Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 559
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Реших и аз да споделя поставената ми диагноза. Предупреждавам, че нищо не разбирам от написаното по долу. Който е в час и му се занимава моля за малко разяснение - по възможност с думи прости. И така: На настоящето МРТ изследване се установява дискретно проявена дегенеративна трансформация на прешлените от лумбалния отдел на гръбначния стълб с оформяне на ръбни остеофити от апофизите на прешленните тела и ставните фасети, хипертрофия на лигаментарния апарат и купсите на интервертебралните стави. На този фон личи медиален пролапс на пулпозното ядро на диска в сегмента L4-L5, с белези на суб- и транслигаментарна екстеоризация и фрагментация, който стенозира тотално спиналния канал и интервертебралните форамини двустранно симултантно. Находката отговаря на дегенеративна ставна и дискова болест на лумбални отдел на гръбначния стълб и дискогенна стеноза на спиналния канал в сегмента L4-L5.
От всичкото написано разбрах, че нещо се проявява дискретно и тотално запушва ..... О, не! Помагайте!!!!!!!!

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 11:40 от чана

# 451
Здравейте! Реших и аз да споделя поставената ми диагноза. Предупреждавам, че нищо не разбирам от написаното по долу. Който е в час и му се занимава моля за малко разяснение - по възможност с думи прости. И така: На настоящето МРТ изследване се установява дискретно проявена дегенеративна трансформация на прешлените от лумбалния отдел на гръбначния стълб с оформяне на ръбни остеофити от апофизите на прешленните тела и ставните фасети, хипертрофия на лигаментарния апарат и купсите на интервертебралните стави. На този фон личи медиален пролапс на пулпозното ядро на диска в сегмента L4-L5, с белези на суб- и транслигаментарна екстеоризация и фрагментация, който стенозира тотално спиналния канал и интервертебралните форамини двустранно симултантно. Находката отговаря на дегенеративна ставна и дискова болест на лумбални отдел на гръбначния стълб и дискогенна стеноза на спиналния канал в сегмента L4-L5.
От всичкото написано разбрах, че нещо се проявява дискретно и тотално запушва ..... О, не! Помагайте!!!!!!!!

Аз също не разбирам всичко,но доколкото са ми познати някои термини,имаш шипове,пролапс на диска (Елпи публикува преди няколко дни едни рисунки,където се вижда какво е пролапс),явно имаш доста тесен вертебрален канал(щом един пролапс го стенозира),но НЯМАШ дискова херния.Ето защо твоята операция започва от 3500 лв.Може би са ти предложили фиксиране на прешлена с пластини(които се залащат) и проблема да си остане на ниво "пролапс".Аз на твое място също щях да откажа операцията и да започна да спортувам.,но при този тесен канал,трябва много да внимаваш.При една протрузия или,не дай си Боже,херния,направо влизаш в операционната.Мисля,че санаториумите също биха ти помогнали.Нямаш ли качени на CD снимките от ЯМР-а да покажеш проблема?

# 452

И питам при тази протрузия само заради пластините ли ще я оперират? Нали щяха да кажат, че ще слагат пластини. Това е консуматив над 100 лв и винаги предупреждават, че се заплаща. Има нещо, дето не разбирам. Ясно е, че Чана не е с толкова голям проблем след като толкова бързо се възтанови. То не може да стане само с добро желания. Но защо ще искат да правят операция? Може би заради принципа "всичко живо под ножа".

# 453

И питам при тази протрузия само заради пластините ли ще я оперират? Нали щяха да кажат, че ще слагат пластини. Това е консуматив над 100 лв и винаги предупреждават, че се заплаща. Има нещо, дето не разбирам. Ясно е, че Чана не е с толкова голям проблем след като толкова бързо се възтанови. То не може да стане само с добро желания. Но защо ще искат да правят операция? Може би заради принципа "всичко живо под ножа".
Не знам Лили,но представи си стеноза само от най-леката форма на нашия проблем (пролапс).Представяш ли си какво ще стане при евентуална протрузия или херния?Чана така и не спомена какво точно са предложили докторите.Може да са споменали пластини.Жалко е,ако наистина има хирурзи,работещи на принципа "всичко под ножа"

# 454

Съжалявам, че не мога да кача снимката от МЯР. Като прегледах качените такива от преди няколоко дни мога с неухота да кажа, че моето *балонче* е значително по-голямо. Освен това,  едва ли хленченето до не знам къде,  би помогнало за бързото оздравяване. Изкарах три адски месеца в страхотни болки прикована на легло. Пареза на левия крак от коляното до кутрето. Вдървено стъпало, невъзможност за стоене на пръсти и пети. Не можех да проходя повече от два метра - затова лежах в кухнята на дивана. Пиша лежах, защото повече от три месеца не знаех какво е това спане. Само предремвах по двайсетина минути на 7-8 часа. Да не говоря за болките в глезена, прасеца, коляното, тазобедрената става и не на последно място кръста. А, забравих за гнусното изтръпване в областта на седалището, ануса и гениталиите. Не знаеш по каква нужда ти се ходи в тоалетната и дали наистина ти се ходи и дали като трътниш няма да напълниш гащите и т.н.т.  Най-големият ми ужас беше когато кихнех или се закашлях. Само човек изпитал поне част от описаното маже да разбере. Но въпреки това .........., както и да е. Да не го удрям на чувства, сълзи и т.н.т. Всичко това съм го хвърлила където живо не минава. Важното е, че вместо да си губя времето с дъра-бъра,  действах. Мислех тези дни да прескоча до невроложката - от края на февруари не сме си контактували, но съпругът рече и отсече: Отслабвай, спортувай и след месец отново Артро стоп.

п.п.
свалените килца се вече 15. Hug Остават още поне 30 за изхвърляне.  Twisted Evil

mitak10 не ми се щеше да изпадам в подробности, но едното мнение беше че е прекалено рисковано с оглед на диагнозата ми ???!!!!, а другото че ако искам някакъв успех ще трябва да си продам апартамента и да търся спасение в чужбина, в частна клиника. Е, в онзи момент ми падна пердето и грабнах живота си в ръце. Махнах лекарствата и продължих напред. Аз си знам през какво минах.

Прегръдки от мен и хайде на обяд - два домата и порченце сиренце.

# 455
Добър апетит Чана! Аз тотално се обърках...В диагнозата ти пише пролапс на диска,а ти направо казваш,че твоето "балонче" е по-голямо от нашите.Аз под "балонче" разбирам херния,както е на моята снимка и на Текс.

# 456
mitak10 за същите две снимки говоря. Спомням си, че когато ми правиха МЯР ренгеноложката (жена в предпенсионна възраст) си позволи да изкоментира моето *балонче*. Каза, че от доста години не е виждала толкова голяма херния и че без операция няма да се размина. А невроложката настояваше за операция по възможност *от днес за вчера*!?!?!?!? Е, сега ми кажи как може да съм тооооолкова злееееееееее и представи си да се възстановявам и тооооооооооолкова бързо?!?!?!?! newsm78

# 457
Добър апетит Чана! Аз тотално се обърках...В диагнозата ти пише пролапс на диска,а ти направо казваш,че твоето "балонче" е по-голямо от нашите.Аз под "балонче" разбирам херния,както е на моята снимка и на Текс.

и моята не ви отстъпва  Crossing Arms  но е протрузия, а не пролапс. Тук изпаднах в шах!

Чана, аз нещо не съм разбрала. Ако наистина е голяма хернията значи се връзва това с операцията и цената. Тук са се коментирали тези цени. А за това, че три месеца си имала болки сега научавам. Браво на теб! Справила си се добре въпреки големите премеждия!
 Аз пък се засрамих  Embarassed казвам си без бой - много се уплаших на продължителността на кризата -3 месеца са доста дълъг период според мен без операция. А ти не се ли притесняваш, че може да имаш проблеми с тоалетната? Винаги това ме е стряскало най-много от всичките негативи на нашата болест.

# 458
OK не зачервявай бузки.  Laughing Всеки сам си знае най-добре болката и само той може да каже как се справя. Странното е, че проблемите с изтръпванито значително намаляха след като спрях Мидокалм-а и Милгама-та. А десетина дни след като почнах упражненията напълно изчезна неразположението. Казаха ми, че основно проблема със задържането се проявявал в неспособността съзнателно да контролирш  физиологичните си нужди. При мен съзнателно всичко е под контрол. Освен това много се притиснявах дали няма да има промени в чувствителността и чувствеността по време на секс. О, всеобхватни небеса!!!!!  Всичко си е наред.  luvbed

Леле какво слънце е на вън. И птички пеят. А аз обикалям в офиса като подивяло зверче. Дали да не обърнем със съпруга по едно джинче, па макар и по никое време?  newsm12

# 459
Де е това  Nature Sunny  grinning039 ... тук е такъв студ след вчерашната убийствена жега,  umbrella та моята приятелка още от снощи взе да се пробужда, а днес взе да ме гризе с нов порив #Crazy smile3514...

# 460
Привет,Чета!!!
Май пропускате в диагнозата на Чана ,че има данни за дискова болест ,което си е ДХ на практика, а МРТ е скенер ,не ЯМР-/ядрено-магнитен резонанс/. Чана ,ако можеш да изнудиш невролога си вземи направление за ЯМР и и направи ЕМГ за проводимоста на нервите едва тогава неврохирурзите имат основания за точна диагноза и....цени,макар че ако не ти слагат имплантанти или гел и нямаш претенции за екип и това не е нужно .Другите работи ,както се вижда си взела в свои ръце и продължавай ,от униние и отчаяние става само по-зле.

# 461
Привет и от мен dzupoНа бланката, която имам пише: Магнитно-резонансна томография. Изследването е направено в Медико-диагностична лаборатория по ядрено магнитно резонансна диагностика - РУСЕВ ЕООД СОФИЯ. Намира се в двора на Окръжна болница. Мисля, че съм направила ЯМР. Освен това имам същите снимки - две на брой, като на всеки лист има по много други малки снимки. Ужас! Звуча като тотален и непоправим лаик. Наистина съм много боса в тази област - медицината. БЛАГОДОРЯ за включванията и желанието да помогнат на всички.  love001

# 462
Точно скенер си е,Чана.Общо взето това наай-много гледат да отпуснат докторите,като гювеч...Скенерът е между 50-80лв платен,а най-евтин ЯМР ,който съм чувал е 160лв шуменския на ОК.Между скенера и ЯМР има огромна разлика ,както е писано неведнъж тук.Дори от ЯМР до ЯМР има доста различия.Ще се повторя, но на запад при съмнения за такава диагноза никой не прави скенер , а не съм сигурен дали въобще правят ...

# 463
Оооо, войводо! Имаме чест да ни удостоиш с внимание! Завърна ли се вече! И как е "приятелката"? Раздуй малко, как изкара и не ти ли беше мъчно за нас Laughing

Привет и от мен dzupoНа бланката, която имам пише: Магнитно-резонансна томография. Изследването е направено в Медико-диагностична лаборатория по ядрено магнитно резонансна диагностика - РУСЕВ ЕООД СОФИЯ.

Няма как на Чана снимката да не е ЯМР - на скенерите не казват "Магнитно-резонансна томография". И не мисля, че неврохирург ще предложи операция без да погледне ЯМР. Или има нещо друго...
А относно цената - шуменския е най-евтин. Има цени дна пъти по-високи и то само за лумбалния отдел.

# 464
Точно скенер си е,Чана.Общо взето това наай-много гледат да отпуснат докторите,като гювеч...Скенерът е между 50-80лв платен,а най-евтин ЯМР ,който съм чувал е 160лв шуменския на ОК.Между скенера и ЯМР има огромна разлика ,както е писано неведнъж тук.Дори от ЯМР до ЯМР има доста различия.Ще се повторя, но на запад при съмнения за такава диагноза никой не прави скенер , а не съм сигурен дали въобще правят ...
dzupo мисля че грешиш.Само си мисля де,но МРТ и ЯМР е едно и също. чана в цял тунел ли беше като ти правиха томографията и пускаха ли ти звуци?

Общи условия

Активация на акаунт