Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 528
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 420
Бижy , лично аз не бих пила "Мелбек " , защото е някаква модификация на "МОвалис " и му нямам вяра . Даже на баба ми й бяха изписали "мелбек " и я накарах да го смени с "Мовалис " 15 мг ( съставката е една и съща - мелоксикам ) . Днес се чухме с нея и каза ,че кракът вече не я боли ( става въпрос за коксартроза ) .

Не знам за  вас , обаче аз тръгнах из природата и завърших в една кръчма на пица и на бира  Joy и затова вдигам наздравица . Неприятно беше ,че трябваше малко да погладя след това  , ама се справих

# 421
Видях, че е мелоксикам, но това си е чист пироксикам. А той ми помагаше някога, като пиех от него по предписание от доктор.

О, и аз днес бях изведена на поляна в гората. Похапнахме и се посмяхме с приятели та се разведрих малко. Пък и болката почти изчезна, та не ме мъчи.

# 422
elpida процедурите бяха три. Сутрин от 8.30 ч. групова подводна гимнастика в басеин с мин.вода. От 15.30ч. правих хидрогалванична вана 10 мин. и след това въздушно-вихров подводен масаж в същата вана 10 мин. В 16.00 ч. електролечение с полифункционален терапевтичен апарат 20 мин.- поставяха ми четири вакуумни дюзи на болният ляв крак като едновременно с това пескаха електрически импулси. Тези три процедури струваха общо 19 лв. Свободното ползване на басеин с мин.вода за неограничено време 5 лв. Джакузи с мин.вода за 20мин. също 5лв. Прегледа на невролога и назначаването на лечение струва 20 лв. Задължително си носи всички изследвания. Хотелът е с малък капацитет, но пък е чисто и с добре организирано обслужване както на гостите така и на свободно ползващите услуги. Ако можеш непременно остани поне 10 дни., за да усетиш наистина значително подобрение.
Здравей чана,
по назад в темта казваше, че правиш упражнения които си видяла тук и си доволна от тях, би ли споделила кои са?

# 423
Не знам за  вас , обаче аз тръгнах из природата и завърших в една кръчма на пица и на бира  Joy и затова вдигам наздравица . Неприятно беше ,че трябваше малко да погладя след това  , ама се справих

Аз пък се замъкнах на минералния басейн и стоях близо час на горещата тръба (сигурно беше около 50 градуса) та чак слънчасах newsm08  . За съжаление трябваше да се прибера веднага в къщи защото сили нямах даже да говоря, но по принцип имаме традиция след басейн или плаж да се посещава пицария и да се пие многоооо бира!

# 424
Бижy , Пироксикам е едно , Мелоксикам друго лекарство , макар че са от една и съща група лекарства-   НЕСТЕРОИДНИ ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНИ

І. Салицилати:
1. Acetylsalicylic acid: Acetisalycum, Acetylin, Acetysal, Alka-Seltzer, Anopyrin, Aspegic, Asperan, Asperan plus,  Aspetin, Aspic, Aspirex, Aspirin Cardio 100, Aspirin Migraine, Aspirin Protect 100, Aspisal, Aspisvt, Thrombo ASS, Upsarin         

ІІ. Пиразолонови производни:
1. Aminophenazone: Amidophen

ІІІ. Производни на индола и аналози:
1. Indometacin: Indometacin,  Indometacin Sevtopolis, Indometacin Vramed, Metindol
2. Sulindac: Clinoril

ІV. Производни на пропионовата киселина:
1. Dexketoprofen: Sympal 25
2. Flubiprofen: Strepfen
3. Ibuprofen: Advil, Advil Cold, Dolgit cream, Ibudolor, Ibumetin, Ibuprofen AL 400, Ibusan, Ibutop Gel, Nurofen, Nurofen for children sugar free, Solpaflex, Upfen
4. Ketoprofen: Actron, Bi-Profenid, Fastum, Ketonal, Profenid, Profenid 200 L.P., Prontoket
5. Naproxen: Apranax, Nalgesin, Nycopren
6. Oxaprozin: Dayrun
7. Tiaprofenic acid: Surgam, Thialgin 300

V. Производни на фенилоцетната киселина:
1. Aceclofenac: Airtal
2. Diclofenac: Almiral, Cataflam, Diclac, Diclac Acute, Diclac retard, Diclofenac, Diclofenac Duo BMS, Diclofenac 25 Stada International, diclofenac Tchaikapharma, Diklofen, Feloran, Feloran retard, Naclof, Naclofen, Uniclophen, Veral, Voltaren 
3. Lonazolac: Irriten 

VІ. Производни на еноловата киселина (оксиками):
1. Lornoxicam: Xefo   
2. Meloxicam: Meloxicam, Movalis, Movix
3. Piroxicam: Feldene, Finalgel, Flamadol, Flamexin, Hotemin, Piroxicam, Piroxicam NIHFI, Reumador, Sotilen
4. Tenoxicam: Tilcotil

VІІ. Коксиби:
1. Celecoxib: Celebrex
2. Etoricoxib: Arcoxia
3. Parecoxib: Dynastat
4. Valdecoxib: Bextra

VІІІ. Други НСПВС:
1. Benzydamine: Tentum, Tantum Rosa, Tantum Rosa P, Tantum Verde, Tantum Verde P
2. Niflumic acid: Niflugel, Nifluril
3. Nimesulide: Aulin, Biolin, Nimesil

ІХ. Комбинирани препарати с противовъзпалително действие:
1. Dexamethasone, Indometacin, Oleandomycin: Indextol
2. Diclofenac, Misoprostol: Arthrotec, Arthrotec forte3. Nurofen Stopcold

nemirna , ккаво става с теб , момиче ? Мернах те във форума , но не си писала  Hug

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 10:38 от ***elpida***

# 425
***elpida***, тепърва "прохождам" в лекарствената терапия на проблема ми, за съжаление. Не съм категорична и не споря, но точно, че са от една група имах предвид, а не пълна идентичност на двата споменати препарата.
Не смея да се похваля, но почти нямам неприятни усещания в областта на болката и се чувствам значително по-добре. Даже колегите се обадиха и обещах, че в сряда ще отида на работа. Стиснете ми по един палец и успешна седмица на всички!  bouquet

# 426
Искам да попитам, Embarassed има ли опасност ЛКК да откаже болничен за диагноза ДХ, след болничен престой и колко могат да дадат като дни? Също и може ли да се отиде на санаториум докато си болничен и с болничен на самия санаториум? Благодаря предварително!

# 427
Здравей tishoo.
Опитах се да намеря упр. в темата , но нещо не ми се получава. Ако искаш пиши на ЛС и ще ти ги пратя.

Здравейте на всички дисковаци. След дългата отпуска най-после на работа. При мен вс. е ОК. След Павел баня нямам болки и изтръпване, а парезата отшумя напълно. Чувствам се като нова. Вчера със съпруга се позаиграхме - от шест месеца сме на сухо, и о небесааааааааааааа. Никакви болки, само кеф. Естествено си имахме едно на ум. С риск да се повторя и с това може би да ядосам някой ще кажа, че в голяма степен сами сме си виновни за състоянието в което сме.  Затова слагайте спортните екипи и маратонките. Операцията, коланите и хапчетата са само временно решение. Трабва да се стегне мускулатурата на корема, седалището и гърбът. И който има повечко килца да ги свали. Не унивайте. Аз бях много зле, но нито за момент не си позволих да се скапя психически. Сама реших как да си помогна и за мой късмет не сбърках.

п.п.
Продължавама да отслабвам. Спрях Артро стоп-а. Не пия никакви лекарства. Правя упражнения и за себе си знам, че след като съм се докарала до това състояние ще трябва да се потрудя, за да се оправя. Голяма прегръдка и успех!

