Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 363
  • 493
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Безкрайно сажалявам, но последните няколко дни нямах достъп до форума и съм пропуснала много, включително и срещата под пантиона. Ще изчета темите назад и ще помисля с какво бих могла да помогна, ако разбира се има нужда от още хора и помощ.

# 421
от 09.04.2009 г. - от мейл групата
Днес заведох в деловодството на общината предложение за участие на нашите представители в новосформирания Обществен съвет по Образование и съответните комисии, като занесох и копие направо при секретарката на Гуцанов. След около 30-50 мин след това, получих позвъняване от нея, че Гуцанов не е доволен от нашето предложение за 19 представителя, а искал 4-макс5 и то едни и същи. Оказа се, че не са прочели всичко, а само списъка ги е фокусирал. Разясних че се касае за взаимозаменяеми хора с постоянно присъствие на 6 човека, и че така е демократично и че не аз съм взела това решение, а над 100 човека, което ще разберат като погледнат приложения протокол и подписката на присъстващите на Общотото събрание. Следващата забележка към нас беше, че Гуцанов искал да има представители на различни ДГ, което заявих, че не ни е поставяно досега като условие, и ако искат каквито и да е промени, да го заявят в писмен вариант, за да известя хората както му е реда и ако трябва да свикваме ново събрание, което казах, че не е в интерес на никого да се протакат нещата. Така разговора приключи, не съм отстъпвала и не мисля, че трябва да се отстъпва. Те са в по-неизгодна ситуация и не трябва да го забравят - те не са изпълнили мандатните си задължения, а ние само от добра воля искаме да помогнем, заради децата!

Мария Христова

# 422
Помагайте - въобще не съм наясно как да вляза в мейл групата. Получих покана и после кликнах на адреса за приемане на поканата. После - влезте с потребителското си име... мейла ли да си напиша? Паролата?

Маришка - страхотна си!

# 423
Здравейте, бих искала и аз да взема отношение по темата. Наистина е много тъпо да седиш на опашка 5 дни преди 01.04., куп проверки и какво ли още не. Не знам от кого зависи, но не е нормално в една европейска държава /за каквато се мислим/ да се редиш на опашка, за да си запишеш детето на ДГ да му осигуриш "социалните контакти", все едно чакаш портокали и банани пред показния магазин преди 1989 г. Не трябва да продължава така!!! Ако мога, ще се радвам да помогна с нещо!

# 424
Помагайте - въобще не съм наясно как да вляза в мейл групата. Получих покана и после кликнах на адреса за приемане на поканата. После - влезте с потребителското си име... мейла ли да си напиша? Паролата?

Маришка - страхотна си!
Бo кликваш тук
http://groups.google.bg/group/roditeli-varna/sub?s=qYtq7QgAAAClS … 3L9IpZw&hl=bg
 правиш си регистрация и влизаш с целия си имейл и парола, която си въвела. Можеш да си избереш никнейм , скойто да те виждаме и ние-другите членове на групата. Ако не си регистрирана- направи първо това и готово.
Ако има още нещо- питай  Peace

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 17:26 от tsve_te

# 425
И аз ще дойда на протеста. Ако е 1.04- 15ч. смятам,че много хора могат да дойдат.
Има малка грешчица, в изпълнението на плана за "Делфинче"- първата група е само 1, а не 2, както са планирали.
Отдавна съм и за предучилищните да си минат към училищата. И моето дете ако беше на градина, щях да искам да си остане още 1 година там, но какво да кажат всички онези, чиито деца немогат изобщо пък да тръгнат на градина. Така ще се освободят доста места. Спомням си преди в нашето училище бяха сложили и легла- предполагам,че точно за подготвителната група са били. Бяха преградили и отделили една част от уч-щето.

Здравейте,
Включвам се в темата ви, макар да съм от София- ние имаме същия проблем.
Специално тази идея да се прехвърлят деца от ПДГ в училищата според наши учителки не е добра,понеже така ще се премахне необходимостта от педагогически персонал в Дг (защото обучението е задължително само след 6г на децата) и ДГ ще се превърнат в Забавачки..
Желая успех на вашето начинание..
Ние също вдъхновени от вашия пример организираме протест пред нашата Община на 16.04..
Бихме се радвали, ако успеем да обединим усилията си с вашия инициативен комитет на национално ниво, за да включим и изпълнителната влас т вазрешаването на този проблем, който не е чисто регионален, а е национален.
В София и Варна е съсредоточено повече от 1/3 от населението на България и със сигурност повече от половината млади хора и деца..
В този смисъл, е недопустимо Държавата да стои настрани и да разчита местната администрация да се пребори сама с проблема..
УСПЕХ  bouquet

