Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 020
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 780
Излизахме с приятели на разходка, и Тази вечер излизахме с приятели на разходка и седнахме в едно заведение, те да пият по бира, аз вода Laughing и ми направи впечатление, че от седенето на дървената пейка в не особено удобно положение, кръста ми се напрегна доста. Нямаше болка, но усещах мястото особено. Confused Взех да се замислям, дали като спра вливанията, инжекциите и хаповете, няма да се възобнови всичко!? Sad

# 781
  • Бургас
Фей, какъв пилатес практикуваш, у дома или ходиш някъде, ако е у дома прати на лични малко повече инфо. Аз не мога да намеря подходящо място в Бургас където да ходя на пилатес, а много ми се иска.
Аз правих една 5 дневна диета преди 2 седнмици. Свалих 4 килограма от които за две седмици си върнах един. От утре смятам да направя още един или два цикъла за да сваля до 65 килца. Пожелайте ми успех.  newsm10

Една приятелка ми каза, има една телевизия Фиеста ТВ на която има много предавания с йога и пилатес, намерих из интернет инфо за нея обаче на нашия кабелен оператор не я намирам и съм много нещастна.
Ето линка http://www.fiestatv.tv/, който я има може да практикува и йога и пилатес.
Ако някои ми каже как мога да я гледам и да правя упражненията след като я няма на нашия кабел, ще бъда много  благодарна.

А за тези които придържат креватите в момента. Не се отчайвайте и не се предавайте аз изкарах почти 4 месеца в кревата, много бях отчаяна и много сълзи изплаках, но сега гледам да съм далеч от кревата и да се движа колкото се може повече. И ще направя всичко което е по силите ми за да не се връщам в него по този начин.

И едни късно наздраве  cheers аз от както се стопли времето съм на антидепресант от хмел.  newsm53

# 782
Хора какво да правя ???  newsm78  

При мене е Леко по сложно  2 Дискови Хернии ...

1.При изследване на ниво L3-L4 се установява медианна и парамедианна дискова протрузия , компримираща предната стена на дуралния сак
2.При изследване на ниво L4-L5 се установява Парамедианна и ЛЕВОСТРАННА дисковава херния, заемаща ЛЕВИЯ режесус и оказваща компресия върху коренчетата и дурелния сак.
3.При изследване на ниво L5-S1 се установява Парамедианна и ДЕСНОСТРАННА  дискова херния оказваща компресия  сърху коренчетата и дуралния сак.

Та така на 21 години съм с 2 дискови хернии ... хем отляво ... хем отдясно ... за по симетрично ... Изследването Май месец 2009г. в часна клиника Свети Панталеймон ... при доктор Наташа Тотева ... тя каза че трябва да се оперирам . Майка ми работи във 2ра градска ( счетоводителка ) и оттам техните специалисти категорично казаха че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОПЕРИРАМ . Аз лично несмея ... защото са ми казвали че операцията ако не е успешна може да остана на инвалиден стол ( което незнам дали е вярно ) болките са постоянно ( Немога да седя на 1 място - на стол  ... така боли ) ... и силни и слаби ... та ако може да споделите какво да правя ... и да се подлагам ли на тази операция ... колко време ще трае операцията ... после колко време е въстановяването ( ако операцията е успешна ) ... Каде е най-добре да си я направя ...  

Благодаря предварително

# 783
  • Бургас
Доста добре си се подредил Ненормалников. От кога са ти оплакванията. Операцията не е толклова страшна, възстановяването е много индивидуално. Аз се възстановявях 4-5 месеца, но бях доста зле преди операцията. Сега си ходя на работа, върша си всичко от ежедневието, е не мога да кажа че съм като нова ама не съм и в леглото.

# 784
Еми август месец работех в Автоморга и обръщахме купета на коли мъкнехме двигатели ... и някаде от септември/октомври осетих как почва да ме боли ... От ноември до преди 2 седмици постоянно болка и то не малка ( но не и болка за умиране ) но немога да седя като хората и седя на кръста ! сега преди 2 седмици ми биха 8 инжекции и некФи хапчета ми даваха и болката за някаде 1 седмица спря и са пак се появи ... но не е както преди по рядко ме болеше до днеска ... даже днеска на 2пъти така ме заболяваше че чак ми причерняваше пред очите ... а въстановяването 4-5 месеца какво ще рече това ??? колко време няма да мога да ходя ( или такивата )

# 785
  • Бургас
На практика не можеш да ходиш около 24 часа след операцията. След това те вдигат и започваш да да си ходиш само че те боли там където са те оперирали и трябва да лежиш поне един месец през повечето време. След това трябва да се пазиш. Аз имах изтръпване и пареза на двата крака отзад и затова се възстанових бавно, ти имаш ли изтръпвания и парези.

# 786
Перези нищо не ми говори ... изтръпване нямам ... а 1 месец ще забравят да лежа само .... Боли неболи ... няма да лежа ...

# 787
  • Бургас
Според мен трябва малко да се успокоиш и да приемеш факта, че с тези "приятелки" с които си се сдобил живота ти вече няма да бъде същия. Независимо дали ще се оперираш или ще се лекуваш консервативно (т.е с лекарства и физиотерапия) няма да можеш да се натоварваш, както до сега. Ако имаш търпение зачети по назад в темата и предишните теми и ще разбереш, че трябва да успокоиш топката и да приемеш факта и да разбереш, че шега с гръбнака не бива.

# 788
Момичета, ще обясните ли моля, защо е толкова важно да отслабваме при проблем с херния - предполягам от медицинска гледна точка, така ли. Аз в никакъв случай не съм слон - 1.68/65 кг съм. А и доста от мене се прибра /особено по ханша/ от само себе си, не съм полагала усилия, предполагам че е от силното напрежение по време на движения. Та, кажете, това необходимо отслабване ли е , за да почвам и аз.

# 789
Щом смяташ ,че нямаш проблеми с теглото защо ти е да отслабваш.Аз не съм много дебела ,но за себе си съм решила,че е добре да поддържам поне сегашните си кг.

# 790
nenormalnikov, успокой топката малко. Никой не ти е казал да лежиш. Все още не си опериран, пък и може да не се наложи. Но щом 4 месеца си с болки как смяташ да изкараш следващите 4 месеца? Не се ли замисляш, че този период е доста дълъг за да се инатиш. Щом болките ти не са те накарали да лежиш значи не си чак толкова зле, но аз лично те съветвам да направиш ЯМР ако не си направил вече и да отидеш при някой друг невролог и неврохирург. Второ Роси те посъветва да спазваш стриктно някои правила за да запазиш нещата на това ниво. И трето ако искаш да научиш много от нещата поизчети назад темата и ще ти светне за какво става въпрос.

Веси, когато си с 10 кила по-малко краката и кръкта са натоварени много по-малко.

# 791
  • sofia
МОля ви за мнения по ето тази тема  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401913.0

# 792
...От 1.07 като започне смятана на Личните лекари и това ще направи, но до тогава...?
Не започна ли от днес смяната им?

А къде отиде Митака, Марчони и той не се е мяркал...

Аз точно се бях зарадвал на подобреното си състояние, и пак се тръшнах Banghead Нали цялата седмица беше ту дъждовна, ту слънчева и спрях да карам колелото, на плуване не съм ходил скоро, поне всеки ден си правя гимнастиката. В събота беше доста студено, а аз излезнах набързо и не бях облечен подходящо... Още на обяд ме пресече както си го знам всяка година, без сецване, без да вдигам тежко, просто като простине кръста и ме сковава от болка. Странно ми е, че въпреки стандартната болка от неотминалата криза в десния крак, се добави болката в кръста, като я локализирам леко в ляво newsm78. Не знам дали има нещо общо с протрузията която имам на горното ниво, но другата болка и състоянието са ми същите. Започнах веднага да пия по 2 невробекса и по 1 противовъзпалително, като за сега спря да става по-лошо.

Ако толкова лесно се провокира проблем направо ми идва да се гръмна (шегувам се). Знам, че ако "всичко е наред" ще ми мине до седмица две, но наистина ме кара да се замисля какво всъщност става?! Да не би години наред да съм страдал от протрузията, а ДХ да съм получил между другото, и сега я чакам да си отмине...
Неведоми са пътищата...

# 793
...От 1.07 като започне смятана на Личните лекари и това ще направи, но до тогава...?
Не започна ли от днес смяната им?
Ами не знам! Rolling Eyes Може и така да е. Логично е този месец да се сменяват и второто полугодие, започващо от 1-ви юли, да си с нов лекар, ако решиш да го смениш. Както и от 1-ви декемви за първото полугодие. Благодаря, че ми обърна внимание, защото с моя неправилен съвет, щеше да си остане със същия лекар братовчедка ми! Hug

# 794
Nujdaya se ot uprajneniya  podhodyashti za moya sluchai.Nyako znae li kakav e reda za Otdelenieto po fizioterapia i rehabilitaciya kam MA-baza 1 Nevrolodichna klinika Sofiya

Общи условия

Активация на акаунт