Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 406
  • 1 163
  •   2
Отговори
# 765
Бижу, кой я диагностицира парезата ти на 4-ти? И в какво се изразяваше?
Защото не говорим за невъзможност да се сгъват краката, а за невъзможност, например, да стъпваш на пръсти или на пети. Усещането е че, кракът "хлътва" буквално и нямаш контрол над него.  Hug
Невроложката я диагностицира. Тази, която ми даде направлението за хоспитализация. Не можех да стъпвам на пети. Дори не подозирах, че не мога.

Бижу, браво, че се справяш без успокоителни. Засега и аз съм  така, понеже съм голям инат, дори слаби обезболяващи вземам в редки случаи. Но, да не отричаме всички антидепресанти. Тук, в темата си имаме патентовани свои такива. Grinning Предполагам, сещаш се за кои лекарства става дума. Та, в името на доброто настроение, наздраве на всички.
Човече, не знам инат ли е или лудост някаква, но аз наистина не разбирам, че това нещо може да ме накара да взимам антидепресанти! Простете ми, но аз съм непоправим оптимист и не се преструвам, за да ви изглеждам интересна. Embarassed Не знам какво трябва да се случи, не дай Боже да разбера, че да посегна към такива хапчета. Ами, че първата закована тема в този форум е най-страшната! Те какво да кажат? Алкохол не пия заради диетата от два месеца, но в името на доброто настроение, наздраве! Grinning newsm24

# 766
Парезите са различни.Аз ходех на пети и на пръсти ,но трудно повдигах крака си и на моменти го провлачвах.А парезата понякога се оправя бързо.Преди години сестра ми се беше схванала и въобще не можеше да движи единия си крак ,но с инжекции се оправи за 4,5 дни.От тогава не е имала сериозен проблем-слава богу.Минаха доста години.
Искам да се извиня,ако съм засегнала някого с постовете.Не мога да кажа,че съм крайно бедна,но се възтановявам след операция и ползването на болнични не е най-доходния момент.Така,че ако съм вземала под носа почивката на някой МОЛЯ да ме извини.Уреждането по нои не е толкова сложно и трудно за всеки който е решил да отиде.Аз за себе си съм преценила,че къпането в джакузи нямаше да ми е от полза.
Ама тези пресмиващи се човечета не ми харесват много много. Hands Clap

# 767
  • София
То и аз не съм сигурна какво точно е пареза, но мисля че в на началото имах такава, защото 2 от пръстите ми на ръката неможеха да държат дори чаша с вода, но отмина за по малко от месец, остана само болката.

# 768
От началото на кризата ми са минали 4 месеца.  Hug

# 769
Мой приятел е с нашата диагноза, но на вратен прешлен. Болките в ръцете му са нетърпими. Проводимостта на нервите на дясната е само 30%. Понякога не може да вдигне дори празна чаша. А кутрето и безименния пръст и на двете ръце, нямат почти никаква сетивност и са побелели. Каза, че го боли повече през нощта. Но не толкова врата, колкото ръцете. Confused казали са му, че операцията на това място е много опасна и докато може да търпи и все пак да си служи с ръцете, е по-добре да не предприема нищо в посока операция.

# 770
  • София
От началото на кризата ми са минали 4 месеца.  Hug

Е, ти си извън острата фаза, мисля, че спокойно можеш да идеш на санаториум.  Hug
Нали не са силни болките и нетърпими?

# 771
Момичета и момчета, минали вече по този път, какво да очаквам след всичките тези хапове, системи и инжекции, които погълнах и ми вляха в различни части на тялото от 5-ти май насам, до ден днешен? Rolling Eyes

# 772
Момичета и момчета, минали вече по този път, какво да очаквам след всичките тези хапове, системи и инжекции, които погълнах и ми вляха в различни части на тялото от 5-ти май насам, до ден днешен? Rolling Eyes

Всичко. Може да имаш бързо и трайно подобрение и с години да не се сетиш за болките (от все сърце ти го желая), може да минат дълги месеци, преди да почувстваш облекчение, или, недай  Боже, да остане хронично. Непредсказуема е нашата.
    Хаповете и инжекциите, както казах, не ги одобрявам, освен ако не се търпи вече от болка.Те са временно обезболяващи и отпускащи нерва, същевременно имат неприятни странични ефекти.Не очаквай излекуване, дори да изпиеш цял фармацефтичен завод. Трябва много пазене- от настинка и течение, особено в областта на хернията; от претоварване и т.н. Упражнения, физиотерапия, балнеолечение-задължително.

# 773
Не очаквай излекуване, дори да изпиеш цял фармацевтичен завод. Трябва много пазене- от настинка и течение, особено в областта на хернията; от претоварване и т.н. Упражнения, физиотерапия, балнеолечение-задължително.
Това, първото, ми е съвсем ясно! Второто (пазенето, най-вече от течение) ми е много сериозен проблем. Винаги търся течение, защото мразя да ми е топло. Embarassed Спя между два отворени прозореца и врата за разкош ooooh! Климатика в работата през лятото е на 18-19о. Претоварване... преди година сглобих почти сама, с помощта на един от синовете ми новата ни секция и спалня, + трикрилен гардероб и спалня на приятелката ми през септември(за един ден, че беше спешно!)... Местенето на мебели у дома, закачане на пердета, миене на прозорци, катерене по стълбата за какво ли не... кой друг ще го направи най-добре, ако не аз? Mr. Green Сега започвам с физиотерапията и мисля да направя първото си балнеолечение в живота. А при положение, че съпругът ми е треньор по плуване и имам цял басейн на разположение, съм за убиване, защото последно съм влизала да плувам сигурно през март, ако не и по-рано. Embarassed Embarassed

# 774
sophsan ,
влагодаря ти за отговора. Не са ми силни болките, само ми е трудно да стоя седнала.
Ще помисля какво да направя за Поморие. Тук до мен също има кал на морето и може би лятото ще си правя кални бани на море, а после ще видим.
Току що се върнах от басейн и се чуствам добре, дано да е така целия ден.Joy
Приятен ден на всички! newsm68

# 775
  • Gotse Delchev, Blagoevgrad, Bulgaria
Здравейте. Включвам се отново в темата. Във Велинград отидох с кризата си. Глупаво постъпих, че бях за 10 дни по НОИ, а не 15. На ден имах по 4 процедури - подводна гимнастика, ултразвук с Неокс, екстензициална терапия и ДТС- бягаща вълна. Получих страшна реакция, но си я издържах като мазохистка. В краен случай пия Аулин, тъй като всички там антидепресанти не ми действат на болката. Страх ме е да пия обезболяващи, защото си съм втълпила, че няма да усетя, ако отново получа пареза на крака.
Бижу, аз също проявявах героизъм да си местя мебелите в къщи, но сега по принуда си гледам и непрекъснато давам съвети, което изнервя всички останали. В момента съм се амбицирала и няма да се оставя на болката, нито пък ще чакам да мине кризата просто ей така.

# 776
Бижу, аз също проявявах героизъм да си местя мебелите в къщи, но сега по принуда си гледам и непрекъснато давам съвети, което изнервя всички останали.
yes Синовете ми са много внимателни, а съпругът ми даже прекалено! За сега...  Crazy Laughing С героизмът бях до тук!

Искам да ви питам: братовчедка ми е със същата диагноза, дискове херния на L4-L5, но със силни болки в гърба и десния крак, които болки в крака са стигнали до петата. От ХХ-та поликлиника са я пратили на скенер, установена е диагноза и всичко, но не са и приложили никакво лечение! Т.е. дали са и някакви хапчета, но нищо подобно като инжекции или вливания с Манитол. Болки в кръста и гърба няма, но кракът продължава да я боли много. Личната и лекарка имала наглостта да и каже, че нов талон за специалист щяла да и даде след 6 месеца, защото много талони и бала дала откакто са и открили проблема. ooooh! #2gunfire
И тя не знае къде и при кого да отиде, защото болките и продължават и явно лечението е неадекватно. От 1.07 като започне смятана на Личните лекари и това ще направи, но до тогава...?

# 777
Бижy ,
аз от 4 месеца имам болки само в десния крак и въпреки всички лечения които съм чула да правя няма минаване. Някъде тук четох дори, че ако е за първи път може и 8-10 месеца да продължи.  Sad Малко се стреснах, но сега освен гимнастика, плуване и пия Милгама Н друго не правя. Чакам си и търпя болките, особено като съм на работа, защото не мога да стоя на стола. Надявам се братовчедката ти да намери някакво решение. Но аз за сега само чакам някой ден да ми мине.
Бижу, аз също проявявах героизъм да си местя мебелите в къщи, но сега по принуда си гледам и непрекъснато давам съвети, което изнервя всички останали.
yes Синовете ми са много внимателни, а съпругът ми даже прекалено! За сега...  Crazy Laughing С героизмът бях до тук!

И моите синове ми помагат, но те и двамата са студенти и по рядко се прибират,разчитам само на съпруга си. Трябва по някакъв начин да се справяме.  newsm10

# 778
Привет на всички Hug,
чета ви през няколко дни, нямам време да пиша, отдала съм се на други приоритети.
Аз съм добре, за сега взаимно се спогаждаме с "приятелката", използвам  хубавото време, радвам се на живота.

Преди време говорехте за килограмите, до къде стигнахте?
Аз се заинатих с този Пилатес  и след 6 месеца , че и повече се оказа , че на килограми не съм мръднала /58-60кг. , висока съм 1,60/, но пък съм свалила сантиметри от всякъде, стават ми дрехи, когато бях 53-54кг.

Поздрави  bouquet    cheers   

# 779
Привет на всички Hug,
чета ви през няколко дни, нямам време да пиша, отдала съм се на други приоритети.
Аз съм добре, за сега взаимно се спогаждаме с "приятелката", използвам  хубавото време, радвам се на живота.

Фей, радвам се, че писа и че си добре! Пиши по-често, нищо, че няма проблеми, които да споделиш. По-добре е да си споделяме хубавите новини. А темата с килограмите не сме спирали да коментираме, това е нещо много важно за всички нас, но болеста ни работи против свалянето на килограми. Аз забелязах, че в момента не съм качила всъщност свалените 12 кила, а само 6, но на вид изглеждам даже качила 15, а не 12. За съжаление продължителния период залежаване се е отразил негативно на мускулатурата и съм по-отпусната даже от периода след раждането. Това ме нерви и ката осе погледна в банския и ми се плаче! Weary smile3518

Общи условия

Активация на акаунт