Слънцето жарко пече ли, пече, а Януарчето малко расте ли, расте

• 12 581
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро и от мен.
Благодаря за кафето  Grinning - голям избор днес.

Пак да кажа за памперсите - вече 4-ти пакет актив бейби на памперс 3 с еластични ушички - нямам забележка. То верно, че мойто ака най-вече като е съблечен, но са добри.
Иначе пред чужди хора Марти е душица. Никой не вярва че реве до безкрай ако реши.
Обаче установих че се заглежда по тв и от време на време млъква. Вече не иска да е гушнат в мен, а да гледа напред. И да обикалям с него и той да разглежда.
Иначе, след като се появи гадния запек, му вързах червен конец и не съм го махала от тогава. Винаги когато се приберем от вън, му мия лицето с вода.
Натали, вашето прилича на кърмаческа стачка. И сте на подходящата въззраст. Давай му по-често. А най-добре виж в библиотеката към кърмаческия.
Това е за сега. Днес сме на консултация и ваксинация. После ще докладвам  Grinning.

4 отговора - браво събудихте се явно.

# 211
Катериче, както е писала Сладурчеста, важно е общото количество за деня, а не отделните хранения. И 750 гр. си е съвсем нормално наддаване.
Smiling_Sisi , не виждам причина да не подстрижеш Калоян, няма да ходи негуледен, я  Laughing. Освен , ако не си суеверна, защото има някои до годинката не подстригват децата. Имам колежка и тя слагаше фибичка на момченцето си, само и само да не го подстриже преди годинката, че не бивало  #Crazy Аз Гого го подстригах на 8 месеца, тогава му беше пораснала много косата, а ако се беше наложило по- рано, пак щях да го направя. Пък и то подстригване силно казано, само малко бритона и отстрани. А за фонтанелите и подстригването, ми няма страшно, ти нали няма да го натискаш, само ще го разкрасиш  Wink Хайде чакам после снимки с новата прическа!

# 212
elena_d казваш , че си ползвала 3-ка на Памперс с еластични ушички, така както ги дават на рекламата ли с разтягаща лента  newsm78 аз знам , че от 4-ка почват иначе на мойте не съм забелязала да са разтегливи ушичките.Айде лека ваксинация да не плачете много и всичко да е наред.

Момичета аз да ви питам вашите бебета въртят ли си главичките вече.Маги като я взема на ръце права и се извива ту надясно ту на ляво,мисля, че разглежда обстановката.
Ама пусто като знам,че това е признак и на рахит и малко ми е свито не знам да се радвам ли или не... иначе четох за рахита т.е. за признак за рахит , че като спят си въртят главичката " като луди" това не го правим.
Ние вече изпихме едно шишенце Вагинтол вече два месеца сме по на 4 капки,на вас до кога ви казаха да давате по 4 капки знам , че имаше и от вас с увеличени капки?

# 213
Лено, честит ти рожден ден, ти си знаеш нататака.

Smiling_Sisi, ще се сетиш ти, ама късно. Чайчето заминава за Бургас, а кремчето отива при нова майка мераклийка от София.

Merrygold, ето ти една колекция мъдрост: Майката на кумата я баеше предупредила, че трябвало да слагаме лента на главата на Краси, за да не станел "ушат", като мене.  Mr. Green Ама няма да слагам лента, нека поне в едно нещо прилича на майка си, стига му, че е бащинийка от всякъде. Самата кумата пък е много модерна мацка, ама като беше болен Краси, ми се обажда и вика "Абе вие записахте ли го вече бебето? Ако не сте веднага да му смените името на Йордан и ще се оправи." (щото роден на Богоявление). От това да му смениме името ми беше призляло вече, кой ли не се обади да обяснява как светеца виждаш ли бил нещастен. На всички им виках: "Той има малко еврейска кръв, него христянски светци не го ловят." Като бях бременна пък една мъдра дружка ми каза да не пия газирано, защото щяло да оглушее бебето от пукането на балончетата. И най-готината простотия, моя мъж купи розова количка, основно защото е манияк на тема розово (Знаете ли колко трудно се намират мъжки розови ризи!), вече ви разправях на момчешкото розово. Една странична причина обаче била да не го познаел дяволът и да не го хване пак. А аз все си мислех, че микро-организмите виждат в черно и бяло само.

Краси също не се кефи на корем, клюма главата и почва мрънкането, но виж като го моташ на ръце няма такива проблеми. Няма и да го подстригваме, той ще е като татко си - с дълга коса... То и без това от всичките ни приятели само един е късокосмест, всички други са с дълги коси и бради, като библейски пророци, ама с членски карти за местния фризьорски салон.

Не се смейте сега, моя мъж ходи с двама приятели (кумът и още един герой) всеки месец в салон за красота да им поддържат косите, брадите и мустачките, да им правят маникюр и педикюр и разбира се маска за почистване на лице. Искам да подчертая, че това не ги прави да изглеждат гей, но пък ги прави по-красиви от жените им, което си е повод за притеснение.

Отново почнах да слагам активното бебе, като го гледам няма ластиче, ама не е пропускал на гърба. Нашият убостник изглежда е създаден по мерките на Памперс.  Joy

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 10:21 от Иники

# 214
  • София
Добрютруууу!!!
Мале, мале... аз все се чудя, що ми е толкова хубаво с вас пък то де бил ключа към палатката. Не знам дали клуб "Мисъл" ще набере много членове, но клуб - Мама Овчица - да. И като нейн изявлен член да поздравя друг може би кандидат член -
Лено, ЧРД, мила!!!

Букет от нежни пожелания, дарила бих ти с две ръце, щастие и радост желая ти от все сърце! Живот и здраве, любов и дълги дни и нека с рози е окичен живота ти до старини!
Натали, и на мен си ми прилича на кърмаческа стачка...
Сиска, казват уж, че не било хубаво бебе да се подстригва преди първата година или преди да е кръстено...Ама Каоло верно си е с буйна грива и не знам...Хриси го подстригахме сефте на 1. 4 месеца, но той си беше плешо доста време...
А като споменах по-горе клуб Мисъл - вчера каква я сдробих. Влизам в едно магазинче да купя мокри кърпички. Излизам, тръгвам към яслата да нося месечната лепта(пакет мокри кърпи, пакет салфетки и ТХ) и по средата на пътя - кърпите ги няма - че защо да си ги вземам от магазина, нали съм ги платила...Айде обратно. Добре, че са ме запомнили и ми ги дадоха де.
А и Пентаксима май са го пуснали
Айде до след малко! Hug

# 215
Здарвейте, момичета Simple Smile За памперсите и аз да ви кажа от моя опит- използвам на памперс 3-ката, но имам около 3-4 пакета турски- ароматизирани и с еластична лента и съм много доволна- от както ги ползвам не са ми пропускали, имам 1 пакет и на Хъджис- турски отново 3-ка пак с растегателна лента на кръста и ушенцата, но мисля че са му все още големи  newsm78 и веднъж му пропусна. Иначе много изгодни са ми ги взели от Турция и хич не ги пестя. Също така имам и мокри кърпички на Хъджис от Турция 3 бр за 5 лв. много на далавера.
Колкото до урукито аз слагам на моя червено конче, синъо око на количката и му мия очите със светена вода, но от баба ми знам, че навремето са взимали от гробищата паричка  #Crazy незнам защо точно от там, потапя ли са я във съд с вода и с паричката са измивали очичките...  newsm78 . А другия вариант против уруки бил- в една купичка с вода плискаш 3 пъти пред икона на Дева Мария, после 3 пъти измиваш дръжката на врата оъ дома и 3 пъти дръжката на входната врата но от външна страна и след това мяташ 3 пъти зад дясното рамо и 3 пъти заД лявото рамо на бебето.... Незнам дали действа и дали има уруки като цяло, но това са поредните суеверия според мен, но ако някоя мама все пак смята , че би помогнало нещо такова- нека пробва Simple Smile
Целувки от мен и Боги и усмихнат ден Simple Smile

# 216
Лено, честит рожден ден! Да си жива, здрава и много щастлива!

За памперсите - и аз ползвам тройката на Памперс. Имат си еластична лента и съм доволна от тях. Копривке, колко струват в Метро, че ние от Кауфланд ги купуваме на 29 лв. пакета. Да видя дали има смисъл да се разхождам до Метро заради тях.  newsm78
Smiling_Sisi, моят племеник се роди с много голяма коса. Почти колкото на Калоян, но не съвсем /него май няма кой да го стигне/  Wink. Сестра ми го подстрига като започна да става топло, защото много се потеше - той е раждан през февруари. Така, че спокойно действай - ще му олекне на детето.
За урочасването - аз вярвам, че се случват такива неща. Като ми е много неспокойна и реве й измивам лицето с вода, полята през бравата и има ефект.
И Анчето хич не обича гимнастиката - предпочита само да си лежи и да я масажирам.  Flutter Тя също много се плюнчи и си лапа юмруците.
Иники, това с мехурчетата на безалкохолкото ме преби.  Shocked  hahaha  Joy Тази версия не я бях чувала, хем съм учителка на деца с увреден слух.

# 217
Иникиhahaha. Като ти четох поста си мислех - а - ей това много смешно, стигнах до следващото изречение и пак - а - ей това много смешно ... и така до края  Laughing Laughing А за чайчето и гармастана питах, понеже ми стана любопитно, че ги няма вече в подписа ти  Peace

А за косата на Кало - усещам аз как през уийкенда и двамата ще се сдобием с нова прическа  smile3508 (стига да успея да си запазя час де  smile3506

Лено, честит рожден деен!!! Жива и здрава!  bouquet

Абе тук май има най-много деви и овце, опс, пардон - овни  Mr. Green И няколко козички като мен и май това са 3-те най-често срещани зодии  Thinking А и мъжете на много от вас май деви бяха, ако не се лъжа?  newsm78

А - за плюнченето се сетих - Калоян отдавна се плюнци, но и аз си мисля, че не е от зъби  newsm78 Не съм говорила с педи де.. не че тя ще разбере  Laughing
Уффф, отивам да се обадя на зъбарката си, че съвсем забравих..

# 218
Здравейте от нас Hug
Пепи,Ванила мерси за кафето!
За памперсите-ползваме вече 4-ка на памперс с разтегателната лента,много съм доволна досега нито един път не са пропуснали
Ванила,ти направо ме разби за симптомите на рахита,Марио съм го забелязала да се извива така назад и гледа нещо,и виждала съм го да си върти така главата като спи,не го прави често,но съм го засичала,сега ще се поровя за повече инфо,иначе давам по 2 капки вигантол.
Против уроки има си червено конче, но от баба знам да му измия личицето през метлата
Та по въпроса ето едно линкче с малко вярвания и суеверия Mr. Green
Лено честит рожден ден  bouquet
Очите ти от щастие да греят,
в сърцето ти любов да затрепти
и всички птички на света да пеят,
защото днес празнуваш ти.

# 219
Здравейте, мацки,

днес е едно мрачно, ама без да е студено, а и ние сме на ваксинация днес, като знам как плака предния път и ме свива сърцето, ама няма как. Ще кърмя в кабинета и съм решила да взема и новия слинг, освен количката и да си я понося после да се успокои. В4ера го пробвах за една 30мин разходка и с учудване чухме с любимия как си пъшкаше от кеф вътре. малко е хамалогия вкарването ако е неспокойна Дивна, но после е супер.

Натали - и Дивна имаше един момент като реагираше така, ама гърдите ми течаха верно доста тогава. и предпочиташе да е легнала и аз до нея. и свикна така   newsm12 и сега изисква да се кърми така повечето време, но навън е добре. но не я насилвам - като не иска да суче оставям чак когато си поиска, кво да правя, за сега тя командва парада.   newsm47

Катериче - съгласна съм с останалите, че е нормално разликата от едно кърмене до друго в рамките да деня да е голяма.

Смайлинг - Аз забелязвам същото с главата, но има общо с притеглянето и подредбата на прешлените - като е прав в теб е много по лесно. пробвай да се напиеш и да видиш кое е по- лесно - да си вдигнеш главата от легнало положение или да я държиш изправена както си права или седнала.   rotfImbo

аз Овчиците много ги обичам, аз съм Везни и Овен е отсрещната/противоположната ми зодия и повечето ми приятели са овни, както и като се запозная с нов човек,ако е овен познавам, защото ме привличат някакси. но за партньор в живота си взех Телец  Two Hearts

лек ден мацки

Лено - честит ти рожден ден, да си огнена и щастлива

за плюнчене - и ние сме така, не ме притеснява.

а главата я върти като се приспива - наляво - надясно, но моят любим - все още го прави и го отдавам на гени, а не на рахит - рахит в България в едно нормално средностатистическо семейство няма.

# 220
Smiling_Sisi, май ти питаше за Пентаксим-а. Вчера проверих в една младостка аптека и имаше. Предполагам, че вече са го заредили навсякъде.

# 221
Моля най-тържествено да ме приемете в клуб Мисъл. аз се дърпах дърпах, но след приключението с памперсите Хъджис мисля, че заслужавам почетното място! И мъжът ми също приемете, моля Laughing

Лено, ЧРД!  bouquet

Иники, смях се с глас на съеверията, които си написала

Сега ви оставям, с Анчето излизаме навън да си ветреем русите главици и да пием кафе с приятелки

По-късно пак ще ви досадя Mr. Green

# 222
Здравейте момичета!

Лено, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава!
zinaida_y, добре дошла при нас  welcome. Дай подробности за мерки и теглилки и снимка и нашата магьосница на темите Доника, ще те включи в списъчето отпред
lubito, стискам палци всичко да мине бързо с кюретажа. Не се тревожи!
Хехе Иники, това с газираното ме разби! И мерси за обяснението защо с Firefox не се отваря сайта на НОИ
Сиси, за подстригавенето и аз се бях наканила да стригна Сами, ама пък на него взе да му пада косата доста усилено сега, та реших да не се хабя. Само му отрязах кичурче коса, за да му запазя в бебешкия дневник, заедно с гривничките от родилното и мисля да му сложа отпечатъци от ръчичката и крачето. Та по тоя повод дайте идеи с какво да го намажа, за да му взема отпечатък. Мислех си с бебешко олио?
Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 223
Доника, предлагам заглавие за следващата тема: "Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее".  Blush

В тоя ред на мисли ние излизаме на разходка.

# 224
Espa, за отпечатъци върху бебешкия дневник ние с моя мъж му очертаме с химикал ръчичката и крачето докато спи, иначе много шава, на че стана идеално, но бива Simple Smile
Колкото до гимнастиката забравих да ви кажа да пробвате да пеете " Леви десни,леви десни ще вървим напред!" за крачетата а за ръчичките " Хей ръчички, хей ги две..." в началото може да са малко стегнати но после се заслушват в песничките и действа при мен. Simple Smile
И едно въпросче към мамите с момченца- дърпате ли кожичката на чу...та  Blush за да я почиствате???  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт