Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 065
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 1 035
аха, благодаря - скована съм само сутрин докато се раздвижа..после няма проблеми
Текс оперирана съм л-4 -л-5 в Токуда - Кондов и Пелински на 14 април,2009г.

# 1 036
  • На точното място
sophsan Благодаря - ще го направя!

aha искам просто да си направя профилактични изследвания за да знам състоянието си към момента и каква профилактика да правя.
  bouquet

# 1 037
За съжаление няма такива профилактични изследвания.И ямр и кт са скъпоструващи и се правят по повод" сериозни "оплаквания.Мисълта ми беше ,че при нова криза нещата може да не са такива,както в момента.Тогава това "профилактично "изследване става ненужно.ЯМР се изисква от касата само по повод предстояща операция или ако някой се уреди с връзки по друг повод.Обикновенно това се вписва в молбата до ЗК-предстояща операция или контрола след операция.Дори и тогава може да има отказ.
Трябва да ти кажа,че не става лесно.

# 1 038
Здравейте! Оперирана съм преди 2 месеца. Проблемите ми са сутрин преди ставане..схваната съм. След като се разтъпча всичко изчезва - нормално ли е..Ходя на физиотерапия, но не мисля че има ефект.

Елисавет, и аз съм оперирана по същото време като тебе, но ти явно се възстановяваш по-бързо, след като само сутрин си скована, а след това се раздвижваш. Аз съм така през целия ден, като сутрин е най-силно. Но явно не само изминалото време има значение, а също и естеството на операцията. Така че се радвай. Аз все още съм на обезболяващи всеки божи ден.

# 1 039
Веси,кой ти назначи обезболяващите?Аз след операцита не съм пила никакви лекарства,освен витамини.Странно е как едни доктори изписват много лекарства,а други не.Всъщност къде е истината?Необходими ли са лекарствата след операция?На мен ми казаха,че целта на операцията е да спра лекарствата.И аз не съм пила почти нищо,но наистина съм нямала много силни болки които да налагат това.
Относно възтановяването.Аз съм 7м след операция и още се възтановявам.Така ,че не бързайте да тичате.

# 1 040
Аха, въпросът за назначаването на лекарствата е спорен. Аз пия, не защото лекарите са ми предписали, а защото просто без обезболяващо не мога, имам чувството че съм се пристрастила към аулина и без него не мога. Всяка сутрин си казвам: айде да видим днес до кога ще издържа без него и в крайна сметка 1:0 познай за кого. А лекарят ми назначи всевъзможни неща, но само защото аз му се оплаквам-тука ме боли, там ме боли.  А хич не ми се иска, не съм човек, който безразборно посяга към медикаменти, освен витамини и тем подобни.

# 1 041
Ако пиеш лекарсва вече 2м е доста време.Нали разбираш,че това ти вреди?Не вярвам аулина толкова да ти помага?А и преди операцията си пила достатъчно.Може би твоята операция е по болезнена.Не се натоварвай излишно с домакинстване.Гледай да го редуваш с почивка.И си прецени добре,дали да продължиш да пиеш хапчета.Имаш ли силни болки?Резултатите ти от ямр бяха добри.

# 1 042
Да, резултатите наистина бяха добри. Но просто не мога да се раздвижа без него. Трудно ходя, като че ли ми се подкосяват краката. А аулинът по някакъв начин ми отпуска схващането, макар и не напълно. и да, права си, знам, че рискувам да си разваля стомаха. Ако нещо у мене е здраво, то е /или беше/ стомаха.

# 1 043
Само си въобразяваш,че ти отпуща схвашането.Трудното ходене е временно.Не си ли усетила вече,че се е променило с времето.Отначало ходиш малко ,после още малко.Когато излязох за първи път от къщи краката ми трепереха и баха подкосени повече от страх от колкото от друго.Все едно прохождаш за първи път.Тебе още те е страх да не те заболи.Аз отначалото имах чувство,че нося някой на гърба си.Направо дъхът ми спираше от зор. newsm68

# 1 044
здравейте и от мен ! Направих си трети консулт ( спондилолистеза) с доц. Станчев и ми се плаче. Гледа снимките, гледа мен и ме пита това аз ли съм.Операция, не спешна..но за септември. Думите на проф. Габровски бяха същите.И по-добре би било сега да се направи, преди да започнат оплакванията и проблемите. От днес нататък май трябва да мисля къде да се оперирам.напоследък чувам положителни отзиви и за Токуда, даже не бях се замисляла за там. Ще се радвам и ще ви бъда благодарна, ако коментирате. все ДХ и спондилолистезата са операции, правени от неврохирурзи.

# 1 045
Аха, може би си права, може пък проблемът да съществува повече в главата ми, отколкото в краката ми. В момента повече карам по инерция - пиела съм си лекарството, и продължавам да си го пия.
Май ще трябва да си впрегна волята и да я прескоча тази бариера. Права съм, да казвам бариера, нали? Точно както казваш ти - все едно за първи път.

# 1 046
Wania, нищо не ти пречи да си направиш и една консултация в Токуда. Аз и мои познати сме много доволни от условията там. За лекарите неврохирурзи - също. Д-р Кондов е ученик на проф. Габровски, а самият проф. е национален консултант там. За д-р Пелинков казват, че е той извършва повечето операции на гръбнака.

# 1 047
Как да разбирам условията? Всъщност вие сте оперирани там ли? И там има ли избор на екип при операцията? направо блокирах..дано ме разбирате !

# 1 048
Ваня, чудесно те разбирам какъв удар си понесла. Сама трябва да се убедиш, че така е най-добре и да се опиташ да го приемеш. Ти пък разбираш, че не си говоря просто така, наизуст, нали.

# 1 049
Абсолютно ! Боже, само като слушах как ми говореше и обясняваше за операцията..все едно е нещо рутинно. А иначе кола можело да се кара чак след 3 месеца.Но за мен движенията са живот и май..ще си подпиша присъдата, грубо казано Simple Smile  (нищо че ми се плаче), в смисъл ще трябва да се реша на операция..щом няма алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт