Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 364
  • 493
  •   1
Отговори
# 300
Добре е да има протест на 1-ви юни.
Обаче ,както се казва"очи ,които не се виждат се забравят"-трябва да се напомня често-често за ПРОБЛЕМА. Peace
Мисля,че по Великден инициативите /каквито и да са те/-няма да са много удачни:1-во защото няма да има никой в общината,второ -повечето хора са извън града.
За яйцата и замерването -стана ясно ,че е базик.И слава богу ooooh!
ПОМИСЛЕТЕ-ЗА петъка преди Великден 17.04.  Thinking

Изобщо не приемам и съм твърдо ПРОТИВ  децата от 4-та група да отидат в училищата.Това означава ,че в повечето случаи дечицата ще бъдат след доста по-големи от тях.Има школа ,в, които  дори първокласниците са в смяна със 7-8 клас учиници.....тогава е ужасТ.Едва ли някои ще е спокоен  за 6 годишно си детенце  Wink

# 301
ммдаам, данинка, може и да разпънем някой общинар, нали е Разпети петък  Twisted Evil hahaha

# 302
На 1 юни вече ще се знае кой е приет и кой не и ще намалеят недоволните. Пък и има 2 месеца до тогава.
17-04 е добра дата. Петък все пак могат да се освободят някои от работа. Може да се направи и всеки петък пред Общината. Който може, може. Но трябва да се работи по места. Да се разпространи призива към всички родители за протеста. Писмо до медиите с обръщение към обществото, излагане на факти - минали обещания и до настоящето - липсващо изпълнение и т.н.

# 303
Харесва ми идеята с рисунките, обаче тя, според мен, не е форма на протест, а емоционално и културно мероприятие.

Казвам ви, че ще трябва ритуално бръснене на глави, ако ме разбирате.

Нека оставим рисунките на децата - ние трябва да се борим със злодея /общинска администрация, общински съвет, кмет/.  

На първи юни около 2000 деца ще останат извън списъка! Нека всички подкрепим родителите им в отстояването на равните им права!

Освен това този форум се чете от знайни и незнайни служители на общината, така че всяка форма на изява ще бъде смачкана /директно или индиректно/.

# 304
момичета в понеделник ще има среща на общинарите със представители на мамите и ще решават промяната в наредбата, нови фелияли и всякакви варианти за решаване на проблема и дайте след това да се организираме, защото сега всеки си пиша празни приказки, а това че на 2.04 бяхме 10-12 човека и сега да си пишем по между си мисля че няма смисъл

# 305
Аз съм съгласна за постоянни протести.Но нека те бъдат подходящи и за хората които са на работа.
Аз предлагам примерно -  всяка седмица по един ден от нея след 17.30 да се правят протести пред общината, или всяка събота от седмицата.Също така идеята с подписката - да се помисли и естествено да се опитаме да я реализираме.Така много хора ще се запознаят с нашите проблеми и според мен ще съберем доста съпричастни хора за нашата кауза - ПОСТРОЯВАНЕТО НА ДОСТАТЪЧНО ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.
А идеята за преместването на децата в предучилищна възраст в ущилищата не е уместна, защото след 3 год. отново ще се стигне до този проблем.

# 306
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА ЗАРАДИ ПРЕТИМСТВАТА ЛИ  ? Проблема според мен е че няма детски градини а всяка свободна полянка се застрои с блок защо не се въведе изискване на 4 новопостроени блока 1 детска градина с ясла както има изискване да има  паркомясто в новопостроените блокове

# 307
Идеята ми за мероприятието на Великден беше просто така, за да поддържаме пламъчето, защото все пак до 1-ви юни има много време. Естествено проблемът за броя на присъстващите винаги остава отворен. Малко са хората, които се включват. И какво като е културно мероприятие? Могат да се включат всички минувачи с деца, ако искат. Нали важното е да се говори и обществеността да знае за съществуващия проблем. Медиите ще говорят и няма проблем, че в общината не работят. Като дойдат във вторник ще се зарадват на рисунките. Grinning

За яйцата естествено, че се пошегувах.

Аз искам да знам, реши ли се кои 5 представители са излъчени, за да отидат в понеделник?

# 308
  • Варна
Дайте да се съберем първо ние и да се уточним кой какво иска и какви идеи има. Да се излъчат хора за съвета и те да знаят какво точно отстояват. Времето ще е хубаво и можем да се съберем да речем на детската площадка в Морската (тази до детския кът), има ограда и пързалки, така и децата ще вземем
От друга стран удачно всяка седмица да напомняме за себе си пред Общината, рисунки, подписки, да пием кафе, вода (както полицаите) и така.
Мисля, че събота става за наша среща

# 309
Определено протеста вне трябва да е само за детските градини, а и за яслите. Трябва всички да се обеденим. Мисля , че ако ние не се опитаме да се погрижим за децата си друг няма да го направи. Затова трябва да настояваме да осигурят места на всички желаещи деца в яслите и детските градини.

И аз така мисля Peace

Съгласна съм и с идеята за подписка не само от родители, а от всички граждани на Варна, които смятат, че каузата ни е справедлива  Peace

За Великден, също сме на линия, но и според мен петък е по-подходящ от понеделник за целта.

# 310
Дайте да се съберем първо ние и да се уточним кой какво иска и какви идеи има. Да се излъчат хора за съвета и те да знаят какво точно отстояват. Времето ще е хубаво и можем да се съберем да речем на детската площадка в Морската (тази до детския кът), има ограда и пързалки, така и децата ще вземем
От друга стран удачно всяка седмица да напомняме за себе си пред Общината, рисунки, подписки, да пием кафе, вода (както полицаите) и така.

Hug Изцяло споделям това предложение. Наистина е най - добре предварително да се разберем и да създадем някаква организация. Имайте и впредвид, че "врагът" ни чете  hahaha

# 311
  • гр.Варна
Peace

# 312
  • Варна
Щом сте съгласни, ок.
Значи първо в събота удобно ли е за всички и мястото харесва ли ви? Аз го предложих, защото като си знам беса поне няма да го гоня из цялата морска и да го пазя от велосипедисти и прочее. Кажете час, защото ще се почне пак детето ми спи, яде и прочее. Аз мога по всяко време. Моят може и да не спи по обед, сутринта ни вдига рано (уви Rolling Eyes). Ако искате 11 часа ако е след обед някои деца спят до до 5-6, така че вие предлагайте

# 313
Нека да е от 10 часа.

# 314
Харесва ми идеята с рисунките, обаче тя, според мен, не е форма на протест, а емоционално и културно мероприятие.

Казвам ви, че ще трябва ритуално бръснене на глави, ако ме разбирате.

Нека оставим рисунките на децата - ние трябва да се борим със злодея /общинска администрация, общински съвет, кмет/.  

На първи юни около 2000 деца ще останат извън списъка! Нека всички подкрепим родителите им в отстояването на равните им права!

Освен това този форум се чете от знайни и незнайни служители на общината, така че всяка форма на изява ще бъде смачкана /директно или индиректно/.
Ако го четяха служителите на общината,нямаше да се изненадат на 01.04. от влизането на майките и на другия ден да забранят достъпа на външни лица...

Общи условия

Активация на акаунт