Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 385
  • 493
  •   1
Отговори
# 285
Аз предлагам на Великден да замерваме общината с червени яйца!  На мен само такива идеи ми се въртят в главата. 

Peace  , много добра идея. Може и в почивните дни нищо, че общинарите няма да ги има на работа, после ще ги посрещне миризмата  hahaha

"Нямало пари ...." а те като гласуват повишаване на местните данъци и такси питат, ли ме дали имам пари  newsm78  Не ама си ги искат данъците  Mr. Green  И аз си ги плащам и си искам място в градината за детето  Peace Това е  Peace Никакви оправдания не важат  Naughty

# 286
Надявам се да не говорите сериозно за Великден...
Не бих помрачила най - светлия християнски празник ...
Иначе за подписките и рисунките съм съгасна, но това с яйцата малко ми е.... newsm34

# 287
Аз предлагам на Великден да замерваме общината с червени яйца!  На мен само такива идеи ми се въртят в главата. 
Извинявайте много , но това вече граничи с простащината  Peace
Ами дайте да ходим да серем пред дома на кмета тогава  Stop

# 288
За яйцата е ясно, че е шега. Самата аворка  пише "Аз предлагам на Великден да замерваме общината с червени яйца!  На мен само такива идеи ми се въртят в главата. 

Хайде, от мен да мине - на Великден (в почивния ден понеделник) може да отидем и да направим детски рисунки на земята с тебешири - ще вземем по-големите си деца и ще се хванем и ние. Темата - децата и града или например " Моята детска градина". Ще нарисуваме колкото се може по-голямо пространство и медиите ще снимат. Само дано не вали.
"
За рисунките подкрепям с две ръце Peace

# 289

Лично, АЗ се пошегувах  Peace И въпреки това, мисля, че подобни квалификации са прекомерни. И определено щом ти идва на ум идея за с...не, си на границата посочена от теб.   Stop   Stop   Stop  

Hug  нищо лично

# 290
Нека всеки помисли и каже дали е съгласен за  понеделник 20 април да се съберем с децата и рисуваме с тебешири пред Общината

# 291

Лично, АЗ се пошегувах  Peace И въпреки това, мисля, че подобни квалификации са прекомерни. И определено щом ти идва на ум идея за с...не, си на границата посочена от теб.   Stop   Stop   Stop  

Hug  нищо лично
Ами аз как да разбера че си се пошегувала ,вече нищо не ме учудва , дори и подобна идея.

# 292
Добро утро!
Аз малко рано тази сутрин....  Blush
Четох как се спори за предимствата, дали да ги има или да ги няма. Абе хора, ако има достатъчно места за децата в градините, няма да има нужда от предимства, не е ли така  newsm78 Може би по-скоро да се формулират не предимства, а коректни изисквания за прием, за да не става струпване на деца в определени ДГ. И сега има хора, които са си записали децата в ДГ, която не им е в района, щото им е по-близо до работа, детската градина е по-нова или защото имали позната госпожа .... Е, то така всеки иска ама трябва все пак да има ред!
Е, моето дете е малко все още, но ако нещата не се променят и аз ще вися по опашки.

За Великден.... ами аз нямам нищо против да протестираме, но дали ще има някой в Общината по празниците?! То като се работи, почти не ни се обръща внимание, пък какво остава в празничен ден  Rolling Eyes

# 293
  • Варна
От дир-а.
От морето.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 08:54 от Катюша

# 294
  • Варна
Аз съм ЗА рисунките около Великден Малки са ми децата да рисуват, но аз ще рисувам, колкото мога.
За предучилищните групи: някога имаше условия за целодневно пребиваване на децата, но сега към училищата са само на половин ден. Не мисля, че е удачно решението за преместване в училищата. Нали много се изговори за започването на училище на 6 години?! Това, което се предлага е по същността си именно училище. ПРОТИВ СЪМ!!! И не ме нападайте, моля, че е някакво решение, защото след 4 години, когато децата ни ще са в предучилищна група, ще се чудим как да се оправяме. И ще си казваме, че са малки за училище.
За предимствата: за менса недомислица само двамата студенти и 'самотните' майки. Ясно защо.

# 295
Предлагам протестта да не бъде само за детските градини, а иизобщо за детските заведения, което включва и яслите.
Може да се напише един призив до мамите в отчетните теми по набори и да им се обясни, че трябва да ни подкрепят, защото и те ще имат проблеми.
Нека да не е по Великден, защото много хора ще празнуват, а и в Общината няма да има никой.
Аз предлагам да се определи една дата, която е работен ден, но тази дата да се знае предварително от всички. Да се залепи предварително ПРИЗИВ в различните детски заведения /ясли и градини/, към всички родители изобщо /някой с дар слово да го съчини/.
Предполагам, че ще се включат хора.

# 296
Аз предлагам 1ви юни - тогава ще има най-много афектирани, не вярвам да можем да се съберем преди това много хора...Отделно, че ще е супер символично - "Денят на детето" все пак  Sunglasses

А за предимставата - какъвто и критерий да се сложи - вече е нарушаване на правата на дечицата, стига се до дискриминация  Tired

# 297
Определено протеста вне трябва да е само за детските градини, а и за яслите. Трябва всички да се обеденим и макар че моят бебо е още малък януари 2010 и на мен ще ми предстои офанзивата с яслите. Идеята за Великден е хубава за съжаление няма да мога да присъствам, защото тогава около 20 дни ще бъда извън града. Иначе на всяка друга инициатива ще се постарая да присъствам както до сега. Мисля , че ако ние не се опитаме да се погрижим за децата си друг няма да го направи. Затова трябва да настояваме да осигурят места на всички желаещи деца в яслите и детските градини.

# 298
Мисля си, че местенето на 4та група в училищата е решаване на проблема на парче. То би решило проблема с местата само за един набор деца. Представете си, че сега освободят 4та група (която едва ли е толкова голяма на брой като набор) и приемат всички кандидатстващи за 1ва - нас ни устройва перфектно, но догодина като дойде набор 2007, те също ще искат поне толкова места, колкото тазгодишните. Тогава какво правим? - Пращаме 3та група в училище... Mr. Green
С една дума, единственото правилно и абсолютно наложително е да настояваме за построяване на нови градини, а не да се оставяме да ни разделят на враждуващи лагери с предимства и входящи номера. Сега за всички е ясно, че баницата, с която ни гощават общинарите няма да стигне, както и да ни я поделят!  #Cussing out

# 299
Идеята "последна група в училищата" си е чист автогол майчета!
Първо според мен децата са още малки и не бива да се смесват с какичките и батковците (които не винаги са добронамерени). Второ - пак ще се налага да търсим алтернативен вариант за гледачка/занималня.

Относно датата за протеста - задължително трябва да е в работен ден. Иначе пред кого ще протестираме??? 01.06  е идеална дата. На фона на организираните тържества нашият протест доста ще контрастира.

За рисунките - много е хубава идеята, но колко майчета ще се навият да рисуват? Като се има и предвид каква беше активността на 1.04. Пък и е прекалено мирна форма на протест. Протеста трябва да е по-масов и по-агресивен.

Общи условия

Активация на акаунт