# 426
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТИЯ ОТ Общината СЕ ПРАВЯТ НА ТЪПИ  #Cussing out Сега пък искали представителите да са от различни градини. Ами те да не би да са от едни и съща градина. Или ние си нямаме работа, запознахме се на опашката пред У-градина и решихме и в Ос съвет да се намърдаме? #2gunfire

# 427
  • София
Здарвейте,момичета,
След като организирахме в двата града по едно събитие с една и съща тематика, решихме че е време да се обединим, за да стигнем до национално ниво. Понеже е доста трудно организирането на общонационален протест искаме да ви помолим да напишем заедно един призив или писмо до премиера, в който да поискаме да вземе участие в разрешаването на тази криза на национално ниво, както и да преразгледа бюджетния излишък, с цел да отдели повече пари за детски градини в ключовите градове на България. Ако сте съгласни с нас, ще чакам да се включите с предложения и примерни текстове, за да успеем да се организираме бързо докато последствията от единичните ни действия са още пресни. Благодаря ви за помощта и за общата кауза Hug

# 428
tsve_te, справих се. Благодаря!  Peace

# 429
Софийски майки, при вас поне има диалог, при нас до сега са само празни приказки. Не знам вече....много ме е яд, бясна съм.

# 430
bubcheto15 
това е мн добра идея, особено ако отговора се съобщи по националните тв

# 431
Добро утро на всички!
И аз съм от инициативния родителски комитет в София. Две софийски майки са писали тук вчера. Нашият протест пред Столична община е идния четвъртък 16 април. Направихме отворено писмо-покана до Бойко Борисов, внесохме го официално и го изпратихме на всички телевизии и електронни медии. Вчера всички информационни агенции в интернет отразиха нашата инициатива, а за нас е важно да се популяризира протеста предварително.

Мишона, никакъв диалог няма засега, почти сигурни сме, че Бойко Борисов ще се скрие от нас и няма да дойде да разговаря. Нищо не сме получили досега, дори и празни приказки.
Вие сте по-напред от нас в действията, затова поглеждаме честичко към вас. 

Моля, обмислете предложението ни да направим призив (с подписка)до Станишев, децата на България са държавна политика. Ще я пуснем в интернет да събира подписи. Недоволството в София расте и тепърва ще расте, защото т.н.инф.система за ДГ забива и не работи както трябва, всички са изнервени, че ще се получи срива от миналата година. А независимо дали тя ще проработи или не, места за над 8000 деца няма! Затова, да не оставяме Станишев да гледа сеира отстрани. Той и ББ ще използват повода да се изпокарат отново, но това не ни интересува, единствено искаме да предприемат действия.   

yasmina, ще се погрижим за медиите, БиТиВи следят темата, други също, ще ги натиснем да отразяват редовно действията ни.

# 432
Добра идея е да се обединим в действията си, така ще се получи по-голям натиск.
За подписката съм.

Между другото  - софиянци сте привилегировани.  Laughing Ако Бойко ви откаже диалог, то от правителството могат да се съгласят. И обратното. Нали си правят напук...
Не, че един диалог с политик, може да реши нещо /особено с политик/.  Sick
Наближават избори и мисля, че можем да се възползваме от това. Нямат сметка от протести, шум в медиите и т.н.

Мишон, ако някоя от вас има смелост да се изправи пред някоя национална медия и да разясни как стоят нещата във Варна и как кмета се подиграва с толкова много хора и ни разиграва, мисля че ще се мръдне в в положителна посока.  Peace

# 433
Мила Бо, бих отишла и при Папа и при Патриарх, ако трябва, бих също се лъснала "кубе", хич не ми пука пред колко хора ще се изправя да кажа какви ги дробят льо Кмет и льо Гуцан. Ако хората от ИК са съгласни - може да се направи.

# 434
Аз съм с вас  Peace. Давайте да пускаме обща подписка . Не съм наясно как точно става това, но съм сигурна, че има хора, които знаят. Ако сме обиединени-ще сме повече и по-силни. Мисля,че и родителите от Пловдив ще последват примера ни. И там положението не е цветущо.

Общи условия

Активация на акаунт