Отговори
# 90
Забелязвате ли, че тоя модел на RayBan е много популярен сред холивудските звезди напоследък???
Въобще не ми харесва, но явно такава е модата....

# 91
Ужасни са тези очила.
Аз нейде из старите теми не веднъж ги бях "заплюла"...

# 92
  • Разпиляна във въображението
Все пак Едуард е преследвал Виктория в Южна Америка, а не си е развявал байрака.

Мислите ли, че любовта на Бела към Едуард е истинска, както любовта между хора? Аз мисля, че при нея има голяма доза заслепение, някак си нездрава любов. Като мания, като зомбиране. Когато крои различни планове за съжителство с Едуард, далече от семейството си и неговото (след злополучния рожден ден), тя просто не разсъждава трезво. Иска само да е с Едуард, вманиачена е да стане вампир и нищо по-малко. Не иска да погледне нещата от гледната точка на вампира, на това колко е опасна физическата близост между двамата. Тя е  и нищо по-малко. Въпреки огромната болка и празнота, която последна заминаването на Едуард, тя разбра и усети какво е да имаш връзка с човек, с топлотата на мъжката прегръдка, със свободата да прави всичко без да се безпокои да стигне до края във всяко отношение.

# 93
  • Варна
И въпреки вси4ко решението му за мен е егоисти4но. Това е какво Той мисли, 4е е правилно,  напуска я без да имат разговор, да обмислят нещата, без да даде шанс на Бела. Решил е и общо взето само и съобщава, 4е заминава. Не отри4ам, 4е подбудите за това решение са логи4ни, но на4ина ,по който го прави е ужасен, поне за мен. Peace

Абсолютно съм съгласна!
Кое беше правилното в решението му, ами нищо просто много късно се сети, защо се върна след като замина за
една седмица, още в началото, да си беше заминал окончателно!
Върна се, обърна целия й живот, и изведнъж реши, че е опасен за нея!

# 94
Мириел, и аз мисля, че в известна степен любовта на Бела е нездрава, но също така мисля, че здрава/нездрава... все си е любов.

Лоли, не мисля, че той е решил каквото и да било изведнъж, при него раздвоението е постоянно, от самото начало...
Да си тръгне или не, да остане или не и т.н.

Напоследък си мисля колко щеше да е хубаво да има всички книги от гледната точка на Едуард, не само защото, го обожавам...

Тъй като книгите са от гледна точка на Бела понякога дребни жестове, които Едуард прави остават за нея, но и за нас читателите мистерия.
Защо е погледнал така, защо е замълчал тук, защо е изглеждал замислен там.
Докато четях Midnight sun точно това много ми хареса, разбрах какво се е криело зад тези малки жестове.
Например в Twilight още в първите му разговори с Бела той се държи малко странно, когато стане дума за Алис, става замислен, сякаш си спомня нещо неприятно.
Е в Midnight sun става ясно, че причината е, че си спомня видението й.

Ето един пример от New moon, който ме мъчи, действието се развива в "чакалнята" на Волтурите, след като съдбата на Бела, Едуард и Алис вече е решена, и те чакат, за да си тръгнат, също така Бела стана свидетел на това как се хранят Волтурите (тип блок маса ако питате мен):

"She wants to be one of them?"
He nodded once, his eyes sharp on my face, watching my reaction.
I shuddered. "How can she want that?" I whispered more to myself than really looking for an answer. "How can she watch those people file through to that hideous room and want to be part of that?"
Edward didn't answer. His expression twisted in response to something I'd said. " Pages 487 & 489 NM

Та... защо Едуард прави тази физиономия?
Знам, че не е особено фатално за историята..
Някаква си физиономия...
Но на мен ми е любопитно!
Дали реагира на думите "She wants to be one of them?"/"How can she want that?", което може би за него звучи като неприязън към вампирите като цяло, как може някой да иска да е вампир, а все пак самият той е такъв.
Да, семейство Кълън са много различни от Волтурите, но все пак са от вампирския род и може би го заболява от тази забележка.
"Как може някой да иска да да стане един от тях (тях=вампирите)?!"
Още повече, че Едуард не знае със сигурност и с подробности как се чувства Бела в моемнта спрямо него и спрямо вампирския род като цяло.
Да, тя беше категорична, че иска да е вампир.
Но това е било докато двамата са били заедно.
Може би от тази забележка той си вади заключението, или поне му минава мисълта, че Бела вече смята вампирите, включително него, за чудовища...
От което го боли.

Каква е вашата теория?

# 95
  • Разпиляна във въображението
Деничка, отидох да прочета момента, за който говориш. И за мисля, че Едуард реагира буквално на думите на Бела, а не от гледната й точка. Тя се възмущава на жената, която иска да стане вампир и той се сгърчва и я гледа странно. Бела изобщо не се й замисля как биха се разтълкували думите й, не ги обяснява, а веднага превключва на "щастливи отново заедно".

# 96
  • E-CLM & CH-VD

Нищо не му гарантира, че ако трансформира Бела, тя ще бъде вегетарианец като него. И го е страх, че всъщност тя може да се превърне в същото нещо, за което сега се чуди.

