Отговори
# 105
Ех,ще почакаме и ще видим точно какво си е мислил,наистина ще е интересно Heart Eyes

Не, няма Sad

Списание Glamour Испания, интервю с Робърт

# 106
# 107
Не ми казвайте, че ако обичате безумно някого, но сте убедени, че носите освен любов и огромна доза проблеми и опасности, животозастрашаващи опасности, в живота му.. Та не ми казвайте, че в такъв случей не бихте си тръгнали.. за негово добро..
при положение, че е на 17 от известно време.. да не кажа както си е доста Rolling Eyes

А?
нали е с тяло на 17 годишен Crazy, а е с ума на 100( почти де) Rolling Eyes

Тази вечер гледах още веднъж филма и има някои детайли, които са незабележими на пръв поглед... и особено след книгите също се запитах доколко истинска е влюбена Белла в Адуарт... особено в момента , в който той описва какъв ловец е...особенно когато тя го описва със съвършенното му тяло, с неудържимия му дъх...не е ли прекалено лесно да потънеш в съвършенството Thinking

Т.е. какъв е смисъла, каква е нейната полза от тези човешки емоции, като няма да ги помни?

но той няма да се чувства виновен, че и е отнел нещо, от което той е бил лишен... за което Розали копнее Rolling Eyes

в книгата Розали е със съвършенни крака... ама май във филма, не е точно така Whistling

# 108
Ей, много сте изписали  Laughing Станала съм в 5 часа и едва се държа на краката, но ви изчетох.. Дени, поздравления за темата и за "дисциплината" в нея  Laughing Радвам се, че засега продължаваме в бяло с другите книги
Трябва да ви призная, че Новолуние ми беше една от най-неприятните книги, защото знаех предварително, че Едуард ще изчезне и ще се върне след ала-Ромео и Жулиета развръзка- и така и не ме грабна нито сюжета, нито емоциите в нея... и именно за това искам да спестя на други разочарованието от спойлери на следващите книги- защото така е много гадно...за разлика от вас, сега просто не мога да се включа със смислени коментари по Новолуние, защото въобще не повярвах на версията на Едуард защо си тръгва (а пък завръщането му и как "насмете" Бела накрая как е могла да му повярва, като си е тръгнал, какъв добър лъжец е, е просто още по-нелогична ...и направо аз бих изритала такова гадже, дето ме прави на маймуна, и мен ме изкарва виновната или малоумната)... Джейкъб си беше една душевна изтривалка за краката на Бела, макар че беше готин като приятел... сцените при Волтурите бяха *over the top* и освен разсъблечения Едуард, как пазеше Бела с тялото си и как плахо я целуваше по лицето без устата, другото във филма що се отнася до Италия може да ми го спестят за разлика от книгата- с по-малко драматични ефекти и гардероб, моля...
Младежа, дето са го избрали за Гай е много интересен, напомня ми на Себастиян Бах от Скид Роу..

В линка, дето Дени дава за испанската статия с Робърт (предполагам от миналата година), той казва, че досега е бил привлечен само към 2 жени (аз го разбирам като, че е имал само 2 гаджета) и едната му връзка е била 3 години... чудя се дали е тази, дето е била моделка, пък сега работи в кланница в Нова Зеландия (и е с черна коса сега, на 26 години е и не е толкова хубава, колкото на снимките с Роб, където е с руса, къдрава коса)...или пък е англичанката, с чието сегашно гадже Роб е правил музика преди да почне Здрач...но знам от друго интервю, че досега не е бил влюбен, но се е опитвал да бъде романтичен във връзките си... Peace

Лека нощ... Stop  

# 109
Господи, хора, прочетох ви  #Crazy ... чета сигурно от седмица насам, първа тема, 2ра теми, чак 6 ... очите ми изтекоха, но не се отказах, защото съм чела мн форуми на серията, но този със сигурност е най - интересният и откъм материали и откъм фенове, все пак масата не е на възраст м/у 13 и 15 години.

Мога само да ви благогодаря, че ви има, толкова нови и интересни неща мернах по страниците ви, ще следя с нетърпение и с най - голямо желание ще се включа, само да регенерирам от ежедневното четене Simple Smile Аз съм чела първите 3 книги, не искам да свършвам 4тата, защо ще затворя кръга и съм си я запазила за най - накрая. Препрочетох 1вата, чета втората сега, за да ми е прясна за филма Simple Smile

Филмът Здрач съм го гледала 8 пъти, 4 на кино и то в порядъка на няколко дни. Да, няма кой знае колко общо с книгата, освен основната идея, но пък ми хареса, както някой в предните теми каза, заради образите, които ми даде за героите. С тези образи прочетох 2рата и 3тата книга и адски мн се радвам, че стана така, мисля, че актьорите са мн сполучливи.

Накратко само - фенка съм на Едуард и Джейк baby_neutral, не мога да реша на кого повече, т.к. не харесвам Робърт като мъж в реалния живот, със сиг Тейлър печели все още невръстните ми симпатии (на почти 21 години съм), но в книгата все не знам - ту си кажа Едуард и после нещо кресне в мен - "Неее, не, а Джейк "  Heart Eyes и така с тази драма при мен Simple Smile

За Новолуние, да не измествам темата съвсем, мога да кажа, че може и да е най - тежката книга от всички, но със сигурност не ми е най - малко любима. Аз гледам да не ги степенувам, гледам да си усетя магията от всичките еднакво. staro-novo със сигурност оцели в 10ката като каза, че по - хубаво от това да се учудиш, да проследиш самостоятелно, в периода на четенето, последователността на случващото, е безценно Simple Smile Та и аз така тук - не знаех, че ще си тръгне Едуард, плаках си, както си му е редът, направо се съдрах да рева на тази книга, хич и не ме е срам, аз съм си и ревла и без това.

От нея ми тръгна голяма обич към Джейк, защото той е най - човешкият, най - реалният образ от всички в серията, не мислите ли. Не е описан нито като безумно красив, нито като привлекателен или магнетичен, но човешкото в него е това, което печели симпатиите на team Jacob, колкото и по - малък от този на Едуард да е той Simple Smile Тази топлина, тази избухливост, желание за борба, преследване на фикс идеята, че Бела е неговото момиче, неговото 'imprint' ... обожавам го Simple Smile

Засега ще спра, обожавам да чета какво пишете вие, а аз сякаш просто казах 10 неща без връзка м/у тях. Дано не съм объркала дискусията, говорете, не ми обръщайте внимание, ще ви следя и както казах, за мен ще е чест да се включа наред с вас Simple Smile

Лека нощ от мен Simple Smile

# 110
  • Разпиляна във въображението
Звездичка, и аз точно това питах преди няколко поста - дали смятате, че наистина Бела е влюбена в Едуард. Още не го познава и вече се страхува да не го загуби (разговора в гората). Все едно е заслепена. По-късно е привлечена и от ума му и т.н.

"Новолуние" почти я изчетох на един дъх. Книгата ме държеше в напрежение, в страдание и всички други емоции и изведнъж.... Когато Джейк и Бела видяха пред къщата й да стои кола на Кълънови и сърцето ми щеше да изкочи. Очаквах Едуард и да се случи ...... (сърцето ми щеше да изкочи, сериозно). А то - Алис се появи и каза, че Едуард е в опасност и те тръгнаха към Италия и .... книгата някак си ме загуби. Почувствах се леко казано ограбена Grinning Очаквам

# 111
  • Бургас
Ecstasy6, много ми хареса поста ти!  bouquet
Добре, че обърна повече внимание на Джейкъб, наистина уж все е основна фигура, но малко сякаш в контекста се говори за него.
За мен причината е - прекалено сме заслепени от блясъка на Едуард и за нищо друго не можем да мислим. Simple Smile
Miriel, да, наистина, за да се влюбиш трябва и да поговориш с "обекта", да бъдеш привлечен от ума му, но също така мисля, че още от самото начало Бела е била влюбена. Знаеш, как всичко необяснимо се преобръща в теб, като видиш, като стоиш в една стая с този, в който си се влюбил, независимо, че още не го познаваш добре; това какво е - нали е влюбване, обсебен си, само за това мислиш, всеки и поглед и жест го разтакаваш безкрайно в ума си, мисля че е била влюбена. Simple Smile
А за колата пред тях...и на мен ми изкочи сърцето, погледа ми се замъгли, вярвах че той е наблизо, но после, дори да не беше вътре, все щеше да има някаква връзка с него, той щеше да е изпратил някой, ама не! Може би затова не разбрах какво точно стана във Волтера и на второ четене ще се поправя. Бързах да видя, че всичко с любовта му е наред; трябваше да е повече от наред, че много му стана на Едуард. Crossing Arms Grinning
Върнах се да редактирам, че обърках имената.

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 09:49 от rolela

# 112
Може би затова не разбрах какво точно стана във Волтури и на второ четене ще се поправя.

Името на града е Волтера, Вортури са вампирите (и аз ги бърках в началото като имена)
...
Сетих се за един от предишните постове тук- някой каза, че Джейкъб се е надявал, че  с Бела ще станат friends with benefits... аз не го изтълкувах така... мисля, че се надяваше на истинска връзка, с брак в бъдещето (може би по-далечно, но все пак и индианците рано се задомяват, знам ли какво си е мислел- освен, че се надяваше Бела да е неговия "импринт"... а иначе и Стефени едва ли въобще щеше да застъпи идеята за friends with benefits в книгите си)... връзката на Джейкъб с Бела в Новолуние се развиваше така, както Едуард си беше пожелал като бъдеще за Бела  (затова от авторска гледна точка не беше добре издържано- все едно Стефени написа ролята на Джейкъб така, както Едуард си я представя- като алтернативния, човешкия, нормално бъдеще и избор на мъж за Бела, ако въобще не беше срещала Едуард..и 300 страници четем този сюжет, само, за да има промяна в последния момент, която да остави Бела чиста в чувствата си към Едуард- защото тъкмо като Джейкъб щеше да целуне Бела у тях, и тя трябваше да реши как ще реагира на целувката му и дали ще станат гаджета, и телефонна много удобно звънна и "стана тя, каквато стана"... мен много ме издразни колко плоско като сюжет беше, понеже единственото, което не знаех за книгата беше докъде ще се развие любовния триъгълник, и се надявах да е  по-интересно, и Едуард да се върне в живота на Бела, след като тя беше избрала Джейкъб - тогава щеше да е наистина интересно и за тримата герои и щеше да има трудни емоции, разговори, колебания...и третата книга щеше да е интересна от тази гледна точка- иначе така в Затъмнение- в бяло >> Едуард беше прекалено уверен, че Бела е негова и т.н. и затова не я ревнуваше от Джейкъб в сцената преди боя с Виктория... ако вместо това, линията беше, че още от Новолуние Бела се двоуми между двамата, целувката с Джейкъб там щеше да има друг смисъл, и конкуренцията с Едуард щеше да бъде по-реалистична

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 10:05 от staro-novo

# 113
  • Бургас
Да, много интересно - защо в живота никой не ти звъни точно в момента, в който можеш да си опропастиш живота, и да те забави да си промениш битието радикално  Thinking, пък може и така да става, нали казват: случайност. Но си беше дразнещо, колко ли наистина щеше да е интересно, ако Бела се беше поддала, но пък можеше и да се откаже, дори обстоятелствата да не я бяха спрели. Thinking
Извинявам се за отклонението, но не мога да се въздържа, моля да ме извините. Гледах с голям интерес и нетърпение "Вики, Кристина, Барселона" - и там се случи нещо подобно, точно когато жената, трябваше да реши - дали да остане с мъжа, за когото трябваше да се омъжи, или да избере увлечението си, което и носеше големи емоции (Хавиер Бардем), и аз стоях и чаках какъв е избора, какво ще стане, ще задраска ли живота си дотук, взе че предишната му жена я простреля (Пенелопе Круз) и така от само себе си се решиха нещата, и тя не се поддаде на увлечението си. Та питам - в живота кой ще простреля случайно ръката ти, та ти ще решиш и т.н. Така се ядосвах, че избегнаха отговора на въпроса, какво щеше да реши жената... Дето казва Старо-Ново - плоско!

# 114
  • Разпиляна във въображението
rolela наистина голямата любов те удря изведнъж, но не можех да си обясня това вкопчване в Едуард от самото начало. Той обясни, че всичко в него я привлича - плячка към ловеца Laughing От това си мисля, че тя е донякъде заслепена и не вижда реално в каква опасност се намира, дори след инцидента на рождения й ден. Обаче, след като прочетох последната част ... Следва в бяло : Бела просто е била предопределена да стане вампир. Начина, по който се справя с процеса на превръщане, нейното "невероятно" въздържание, способността й да се учи бързо и да овладява способността си, всичко това ме навежда на мисълта, че тя е 100% вампир Laughing и съдбата й е била "написана" и всичко е водело точно до този момент Peace

# 115
А може и момичето да не се е влюбвало до сега Mr. Green
Аз пък без да съм чела последните 2 книги все си мисля,че Бела би се харесала повече като човек на Едуард,отколкото като вампир.

# 116
Не съм ви чела от снощи, обаче имам ИНТЕРНЕТ!
Нормлаен бърз, не-на-трафил, интернет!
Вече мога да гледам клипчета на воля!
Кажете ми сега как да чакам ДВД-то и да не го дръпна?!
Ужас!

# 117
Добро утро и от мен! Тая сутрин към 4 приключих и Eclipse... и сега се чудя как да отложа четенето на последната книга, защото не искам да свършва...

От както тръгнаха слуховете за Eclipse на български, хвърлям едно око на форума на Егмонт и вижте какво открих днес
Цитат
Знам, че сте страшно нетърпеливи да разберете кога излиза ЗАТЪМНЕНИЕ. Отговорът ще откриете на страниците на следващия брой на списание БРАВО, който ще излезе на 7 април, другия вторник.

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 11:19 от Sensoria

# 118
  • Сливен
Днес издържах до обяд без да погледна във форума  Grinning
Това е абсолютен рекорд  Mr. Green
Де да можеше да се откача и от препрочитането на книгите  Blush

# 119
  • Варна
А може и момичето да не се е влюбвало до сега Mr. Green
Аз пък без да съм чела последните 2 книги все си мисля,че Бела би се харесала повече като човек на Едуард,отколкото като вампир.

В последната книга го има отговора на това, което си мислиш!

Общи условия

Активация на акаунт