Да живеем в хармония със себе си - 4

• 72 818
  • 1 151
  •   1
Отговори
# 285
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
сили, пазещи те от злото

# 286
                                                      ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!

ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ, СВЕТЛИНА В ДУШИТЕ И ВИНАГИ СВЯТОСТТА НА ВЯРАТА ДА ВИ СЪПЪТСТВА!

Момичета, искам да ви попитам за Благодатния огън..........
Не мога да си обясня нещо:
след като всяка година имено в навечерието на Великден той "слиза", и това е неоспоримо чудо, защо
Великден се празнува от католици, протестанти и от нас- ортодоксалните християни по различно време?
Нещо не разбирам....Другите не вярват ли в Благодатния огън?

Знаете ли как се изчисляват датите на тези големи християнски  празници?

и изобщо какви са тия разминавания на Коледи и Великдени..........нали всички сме християни.......... Rolling Eyes newsm78

# 287
 easter
ВОИСТИНА ВОЗКРЕСЕ!

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ТОЗИ ПРАЗНИК ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ДА СМЕ БЛАГОСЛОВЕННИ.

... И НЕКА БОГ ЧУЕ МОЛИТВИТЕ НИ И ДА СБЪДНЕ ЖЕЛАНИЯТА НИ.....

И АКО НИЕ ВЯРВАМЕ СИЛНО, ЩЕ НИ БЪДЕ ДАДЕНО!!!

# 288
ВОИСТИНА ВОЗКРЕСЕ!

realist Различните църкви се водят по различни календари и затова се получава това разминаване.
Източноправославната се води по Юлиянския май (да не взема да излъжа, не съм 100% сигурна) а католическата по някой си друг.
И тогава се изчисляват по различен начин празниците...иди ги разбери Simple Smile

# 289
Христос Бозкресе!!!

Реалист, протестантите не палят въобще свещи.
мисля, че те не вярват в Благодатния огън...

незнам нашата църква как изчислява кога е Великден,
но знам, че при протестантите е свързано с фазите на луната.
ама забравих какво беше  Rolling Eyes

мисля, че православната църква се води по Грегорианския календар, а руската църква е по Юлиански newsm78
те нали празнуват Коледа на 6 януари...

# 290
ВОИСТИНА ВОЗКРЕСЕ!

Искам да ви питам за разликите в различните подсладители. Кое е най-добре да се ползва измежду сироп от агаве, кленов сироп, сурова тръстикова захар, тръстикова захар с меласата (не знам това кафява захар ли е), сироп от захарно цвекло.

# 291
  • София
Во истина възкресе!!!

Реалист! Ето малко информация за нещата, които те интересуват!

Благодатният огън слиза всяка година по молба на православния патриарх на Иерусалим, в църквата на Божи гроб. За това чудо има свидетелства още от 4 в. От Христа.
Свещите се самозапалват без никаква външна намеса и в началото този огън е с уникални характеристики – не изгаря и е бял на цвят. Слиза по Божия милост в съботния ден преди Великден  и е свидетелство за Възкресението!
Православните християни празнуват Великден по Юлианския календар, който съществува от Римско време от Юлий Цезар. Във връзка с изоставането на този календар от астрономическия, по времето на папа Григории 13 се въвежда т.нар. Григориански календар. Той е по-точен математически, но позволява съвпадането на отбелязването на Еврейската Пасха  с  Великден. Еврейската Пасха е подвижен празник, той се изчислява по лунния календар и се пада в различни дати между Март и Април. Съвпадането исторически противоречи на чудото на Господ, а именно неговото Възкресение! Христос с апосотлите са се били събрали на Тайната вечеря за да отбележат празника. Тогава Той е бил заловен  - т.е. в 1 ден  от еврейската Пасха и разпънат на 2. Съответно Възкръсва след еврейскта пасха.
Но най-важното е чудото на Господ и спасението, което той ни дава!
Нека всеки от нас  почуства силата на вярата и духовно се извиси!
Предстоят най-светлите дни от живота! 40 дни поздравът е Христос Възкресе! Със смъртта си  - смъртта победи!!!

# 292
Воистина Возкресе!

Ако зададете в гугъл Еврейска Пасха 2009 ще изскочи един pdf файл " Кога е Великден? "- интересни неща има там. Също така намерих и това:

През 2009 г. Пасхата започва по залез слънце в сряда, 8 април и приключва на свечеряване в четвъртък 16 април в диаспора (сряда 15 април в Израел).

Понеделник 29 март през 2010 г.
 Понеделник 18 април през 2011 г.
 Петък 6 април през 2012 г.
 Понеделник 25 март през 2013 г.
 Понеделник 14 април през 2014 г.
 Петък 3 април 2015 г.
 Петък 22 април през 2016 г.

Православен Великден
04.04.2010
24.04.2011
15.04.2012
05.05.2013
20.04.2014
12.04.2015
01.05.2016

# 293
ВОИСТИНА ВОЗКРЕСЕ!

Искам да ви питам за разликите в различните подсладители. Кое е най-добре да се ползва измежду сироп от агаве, кленов сироп, сурова тръстикова захар, тръстикова захар с меласата (не знам това кафява захар ли е), сироп от захарно цвекло.

и аз ще се радвам някой да сподели.
на кое викаш тръстикова захар?
и аз скоро се чудих на един сироп от агаве и на още нещо май от ябълки, пак беше гъсто...

вкъщи ползваме стевия, мед и zuckerrübensirup - маджун на български
последното не е сладко, гъсто е.
слага се в аахенските принтени Peace

# 294
                                           escorial, asyalein, Мигла, Вери,

Hug Hug HugБлагодаря ви много за отговорите! Hug Hug Hug

лека- полека ми се подрежда пъзела...
Много е объркано, но с повече четете, ще си изясня нещата. То открай време уж се интересувам, но осъзнах , че всичко ми се преплело и объркало по въпроса за различните християнства, ако мога изобщо така да ги нарека........

За различните подсладители не съм достатъчно наясно.  Confused
Чела съм отдавна за кленовия сироп, но тогава нямах достъп до подобни продукти и затова не съм го ползвала и всичко съм забравила.........
Вкъщи ползвам сурова тръстикова захар- кафява захар и мед. Понякога купувам готови продукти, приготвени с гроздова захар.
Чела съм, че когато се прави боза например, закваската ферментира по- бързо ако се сложи гроздова захар, а не обикновена бяла. Затова съм си правела боза със суровата тръстикова ......... Simple Smile

# 295
Добивът на кленов сироп е много интересен, поне за мен. Мъжът ми казва, че по същия начин се добива и брезов сок.

# 296

Не мисля, че има по-полезен или по-вреден от всичките изброени сиропи и захари.
Всичките са извлечени от дадено разстение. Т.е. няма ги фибрите на растението, идващи заедно със захарта, които да я направят качествена за телата ни.
Така, че според мен е все тая кой от тези извлечени сиропи ще ползваш.

# 297
Една от частите на Zeitgeist е именно за християнството - на мен това обяснение ми е много по-смислено и логично от всички други, които съм срещала.
Имам една позната, чийто брат е духовник в манастир. Много интересни неща ми сподели за работата на тези хора - доста различно от това, което съм си мислела преди - нещата отиват далеч зад метафизиката е многооразието от реалности...

# 298
Мег, би ли споделила разкзаите й? или е прекалено лично?

тъй като днес е голям празник, ще си позволя да споделя за моите преживявания в църквата Hug

в семейството ми никой не е силно вярващ.
баща ми ходи на църква на Великден и Коледа, по комунизма не стъпваше  Tired
майка ми не вярва силно, но сме ходили няколко пъти двете за Киприянови молитви.
помогнаха.

откак не съм в Бг ми е трудно да влеза в някоя църква и просто да запаля свещ.
православните църкви не са във всеки град и повечето отварят само за литургия.

преди около 2 години случайно в интернет попаднах на статия за един немски свещеник, който е станал православен свещеник. на 50 км. от нашият град.
служи в разрушена през войната църква, която е кръщелната църква на Гутенберг.

това, което преживявам в тази църква и общност е нещо, което никога не ми се е случвало в България...
там витае Духът, свещеникът е харизматичен.
отделно хорът така пее, че за мен всяка литургия е медитация.
всяка молитва е като упражнение за следващото ниво. все едно те хващат за ръка и те водят нагоре и нагоре.

днес по време на една от молитвите, хорът държеше исото. чувствах се свързана към енергиен център.
усещах вибрации точно под фонтанелата.
след края на молитвата се почувствах като току-що кацнала обратно на земята.

свещеникът поздрави присъстващите с Христовото възкресение на родния им език.
5 различни Peace
въпреки всичко усещаш, че хората са едно цяло, една сила, една енергия...

пожелавам на всеки да успее да преживее това Hug

# 299
на кое викаш тръстикова захар?

вкъщи ползваме стевия, мед и zuckerrübensirup - маджун на български
Rohrzucker не е ли тръстикова захар, а zuckerrüben захарно цвекло? Кафявата захар от какво е всъщност newsm78 Стевия не видях, но май е малко странна на вкус.

Ескориал, доколкото знам сиропът от агаве се абсорбира бавно от кръвоносната система и няма значително въздействие върху кръвната захар, в суров вариант съдържа витамини и минерали и е наистина полезен като подсладител, но ми беше интересно и за другите.

Общи условия

Активация на акаунт