Аз и за друго си мислех. Защо той държи тя да изпита всички възможни човешки емоции, при положение, че трансформирайки я, тя губи голяма част от тях, и той го знае много добре? Написах го в бяло, за всеки случай, ако кажете, махам бялото  Peace

# 97
  • Варна
Все пак Едуард е преследвал Виктория в Южна Америка, а не си е развявал байрака.

Мислите ли, че любовта на Бела към Едуард е истинска, както любовта между хора? Аз мисля, че при нея има голяма доза заслепение, някак си нездрава любов. Като мания, като зомбиране. Когато крои различни планове за съжителство с Едуард, далече от семейството си и неговото (след злополучния рожден ден), тя просто не разсъждава трезво. Иска само да е с Едуард, вманиачена е да стане вампир и нищо по-малко. Не иска да погледне нещата от гледната точка на вампира, на това колко е опасна физическата близост между двамата. Тя е  и нищо по-малко. Въпреки огромната болка и празнота, която последна заминаването на Едуард, тя разбра и усети какво е да имаш връзка с човек, с топлотата на мъжката прегръдка, със свободата да прави всичко без да се безпокои да стигне до края във всяко отношение.

Абсолютно мисля, че е истинска, тя никога не гледаше на него като заплаха за себе си, никога не се страхуваше от него,
и именно – тя беше готова да избяга с него, (след случката от рождения ден), на нея дори и не й мина през ума, че той може да реши да я остави! Тя беше вманиачена в това да се бори за любовта си , на всяка цена, дори и това да значеше да даде живота си за него! Това, ако не е любов, незнам кое е! Как той не успя да разбере след всичко, че той е слънцето за нея!
За връзката й с Джейк, не мисля , че тя усети точно това, ако беше така, нямаше да се чуди каква лудост да измисли , за да чуе Едуард, нямаше да умира от болка при спомена за него, просто щеше да стигне до края с него, но не успя, той просто беше средство за нея!

# 98
Вес, не ти разбрах въпроса...
В мисъл звучи сякаш сама си отговаряш - "защо", "защото после не може".
Я разясни какво по-точно ти е питането...

# 99
Напоследък си мисля колко щеше да е хубаво да има всички книги от гледната точка на Едуард, не само защото, го обожавам...

Тъй като книгите са от гледна точка на Бела понякога дребни жестове, които Едуард прави остават за нея, но и за нас читателите мистерия.
Edward didn't answer. His expression twisted in response to something I'd said. " Pages 487 & 489 NM

Та... защо Едуард прави тази физиономия?

Деничка, отговорът, който търсиш, мисля, че си го написала в поста си. Мистерия е за Бела, мистерия е и за нас, но в този момент Бела решава, че тази негова физионимия не е толкова важна, смята, че дори и да го е наранила с думите си, това също е маловажно. Тя се усеща, че сега, може би за кратко, те са отново заедно и всичко остава на заден план.
Ако трябва да погледна през очите на Едуард смятам, че той приема думите й буквално. Един вид отвращение от всички вампири...

И аз си мечтая за 4те книги от негово име... Heart Eyes

# 100
И аз си мечтая за 4те книги от негово име... Heart Eyes

В един идеален свят.................................
Ех мечти!

# 101
  • E-CLM & CH-VD
 Laughing Aми защо той толкова настояваше тя да изпита всичко като човек? То не беше изнудване за завършване, рождени дни, за сватби и какво ли не  Crazy, толкова настояване, манипулиране  Laughing, при положение, че той знае перфектно, че тя ще загуби голяма част от човешките си спомени. Т.е. какъв е смисъла, каква е нейната полза от тези човешки емоции, като няма да ги помни?
Сега по-точно ли се изразих?  newsm78 Thinking

# 102
  • Варна
Laughing Aми защо той толкова настояваше тя да изпита всичко като човек? То не беше изнудване за завършване, рождени дни, за сватби и какво ли не  Crazy, толкова настояване, манипулиране  Laughing, при положение, че той знае перфектно, че тя ще загуби голяма част от човешките си спомени. Т.е. какъв е смисъла, каква е нейната полза от тези човешки емоции, като няма да ги помни?
Сега по-точно ли се изразих?  newsm78 Thinking

За мен той до последно се надяваше тя да се откаже от идеята да стане вампир, затова протакваше толкова много!

# 103
Той не иска да я промени, а и не иска заради връзката им тя да изпуска човешки моменти и затова я изнудва.
Той не яде човешка храна, но това не значи, че тя не трябва и няма нужда да го прави.
Аналогично с рождените дни, бала и т.н.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 23:30 от Dеничка

# 104
Да и аз така си мисля,той до последно е мислел,че тя ще се вразуми и ще се откаже от решението да стане вампир.Не иска да я лишава от човешката й съдба.Те спомените постепенно избледняват,ако не мислеш за тях.Повечето от Кълънови много добре си спомняха миналото си,на мен ми беше много интересно да прочета за всеки от тях Wink

А горепосочения цитат,той наистина си е помислил,че тя е намразила неговия вид,или не се осъзнава,че и тя би могла да се превърне в кръвопийца.Ех,ще почакаме и ще видим точно какво си е мислил,наистина ще е интересно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт