Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 701
  • 1 163
  •   2
Отговори
# 555
И сега разбрахте ли , мили " колеги " по болест "? В съвременната литература няма достатъчно доказателства за ефекта от озонотерапията , тоест дават се пари на вятъра , а резултат - никакъв . Някъде из форума  май се спомена за доцента . Някой има ли преки впечатления от него ? Той каза ,че рецидивите при оперираните хернии се дължат на недоброто почистване на гръбначно- мозъчния канал от херниирания дисков материал . Нямаше време да се включа по тел и да го питам , какъв ефект имат пък срастванията след операция . Пуснаха някакви дядовци само (  моите уважения ) , обаче  докато си кажат въпроса 2-3 пъти и то времето за зрителите свърши  Sad

# 556
Ти ме зарадва, аз точно това мислех да опитам Crazy

# 557
Аз имам впечатления от него, прекарахме 4 часа заедно в операционната. Още чакам положителния ефект от операцията. Дано да го усетя скоро, че вече не издържам.

# 558
Аз имам впечатления от него, прекарахме 4 часа заедно в операционната. Още чакам положителния ефект от операцията. Дано да го усетя скоро, че вече не издържам.

vessib, сподели по-подробно какви са ти проблемите след операцията и какво точно ти правиха. Каква беше операцията и колко ти е голям разреза?

# 559
vessib , пределно ми е ясно ,че на приказки нещата изглеждат прекрасно , до ПРЕКРАСНИЯ  момент , в който се подложиш на операцията ( и са ти прибрали паричките ) , но ефект няма . Именно затова аз не се оперирам , а събирам информация и чакам медицината да напредне достатъчно , та като отида да ме клъцнат , да изляза без моята приятелка дисковата хернийка . Само че , нещата в здравеопазването толкова напредват , та чак пациентите май ще са принудени да си купуват жизнено необходимия им инсулин и моя бивш ОПЛ , дето съдеше здравната каса , защото надвишил направленията в полза на пациентите , сега работи ТОЧНО   в здр. каса , макар и административна работа . Е , като сме си безгръбначни българите , ще ни се случват все такива приятни неща .  #2gunfire Няма да се извинявам за твърде емоционалното ми изявление .

# 560
  • Димитровград
Здравейте на всички,дано сте добре!И аз гледах предаването,но след като Елпи каза че го дават,тъй че и аз не го хванах отначало.Днес съм с поредната болкова криза,и пак съм на флостерон,хотемин свещички плюс този антидепресант който ми предложи Габровски,натъпках се здраво и сега ще чакаме да видим ефекта(ако има такъв)!Проблема при мен е че не получавам траен обезболяващ ефект от медикаментите,свърших и с физиотерапията и сега незнам пак накъде,искам да живея пълноценно и да се грижа за детето си а незнам как да стане това,страх ме е от нова операция,но и ако не я направя може пак да съжалявам,въртя се в омагьосан кръг.Поздрави на всички! Hug

# 561
 bubolina_80 , какъв антидепресант ти изписаха ? Нали знаеш ,че антидепресантите действат след време ? МИло , момиче , къде тая криза те тръшна в това хубаво време ?  Да не си се претоварила нещо ? С теб сме , затова се  дръж Hug

# 562
  • Димитровград
bubolina_80 , какъв антидепресант ти изписаха ? Нали знаеш ,че антидепресантите действат след време ? МИло , момиче , къде тая криза те тръшна в това хубаво време ?  Да не си се претоварила нещо ? С теб сме , затова се  дръж Hug
  Благодаря Елпи,а ина всички останали че сте до мен.Ами про мен болките изобщо не се вляят от времето,има ги постоянно само дето невинаги са толкова силни,изписаха ми амитриптилин,който ми предложи Габровски,сега ще пробвам и с него макар че психиатъра ми каза че той няма как да реши проблема радикално,но какво друго ми остава?

# 563
сподели по-подробно какви са ти проблемите след операцията и какво точно ти правиха. Каква беше операцията и колко ти е голям разреза?

Отстранена е  тази част, която беше навлязла в канала на гръб.мозък, и са ми поставени титанови стабилизатори мужду двата диска ТХ12 Л1, защото дискът между тях беше много сплескан, това представлява 4 титанови винта, дълги по 6 см. Разрезът е около 12 см. Това е било решение на доцента, след като са видели "на живо" какво е положението, иначе имаше първоначална идея да се поставят кейджове, но доцента е решил, че със стабилизаторите е по-добре. Оплакванията ми сега са, че още нямам подвижност в единият крак, имам изтръпване и обтягане в областта на дясната ингвинална гънка, и леко кривене в походката ми на дясно. Също и много бързо се уморявам да ходя, бавно ходя и току десният ми крак се подсича. Докторът изписа волтарен за 20 дни, който доста ме отпуска, защото сутрин съм много скована. В Общи линии, това е.
А, и не са ми искали никакви пари, освен за титановите импланти, които не се поемат от здравната каса.

# 564
  • София
Буболина, дръж се!   Hug
Сигурна съм, че ще намериш правилното решение!

Веси, защо не се регистрираш, така ще можеш да получаваш и лични съобщения.  Hug

# 565
# 566
vessib, твоята операция си е доста сложна. Не можеш да очакваш при толкова манипулации и 12 см разрез да скочиш веднага от леглото. След моята първа операция моята невроложка не можа да повярва, ,че съм отишла до болницата на крак. Тогава ми каза, че при микроскопски и ендоскопски операции възтановяването е много по-кратко от обикновенните, а твоята е с разрез. Тогава тя ми каза, че около 6 месеца е възтановяването след тези операции. А колкото до умората - и аз в началото имах умора. Първите дни не можех сама до банята да стигна, уморявах се като стоя седнала. И кракът ми отказваше на моменти. Вярно, това беше за кратък период от няколко дни, но моята операция е в пъти по-лека от твоята. Така, че кураж! Аз смятам, че трябва да се успокоиш и да стиснеш зъби. Много е важно да си спокойна Това сме го говорили тук. Ако трябва пий антидепресант. Пък и колко време си се държала с болките? Ако този период е месеци като мен не можеш да очакваш нервът веднага да се възтанови.
Ако ти е приятно при нас пиши - всеки от нас е получавал някакво удовлетворение от форума.

Наде, предаването не съм го гледала, но и не се надявам да кажат нещо, което не знаем. Но не си спомням от къде чух, че в Плевен ще правят лазерни операции-дали от форума някой писа, или съм го чула от друго място. Мисля, че трябва да разучим тази вест. Ако наистина има вероятност в Бг да започнат този вид операции ще съм много доволна. Въпреки, че първите ще са много големи смелчации.

# 567
ОК, благодаря за подкрепата. И кратък, и дълъг едновременно е бил периодът преди операцията - 6 месеца.  А от операцията досега - около 40 дни. Да, наистина бързам, ама вече и на мене ми дотегна това влачене, а май и близките ми се поизнервиха, а и детето ме пита- мами, кога ще можеш да тичаш и скачаш като мене?

# 568
Здравейте.От 12.30 днес по програма пак има предаването "Здравословно" по СКАТ,но не знам дали ще е повторение на снощното.

# 569
Няма да е повторение на снощното предаване , защото повторението беше от 01.30 ч. , но както казва Лили , не сме загубили много като не сме го гледали . На мен ми беше интересно онагледаването на операциите - на компютър като слайд шоу . Ама да ги пускат тия филмчета на пациентите преди да ги оперират , за да знаят какво им правят .

Общи условия

Активация на акаунт