Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 160
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 405
На мен ми предложиха първия път гел, но аз отказах. Не поради високата цена, просто попитах хирурга дали ще си сложи на себе си ако се наложи и той каза "не". А втория път нарочно не ми били сложили. Така казаха. Определено моя хирург не ги долюбва тези гелове.
Аз също си мисля, че отстраняването на срастванията е само около конала, но дали е така!? Не съм срещала хора, които са минали този път. При мен сраствания е имало много, но и херния имах, така че изводи не мога да направя. Не знам обаче колко време след операцията все още се образуват тези сраствания. И това е важно да се знае. Митак, на теб разчитам да разпиташ доктора. Аз не намерих удобен момент да притисна моите хирурзи и да ги разпитам.

# 406
Лили, сподели ако обичаш за цената на ЯМР-а в Шумен, с направление или без ходи. И кой те прати личния или невролог?
а и за операцията кой те насочи?
Софи да ти е жива и здрава принцесата и много радост да ти носи   ura

# 407
ЧРД ,  на дъщеричката ти , Софи ! Да ти е жива и здрава и да те радва дълги години !

# 408
Виждам ви все на първа страница и все ви подминавам. Нарочно, защото не ми се искаше да се записвам в темата трайно, но нещата не вървят успоредно с мислите ми. От 4.05 отново съм с проблем, този път явно сериозен.
Първият ден ми направиха вливане на Манитол и Урбазон + инжекция Дексофен. Всичко това облекчи малко болката, но пък аз съм "късметлийка" все по празници да ме връхлита нещо. Така продължи три дни с Дексофен и Диклак инжекционно и след петата инжекция, 10 часа след нея, всичко се възобнови с нова сила Cry
Вчера правих снимка.
Заключението на рентгенолога е: Има данни за спондилоартрозен дефект с... (не се чете) на L5 - S1.
В момента съм на Ултра-Дермоплас и Профенид, пак инжекционно и се оказа, че за разлика от Нимезил, Аулин ми действа като обезболяващо, въпреки почти еднаквия си състав.
Предстои ми скенер и моля, ако прочетете поста ми и някой е ползвал услугите на невролог в ХХІІ-ра поликлиника, да сподели мнение.

ПП. Имам едно секцио с епидурална упойка и JP-то ми изрази мнение, че е напълно възможно проблемът ми да има връзка с това.

# 409
Аз май си провлачих краката! newsm12

Бижу, да не те разстройвам, но аз при кризата си сега (и аз като теб по празниците, но то не пита? Rolling Eyes) имах болки в слабините и ниско долу в корема (нямам секцио) и се потвърди дискова херния в разцвета си и аз бях на Манитол и разни др. в болница, но се оказа , че е засегнат седалищния нерв отляво и ме боли от това. Дано не е нито от едното нито от другото, но върви на скенер, не оставяй нещата така да отшумят като ти поолекне малко от лекарствата. За епидуралната упойка незнам, но дано тогава не са ти засегнали някой нерв...и сега да има някакви последствия Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 18:02 от eli ivanova

# 410
  • София
Привет,
Върнах се от 10-дневен престой в миньорския санаториум ,гр. Кюстендил.

назначиха ми: 1)мин. вана и торфена (с редуване)
                        2) Биотпром ( лампа с поляризирана светлина)
                        3) Интелект (електростимулация)
                        4) Ултразвук
ЛфК не съм правил.
За момента не изпитвам подобрение,  лекаря ми каза че до 15ия ден трябвало са усетя ефекта от процедурите. Но, започвам да си мисля, че се нуждая от мануална терапия (преди година ми помогна), но ще изчакам още 1-2 седмици да мине от балнеолечението. Смятам и йога-упражнения да започна да правя и да изградя стабилен мускулен корсет с подходящи упражнения.

Като изключим плачевните условия на ваните в мазето, давам оценка средно добра като цяло.

# 411
Лили, сподели ако обичаш за цената на ЯМР-а в Шумен, с направление или без ходи. И кой те прати личния или невролог?
а и за операцията кой те насочи?

Ели, правих за първата операция ЯМР през декември 2007 г. в Шумен и на целия гръбнак (!!!-просто чудна цена беше) 160 лв ми взеха. Без направление, нямаше хора и бяха много любезни момичетата. За ЯМР ме насочиха неврохирурзите - те по прясно ЯМР правят операцията. А иначе за неврохирургията във ВМБ Варна ме насочи моята пирятелка, която знаеше какви доктори идват там.

Ели и Бижу, споделям разочарованието ви от съвпадението на празниците и проблемите от " приятелката"! При мен винаги така става - две Коледи посрещам вече в леглото, няма празник без да има болни хора в къщи. Но това да ни е проблема! Дано се  оправите и двете и то скоро!

Бижу, Ултра-Дермоплас и Профенид не е ли много коварно-това са кортикостероиди. Би трябвало да ти подействат добре, но аз се страхувах поединично да ги приемам, а ти и двете...Момичета, за болките пробвайте КОКСТРАЛ-това действа като аулина, но е по-евтино. Не знам дали е така, но ми казаха, че е балгарския аулин.

# 412
При мен докторът все пак се надява, че не става въпрос за дискова херния. Аз също си живея с тази надежда. Каза, че не се вижда приплъзване на диск, каквото и да означава това.

ОК, ами за пръв път ми се налага въобще да прибягвам до инжекции. При първите пет с Дексофен и Диклак, ефекта траеше до 10 чАса след последната и после болките ми се сториха двойни. От вчера през ден ми предписаха Профенид-а и Ултра демоплас-а. Знам ли как и защо!? Снощи обаче доктора сложи инжекцията доста бързо и с къса игла, а по предписание не се бие в мастна, а в мускулна тъкан и много бавно. Пък аз си имам сланинка на бутовете, та ми се струва, че действието на лекарството яко се забави, въпреки обещанието за ефект до 20 минути. Затова взех и Аулин, който облекчи болката несъмнено. Докато Нимезил-а не повия въобще.
Очаквам и скенера да отхвърли вероятността от дискова херния и да остане по-малкото зло - радикулит, но... При мен болката не беше съсредоточена в гръбнака, а в дясно по хълбока до тазобедрената става. Тя не е проблемна, за щастие. Т.е. казаха, че това е възпаление на лумбалният нерв. Ставаме половин доктори с тези проблеми и като никой нищо не ни обяснява, задълбаваме в науката...

Ня някой, претърпял интервенция с епидурална упойка, споменавали ли са, че е възможно подобен проблем да тръгва от нея?

# 413
Благодаря ВИ, че Ви има! Благодарение на ВАС излязох от първоначалния шок!
А сега се чудя накъде да поема, затова може би ви задавам и "глупави" въпроси.
От болницата ми предложиха боничен за престоя т.е. от 30.04 до 06.05 + 3 или 5 дни. Аз си бях пуснала отпуска за 07-08.05 (поради хубави причини Laughing Laughing) и отказах болничния - така де по- добре 2 дни отпуска, отколкото толкова болничен да ми режат после ... във фирмата ... няма значение ...
Проблемът обаче е, че се надявах да се оправя, но УВИ  Rolling Eyes. Боли ме крака от коляното надолу и кръста, не мога да вървя нормално и куцам (въпреки Мидокалм 150 + Диклак 150 + МилгамаN три пъти на ден според епикризата).Освен това пише, че са ми правили рехабилитация, ама аз защо ли не помня Thinking?!
На всичкото отгоре  не можах да се добера до джи пи - то да ми каже какво да правя, навъртях едни телефони та стана ясно, че за да има болничен трябва ЛКК - продължение. Поемам към болницата, а те милите се наработили до обяд (Все пак Петък е трябва да ги разберем #2gunfire).Евентуално в понеделник може и да си взема болничните, ама после нейсе може и да отида, но работа с куция си крак и слабия си кръст Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Та питам как да си изпрося болничен като една услужлива сестра ми каза, че в болн. ми досие не пише дом. стационар и могат да ми дадат каквото преценят, а колко могат? - незнам, а дали ще могат-незнам?!
И какво да правя незнам?!
Извинете ме за дългия пост - много ми се събра тези дни - "малко ми е болката", "малко ми е ходенето всеки ден до тази"БОЛНИЦА"", при джи пи-то не можах да се класирам от народ и изобщо аман ти е здравната ни система, нищо че лекар за 7 дни не видях, ама аз  съм си виновна както каза и свекърва ми Mr. Green - " smile3511 как можа да се разболееш точно по празниците, ами хората си имат ангажименти..." smile3511 smile3515 smile3516 smile3518 Weary ...   следва продължение ...
#2gunfire #2gunfire#2gunfire

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 21:18 от eli ivanova

# 414
Къде сте бе хора, 24 часа няма никой!

# 415
Ми аз съм тук. Днес - втора инжекция с Ултра-дермоплас и една таблетка Мелбек. Да не дърпам дявола за опашката, ама съм по-добре. Peace

# 416
Аз ги уплаших Лили Embarassed

# 417

Че какво толкова си писала!? Не, хубаво е времето и всички метлосват.

# 418
Бижу, Ултрадемопласта не се ли бие през 7-10 дни като Флостерона? - 3 инжекции

# 419
Бижу, Ултрадемопласта не се ли бие през 7-10 дни като Флостерона? - 3 инжекции
Ми не знам. В листовката пише "през ден" и така ми е назначен. Иначе, да, три ампули са в кутийката. А от Флостерон-а нямах абсолютно никакъв ефект. Бая ме натъпкаха тези дни с какво ли не...
Някой пил ли е този Мелбек и какви са отзивите за него?

Общи условия

Активация на акаунт