Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 156
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 390
Текс, истината е, че като "картинка" т.е. като качество твоите и на Митака са много по-добри от моите. Аз си знаех, че този ЯМР арпарат не е от най-добрите. Ще трябва да направя следващия на по-добрите апарати.
Текс, тоята на л4-л5 като че ли е долу-горе като моята. Но защо ми се струва, че има малко изнасяне и на горното ниво? Или така ми се вижда.
Наистина като гледам вашите снимки и се поуспокоявам малко-все си мислех, че моите красавици са най-големите. Не искам да звучи все едно се радвам за вашето нещастие, но като се сравни човек с друг си е друго. Хайде още някой да пусне снимки във форума.

# 391

Не съм сигурен дали това са най- показателните кадри, но се оказа, че поводът ми за гордост е бил малко пресилен. Лили, и твоята е била доста едричка. Да не говорим за тази на Митко.
   Но и тук, както при други неща, се оказва, че не само размерът е от значение. Laughing
Ако знаех че моята "гордост" е най-голяма,нямаше да я махам и щях да се хваля пред внуците си след време  Laughing

# 392

Не съм сигурен дали това са най- показателните кадри, но се оказа, че поводът ми за гордост е бил малко пресилен. Лили, и твоята е била доста едричка. Да не говорим за тази на Митко.
   Но и тук, както при други неща, се оказва, че не само размерът е от значение. Laughing
Ако знаех че моята "гордост" е най-голяма,нямаше да я махам и щях да се хваля пред внуците си след време  Laughing

Стига и ти- значи аз пък да си бях стояла с двете  Whistling че и вие сте млади, ама аз съм близо до внуците и шанса да се фукам е голям  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 22:02 от OK

# 393
Текс като сравнявам моята,на ОК и твоята снимка,въпреки че не съм медицинско лице,ми се струва,че ти си най-добре.Като че ли нямаш други поражения по гръбнака и ако се престрашиш на операция,мисля че ще възстановиш на 100%.Все пак ще видим Елпи какво ще каже.Аз като гледам моите прешлени L4 и L5 как почти са се допрели,очаквам много сериозни сраствания,но се надявам широкия ми вертебрален канал да ми помогне.Освен това си имам и протрузийка и разместване....Поне още една операцийка ще имам...

# 394
  • София
elpida pls obqsni patq na izminavane do pavel banq Embarassed otiva6 v noi s nabor dokumenti?no predi tova  se obajda6 v sanatoriuma v pavel banq i sama si rezervira6 mqsto li? uda4no li e za ojivqli sled operaciq:)

Не съм Елпида, но копирам част от мой пост, в който съм дала подробно обяснение по този въпрос:
...имаш два начина да отидеш на балнеолечение - по клинична пътека и по програмата ПРО на НОИ. За балнеолечение по клинична пътека ти е необходимо направление 7 за хоспитализация и изследвания, доказващи заболяването ти, както и резервация за съответната Специализирана болница за рехабилитация. Имай предвид, че тази резервация сама си я правиш и че не всички такива болници приемат пациенти по клинична пътека. Аз от Кюстендил останах доволна като цяло.  Peace
По програмата ПРО на НОИ пак ти трябва направление от личния лекар, изследвания, бележка от работодателя по образец, резервация в съответния балнеохотел и Специализирана болница за рехабилитация. И в двата случая първо си уговаряш резервацията, после вземаш направление от личния лекар. Това се налага, защото например направлението за хоспитализация има валидност само 7 дни. Резервациите за балнеохотелите се правят за София в Туристическая агенция, тел. 981-29-88, намира се на първия етаж в НОИ. Продават резервации само на определени дати, затова първо звъниш по телефона. Резервации за Специализираните болници за рехабилитация се правят на бул."В.Левски".
Когато имаш резервация, бележка от работодателя, изследвания, направление, отиваш да си подадеш документите в НОИ, за да получиш "благословията" им за баленолечението си. Това само по програмата ПРО. По клинична пътека с направлението от личния лекар и изследванията си, заминаваш директно за там, където имаш резервация.
Балнеолечението по клинична пътека е с продължителност 10 дни, по НОИ можеш да избереш от 10 до 15 дневен престой. Има разлика и в цените. Най-хвалените курорти за нашето заболяване са Павел баня, Баня, Карловско, Поморие, Кюстендил, Велинград.

# 395
Текс като сравнявам моята,на ОК и твоята снимка,въпреки че не съм медицинско лице,ми се струва,че ти си най-добре.Като че ли нямаш други поражения по гръбнака и ако се престрашиш на операция,мисля че ще възстановиш на 100%.Все пак ще видим Елпи какво ще каже.Аз като гледам моите прешлени L4 и L5 как почти са се допрели,очаквам много сериозни сраствания,но се надявам широкия ми вертебрален канал да ми помогне.Освен това си имам и протрузийка и разместване....Поне още една операцийка ще имам...
Митак, срастванията идват от съединителната тъкан, която няма на какво друго да се лепи освен ан нерва. Дано го писах правилно. Тогава какво от това, че са ти долепени дисковете? При мен л5-с1 са направо един до друг. Е, че имам сраствания е вярно. Но и на първия резонанс 2007 се виждаше ,че хернията беше скъсана  и тръгнала по нерва. Това сигурно има значение. Но да не мислиш, че като махнеш срастванията и готово. По-скоро малката ти протрузия на л5-с1 се вижда и аз мисля, че с пазене и гимнастика можеш да я задържиш.

Нищо не става с опита ми да направя читава снимка. И аз като Тодор в брадъра- Помощ...... #Crazy

# 396

Текс, тоята на л4-л5 като че ли е долу-горе като моята. Но защо ми се струва, че има малко изнасяне и на горното ниво? Или така ми се вижда.

Наистина, и според лекарите, разчели резонанса, нямам поражения на други нива. Имам дегенеративни изменения на прешлените, шипове, изправена лордоза, изменения на костния мозък, шморлово телце и още незнам какви увреждания, каквито повечето от нас имат, но други хернии и протрузии засега-не.
    Не съм убеден, че една операция би ме направила напълно здрав човек. Много чести са рецидивите на същото, или по-горно ниво. Срастванията също причиняват симптоми, подобни на тези при херния. Склонен съм да се оперирам, но предпочитам да изчакам.

Лили, аз снимките ги качих от диск, вероятно затова и качеството е по- добро.

# 397
Митак, срастванията идват от съединителната тъкан, която няма на какво друго да се лепи освен ан нерва. Дано го писах правилно. Тогава какво от това, че са ти долепени дисковете? При мен л5-с1 са направо един до друг. Е, че имам сраствания е вярно. Но и на първия резонанс 2007 се виждаше ,че хернията беше скъсана  и тръгнала по нерва. Това сигурно има значение. Но да не мислиш, че като махнеш срастванията и готово. По-скоро малката ти протрузия на л5-с1 се вижда и аз мисля, че с пазене и гимнастика можеш да я задържиш.

Нищо не става с опита ми да направя читава снимка. И аз като Тодор в брадъра- Помощ...... #Crazy
Лили,аз попитах един от докторите които ме оперираха,дали хрущяла,който е разкъсан ще се възстанови и евентуално остатъка от диска да се запечата.Каза ми,че няма да се възстанови,но понеже организма не търпи празно пространство,там,където се е разкъсал хрущяла се образуват власинки,които запълват дупката,но и свързват прешлените.Това дефакто са въпросните сраствания.Опасно е ако се натрупат много и започнат да опират в нервното коренче.Поне така аз разбрах.Плюс това имаше една жена,която беше за втора операция (първата преди 4 години),която ми каза точно същото.Че срастванията и са започнали да притискат пак нерва.Явно има значение накъде "вървят" тези сраствания...

# 398
  • София
Искам да ви почерпя днес за здравето на дъщеря ми, която става на цели 9г.!  Grinning

# 399
прочетох в един форум, че изисквали в НОИ и заповед за платен отпуск от работодателя-вярно ли е?На мен болничните би трябвало*6 месеца* да ми приключат на 13 октомври-аз бих ли могла по време на болнични да посетя Павел бани чрез НОИ?благодаря

# 400
  bouquet да е жива и здрава дъщеря ти и много да те радва - `happy birthday to you`

# 401
Софи, да ти е жива и здрава дъщеричката! И ти да си жива и здрава и да и се радваш!  newsm59

# 402
Софи,честит празник и на теб и на дъщеричката ти! Желая и много много здраве и безгрижно детство!!!  nbirthday

# 403
Лили,аз попитах един от докторите които ме оперираха,дали хрущяла,който е разкъсан ще се възстанови и евентуално остатъка от диска да се запечата.Каза ми,че няма да се възстанови,но понеже организма не търпи празно пространство,там,където се е разкъсал хрущяла се образуват власинки,които запълват дупката,но и свързват прешлените.Това дефакто са въпросните сраствания.Опасно е ако се натрупат много и започнат да опират в нервното коренче.Поне така аз разбрах.Плюс това имаше една жена,която беше за втора операция (първата преди 4 години),която ми каза точно същото.Че срастванията и са започнали да притискат пак нерва.Явно има значение накъде "вървят" тези сраствания...

Това за срастванията сигурно е така. И това ме притесняма много. За разлика от теб моите канали не са широки и е вероятно да получа пак някоя стеноза. Те докторите сигурно за това не дават да се шава много след операцията. Но дали след почистването на тези сраствания нещата се оправят? Защото то може до откат да се получават и да се оперират!

# 404

Това за срастванията сигурно е така. И това ме притесняма много. За разлика от теб моите канали не са широки и е вероятно да получа пак някоя стеноза. Те докторите сигурно за това не дават да се шава много след операцията. Но дали след почистването на тези сраствания нещата се оправят? Защото то може до откат да се получават и да се оперират!
Ами на въпросната жена,за която споменах,че е за втора операция сега са и предложили гел.На мен,обаче не ми предложиха.Не знам защо е така,но доколкото разбрах от жената,която е разпитвала подробно за гела,той все още не е общоприето средство против сраствания и някои доктори го отричат.Или е още в разработка,или поради високата цена го предлагат само на хора,на които срастванията пречат.Така или иначе сраствания ВИНАГИ има.Може би при някои хора се натруват в по-голямо количество,причиняват стенозата и при евентуално втора операция се изпилява само част от тях,колкото да не притискат нерва.Това са само мои разсъждения обаче.Ако има по-запознати хора,нека ме извинят ако разсъждавам в грешна посока...

Общи условия

Активация на акаунт