Слънцето жарко пече ли, пече, а Януарчето малко расте ли, расте

• 12 429
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро,момичета !Благодаря ви за милите пожелания... вчера си изкарах страхотно е похапнах си  Grinning нали бях рожденичка.... а Маги милата беше толкова послушна... ей много го обичам това дете бе.

barboran4e, много е сладка Петя много слънчево дете пу,пу голяма красавица,стискам палци мила да се окаже най-незначителното нещо и напразно да си се притеснявала.

Аз да ви кажа , че при раждане даже при секцио стават такива неща на една колежка бебчето и е с няколко шева на слепоочието сега се личат ама като и порасне косичка на бебка няма да се виждат.Най-голямото светило тук във Варна като е направил разреза е резнал и малката .... е после се е извинил.... ooooh!, добре , че е по навътре към косичката  #Cussing out. Така , че не се чудете.

Сиси и аз се чудех за температурата в стаята засега съм спряла климатика и стои на 22 градуса ама и вечер не пада температурата .... ако почне да се качва над 24 сигурно ще пускам да се охлажда.
За обличането вчера като излизахме я завих в едно по плътно одеалце така както си беше облечена в къщи /примерно с боди дълъг ръкав и боди с крачолки без ръкави/... и в количката ... ама си взех в чантата жилетка и шапка, в крайна сметка и сложих шапката .... спа като къпана.

За упражненията и Маги още си свива ръчичките и крачетата и маха с тях още трудно ги отпуска.
А масажи правите ли и кога аз след баня ама тя е гладна и започва да плаче и направо ги претупвам а те са толкова полезни.

Ох ние почнахме лека полека да свикваме да лежим на шезлонга като се къпем, ама проблем ми е като и мия главичката и гръбчето , аз я държа през гърдичките надолу с главата ,ама така рита и ако се докосне до дъното се оттласква ... вече ме е страх да не я изтърва, а и се опасявам дали вече не и тежи, все пак не е лека така като я държа не притискам ли много гърдичките и ребрата  newsm78,може да и е неприятно.
По тоя въпрос май видях снимка на Копривка с някаква възглавничка да къпе малката / ако не се лъжа де/, дали е по удобна.
Виях и друга снимка бебчето пак се държи през гърдичките ама е легнало на нещо струва ми се твърдо ама не се сещам на кой е снимката.
Оффф дайте съвет как да я мия без да се плаши и рита така.

# 151
За обличането. Аз Анчето я обличам както обличам себе си. Тази нощ е спала по къс ръкав. Навън въобще не и слагам яке. Жилетка върху бодито с дълъг ръкав, отдолу няма друго и в едно много меко одеалце-чувалче. Като е жега даже не я завивам с него, само така я слагам отгоре да и е мекичко. Много съм против да се увива бебе, така се изнежват и после повече боледуват.
В нас е много топло, ние спим на отворен прозорец  и пак е 23 градуса. Чувствам как съвсем скоро ще купуваме климатик. Това е то южния апартамент. Зимата е супер, ние въобще не сме ползвали парно, но лятото незнам какво ще правим, ще изпукаме от жега.

Ванилийке, това, което си видяла е хавлиено шезлонгче за къпане. Много е удобно, може и по корем да си слагаш бебето, но ако си държи добре главата. Иначе ще се налапа с вода Crazy

# 152
Добро утро!
Да взема да почерпя за моята мома голяма
Тази нощ бяхме на промоция(обичам да прави така).Спа от 23 до 7 ч. Crazy След като миналата нощ не заспа до 2 ч,тази ми се реваншира Wink. Вчера тръгнахме на разходка,но за първи път в краткия й живот не спа,а се скъса от рев Shocked.Та и аз като някои от вас носех бебе и бутах количка Crossing Arms.Накрая установих,че май й е било топло. newsm78 Ми как няма,като вчера при нас в Пазарджик имаше рекордни температури,а аз я бях облякла май в повечко.И в тази  връзка Еспа мога да ти кажа как НЕ трябва да се обличат бебетата в това топло време Laughing Моята беше с боди памучно,ританки,блузка с панталонче,обувки hahaha и жилетка Shocked Е как да не реве,то беше 30 градуса.Не случи на майка това детенце Sick
И ние сме в отбора на позеленелите памперси Crazy обаче не знам от какво е,но както казва Сиси,щом детето си е ок,не се тревожа.Ааа и Сиси,не разбирам от счетоводство,но на нас нали все още ни изплащат болниччни(аз сега чакам превод на 3-тия),в смисъл още не сме получавали истинско майчинство,а само болнични до сега newsm78 Моля,някой по-компетентен да обясни и на мен Mr. Green
Гери,мила Гери миличката Петя.Толкова е сладка и нежничка,дано да не е нищо сериозно Hug Praynig
Мюрвет много хубава придобивка,със здраве да си я ползвате Hug
Моник честито возило и безаварийно Hug
Георгива много мъчно ми стана като прочетох за твоето бебоче Sad дано всичко се оправи по най-лекия възможен начин Praynig Hug

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 09:47 от daninceto

# 153

Нашата педиатърка пък каза за зелените акита, че било от честото изхождане и нямало време да пожълтее акото... newsm78
На Дария акитата също са зелени, не знам от какво станаха така изведнъж. Ака веднъж на 3 дни така, че горната теория май отпада. Аз пък съм чувала, че са такива като имат колики... Rolling Eyes
За обличането - аз нещо още не мога да се настроя, че е толкова хубаво времето и бавно реагирам на промените Joy Днес последно ще вали ли или не...??? Laughing Ние ще излезем, пък ако ни завали си имаме дъждобран Confused
За среща  - само да ви кажа, че в Южния още нищо не работи , то какво ли е имало де, но Сиестата не работи, а на входа на Г. Делчев сега го ремонтират и сигурно е го отварчт скоро, така че остава варианта в градинката с бънжитата и пързалките.... А за заведенията,които предложи Лили, там е сууупер, защото е много спокойно и големите могат да лудеят на воля. Правете си сметка за паркирането обаче, аз ако е там мисля да цъфна пеша.
За масажа и гимнастиката
- на нас инстукторката ни каза че е много стегната newsm78 - и наистина свита е като кламер, както казва мъжа ми hahaha, и каза, че не е хубаво да се насилва , в смисъл аз като и правя гимнастиката, тя като не иска да си разгъне ръцете например и рави обратното движеие на моито и това не било хубаво, в смисъл, че се получавал обратния ефект, повече се стяга, не че нщо вредно може да се случи. И аз наблягам главно на плуването, че нещо с гимнастиката не ми върви, а при масажа... реве доста често... newsm78
Аз се насочвам към Южния, ако някои иска да се присъедини към 11 - 11.30 , да ми пише на лични, аз си вися тук дотогава Laughing

# 154
Здравейте и от мен.
Не знам защо но съм в особено настроение...едно ми е изморено, отегчено, напрегнато....
Вчера и аз видях зелено - то като водорасло  Shocked. Но като знам, че сте писали за него и реших  да не се тревожа.
За гимнастиката - и при нас е същият проблем - той рита силно , маха с ръце, извива се. Правя каквото успея и колкото успея и това е.
Мисля, че го обличам повече. Но пък аз също се обличам. И държа в къщи на 23 градуса климатика, но той пък не се включва, защото е топло по начало.
Днес е дъждовно тук и сигурно цял ден ще съм в къщи. Айде до после.

# 155
  • София

Как сте ве? Викам чакай да си сръбна първо кайвето, да прочета клюките и днес е ден за  newsm79. Георги лежи и сръбва и той СОК  ше сърба, ама друг път smile3532 Сега блажено спи под звуците на бор машина. Слагат радиатор и в последната неоправена стая в къщата и май ще му се види края в близко бъдеще
За болничните  - какво да ви кажа. Много ги обичам тези от НОИ ей  Досега нямам закъснял превод. Закъснява само, ако не е занесен на време. Плащат ми парички преди внесени осигуровки, точни са като швейцарски часовник. А за март милите дори са ми превели повече пари...Болничния включва 5 дни, а те милите ми платили за 7...Не че няма да си одържат от другия болничен, като го занесе колежката....Само ме е яд, че останалите пари за март ще ги видя чак през май. Болничен за месеца се носел след платени осигуровки. Мартенските фирмата ги внася през април (15-ти) и чак тогава щели да вземат за изчисление болничния. Та имаш ли ПИК код Сиска, ще видиш всичко. И в чест на опаричването ми, мисля в събота да изляза и да обзаведа с по едни обувки мен и Хриси, че милия са му омалели и днес сам си обу ботушките, че обувките му направили пришки...
Аз гимнастика не правя...че забравям. Ама и с Хриси не съм правила, защото тогава пък не знаех...Правила съм и сега де - като го къпя и играем на влакче с крачетата. Във водата се отпуска иначе се свива и има егати и мускулите...
Аз уж за малко седнах, а се отплеснах...Ако не ме домързи ще се пробвам да направя козунака по рецепта на сватятя. Свате, айде не се сърди и се мерни, че ако нещо не ми е ясно да даваш акъл. Белким го докарам тоя козунак вече, че иначе ще ядат за пореден път сладък хляб 

# 156
Здравейте от нас Hug
Честити месечинки на всички дребосъчета  bouquet
Бърборанче и Георгиева,мили мами с вас съм,дано да е  по-малкато зло за вашите слънчица Hug
Мървет супер придобивка Heart Eyes
За зелените акита-при нас отминаха,но иначе и Марио 2-3седмици при изхождане бяха зеленикави без причина,нашето педи ни каза че му се изчистват червата и не е притеснително.
Времето при нас не е за разходки и ще си стоим в къщи.
Лек ден и много целувки на бебоците Hug

# 157
Здравейте момичета!

Честита трета месечинка на Йоана, Мануела, Виктория и Васил
Барборанче, мила  Hug, стискам палци напразно да се тревожите и да е най-безобидно възможното нещо  Praynig
Благодаря ви за отговорите за обличането на бебчовицте. Аз вчера го изведох както в къщи си беше – с памучно боди и ританки, ама го пъхнах в зимния чувал на количката  ooooh!. А то на вън топло-топло. Та го отвих детето и го сложих на слънчице и за пръв път спа милото на вън.
Елена, и на мен вчера-оня ден едно подтиснато ми беше – ужас – а всичко ми на ред иначе. Та с лечебна цел се метнах вчера на колата – бебчо в столчето и разходка с колата да си покарам просто. Та направих един тигел Бъкстон – Бизнес парка Младост и обратно и се оправих. Явно хормоните се бъзикат с мен
Моник – честита ти придобивка – безавариино и приятно шофиране!
Доника, мерси за отговора за машината за хляба
Мацки, при вас работи ли този линк https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp, аз от 1 мвесец не мога да проверя нищо на него – или дава грешка при зареждането на страницата като натисна бутона Справка или изобщо не реагира бутона. Може би си обновяват софтуера нещо
Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 158
  • София
Ох, забравих да честитя 3-тите месечинки на Йоанчето, Мануела, Виктория и Васил !!!
И относно сватосването :
"Броят на живородените момчета (39 986) е с 2260 по-голям от този на живородените момичета (37 726), или на 1000 момчета се падат 943 момичета." Взето от тук
Espa, ако отваряш с  Мозила не става. Става с екплоуръра

# 159
1000 момчета се падат 943 момичета.

Ке ги крадеме на момите, као вехти комити.  Mr. Green

На Краси упражнения и чуплезене му дай. Това с номерологията много готино, предимно защото ми харесва резултата. Нашият най-малко министър ще става.

Барбаронче, това да й е чарът на щерка ти.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 11:13 от Иники

# 160
  • София
Привет!  Simple Smile

Сиска, ако се организира среща, можем да пробваме да отидем заедно с колата и децата. Само ще попитам мъжа ми как бихме могли да натъпчем двете колички в багажника... newsm78

Бърборанче Ако решиш да търсиш второ мнение за Петя, мога да ти препоръчам друг детски ортопед - Венелин Алексиев. Това му е страничката http://www.einet.bg/~alexiev/ Ние ходихме при него миналата седмица да гледа бебата, но взехме и баткото, защото непрекъснато се оплаква от болки в стъпалата. Доктора ни препоръча спорт и гимнастика и спомена, че негови колеги при плоскостъпие правели оперативно удължаване на сухожилието  #Crazy Доколкото разбирам той не е привърженик на крайните методи. Останах с много добри впечатления от него, много е любезен и обяснява.

Вчера и аз претоплих Адката, затова днес определено ще внимавам с обличането. Аз пък съм схваната, че както ми беше топло така съм застинала и днес едвам си мърдам врата. Confused

Хайде изчезвам да обличам бебата! Хубав ден на всички   bouquet

# 161
Здравейте, мамчета!
Днес при нас е облачно, но пак си е топличко.
Вчера най- накрая ходихме на ортопед ( в Плевен), всичко е наред. Отидохме с направление, а се оказа, че трябва да платим 25 лв., защото ЗК отпускала безплатен преглед само за 10 бебета на месец newsm78. Платих, де, ама така ли се прави, ами ако съм тръгнала без пари. И нито касова бел. ти дават, паричките в джобчето на доктора.  #2gunfire Целият преглед трая 2 мин. Пак се  #Cussing out в каква държава живеем.
ГеоргиеваPraynig да се развият в добра посока нещата при вас. Все пак докато е малко детенцето могат доста неща да напряват лекарите.  Hug
Моник, честито и да не ти се налага  в билзко време да търсиш услугите на мъжа на Доника  Grinning
 За обличането и аз се чудех в тези жеги. Вчера я бях облякла само с боди с дълъг ръкав, рокля без ръкав, чорапогащник и разкопчано яке. Но пак ми се струваше, че й е горещо.

# 162
Благодаря ви момичета за разбирането и подкрепата.Аз силно вярвам в Бог, и зная че няма да ни изостави, и един ден всичко ще е зад гърба ни. Hug
А за обличането-аз я обличам както обличам себе си...мисля че е ОК..и така щя правя и занапред.
моник-честита придобивка...със здраве да си я карате...
Йоанче, Мануела, Виктория и Васил -ЧЕСТИТИ ВИ МЕСЕЧИНКИ  bouquet
Много са ви хубави бебенцата...в скоро време и аз ще пусна някоя снимчица на нашия бонбон
Лек и усмихнат ден от нас Hug

ето малко снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359641&pid=11370459
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359641&pid=11370465
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359641&pid=11370466
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359641&pid=11370469
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359641&pid=11370472
дано съм успяла да ги кача...

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 12:23 от Georgieva1

# 163
Здравейте, момичета,
Бърборанче, Георгиева - надявам се всичко да е добре и да се окаже най-малкото нещо, което е възможно. стана ми много тъжно.

Елена, Еспа - и аз се включвам в отбора с настроенията, а доти днес се наспах уж, ама едно ми е такова раздразнително. Чак ми е кеф, че днес не става за разходки. Писна ми значи с тез хормони, как няма да им е по-лесно на мъжете като само с един тостестерон се занимават и сегиз-тогиз адреналин.

за гимнастиката - малката обича и отпуска ръце, крака - та правим, но понякога като се е стегнала, не я насилвам, да не взема да я изкривя нещо.

за обличането - аз обличам боди с дълги ръкави и гащеризонче и с одеяло и в чувала на количката, сега се замислям като чета какво правите вие, че може да и е горещо. много са ви топли апартаментите бе, аз и в 2те стаи топля по малко, в спалнята само вечер преди къпане - че е северна, в хола днес е хладно навън и бачка климатика.

имам един въпрос момичета - като съблека Дивна гола и на едното краче има една гънка повече от на другото - вие имате ли такова нещо?

Елена - ние утре сме на ваксинация, мисля към 13ч, ти? да земем да се видим вече,а, някъде на кафе?

а вие се оплаквате, че не ви спят децата, а моето предимно спи - даже ми липсва, че не мога да си я гушкам - и вчера заспа докато татко и я къпа и после рееееев, не яде, едвам съм я облякла, намазах я криво-ляво и с друсане заспа, ама рев голям. а по-предния ден така ме уплаши - защото не реве по принцип и като се хвана да плаче - полудях - защото ме беше страх, че и има нещо - то като не реве детето, и изведнъж не може да спре си мислиш наи-лошото - а то да се окаже - майка ми и слага памперса и лепенките се показали над него - а те едни остри, аз се одрасках чак, а на нея и напоравили червено и лека раничка на коремчето, камък ми падна от сърцето значи  Rolling Eyes

за снимките и аз съм за да са само бебетата, утре ще кача някоя снимка в 2-3месеца албума.

Доника - мерси за светването, че не става с мозилата - и аз се чудя като за световно. еее, супер

Копривке - да, в метро са читавите, но сигурно вече рти е късно.

лек ден ви желая и честито на празнуващите

# 164
Здравейте,
Дари е малко болна и съм си в къщи с двамата...чакам по-късно Дани да се прибере,че да излезнем малко с бебчо,ако не завали,де Mr. Green
за среща аз съм готова,където и да е Heart Eyes...свиканала съм да ходя пеша с количката,а с колата не ми се ходи никъде в тези задръствания Crossing Arms
за обличането-то е като моето,само че го покривам и с някоя пелена като заспи....иначе е по боди,с къси чорапки и обувки/не мога да облека момче с чорапогащник ooooh!/,дънки,блузка и жилетка напр.....слагам и памучна шапчица,че няма много коса още Wink
за гимнастиката-правим от първия ден и вече ми се смее,докато я правя Laughing
това е от мен за сега...отивам да гледам за ОДЗ за Дари...може случайно да я приемат #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт