е от порядъка на 4 300 за Варненска област, уточни Даскалова. Тя добави, че две трети от тях са в морската столица, като броят им вероятно ще достигне 3300...." И къде ще ги събере?!? newsm78 Или ще правят паралелки с 40 деца?!? Нали са на делегирани бюджети - може. А качеството на образование? А възможностите на родителите - не може да живееш в Младост и да водиш детето на у-ще в Галата /примерно/  #Crazy

# 419
Здравейте. Отдавна следя темата, без да се включвам, най-вече заради препирните. На 1-ви април бях пред Общината, а след това и в нея, до края. Всъщност ме вълнува протеста и всичко около него, за съжаление нямах възможност да присъствам на следваща сбирка. Не че се включвам активно, напротив даже, бях повече присъствие, но за мен всъщност наистина важното е да се осигурят места за всички деца в детските градини, не само тази година - не мисля, че е нормално това, което се случва - списъци, дежурства и т.н. А ще става и по-зле - знаем. Още известно време съм в неплатен и ако мога да помогна с нещо, наистина ще се радвам. Видях нещо за Skype и mail-лист, но не успях да прочета всичко. Ако мога да съм полезна - пишете. Надявам се да успея да присъствам на следваща сбирка/протест

Общи условия

Активация на акаунт