# 428
Браво ЧАНА newsm10!!! Ей, такива борбени и упорити хора трябват тук във форума като теб да дават кураж и на нас,  че животът не е само мъчение, а и радост! Искрено се радвам за теб, защото и аз съм зле в момента, но все не се давам. Не си представям живота само болка newsm44!

# 429
Здравей те на всички. Чета Ви редовно когато ми остане време.Радвам се че има хора доста компетентни и моля ако някои може да ми отговори на въпроса. Ако имаш стеноза и откажеш операция какви са последиците? Не съм минала още МР но невролога се съмнява че болките ми са от стенозата на вертибралния канал.

# 430
  • Димитровград
Здравей те на всички. Чета Ви редовно когато ми остане време.Радвам се че има хора доста компетентни и моля ако някои може да ми отговори на въпроса. Ако имаш стеноза и откажеш операция какви са последиците? Не съм минала още МР но невролога се съмнява че болките ми са от стенозата на вертибралния канал.
  Здравей Маринче,аз съм със стеноза на вртебралния канал след 2 операции.Невроложката при която ходя е твърдо против да се подлагам на трета,а неврохирурга след дълъг и обстоен преглед ми предложи терапия за 2 месеца с едно лекарство и каза ако не се повлияя,пак операция.И аз съм доста объркана,а по въпроса за последиците от отказа от операцията-незнам,зависи от степента на стеноза най-вече и силата на притискането върху нервните структури.Мисля че трябва да изчакаш ЯМР и да се консултираш и с невролог и неврохирург за избор на най-ефикасно лечение.Успех и пиши какво става по-нататък! Hug

# 431
Здравейте, отчаяна съм. Моля, ако някой е опепиран да ми каже повече подробности, за след оперативния период. Също така за каква сума пари става дума, за сега сумата която ми казаха напарво съвсем ме отчая, а ми казват, че нямам друга алтернатива. Пуснах запитване и в сайта на НЗОК дали се полагат някакви пари оттам, но уви............. даже още не са ми публикували въпроса............... Моля ви, ако има някой нека да каже подробности, благодаря предварително!  Praynig

# 432
Здравейте, отчаяна съм. Моля, ако някой е опепиран да ми каже повече подробности, за след оперативния период. Също така за каква сума пари става дума, за сега сумата която ми казаха напарво съвсем ме отчая, а ми казват, че нямам друга алтернатива. Пуснах запитване и в сайта на НЗОК дали се полагат някакви пари оттам, но уви............. даже още не са ми публикували въпроса............... Моля ви, ако има някой нека да каже подробности, благодаря предварително!  Praynig

Катитата, моля те дай повеч инфо за да ти отговориме на въпросите. Много относително е състоянието след операция при различните видове операции и състояние на оперирания, цените са различни при различни видове операции и болници. Ако много държиш да научиш повече върни се назад във форума и чети-има много полезни неща.
Марина, всички оперирани се страхуват от стеноза. Това е бича на нашите операции. Но никой не може да ти отговори какво ще стане ако не се оперираш. Питай докторите, въпреки че според мен и те ще те заблудят.

# 433
Привет на всички Simple Smile
Днес си купих колело, но още не съм го карал. Тези дни ще е дъждовно и няма да го ползвам, но после смятам да ходя на работа с него. От плуването на което ходя не особенно редовно има положителен ефект (понаучих се да плувам Mr. Green). Чувствам се по-стегнат, предполагам и ежедневните упражнения са ми помогнали, но засега не усещам голяма промяна в съжителството ми с хернията.

Съвет към модераторите: Случайно видях, че продължава да се пише в старите ни теми, но предполагам и вие не ги следите. Така остават мнения без отговор, а това е крайно нежелателно. Вариант е да се заключи темата като последното мнение да е с препращащ линк към следващата такава.

Поздрави на всички, и дано сте си починали през тези дни.

# 434
Привет  Hug
И при мен плуването дава положителен резултат.
Нооо  тази седмица хернията ми напомня за съществуването си.

Общи условия

Активация на акаунт