Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 171
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 795
Nujdaya se ot uprajneniya  podhodyashti za moya sluchai.Nyako znae li kakav e reda za Otdelenieto po fizioterapia i rehabilitaciya kam MA-baza 1 Nevrolodichna klinika Sofiya
а какъв е твоят случай ?
за ДХ са подходящи тези с плъзгача  премести до долу, че от началото няма нищо

http://www.compass-bg.net/gimnastika/

# 796

Марчони, при мен много често болката си мени както характера, така и локацията. Дълги години ме болеше само кръста, от известно време и крака. Започнах да си мисля, че съм се сдобил с поне още една херния, или, че съм разместил нещо по прешлените. От резонанса, който правих наскоро, се оказа, че всичко си е постарому. Това, че и твоята болка се мени и, че примерно хернията ти е повече вдясно, пък те боли вдясно, мисля, че е често срещано и е нормално. Просто болката се движи и измества по нервите.
    Хич не се учудвам, че застиване на кръста ти е провокирало криза.Това е най-честата причина и при мен. Сега вече много се пазя и почти винаги (особено, когато е хладно, когато съм изложен на течение и др.), нося колан. Върши работа дори обикновен ластичен от аптеките. Той не предпазва от натоварване, но държи топло.Скорошно оправяне!

# 797
Върши работа дори обикновен ластичен от аптеките. Той не предпазва от натоварване, но държи топло.
Текс, не се ли изпотяваш на кръста от ластичен колан? На мен като ми е топло, ми текат вадички по гърба и всичко се събира на кръста. Close ако дрехата или бельото ми е от изкуствена материя, си е направо мокро на това място. И моите проблеми идват най-вече от изстиване. А и всесъм с боси крака... От април до октомври, ако сложа чорапи, направо се задушавам! Crazy Но всичките тези капризи ми се връщат вече. Confused

# 798

Тeзи масовите ластични колани, които ги има във всяка аптека, обикновено са памучни и не се изпотяваш много, попиват. Имам един с ламели, който изглежда по- тънък, с него се потя повече. Освен това нося колан, когато е студено, или съм изложен продължително време на течение, климатик, или вятър. Лятото рядко ползвам, но когато излизам вечер и съм съвсем леко облечен, обикновено слагам.
    За краката нямам никакви проблеми, вкъщи ходя бос през цялата година, джапам понякога бос и в снега ей така, за кеф, не ми се отразява на кръста.

# 799
  • sofia
някой правил ли си е ендоскопска операция на дискови хернии?
къде и при кого?
каква е разликата във възстановяането?

# 800
някой правил ли си е ендоскопска операция на дискови хернии?
къде и при кого?
каква е разликата във възстановяането?
Чух днес за това. Май не се прави у нас. Белега от разреза е колкото монета от пет стотинки! Сменяли сплескание диск с титаниев. Не знам дали е вярно, просто така ми беше обяснено. Операциите се правели доста сполучливо в Германия. Възстановяването е пълно и ставаш два дни след операцията.

ПП. А някой чул ли е за озоновия метод на Д-р Верга, които имал над 95% успеваемост при лечението на дискова херния, прилага ли се някъде у нас и има ли някой, който се е лекувал по този метод? Отзиви?

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 22:20 от Бижy

# 801
tishoo, az sam sas vazpalenie sled operaciya na DH-spondilodisceit 0,3 do 5 %se sluchva/pisala sam za tova/ i pravih tezi uprajneniya 20 dni m.mai ,kraka mi stana po podvijen,no zapochna da me boli v edna tochka otpred korema i gi spryah .

# 802
И мен ме заболя корема от дясно в една точка, след като ги правих няколко дена, няма страшно това е разтегнат мускул, спри да ги правиш за ден-два и ще ти мине Wink.
След това продължи да ги правиш но ги изпълнявай много бавно без резки движения.

# 803
  • sofia
За озона.......Прави се от Мазнейков доста отдавна ,но пове4ето са недоволни.Озоновата терапия е забранена в Германия.Тов аго знам от германски лекари по повод въпросните проблеми.Не бих рискувала и не го препоръ4вам!!!!!!

Ендоскопски операции правят от около 2-3 год.,но само на лумбална област .Работата е там,4е не знам къде то4но и кой е сигурния лекар.

В Германия правят(правих консултация по въпроса с лекар от една клиника ) тн.метод с лазерна терапия,но правят не пове4е от два диска наведнъж.Струва около 3 000 Е ,една седмица престой там и резултатите са доста добри.Но с лазер още никой не работи тук.

Шийна област още никой не работи с лазер или ендоскоп,режат здраво през шията Rolling Eyes

# 804
За озона.......Прави се от Мазнейков .......
Това е достатъчно! Hug Точно този, благодаря! Naughty Напоследък си спретнаха страшна "реклама"... Mr. Green

Успокоение е може би, че проблемът ми е в лумбалната област! Моят приятел, който споменах по назад, обаче е с проблем на вратен (или се казва шиен?) прешлен и вече става нетърпимо при него! Confused

# 805
Хора ... предималко като си се расхождах под дъжда пеша ... кракът ( левия ) почна да ми се подкосява ... възможно ли е да е от 2те дископатий ??? и ако е от тях на какво се дължи подкосяването ... преомора, натоварване или от каквото там др може ? newsm78

# 806
  • sofia
За озона.......Прави се от Мазнейков .......
Това е достатъчно! Hug Точно този, благодаря! Naughty Напоследък си спретнаха страшна "реклама"... Mr. Green

Успокоение е може би, че проблемът ми е в лумбалната област! Моят приятел, който споменах по назад, обаче е с проблем на вратен (или се казва шиен?) прешлен и вече става нетърпимо при него! Confused

не искам да зву4а много компетентна,но се занимавам с решаването на тези си проблеми пове4е от година.Проверила съм по4ти вси4ки възможности и за това знам за Мазнейков Rolling EyesНе го коментирам,ясно защо Twisted EvilКОлегите му също не са о4аровани от резултатите после  Sick

В Германия съм попроу4ила нещата,но искам алтернатива за БГ .

Както казва мой колега Кинезитерапевт:"аз ако съм на твое място докато не запо4на да се вла4а на операция не отивам".Мисълта ми е .........кръста ако не в болка и напрежение,не засяга нерви-не се оперирайте.
За шията е друго,там е деликатно ,незнам какви са оплакванията на приятеля ти,но е рискова област и пак операцията е краен вариант.МНого е трудно решението да се подложиш на операция на врата,особено ако има стеноза на лумбалния канал,ако е засегнат гръбн.мозък.Но........е опасно и да се живее така и да 4акаш да с е влошиш,да внимаваш как се движиш и какъв е режима  ти на живот.

искам да намеря верния екип от неврохирузи в БГ ,които да поемат риска с такива тежки операции.В Германия съм ги намерила ,но за операция на врата парите са убийствени Shocked
Бижу,ако на приятеля ти диска не е направил стеноза и няма шипове нека се въздържа от операции там PraynigРоскови са,моооого.

# 807
  • София
Хора ... предималко като си се расхождах под дъжда пеша ... кракът ( левия ) почна да ми се подкосява ... възможно ли е да е от 2те дископатий ??? и ако е от тях на какво се дължи подкосяването ... преомора, натоварване или от каквото там др може ? newsm78

За съжаление е напълно възможно да е от дисковите хернии.  Confused
Пробвай дали можеш да ходиш на пръсти и на пети.

# 808
  • sofia

За съжаление е напълно възможно да е от дисковите хернии.  Confused
Пробвай дали можеш да ходиш на пръсти и на пети.

другото е да клекнеш 20ина пъти PeaceПодпри се някъде и клякай Rolling Eyes

но аз да си дойда на мойто Mr. GreenКъде в Бг ендоскопски оперции на лумбална област и отзиви за д-р Габровски младши(Пирогов ) Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 23:26 от lavender

# 809
Бижу,ако на приятеля ти диска не е направил стеноза и няма шипове нека се въздържа от операции там PraynigРоскови са,моооого.
Не знам подробности(т.е. не съм му гледала резултатите от томографията и ЕМГ), но по цели нощи не спи от болки и в двете ръце, и ми е много мъчно, че нищо не му помага! Това да живееш в постоянна болка е нетърпимо! Sad  В Пирогов го консултираха преди няколко месеца и му казаха, да не се решава на операция докато може да търпи. А иначе му препоръчаха, ако се стигне до операция, да му я направи Д-р Емил Кръстев, неврохирург пак от Пирогов.

Писах на имейла на този доктор във Варна, за който открих в нета, че прилага озонотерапията, ей така за информация. Да видим какво ще ми отговори. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт