Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 608
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 900
Какво наздраве Роси,аз спя по това време.Ама виж ме сутрин колко съм ранобудна. Grinning

# 901
Пепка,никого не искам да кастря,и разбира се всеки има право на мнение ,просто исках да имаш впредвид това, което Роси по-горе  е  писала. Обзалагам се ,че на част от оперираните трудното възстановяване и продължаващите ,макар и по-слаби болки са вследствие и на позакъсняла операция.....но това си е само едно мое мнение...
Ако мога да се върна във времето на първата си херния и знам това ,което сега ,бих се оперирал немедлено...Някой ден ,като ми дойде музата може да споделя пространно мнението си по ДХ и леченията-НЕАНГАЖИРАЩО-както пиша в края на всеки пост.
ОК , кръста и крака са долу-горе по добре ,но и при мен ,както при Елпи, нещата вървят май нагоре.Имам постоянна /търпима/ болка в гърба и врата  с осезаеми предпоставки за зверски схващания ,които засега успявам да предовратя в последния момент/знаете, те колко са болезнени/. Гръбначния стълб е много важен "възел" от човешкия организъм и като му се наруши геометрията на долните нива,вероятноста да се деформират и горните е достатъчно голяма.....това ,хич не ми харесва....
Ако съм засегнал някого ,моля да бъда извинен  friendship

# 902
ОК , кръста и крака са долу-горе по добре ,но и при мен ,както при Елпи, нещата вървят май нагоре.Имам постоянна /търпима/ болка в гърба и врата  с осезаеми предпоставки за зверски схващания ,които засега успявам да предовратя в последния момент/знаете, те колко са болезнени/. Гръбначния стълб е много важен "възел" от човешкия организъм и като му се наруши геометрията на долните нива,вероятноста да се деформират и горните е достатъчно голяма.....това ,хич не ми харесва....
Ако съм засегнал някого ,моля да бъда извинен  friendship

Скъпи мои съфорумци, плашите ме! И ти, Дзупо, и Надето говорите за неща, които до сега не сме коментирали. От къде накъде пък сега ще има Надето хернии нагоре ooooh! Не вярвам! Stop
По този повод да споделя нещо, което е и мнението на Дзупо. Когато бях с най-силните болки ходих при едно момче мануален терапевт. Той ми обясни нещо, което е супер логично и го приемам като истина. Когато някое звено от скелета на човека се промени от него продължава промяната на съседните звена по скелета. Той ми каза, че при мен е имало тръвма на глезена на млади години на десния крак и е вървяло нагоре по крака и стигнало до кръста. И ето ти херниите. Та стигам до момента с прешлените нагоре. При промяна на походката, а то е факт при всички с ДХ, се променя положението на всички прешлени. И при мен имаше болка в гърба нагоре, но аз си мислех, че е от изкарана накрак пневмония. В момента след операцията и малко преди нея получих болки в здравия крак и на кръста от здравата страна на диска с ДХ. Това беше една от причините да се реша на операция. След операцията по малко всеки ден болките в гърба отшумяха, вече не ме боли силно и другата болка в ляво от хернията. Извинете ме, че ви досадих с моите разсъждения, но ги смятам за верни и се съобразявам с тази теория и в момента. Така, че според мен не е задължително да имаме ДХ навсякъде, където ни боли, просто трябва да се съобразим с факта, че прешлените са част от целия скелет и едно нарушение се отразява навсякъде по гръбнака. А болката може да е и мускулна според мен.
Колкото до "кастренето" - никой от нас няма да се подведе по категоричните мнения насъфорумците. Когато съм вземала решение не съм се сещала кой какво е казал. Нашата болест има толкова варианти, колкото хора са болни от нея. Но наистина е хубаво да споделяме мнение без да сме толкова настоятелни и категорични.
Приятна неделя пожелавам на всички и приятна разходка до урните  bg

# 903
 smile3525добро утро разбира се че сте прави аз също бях с насрочен ден за операция.нашите доктори от бургас могат да обеззверят хората.аз например ходих при др.Недев попитах го дали има и други начини на лечение освен оперативно,тои ми каза че има1001 начина но аз съм спешно за операция и понейе тои бил в отпуск ми заговори дирецтно за пари и че не искал вече агнета че му бил пълен вече фризера newsm78 newsm78.в павел баня наистина помагат аз бях 10 дни слагаха ме на екстензия и имах облекчение .а имаше едно момче което като отидох возеха в инвалидна количка и то беше с дискова, последните дни тръгна да ходи на дискотека не си правя маитап беше оште леко изкривено но вървеше.но там е много трудно да се вреди човек аз чаках 3 месеца.   желая на всички приятен ден  Hug

