МАРТенки сме най-добре, всяка гушка своетo дете!

• 13 917
  • 202
  •   1
Отговори
# 120
Ми май около 60 лв е цената. Peace
А при ваксината по ЗК детето се боцка 2 пъти и е срещу 3 болести(тук може и да бърка), а Пентаксима е срещу 5  Peace

# 121
  • Варна
Hug ви всички!
Дессисс,губиш ми се тази вечер нещо  Crazy !Успех  Hug !
Лека вечер!  Heart Eyes

Аааа, тук съм, тук съм  Peace

За Пентаксима и аз знам че е около 60 лв +/- зависи от аптеката има я и с намаление за около 52лв и за над 60лв. И също смятам че няма странични ефекти от нея тъй като всички майкии които познавам и с които общо взето си изкарах бременността я слагат на децата си като по-добра от тези на ЗК и незнам някоя да не е доволна или детето да е имало страничен ефект. Но това е личен избор  Hug

За Инфакола знам че се дава 0,5 което е един капкомер, при много силни колики може и 2 капкомера, би трябвало и Ифаколика да има такъв капкомер  Hug

# 122
Здравейте и от нас! Hug
Честито завръщане в дома на Роси! Hug
И ние от няколко дена май си имаме колики, горкото, присвива се, почервенява, свива ръчички и крачета и пръцка. Милия, но не плаче, само сумти и ръмжи. Много си ми е добро детенцето, рядко плаче, иначе си хапва, спинка и кротува, спи си основно в легълцето, не иска да го държим на ръце или пък да спи при нас, ама и как ли да иска, като те дечицата не ги знаят тези неща ако ние родителите не ги научим, така, че ако след това ни е тежко можем да се сърдим единствено на самите нас.
Да се похваля, че пъпчиците ни минаха, вече почти не се забелязват, дали и на мен не ми дойде цикъла, лохиите тъкмо бяха спряли и изведнъж получих обилно ярко кървене, сега се нормализира, явно и от това се получиха пъпчиците... знам ли newsm78 ...гадая, такива пъпчици по лицето или тялото с бяло връхче също така разбрах, че могат да бъдат сигнал и за прекалено затопляне на бебето.
Относно секса за разлика от бременноста сега съм се разгонила направо и аз и мъжа, който от кога  чака този момент, нека поне да мине месец от секциото и ...тогава luvbed txtloves Two Hearts
Днес бях в парка Света Троица, колко мами с бебечета, татковци, нямам търпение и ние вече да се разхождаме...след седмица ако е хубаво времето и това ще стане...майките - агитка за парка Света Троица да организираме колективна разходка, като се задържи хубавото време...
За среща на майките в София в комплект с бебоци - мисля си, че по-удобно би било в събота или неделя, поради причините, които изтъква Ели, часа наистина по-добре да бъде в ранния следобяд за да имаме време да си организираме деня, а мястото и посоченото става, но съм съгласна и на обсъждане за друг вариянт!
Хайде лека и спокойна вечер!      smile3524                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 23:11 от dobro_nastroenie

# 123
  • София
И аз да дам мнение относно бебешката среща
1) Какъв ден предпочитате: през седмицата или през уикенда? -През уикенда
2) По кое време на деня предпочитате: сутрин или следобед? -Следобед
3) Как ви се струва градинката пред Народния театър? Това е най-централното място, за което се сещам. -Супер е градинката!
За Пентаксима-а- и аз ще й слагам. При нашата лекарка е 62 лв., но щом може по- евтино да си намеря- ще потърся.

# 124
  • София
Добра вечер на неспящите

Ели спи, но доста неспокойно - нещо се пъне милата. Колики има, но явно не са толкова силни, щом не се буди. Опаа - току що звучно напълни памперса и настана тишина Simple Smile

Аз днес направих опит да минем на следващия размер памперси - 2, но просто са и големи. Милата се беше омазала - бяха пропуснали на гръбчето. Еми ще си караме още една седмица с 1 номер и тогава пак ще пробвам.

Аз искам да похваля Судокрема. По дупето на Ели бяха излезли едни ситни, червени пъпчици - не знам дали това е подсечено дупе, но със Судокрема точно за 2 дни дупето се оправи   newsm10 . Сега се чудя дали е подходящ за много честа употреба или да го ползвам само ако се налага  newsm78 . Ако някой знае подходящ ли е да се ползва след всяка смяна на памперса ще съм благодарна да сподели.

Момичета давайте идеи за манджички подходящи за кърмачки   chef - моите идеи нещо много бързо се изчерпаха и вече направо се чудя какво да сготвя.

Утре ще водим бебка на преглед при педиатърката - да видим колко е пораснала и да се надявам да даде зелена светлина за разходки на вън, че заради антибиотика който и даваха в болницата и посиняването около устичката, трябваше да си стоим в къщи.

Добро Настроение и аз мислех да организираме една колективна разходка. Само утре да ни разрешат излизането и да е хубаво времето почваме да излизаме, че аз съклетясах в къщи.

Хайде това е от мен. Лека нощ

Ухх все забравям да благодаря на мамите, които подготвят темите и правят колажите на сниките - Много много благодаря  newsm51

# 125
  • София
oki4, да не живееш някъде в моя квартал, че направо уцели цената, която ми каза моя педи за Пентаксима?

Това, което обясни педиатъря за ваксината по ЗК е, че: 1. наистина е против 3 болести, а не против 5 и 2. за разлика от Пентаксима има страничен ефект, рядко срещан, но все пак има. Може да предизвика менингит. Това определено не ми хареса.
rosita_ta, аз си купих крема на Бюбхен и съм доста доволна от него. Предлагам ти да сготвиш мусака, пълнени чушки, пилешка супа.

dobro_nastroenie Сигнал за претопляне са наличието на пъпчици освен по личицето, но и по гръбчето и гърдичките. Поне така ми обясни педито.

# 126
Добро утро и от нас
Честито бебче на Веси Петровска - да вие живо и здраво и много послушно.
rosita_ta - аз мажа дупето на Никола със Судокрем от както сме се прибрали от болницата - много съм доволна въопще не се е подсичал или е имал пъпки. Аз мажа на всяка смяна на памперса - на всеки 3 часа. А в тази връзка докога акат толкова често? Че то ние една свясна разходка няма да можем да направим с това акане, че той никък не може да търпи.
Никола също от време на време се пъне зверски и ръмжи и сумти и почервенява за секунди, изпищява и след това се успокоява - сигурно са колики ама в минимална степен, защото не е редовно. През нощта се буди към 2,30 ч., цоква по-малко и заспива, после към 6,00ч. пак но вече не спи... Та от там и моят ден започва в 6,00ч. Добре поне, че после като го нахраня към 9,00ч. спи до обяд, че и аз да свърша нещо. 

Идеи за готвене и аз ще се радвам да прочета - аз готвя различни супи - картофена, пилешка, топчета, мусака, пиле с ориз, пилешка яхния с картофи.

И на края да се оплача - имах един хемороид от първото раждане - не ми беше правил проблеми, но от два дни явно се възпали и сега ме боли ужасно - едвам стоя седнала. В аптеката ми казаха, че нищо не мога да мажа сега щом кърмя. Дали знаете нещо бабешко?

И за финал да пожелая леко раждане на останалите 2 в 1.

