Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 522
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 720
Я сега-кой беше от Варна?Интересува ме някакъв център "Веселина"Ако може да проучите нещо за него-лекували с биотокове или нещо подобно.И още-в Бургас, в центъра някаква леля Поли,очукана врата и пишело нещо  от рода на точкова терапия или подобно.Ако имате информация-пишете.Много помагали за проблеми като нашия.

# 721
А мен продължава да си ме боли,дъли защото времето при нас се развали,дъли от нещо друго вече не знам. Rolling EyesАз бях доста време в неплатен отпуск и сега се оказа,че не мога да ползвам НОИ за Павел баня или където и да е. #2gunfireИмам прекъсване на стажа и трябва да работя 6 месеца за да ходя по НОИ.Запазих си за ноември месец пак за Павел баня.Някои ходил ли е в зимните месеци там?Ако да-как е зимата,отоплението и т.н. newsm78И сега едно голямо наздраве-(аз съм на водка),а болките -много им здраве hahaha hahaha

# 722
бижу
Радвам се, че помогнах щото до сега и аз само питах  Wink

# 723
За Павел Баня не се притеснявай,  IMJ. Там винаги е отоплено през зимните месеци.
Аз искам да попитам тези които са със болки само в крака, дали пиете някакви лекарства. Аз от ходене на санаториум и лечение с какво ли не, не спира да ме боли. Незная вече какво да направя. Станаха 4 месеца и докога ще продължава, незная.

Радвам се,че има някои които са добре.

# 724
При мен когато имам болки са зад коляното, но  не пия нищо само ако знам че ще се натоварвам пия диклофенак или ако съм се натоварил вече.
Според мен болките в крака идват от нерва, и трябва да се лекува той, пиеш ли Милгама Н?

# 725
  • София
Lina, макар че съм с болки в ръцете, но то няма значение все е ДХ, след първата криза продължи да ме боли почти постоянно, ту по-силно, ту много слабо около 6 месеца. След това дойде лято и се пооправих, това беше миналата година юни месец и зимата- декември пак се влоших малко за около 2 месеца, но то така е с дисковата херния.....
Продължавам да търся начини на лечение и да се надявам, че ще стабилизирам нещата и ще живея що годе нормално.
Ако това е първата ти криза, лекари са ми казвали, че нещата трябва да тръгнат на оправяне най-късно след 8 до 10 месеца, иначе не е на добре.

# 726
sandrella, аз станах "тесен специалист" по ДХ на лумбалния отдел. Но съм чувала, че всички ДХ на останалите отдели са много по-коварни от лумбалните прешлени. Така, че внимавайте с такива хернии. Там има гръбначен мозък и е много по-сложно.

IMJ, не съм чувала за център Веселина, но ще разпитам и ще пиша. То сега на всеки ъгъл се издига нещо-я МОЛ, я хотел,я център!

Аз пък днес се чувствам добре с промяната на времето. Жалко, че дават дълго време да вали и ще ми развали басейна и разходките. Но след 3 км пеша подкарах велоергометъра. 2 км са дбър старт.
Но  и наздравето не забравям  newsm24

# 727
Пия Милгама Н и от време на време нещо за болките и то много рядко. Това ми е първа криза, а също така и сега рабрах, че имам ДХ на ниво L5-S1.Щях да се побъркам,но вече се поуспокоих малко.  Правя гимнастика и ходя на плуване.
Надявам се да издържа до 8-10 месеца както казваш sandrella. Weary
Приятна вечер на всички и без болки. newsm10

# 728
Нека ви споделя, за да ми олекне.  Tired Малко ми избиха балансите. Embarassed До последно не вярвах, че е това, а камо ли по-лошият вариант. И явно ми дойде в повече. Но аз съм такава, избухвам, прегарям и после всичко се уталожва. След два дни ще съм по-добре, но днес ми беше пиковият момент в осъзнаването на проблема. Сега трябва да се уча на много неща, дано успея. Много е трудно когато около мен са само мъже, за които съм правила всичко, за да е перфектно според моите усещания. С желание и удоволствие, без да се оплаквам. И сега трябва да уча тях как да ми помагат, ако не искат да ме гледат на легло и да е още по-трудно за всички ни.
Поплаках си. Вече съм по-добре.

# 729
  • София
Тишо, привет!
Много са ти добри процедурите според мен и са ти дали максималния брой - 50 като тук се включват и един първичен, и един вторичен преглед. Само едната нагрявка не можах да я разчета - магнит ли е? От снимките се вижда, че условията също са много добри.
Безжичен интернет ли има?

Само да поясня - това с изпращането на докумените по пощата и одобряването им си е приумица на Павел баня, в другите санаториуми резервацията се прави по телефона.

Бижу, не се притеснявай, всички сме минали по тоя път!  Hug
Вярвай ми, по-трудно е да промениш собствените си навици в този случай, отколкото навиците на семейството си, което бързо става съпричастно към проблема. Колкото по-бързо почнеш да се щадиш, толкова по-добре - обясняваш на семеен съвет, че не бива да вдигаш тежко, че чистенето се прави от всички и т.н. Ще видиш, че мъжете ти ще откликнат!  Grinning

# 730
Бижy,и аз съм в същото положение само с мъже.Малко се плаша, но май трябва да се справяме. И аз не вярвах на казаното,че дх е голяма и трябва операция. За сега ще видя как ще се справям, все пак е първа криза. Надявам се да не се наложи операция.

# 731
Бижу,  и аз съм същата - викам, карам се с хората около мене, всички казват, че от половин година съм станала друг човек - сърдит и озъбен. Сигурно е нормално да се променим, като виждаме, че вече не сме ние самите, а болестта говори вместо нас.  Ина близките ни не им е лесно. Понякога си мисля, че те изтърпяват повече, отколкото ние самите. Знам, че някои пият антидепресанти, но хич не ми се иска да стигам дотам, все пак не сме луди, НАЛИ.  А аз понякога даже и стимул за упражненията нямам, просто понякога не виждам смисъл, толкова бавно се подобряват нещата. А и това дъждовно време навън, действа ми потискащо.
Извинете за черното настроение.

КАЖЕТЕ НЕЩО ХУБАВО.

# 732
Бижу,  и аз съм същата - викам, карам се с хората около мене, всички казват, че от половин година съм станала друг човек - сърдит и озъбен. Сигурно е нормално да се променим, като виждаме, че вече не сме ние самите, а болестта говори вместо нас.  Ина близките ни не им е лесно. Понякога си мисля, че те изтърпяват повече, отколкото ние самите. Знам, че някои пият антидепресанти, но хич не ми се иска да стигам дотам, все пак не сме луди, НАЛИ.  А аз понякога даже и стимул за упражненията нямам, просто понякога не виждам смисъл, толкова бавно се подобряват нещата. А и това дъждовно време навън, действа ми потискащо.
Извинете за черното настроение.

КАЖЕТЕ НЕЩО ХУБАВО.

Хубавото е, че след всяко лошо идва хубаво! newsm10  Преди три-четири месеца аз бях на ред с черните мисли. Сега просто сте вие! Ще мине време и вас ще измести някой друг. Момичета, не се отчайвайте, дълги са гадните периоди, но свършват! Ще се оправите, ще свикнете с мисълта за новия живот, че ще и забравите. А любимите хора в къщи най-добре ще ви разберат.
За антидепресантите не съм съгласна с теб, Веси. Нали шокъте голям? Защо да не вземаме антидепресанти? Аз вземам от извесно време и съжалявам, че чак сега се реших. Но разбира се, много слаб. Така ми е по-спокойно.

# 733

Веси, никога не се предавай!
   Трудно е, знам. Особено в началото. Да осъзнаеш какво всъщност ти се случва, да го приемеш и да промениш начина си на живот. Всички вече сме го сторили. Има обаче далеч по- гадни болести от нашата. Големият плюс на дх е, че почти винаги освен кризите, има и дълги периоди на подобрение. В такива моменти цениш здравето си повече от всичко. Чувството на облекчение и липсата на болка тогава е тлкова силно и направо еуфорично, че никой не би могъл да го изпита,без да е прекарал криза.
    Аз, също като ОК, в момента съм в период на голямо облекчение след продължителна криза, която мислех, че този път няма да отшуми. Така че, горе главата!

# 734
  • София
Добро утро!  kaffeetrmker_2

Как сте?

Големият плюс на дх е, че почти винаги освен кризите, има и дълги периоди на подобрение. В такива моменти цениш здравето си повече от всичко. Чувството на облекчение и липсата на болка тогава е тлкова силно и направо еуфорично, че никой не би могъл да го изпита,без да е прекарал криза.

Текс, толкова добре си го казал! Търпение и оптимизъм, при всеки ще има подобрение!
Веси, не подценявай антидепресантите! Не съм съгласна, че ги пият само лудите.
Те имат важно място в това да се помогне на пациента да преодолее по-бързо кризата и
да не хронифицира болката.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт