Да живеем в хармония със себе си - 4

• 72 804
  • 1 151
  •   1
Отговори
# 855
Аз поръчах био спирулина от Англия и течен хлорофил. Но чрез сестра ми. Предполагам, че има сайтове, които доставят директно до БГ. И понеже вчера ги взех от пощата, още не съм давала на малката. Някой може ли да ми каже как се дават?  Grinning

# 856
Жени, дай, моля те, марките, за да е по-лесно търсенето. Аз имам на кого да поръчам разни неща от Англия и в момента правя списък  Grinning

# 857
Ето - Хлорофил - Chlorophyll Liquid 100mg ( World Organics Label)(16 fl oz ( 474 ml )
        Спирулина - All Seasons Organic Spirulina Powder
и едно такова съм взела - Animal Parade KidGreenz Natural Tropical Flavor(90 Animals)
Първото и третото от тук - http://discountvitaminsandherbs.com/, а второто от тук - http://yourhealthfoodstore.co.uk/
Хлорофила докато го намеря се измъчих  Simple Smile Бяха ми дали линк към един друг сайт, но нещо сайта беше бъгав. Намерих ги тези, но се беше изчерпал и ни го пратиха след 2седмици.
Дадох спирулина на Ивка в шейк пъпеш+круша. Пише 1 чаена лъжичка, но аз редуцирах на малко по-малко от 1/2.

# 858
Oще не съм давала. Сега мисля да пробвам със Зелена енергия.

# 859
Някой знае ли дали може да се замразява кокосово мляко?
  bouquet

# 860
Meg, всчико може да се замразява. Е, почти всичко. Слагаш го във формичките за лед, после преместваш в пликче и готово. Аз например съм си замразила голямо количество кокосово месо и ми е идеално удобно, ообено за сурови торти.

# 861
Грейс,  bouquet
Ще го налея направо в пликче за лед и ще стане с иделно количесво за 1 закуска Simple Smile Един познат таки си замразява насъргани домати и после вади топече-две - колкото му трябва за манджата. Същото ще направя и с кокосовото месо. За торта на детето ще ми трябва малко и колкото и да се малки орехите тук, ще осане поне половината.

Да споделя, че съм възхитена от вкуса на суровата елда. Накиснах био-елда за една нощ, промих и леко пасирах; добавих я към овесените ядки. Невероятно свежо и насищащо беше. Детето също я хареса Simple Smile

# 862
Били, чай с мед й правя. А някой път и направо от лъжичката й давам. И аз не съм сладкарка Laughing

# 863
  • На земята, която е всъщност звезда.
Галче, нали знаеш, че медът не трябва да се разтваря в гореща течност, само в хладка?

# 864
Въобще не трябва да се нагрява над 30-40 градуса меда, че полезите му вещества се губят.
При анемия помага и една наша билка - кръвен здравец. Продава се по аптеките или на табл. Герисан. Понеже не мога да пия желязо на таблетки ми предписаха билката и ми подейства много добре.
А понеже се осъждаше невена и цитонамазката, да споделя, че тампона от невен действа много добре на ранички и подпомага намаляването и изчистването им. Както и на външни рани, разбира се.
Сушоар не ползвам и косата ми все е рошава, но ако бързам и навън е студено сядам пред отопл. печка и с ръце разрошвам косата си, така не изсъхва толкова, а все пак е на топъл въздух (вдига се нагоре). Е, изисква малко повече време...
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1552.0;prev_next=next

Ето един метод, даден от д-р Емилова: СУШЕНЕ НА ПЛОДОВЕ
Всеки плод може да бъде изсушен независимо от метеорологичните условия с помощта на ел. фурна. След като плодът е почистен се поставя в суха тава с чисто дъно, по желание може да се постели с хартия. Фурната се регулира на 35-40 градуса (ако в предварително загрята фурна се поднесе дланта на ръката, трябва да се получи усещане за слънчева топлина). Решетката на фурната се поставя в средата, а вратата и се оставя леко открехната. Удачно е да се ползва нощна енергия. Обикновено плодът се засушава за една нощ. По месестите плодове след това могат да се доизсушат на слънце. Плодът се счита за сух, когато при притискане не овлажнява пръстите. Изсушените плодове се съхраняват в платнени торбички, закачени на проветриво място. Преди да ги сметнем за готови за зимата, торбичките трябва да се поставят във фризер за 48 часа (срещу акари, червеи и др.), след което наново се поставят на слънце (фурна). Сега те изсъхват много по бързо.
Забележка: Сочните плодове (ягоди, смокини, кайсии, праскови, черници, домати) се нареждат в тавата на един ред, а по-едрите с разрязаната страна нагоре. Черешите и подобните им се сушат с костилките на пласт дебел 3-4 см. Сливите - по желание с или без костилки. Семковите плодове се режат и почистват от семките.
По описания начин могат да се изсушат и зеленчуци.

# 865
Цитат
Нелоялни зъболекари има, но аз не вярвам, че някой от тях би умъртвил здрав нерв, защото това  е най-лошото за един зъб, прекалено зло е,дори за комерсиална професия като тази. Книгата,която препоръчваш, изглежда интересна, ще я прочета непременно!
Е при мен го направиха това с умътвяването TiredКнигата наистина трябва повече хора да я прочетат,от умървените зъби може да се получи от бъзпаление на някой орган до рак множествена склероза и какво ли още не.Само от един мъртъв зъб!!Аз живея втори живот след като ми извадиха мъртвите зъби.Както Томас Клайн пише в книгата си "Когато бъбрек спре да функционира се отстраняв същото е и със зъбите".Страшното при мен беше че всички лекари ме питаха от кога са ми проблемите и когато им кажех че от зъбите е започнало,отхвърляха вероятноста да е от зъбите.Съгласна съм възможно е да е рядкост такава алергия,но не е невъзможно.Все пак става на въпрос за човешки живот.А и другото което ми е интересно тези запълващи пасти форидент и спад български ли са?Защото аз като казах на тукашният си стоматолог за тях той за пръв път ги чуваше.И какво означава не могат да си го позволят хората,мен лично никой не ми е казал имаме тази,тази и тази паста цените са такива.В България слагат форидента защото е най-евтин.И никой не се интересува от последствията.
Жалко е Bili но е факт че 99% от "лекарите"са нелоялни.

Момичета радвам се че попаднах тук сред вас и научавам толкова нови неща  Hug Hug

# 866
Галче, нали знаеш, че медът не трябва да се разтваря в гореща течност, само в хладка?

Чакам малко да изстине водата и така слагам меда, но това колко градуса е не знам Blush. Може би не е достатъчно хладка, щом се разтваря меда /той е захаросан/ Rolling Eyes

# 867
Моми4ета. някои от вас има ли дехидрататор? Има ли не6то специално вьв функциите, zа което трябва да гледам?

# 868
Да поддържа ниски температури: 40-50 градуса. Това е най-важното.

# 869
Моми4ета. някои от вас има ли дехидрататор? Има ли не6то специално вьв функциите, zа което трябва да гледам?
Аз преди време са бях навила да си купя и много неща разгледах - хубаво е да могат да се добавят тави, стартират обикновено от 3 тави. Да е по-пестелив на ток, да има специални поставки за течности, Вери е писала за ниските температури.
Друго не се сещам...

Общи условия

Активация на акаунт