# 127
  • Варна
Добро утро  Hug
Май остнахме само мами за 30-ти  Тай, sisilota_88, annimm, Валентина Трейман, angel_for_you и dessiss  Нямам търпение да махна Валентина която отдавна каза че отива в болница за предизвикано раждане, така че би трябвало да има бебе вече, а и Сисилото също.... така че останахме само такива за 30-ти и от всякъде ми намирисва че аз и мойта бебка ще сме последни  ooooh!
Лек ден ви желая  Hug

# 128
Здравейте, мамчета  Grinning

Мира снощи спа много неспокойно  Tired То беше едно гънене и пънене, ужаст  ooooh! Той доктора ни предупреди, че пика на коликите е о/о месец и след това о/о 50 дни. Днес май ще му звънна да го питам какви капки да купувам  Rolling Eyes

И ние ще слагаме Пентаксим. Но педито каза от другия месец. За първата ваксина била добре и тази по ЗК. Пентаксима е по-добър, защото включва 5 неща. И най-важното е, че има и противоменингитна компонента, която я няма в тази по ЗК. Говорят от догодина да направят задължително /т.е. по ЗК/ имунизирането с Пентаксим, но ние няма да намажем. Само в Бг от всички страни в Евросъюза няма задължитебна ваксина срещу менингит. А мен от него ме е най-страх  Confused
Каката е ваксинирана само с ваксините по ЗК. Абсолютно нищо й нямаше и от тях - нито е вдигала Т, нито нещо се е подувало дори. Но сега трябва да мисля отделно да й правя противоменингитна ваксина, защото няма  Rolling Eyes

Младостки мами, искате ли другата седмица да си спретнем една среща  Grinning Че тази я дават нещо да вали  Rolling Eyes

За общата среща ми е все едно кога ще е и къде ще е  Peace Но май наистина е по-добре през уикенда, че през седмицата ще трябва вече аз да взимам каката от ясли  Rolling Eyes Сега за това ми помагат майка ми и баща ми  Grinning

И аз поогледах някоя нова дрешка за погачата. Исках някоя готина рокличка да й взема. Ама за толкова малко бебе, не можах да намеря роклички. И трябваше пак да купя едно гащеризонче  Rolling Eyes Капарирах го и ще ми го доставят, че го нямаха в магазина. Но пък за лятото имаше много сладурски неща. И тогава вече ще сме по-голям размер и се надявам да имаме повече избор. Нещо по магазините ми дават повече избор на дрешките над 3мес  Rolling Eyes Макар, че мойта щерка започна доста да изпълва на дължина гащеризоните 0-3мес та си чудя дали ще може да избутаме с тях пролетта  Rolling Eyes

# 129
Здравейте!
Айрис, честито бебче! Да ти е живо и здраво!  bouquet
Вчера бяхме на преглед и Тоби вече тежи 4480гр и е 53см- голям юнак!
И навън е пекнало едно слънчице, ще се излиза днес, ура!
Хубав ден на всички!
Мами 2 в 1, Hug

# 130
Добро утро и от нас!

Добро настроение, и ние вчера бяхме в Св.Троица/ както и онзи ден, и по-онзи  Mr. Green / и все там си киснем общо взето, може скоро наистина да се видим? Я да кажат пак кои мами бяха наблизо и ще се разхождат там?
София определено от няколко дена се усмихва съвсем съзнателно, като ме види, а днес направи първи опит за гукане, ама много плахо  Grinning

И един въпрос за тия пусти слингове - как нагласяте вътре бебето?!? Е не можем да се справим и тва е, то седи едно сгънато на 8 вътре и имам чувството, че ще го изръся някъде, милото. Аз се сдобих с този на Премакс, но памучен, не като тези, които са в Пигис-а.

Судокрем-а и аз го мажа на вс. смяна. И нас ни оправи точно за 2 дена.
Хайде, отиваме да се мием, че след хубавата сутришна баня и мазане и преобличане, сега такива залпове се чуват, че всичко следва наново  Crazy

# 131
Никита, аз имах такъв на Премакс, но нещо не можах да я наместя Мира в него и го продадох  Rolling Eyes
Между другото наскоро го гледах в един американски филм. Там го дадоха, че майката го ползва, като торба за принадлежности за бебето  Peace За това май ще стане, защото е доста голям.

# 132
  • София
Здравейте и от нас. За добро или за лошо, и ние се присъединяваме към отбора на тези, дето спят с детето. Като е при нас Калин има межу 5 и 7 часа нощна пауза, а като е в креватчето си се буди по часовник на 4 часа...

vesi_petrovska, честита ти радост  Hug
Доста от вас са пред компютрите/лаптопи с бебчетата. Не ви ли притеснява облъчване? Като добавим и другите неща като телевизори, клетъчни телефони... Не че се вманиачавам на тази тема и като излезем ще дишаме чист планински въздух, но пък каквото зависи от нас поне може да се намали. Е, верно че новите техники си имат защити, но все пак. Споделете мнение и въобще как са при вас нещата.

Ние нямаме избор - в една стая сме и компютър, телевизор, лаптом, ГСМ-и - всичко е тук, барабар с нас и с бебето. На Калин му мятам една кърпа на решетката, за да не зяпа ТВ като е буден, но повече не мога да направя.

Halkidiki, който ти е изписал това лекарство, той ще ти каже как се приема. Не се доверявай на комшии и на познати, лекарство е - всички лекарства търпят корекция на дозировката, описана в листовката.

krisi99, Колийф-а е 40 дози в опаковка, ние ги изкарваме почти толкова. Зависи как даваш (колко пъти), в началото свършваше за 5-6-7 дни, сега малко разредихме приема.

Белла,защо  му слагаш Пентаксим и при него се вдига Т, и детето е неспокойно и има доста странични ефекти! Какво е по-доброто на тази ваксина от тези,които са по ЗК?

Като начало "300 алергена по-малко" как ти се струва? Ваксината по ЗК е срещу 4 болести, а тази включваше и вид менингит, ако помня добре. Ако си сериозна в питането и другите нямат против, ще изпраскам един много дълъг цитат от лекциите, имаше специално представяне на тази ваксина.

rosita_ta, Судокрем има представяне в лекциите, виж там, но според мен той е за прилагане при нужда, а не профилактично, защото има цинк, ако се не лъжа.

Ами като гледам за срещата почти всички са на едно мнение, затова обявявам ПЪРВА ОБЩА БЕБЕШКА СОФИЙСКА СРЕЩА: 11.04.2009 г. (събота) от 14 ч. около шадаваните на Народния театър. Приемат се и татковци, братчета, сестричета, въобще всеки, който е на кеф Simple Smile

# 133
Здравейте мамчета.
veselina_s_p- не е лошо като идея разходката, но на нас педито ни каза да излизаме след като сложим ваксината (което ще е на 16 април). А и доколкото ми е известно и другите 2 мамита (Васида и Натси) също още не излизат, за Животинче незнам.
Зеленкото- не ме бройте за срещата- поради горните причини. 11 април ни е рано за излизане, но много ми се иска да ви видя.
за вакасината- аз още преди да родях я питах докторката ни и тя не ми я препоръча. Сега пак ще я питам, защото не запомних какво ми каза.
да ви похваля Био- гая- страхотно лекарство е за коликите. Малката вечер беше много зле. Дадохме и 1 капка в яденето в 18ч 1 в 21ч и после 3 капки в 22ч когато е най-страшното. И детето си заспа самичко, без да мрънка.

Мамитата 2 в 1 - курао милички и много  Hug

Лек и усмихнат ден от нас   bouquet

# 134
Здравейте мамчета   Hug
Ама то днес е последния ден от нашия месец -хайде нвсички които останаха пожелавам ви да си тушкате до края на деня бебоците и всички дружно в родени  Hug
Момичета да ви питам за тъмната линия та корема ,която се появява по време на бременноста -кога ще избледнее и ще изчезне ли изобщо  newsm78
Моята малко дунда от сутринта в 7 яде  през около час за трети път вече и най накрая заспа -отивам да се хоризонтирам до нея за малко и после духваме на разходка .
Лек ден на всички и успех на раждащите мами !

Общи условия

Активация на акаунт