Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 053
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 1 050
Ваня, недей толкова черногледо да мислиш. Бъди малко по-позитивна по отношение на бъдещите резултати. Ти говориш, все едно нямаш друга алтернатива и си осъдена на смърт. Ако така мислиш отсега, ще се депресираш предварително. Тя, депресията, май сама си идва след операция, ти не я викай по-рано.

# 1 051
Спокойна нощ на всички.

# 1 052
Веси, днес ми е ден първи, в който категорично разбрах, че трябва да се оперира. за присъдата, казах го малко иронично, уж на мен самата да ми се усмихне. Ще свикна! Спокойна нощ на всички !

# 1 053
Оперирана съм в Токуда. Няма задължителен избор на екип, но това са лекарите които са неврохирурзи - Кондов, Пелинков и Ангелов. Не се плаща за екип. За условията споменах, защото в някои болници има също известни имена лекари, но да лежиш там е ужасно. Аз лично не съм плащала за операцията на някой лекар, а само за консуматив извън здр. каса. Не се плаши, имаш възможност да си направиш консултаци и избор.

# 1 054
Съвсем се обърках вече, но..може и до там да отида.Поне не съм от спешните Simple Smile Миналата седмица бях в София, ама кой да се сети за Токуда. предварително ли трябва да си запиша час ? А вие от ДХ ли сте оперирана?

# 1 055
  • Бургас
Ваня, мисля, че малко избързваш с операцията. Това все пак е мое мнение. Направи си сега един ЯМР, септември-октомври още един и с двата ЯМР иди на консултация, ако тогава ти кажат че положението ти се влошава спрямо предходното тогава отивай на операция. Грехота е почти без никакви оплаквания да отидеш и да легнеш под ножа.

# 1 056
Wania, оперирана съм от дх на Л5-С1. Десет години отлагах операцията. Имам и още три доказани дх на шийни прешлени - трябва да ми се сменяват два диска. Но засега мога да ги отлагам. В Токуда може и с направление и на платен прием. По телефона ще ви дадат час. Наистина е малко стряскащо в първия момент като чуеш за операция. Имаш време да събереш мнения и съвети.

# 1 057
Добро утро на всички !
Роси, обясниха ми доста подробно за  развитието  на листезата в годините. Сега наистина нямам проблеми, но със сигурност във времето съм щяла да ги получа. Но ти си права. Ще трябва да направя и ЯМР, ако не сега, защото имам скенер сега, след около месец.
хубав ден на всички!

# 1 058
  • Бургас
Ваня, и това е вярно, аз не съм лекар, но според мен проучи си лекарите избери си болницата и лекаря за съответната операция, но преди да ти се появят сериозни оплаквания не отивай на операция. След тази операция която ще ти направят никога няма да се чувстваш така както се чувстваш сега, така че според мен отлагай колкото се може повече във времето. Казвам ти го от гледната точка на човек претърпял операция много по-лека от тази която предстои на теб.

# 1 059
Здравейте, банда!
Днес си взех контролния ЯМР. Треперих два дни от притеснение и накрая събрах кураж да отида за снимката. Този път качеството е много по-добро и на всичкото отгоре имам диск. А и малко късмет-ЯМР-то ми е подарък от Здравната каса  Laughing да не повярва човек  Grinning
Хубаво би било да го постна във форума по някакъв начин, за да видите след две операции как изгежда,  но явно компютърните ми компетенции не са достатъчни. Моля някой, който разбира да ми дъде съвет как да го направя. Дискът се чете от моя лаптоп, но в момента, в който искам да кача снимките на snimka.bg не ги виждам от експлорера.
Иначе тепърва ще си превеждам "лекарския български", за да разбера в края на краищата какво пише.

# 1 060
..Моля някой, който разбира да ми дъде съвет как да го направя. Дискът се чете от моя лаптоп, но в момента, в който искам да кача снимките на snimka.bg не ги виждам от експлорера. ..
Може би снимките са във формат за програмата с която ги гледаш. Ако е така, потърси в менюто на програмата дали има нещо като "Save As.." и избери формат съвместим със снимка.бг (примерно jpg). Друг вариант е снимките да са в някоя подпапка на диска, но не вярвам да не си проверила.

# 1 061

Преименувах с разширение .jpg но нищо не стана. Така ги качвам в сайта, но не се виждат после. Не знам какво друго трябва да пробвам.

# 1 062
Здравейте!
Аз съм на 20 години.От почти 1год. съм с установена дискова херния на Л5-С1.Пробвах със стандартната физиотерапия(ултразвук и нискочестотен ток),но нямаше никакъв ефект.Преди около 3 месеца пробвах и озонотерапия в медицински център "Кортекс",но и това не ми помогна.Болките са непрестанни,но не съм за операция и изкам да пробвам и някакво друго консервативно лечение.Отскоро разбрах че имам и още 2 дискови хернии на шийни прешлени.Реших това лято да отида на Павел баня.Някой може ли да ми каже как става това по път на НОИ и какви документи са ми необходими.Благодаря предварително!

# 1 063
student _ , планирането за санаториално лечение за второто шестмесечие приключи до 10 -ти юни . Все пак те съветвам да отидеш в НОи и там може да измислите нещо , може да има места все още за някой санаториум . Жалко ,че си толкова млад и с такава диагноза , но пък трябва да се бориш със заболяването си . Успех  Hug

jocco , неврохирурзите като всички хирурзи обичат да режат . Те така се и учат , да не говорим че имат и малко пристрастеност към операциите . Аз съм присъствала на много операции , без да съм хирург , но наистина е голяма тръпка да отвориш и да видиш на място как изглежда организма на човек и да премахнеш причината за болестта му .

# 1 064
***elpida***,  знам че е така за неврохирурзите, но на мен също така не са ми назначавали веднага операция. Била съм за десет години 2 пъти на консултация при тях и самите те не ми я препоръчваха тогава. Аз също не съм я искала. Съжалението е само мое, че се наложи вече да ме срежат. Получих доста увреждания по гръбнака и разни други неприятни ситуации, затова се стигна до операция.
Просто споделям: как можем да си преценим най-добрият избор? В някой случай, казват че е много по-добре веднага да се отстрани проблема с операция и така възстановяването е по-добро. А при някой наглед доста страшни диагнози може да се отложи или да не се направи операция.
На мен в първите години ме съветваха категорично (за дх Л5-С1) да не я пипат. А сега ме направиха на нищо трима лекари защото не съм я оперирала навреме и сега са ми се получили повече гръбначни увреждания.

Общи условия

Активация на акаунт