Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 622
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 750
Тишо, привет!
Много са ти добри процедурите според мен и са ти дали максималния брой - 50 като тук се включват и един първичен, и един вторичен преглед. Само едната нагрявка не можах да я разчета - магнит ли е? От снимките се вижда, че условията също са много добри.
Безжичен интернет ли има?

Само да поясня - това с изпращането на докумените по пощата и одобряването им си е приумица на Павел баня, в другите санаториуми резервацията се прави по телефона.
Здравей!
Радвам се че са ми дали добри процедури, бях малко резервиран от началото към докторите.
Да имам магнит, ултера звук и интерферентен ток.
За Павел Баня сигурно си права, имат много пациенти и си правят каквото искат  #2gunfire
Има интернет зала 1.20лв на час, но аз си  пиша от дома пътувам си всеки ден  Simple Smile

# 751
200.00лв. Какво и за колко дни ????  
За 10 нощувки, 3 пъти ядене  и процедури,
 При положение, че си плащаме данъците и осигоровките мисля, че ни се полага по една почивка в годината.
Според мен платено може да се ходи ако искаш 2 пъти в годината

Спрете да се заяждате за глупости, кой както иска да ходи по санаториуми, важен е резултта и споделянето му тук Naughty

п.п аз си мислех ,че само аз съм изнервени  и се заяждам с всички  Laughing

# 752
Момчета, нали знаете, че като се съберат повече от една жени и става гнездо на оси!
Предлагам наистина да се усмихнем, като слънцето навън newsm53 или поне тук слънцето напече. Яд ме е на времето, обърка ми плановете да ходя на басейн тези дни. А странното е, че през тези дъждовни дни се чувствам добре! Дано да е за добро!

А къде отиде Митака, Марчони и той не се е мяркал, Роси е уморена от абитуриентската, Надето сигурно само чете и не пише, хайде да не изреждам другите. Поне насмигнете във форума, да знаем, че сте добре.

# 753
  • София

Има интернет зала 1.20лв на час, но аз си  пиша от дома пътувам си всеки ден  Simple Smile

На колко км. е, че пътуваш всеки ден?
Моят съвет е да си полягваш след процедурите, а не веднага да тръгваш да пътуваш.  Hug
Организмът е доста уязвим след тези водни процедури и нагревки.

# 754

Моят съвет е да си полягваш след процедурите, а не веднага да тръгваш да пътуваш.  Hug

Софи, сега като пишеш на Тишо си мисля колко си права. Наистина след процедури трябва да ес полягва. А който прави физиотерапия и отива на работа какво си докарва? Наистина трябва да се замисли човек за почивката след процедури.

# 755
  • Варна
Здравейте Hug
От няколко дни ви чета, все още се ориентирам в цялата информация Crazy.
Вече десетина дни съпругът ми е със  силни болки по левия крак(последните дни има лекичко подобрение). Скенерът преди седмица показа начална парамедианна дх -L3-L4, и малка медианна дх - L5-S1 Confused
Болкоуспокояващите не му помагаха особено, и първите 5-4 дни бяха кошмарни. Не е имал никога досега никакви подобни кризи и болки.
Имаме като за начало направление от неврохирурга за физиотерапия, която ще започнем вероятно следващите дни, но все още сме доникъде...
Препоръчаха ни лечение с озон. Някой подлагал ли се е на такова и има ли ефект от него?

# 756
Благодаря, момичета за подкрепата. Не съм искала никого да обидя с тези антидепресанти, просто за себе си не се решавам.

# 757
Няма да пия антидепресанти, не изпитвам нужда. Няма да крещя на близките си, те нямат никаква вина! Както и аз, впрочем. Случило се, но не е болка за умиране. Днес вече съм добре и няма помен от вчерашното лошо настроение. Но всеки човек е различен.
Абе, хора, какво ви става!?! Защо днес всички пишете странни постове?
Кое му е странното на това!?  Rolling Eyes Само написах, че няма да ги правя тези неща, защото вече не ми е толкова криво като вчера и животът си тече по старому. Peace Някой беше писал за антидепресанти и караници по този повод го написах.

Софи, и аз съм на мнение, че тук се пишат бабини девитини #Cussing out Пареза да мине за 6 дни е просто невероятно Stop Дано никой от вас не е повярвал. Такива филми нема!!! smile3513
И това е строго индивидуално. За първи път се схванах точно така като сега, преди 14 години. След това си живях спокойно с единични оплаквания години наред. До 4.05.2009, когато ме връхлетя това, което още лекувам и в момента. И на 4-ти имаше пареза на десния крак, без болка. На 6-ти бях нощна смяна без никакъв проблем, на 7-ми вечерта бях отново много зле, направо за болница. на 9-ти вече бях добре и не ме болеше, усещах само лека скованост в кръста, а при прегледа от невролог нямаше и следа от пареза. Сгъваха ми краката без проблем от легнало по гръб положение в посока към лицето и се учудиха на това, че не изпитвам болка и че въобще могат да ги сгънат до там. Така че правила мисля, че няма. Ето днес вече съм с диагноза медианна херния на L5 и с увреждане на нервите двустранно на L4 и L5, слава на Бога без болки, проблем с движението или нещо подобно(пу-пу, да не се хваля много!). Така, че заключенията и обобщенията са ми малко трудни за възприемане.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 16:44 от Бижy

# 758
Didorani, аз когато си правих лазертерапия, докторката ми каза, че терапията с озон била успешна 50% и май не е за предпочитане. Ако организма не ти приеме течността се изхвърляла и нямало полза. Виждам, че си от Варна това значи, че последната инжекция трябва да ви я направят в София и била много скъпа. И аз доста мислих, но се отказах. Защото това трябвало да се повтаря на 2-3 години.

В Павел Баня също има по 5 процедури на ден и мисля, че са добри. Аз бях там месец април по НОИ за 15 дни и платих по 20 лв.на ден само. Мисля, че ако имаш възможност да отидеш по НОИ защо не. Hug Изписват ти от всички възможни процедури, а ако искаш нещо да си смениш с друго пак става зависи от лекара. doctor
И аз днес малко по бивам, ходих на басейн и се чуствам добре. newsm44

Някой може ли да ми каже, когато имаш болки не силни само в крака може ли да се правят кални апликации? Невролога ме праща сега на Поморие, но там има кал и апликациите са горещи, няма ли да възпалят повече нерва? Rolling Eyes

# 759
  • София
И на 4-ти имаше пареза на десния крак, без болка. На 6-ти бях нощна смяна без никакъв проблем, на 7-ми вечерта бях отново много зле, направо за болница. на 9-ти вече бях добре и не ме болеше, усещах само лека скованост в кръста, а при прегледа от невролог нямаше и следа от пареза. Сгъваха ми краката без проблем от легнало по гръб положение в посока към лицето и се учудиха на това, че не изпитвам болка и че въобще могат да ги сгънат до там. Така че правила мисля, че няма.

Бижу, кой я диагностицира парезата ти на 4-ти? И в какво се изразяваше?
Защото не говорим за невъзможност да се сгъват краката, а за невъзможност, например, да стъпваш на пръсти или на пети. Усещането е че, кракът "хлътва" буквално и нямаш контрол над него.  Hug

# 760
  • София
Някой може ли да ми каже, когато имаш болки не силни само в крака може ли да се правят кални апликации? Невролога ме праща сега на Поморие, но там има кал и апликациите са горещи, няма ли да възпалят повече нерва? Rolling Eyes

По принцип физиотерапия и балнеолечение се правят извън острата фаза.
Да се надяваме, че неврологът ти е преценил правилно, че можеш вече да си правиш кални апликации. Защото действително при възпален нерв не се препоръчват загряващи процедури.
Колко време е минало от началото на кризата ти?  Hug

# 761

Didorani, нядъде в предишните броеве на темата има доста инфо за озонотерапията, като повечето май я отричат. На няколко пъти обаче се споменава, че ефект има главно в начална фаза на дисковите болести. Радващи думички в диагнозата на мъжа ти са "начална" и "малка". Може би си струва да опитате.Екстензиите в Павел баня също помагали в ранен стадий.

Бижу, браво, че се справяш без успокоителни. Засега и аз съм  така, понеже съм голям инат, дори слаби обезболяващи вземам в редки случаи. Но, да не отричаме всички антидепресанти. Тук, в темата си имаме патентовани свои такива. Grinning Предполагам, сещаш се за кои лекарства става дума. Та, в името на доброто настроение, наздраве на всички.

# 762

Тишо, от процедурния ти картон не разбрах колко и какви водни процедури са ти предписали. Те според мен са далеч по-важни от физиотерапията, а до колкото знам, водата в Стрелча е точно за нас. Вижда ми се нещо като подводна лечебна гимнастика и подводен масаж?

# 763

От нас до санаторима е 12км. зависи от карането се стига за 10-15мин.
Единия ден ми свършват в 12:00 и си тръгвам към 14:00 и като се прибера лежа,
другия ден ми свършват в 13:30 лежа до към 15:00 и си тръгвам.  Simple Smile
Знам, че е по добре да си стоя там и да почивам, но имам един малък сладур на 2 месеца и не ми се разделя с него Hug

# 764

Тишо, от процедурния ти картон не разбрах колко и какви водни процедури са ти предписали. Те според мен са далеч по-важни от физиотерапията, а до колкото знам, водата в Стрелча е точно за нас. Вижда ми се нещо като подводна лечебна гимнастика и подводен масаж?

Имам подводна гимнастика и подводен масаж, като се редуват през ден.
Имам и вана 2бр. но аз и съквартиранта ми си ходим на басейна когато ни е кеф, Laughing старя се поне по 2 пъти на ден, да съм в водата за около 20мин защото ми казаха че не добре да се седи дълго вътре.

Общи условия

Активация на акаунт