Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 047
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 150
Привет drvdr, предполагам само информативно питаш за операция? Щом се подобряваш значи заболяването ти върви в добра посока. Нервите се възстановяват изключително бавно, а при някои още по-бавно Mr. Green Според мен е добре да ги следиш изкъсо, но не бързай с операция.

С идването на хубавото време и при мен има подобрение като, че ли намаля изтръпването в крака, движа се малко повече а цялата седмица доста се понатоварих с пренареждането на един склад, колкото и да внимавах да не вдигам тежко... Вечерта пих Аулин, че едвам гледах от болка, но в края на другия ден вече бях както и преди местенето. Както каза един приятел - движение му е майката. 6 месеца кротувах и пих лекарства, бях в санаториум, правих гимнастика.... все тая! За моменти болката намалява, следващия ден едвам стоя прав дори и за минута.
От миналата седмица с идването на хубавото време опитвам нова тактика, и до момента съм доволен от резултата Mr. Green

Честит празник на всички, дано пролетното настроение да ни зареди само с положителни емоции.

# 151
 ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ !

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 17:14 от ***elpida***

# 152

Хаха , понеже сега се уча да качвам снимки , а и явно някои от тях не могат да се копнат тук , във форума , все пак успях Simple Smile

hakama ,

Изчисти си отговорите , бре човек Simple Smile Кутията ти е пълна !

Софи , добре дошла сред нас !

# 153

Честит имен ден на всички цветя! Нека животът ви бъде винаги цветен !

drwdr, на лавирането ти от ляво в дясно и обратно може да завиди всеки политик.Но не и някой колега по съдба...Въпреки това, мисля, че с тези си способности, можеш да бъдеш един от главните претенденти за лидер на несъздадената ни още партия.  Grinning

Колеги, радвам се,че всеки тези дни се хвали с подобрение. Само така ! Наистина болестта ни има моменти на пикове и спадове и само този, който не е имал тежки периоди, не може да изпита какъв кеф е, когато те поотпусне малко, направо ти иде да летиш. И аз от няколко дни съм по-добре и затова почти не се задържам пред компютъра.Чудя се коя отложена преди работа да свърша по-напред, или какво да направя просто за забавление. Планираните ходения по доктори ги отложих за неопределено време. В края на краищата, като ме стегне отново, ще мога да правя само това, нали? Grinning

# 154
Ето ме и мен, едно цвете, в ефир! Благодаря за пожеланията! Дано всички да сме живи и здрави, хубави дни се задават, слънчеви и с много почивки и софри! И аз като вас се кефя на хубавото време и все по-рядко се сещам за мрачните зимни дни, изпълнени с много болка!

drvdr, добре дошъл! Само така, не се отказвай, щом имаш подобрение!

Наде, аз така не се научих да качвам снимки. Софи е спец по картиичките. Ти остави картичките, аз съм изпаднала в голяма тревога- килата растат с всеки изминат ден. Отново се въртя около заветните 65, което означава, че скоро ще преместя летвата с пет отгоре! А как да гледам и лозови, и зелеви сърмички, и едни хубави салатки !
Та хайде наздраве за всички именници!

# 155
Колеги, дайте да избягваме  категоричните препоръки за или против дадено лечение/операция/ и т.н.. Не съм яростен фен на оперативния метод,наясно съм с професионалното изкривяване на хирурзите ,дето и ангина могат да лекуват с операция  Joy, но има ситуации и хора, за които това може би е по-добрия вариант. Всеки си е уникален -сам по себе си и макар да сме  интелигентни хора ,с глави на раменете.....не знаем кой с какъв праг на болка е и доколко качеството му на живот в тази ситуация е важно за него. На мен последния невролог след като ме поразпита подробно и разгледа ЯМР-то ми препоръча операция с мотива ,че може да изтърпя и тази болка и дори  тя да  изчезне,но това да означава ,че нерва е увреден необратимо или дори ампутиран. А относно качеството и на живот,аз последната година ,въпреки че стабилизирах донякъде нещата -не съм определено доволен! Надето казваше: сядайте и вдигайте краката нагоре -е това ми беше любимата поза -да но сега,не мога ,започва да ме "опъва" кръста .Лесно се уморявам,всяко по-сериозно психическо или физическо натоварване ми се отразява негативно и болките се усилват. Така ,че мога да изкарам и така ...до края,ама  все по мисля за ножа....
А някои съфорумци май окончателно ме отказаха от варианта БГ. Като разбрах ,че всички режат по стария соцметод...А в Токуда /ако е вярно ,че и там са така/ Кондов ме убеждаваше,че оперират ендоскопски.....Много ми станаха интересни доводите,че инстументите били по-здрави и не работили на тъмно .Като ,че ли ще ремонтират булдозер Joy ....И каКво значи на тъмно в 21век -просто си нямат апаратура.Има вече микрокамери-капсула ,дето поглъщаш и те гледат от вътре на монитора , а след това изхвърляш по канален ред  Joy.   
Дали активните спортисти /щангисти,футболисти и т.н./  не ги режат веднага при първите симптоми и дали ги режат по нашия си метод?. Мисля,че не ....Кой   ще ги чака да се възстановяват 5-6 месеца...Че някои и втори път.....
Спирам,че станах досадно- обстоятелствен, неделно- противен и прочие  Joy
Безболкова седмица на всички!
Мненията и разсъжденията ми не са препоръка за или против всякакви методи на лечение!!!

# 156
dzupo, не мога да не споделя твоето мнение по въпроса "за или против операцията". Мисля, че имам право на мнение като боец и от двете страни на барикадата. Прав си, при всеки е индивидуално. При мен от две физиотерапии се провокира такава адска болка, че много бързо взех решение, докато при много други болката се успокоява. Също така и с болката е индивидуално-много от вас имате сигурно по-големи хернии от моите, но изпитвате по-слаба болка. При мен беше ужасна, до полуда. Е, как да чакаш и да мислиш, че Дедо Господ ще помогне! Въпреки всичко смятам, че трябва да се изчака до последно. Наистина операцията е последния шанс и не е гаранция за пълно оздравяване.Ето, при мен веднага след операцията спират всички болки, но докторите казват, че правя сраствания и са проблем. Значи операцията ми не ми гарантира безпроблемно бъдеще. А това за пълната увреда на нерва докторите си го говорят под дефолт. Аз не им вярвам. За да умре нерв трябва да е силно притиснат и тогава болката е отврат.

Това за връзката между психическото натоварване и болката вече го дискутирахме, но в последно време се убеждавам, че наистина е вярно. Само едно леко разтреперване може да ми докара някакъв дискомфорт. Така ,че нека да лекуваме цялата нервна система!

Относно вида на операцията - озадачена съм за това, че в София масово правят операции по стария начин. Не вярвам да нямат средства да си закупят тези микроскопски апаратури. Между другото и във Варна в окръжна болница се твърди, че безкръвните операции били кофти и си режат постарому. Пак твърдя, че е много важно да се щадят гръбните мускули . Също така не мисля, че в чужбина битува това мнение за обикновенните операции. Димо, ти отдавна действаш за операция в чужбина. Пожелавам ти успех ако се решиш и ще се радвам ако всичко е наред.

И аз като  Димо се разписах надълго и досадих. Е, ще се извиня с едно "наздраве"!

# 157
  • София
Преди малко се върнах от село ...
Изчистих я пощата  Peace
Тя пък само 10 ЛС побирала  newsm78

Можете да ми пишете вече :bowuu , скоро ще драсна едно постче и тук като имам повече яснота, че ми се е запалила главата тия дни... още не съм се спрял къде да запрашвам за 10дни   smile3548

ПП: Дзупо, гледам споменаваш нещо за павелбанките  Rolling Eyes  ,но пък аз съм малко срамежлив  Heart Eyes newsm43

Текс , нещо щеше да ми пишеш на ЛС Wink

# 158
  • Бургас
Здравейте на всички,
Честит имен ден на Лили
и ако има други именници.
И наздраве,  cheers

По повод последните постове на Димо и Лили трябва да ви кажа, че аз преди да отида на операция на практика нямах болки, (след силната болка първите два три дена болката почти изчезна изчезна но се появи парезата и мускулите на прасците ми изчезнаха) не можех да стоя права, защото бях странно издупена назад  Joy Joy Joy и като постоя 5-6 минити права или седнала краката ми се разтреперваха и отмаляваха и трябваше да легна отново. Това на практика показва според мен, че нерва толкова много е притиснат че вече не усещаш болка. Така че липсата на болка не винаги означава подобрение особенно ако има изтръпване и пареза. Ето вече седем месеца след операцията не са се възстановили напълно нервите ми, а бяха притиснати само 15 дена.
Така, че според мен тези които имат изтръпвания и парези трябва да са много внимателни до колко могат да отлагат зависи от състоянието на краката според мен.

# 159
Лили , изобщо не е трудно качването на снимки . Има една темичка в главната страница на форума " правила , условия , указания " и даже страници , от които можеш да си избереш снимка . Важно е да не превишиш доспутимия за форума размер , макар , че има и страници , в които се оказва намаляване на снимката .
След като  в събота не се спрях и готвих като ненормална - питка , пица и мусака , вчера реших да си почивам и даже отидох с мъжа ми на мач ( аз съм фен на Холандия )  Joy Беше голямо шоу . И като не правя нищо , нямам болки . А когато имам , слагам колана и те отшумяват . От няколко дена пия Милгамма , по 2 на ден , за да подхраня прищипаните ми нервчета , милите  Joy

Текс предлага Конгрес през почивните дни за Гергьовден , обаче аз съм извън Бг , така че не ме бройте .

Лек ден на всички  Hug

# 160
Благодаря на всички за топлите думи.
Надявам се наистина, че време трябва за да се стабилизират нещата, притеснява ме това че последния месец се закрепих на едно такова никакво положение но въпреки всичко отново имам ежедневно подобряване. Въпроса за мен е дали ще отшуми лекото парене в прасеца и болката след натоварване. Като стоя 4-5 часа прав и повече разходки се чувствам все едно съм прекопал някоя нива, хем че и това се подобрява с всеки изминал ден.
Марчони да информативно питам, обичам да си проверя нещата, а не да се хвърлям веднага. При мен нещата стават бавно и полека.
Текс важна е идеята Simple Smile доктрината да се следва. Може пък да е тайна организация и хоп  - преврат Simple Smile
ОК и при мен се получиха болки след елементарна физиотерапия, един Немизил и всичко се стабилизира, а след това стана и драстично по добре. Аз си и очаквах че ще имам болки при упражненията, но раздвижиш ли се връщане на зад няма.
Проучвам за Германия, една позната заминава този месец. Ако ще се оперирам ми се искаше да е октомври ноември за да видя тогава дали отново ще се засили болката или ще съм се стабилизирал напълно, но ме е страх за проклетия нерв. Тези дни решавам, опрял е ножа до кокала Simple Smile

Поздрави на всички и успешна седмица

# 161
Да не те обезкуража,но и аз се надявах близо 2г проблемите ми да отшумят.Но май нещо не бях доволна.Един добре -5 зле.То ако се кара така.Тъкмо си кажа,абе бива и се започва всичко отначало ooooh!

# 162
  • София
Здравейте. Баща ми го оперираха преди 1 седмица във военна болница  с диагноза тежка стеноза на прешлени l1-l2 и Л2-Л3 на гръбнака.Операцията беше много сложна и тежка, но мина успешно.Поставиха му титаниеви пластини + гел. От тогава са минали 5 дни , той се чусвта по-добре прав и като ходи, но легне ли и особено нощем болката била много силна, и то не в гърба , а в таза( ябълките на краката по-скоро).
Има ли претъпрели такъв тип операция от вас и как е възстановяването?
Засега не са му изписали никава рехабилитация- след като мине 1 месец тогава.
Какво да прави за облекчаване на тези болки при легнало положение.
Пие аулин, но не му действа особено.
Ще Ви моля да споделите как се борите в следоперативния периода за да се възстановите.
Иначе  му се учудвам на волята, да ходи въпреки болката.
Желая лека и безболезнанеа седмица на всички вас!
Прдварително Ви благодаря.

# 163
Здравейте и от мен и поздрави на новите попълнения.Отсъствах около 10 дни и след 2-3 дни започвам работа.Дълга почивка направих-4 месеца и се чуствам много добре.Дано като се натоваря сега не се върне болката.Марчони,каква ти е новата тактика след затоплянето на времето-сподели моля те.

# 164
  • Димитровград
Здравейте и честито на всички именници и от мен на "патерица",но бях за няколко дни в Бургас при майка ми,а там нямам нет и затова стана пропуска Simple Smile Добре дошли и на всички новодошли и от мен Hug.Бих се радвала и аз ако Марчони сподели каква е тая нова тактика за справяне с болката,че и тя като микробите привиква към определен вид лекарства и после трябва да се търси нов начин да се мори.Надявам се че всички сте малко по-добре,макар че при нас времето нещо пак застудя Sad,но то и без това на мен никога не ми е влияело съществено на този проблем),единствено ми се влияе настроението,но то също има важен принос затова да се чувстваме по-добре и физически.Лек и безболков ден на всички!:hug:

Общи условия

Активация на акаунт