# 904
Лили , имам вродена слабост на съединителната тъкан и съм предразположена към такива проблеми . 2003- та имах само шипове на C3 , C4 и C5 , но поради тази вродена слабост и в комбинация с това ,че ми се налага често да чета , от тази зима започнах да усещам дискомфорт и слабост в ръцете до болка по скалата от едно до 5 , две , при носене на някакаъв багаж . НЕ е казано ,че и вие трябва да получите подобни проблеми . Хубавото при мен засега е ,че нямам данни за компресия на гр. мозък , но ако се получи , ще се оперирам ,че гръбначно - мозъчния канал на ниво шия е по - тесен и компресиите там са чести и неприятни .

Айде всички към урните  Hug

# 905
Това с екстензиите ,хич не ми харесва.Колкото и пъти да съм посетила лекар,все ми казва прави всичко освен екстензии и наместване.
По настояване на лкк подадох документи за телк.Оказа се ,че нашето заболяване е отпаднало от заболяванията за които се дава проценти.Така,че ако някой е решил да прави нещо такова,да поразучи как стоят нещата.Прогнозата на нашите доктори е ,че два месеца след операция си годен за труд.Аз бях използвала максимума болнични по съвета на неврохирурга.
Става много странно?Операцията е крайна мярка след което си годен на 100%.Така излиза,че операцията е безобидна и не толкова рискова,щом след нея работоспособноста не е намалена. newsm78
Обаче се изкефих на прегледа който ми направиха.Така не бяха ме преглеждали от години.докторката заключи"колегите са си свършили чудесно работата" baby_neutral

# 906
Нещо май не мога да се оправя с форума. РОСИ, писах ти за докторите в Бургас къде съм ходила и какво са ми казали, но не го виждам тук изписано. Изобщо получила ли си нещо от мен ?

# 907
Чудесно АХА... Радвам се за теб ! дай боже всеки опериран това да чува !

# 908
Привет дисковаци! newsm47
Аз се завърнах от санаториума ремонтирана и освежена - засега newsm44, надявам се за по-дълго... Praynig
Ще се включа по-късно да споделя и да ви прочета, че гледам не сте скучали докато ме нямаше smile3521

# 909
Ще съм напълно спокойна когато видя контролния ямр.
Врата ми така е схванат,че чак гърлото ме боли.Нещо настинах ли не знам,ама ми опъва чак малкия пръст на ръката.И на шията имам някакъв проблем,но не смея да мисля какъв. smile3518

# 910
Това с екстензиите ,хич не ми харесва.Колкото и пъти да съм посетила лекар,все ми казва прави всичко освен екстензии и наместване.

И аз мисля, че щом си оперирана не трябва да се прави екстензия. До колкото знам я препоръчват на неоперирани.

# 911
Малко масаж с профенид-гел и гимнастика ще оправят шията Thinking. И въпросче - ЯМР явно не облъчва, щом се прави често ?

# 912
  wania , дори електрическите крушки и контактите облъчват , а медицинските изследвания - рентген , ЯМР , КАт - също . Но когато е нужно се правят и по- начесто .
Използвайте "Дийп Релийф " за мазане - вече съм го писала , ама ще се повторя . И да не забравяте найлончето .

аha , ако работата ти е свързана със седяща поза продължително време , много е възможно да има нещо , но пък може да са безобидни шипове . От тях оплакванията също не са много леки - препоръчвам ти да си смениш възглавницата с анатомична , ако спиш на някоя от ония меките  със силикон или дунапрен . Отначало може да ти  е малко трудно да свикнеш , но при мен помогна - вече не ставам със схванат врат . Даже препоръчват и възглавници тип цилиндър , които се слагат повече под тила и също намаляват оплакванията .

# 913
Уж възглавницата ми е хубава.Купих я миналата година по повод на болки във врата и ръката.Сега като се мръдна малко по рязко и ме резва близо до главата.Започнах да се стягам и сега ще се схвана повече.

# 914
aha   , това е от схващането на мускулатурата . Ако много те притеснява можеш да пийнеш следвашите 3 -4  дни "МОвалис " и  " Фламексин " ( или някое друго обезболяващо , лично аз пия "Ефералган " от 1 грам , разтворимите таблетки и веднага ми минава каквото и да ме боли ; една дофторица ми каза  да пия не Парацетамол и други там измислени , ами точно "Ефералган " , защото е оригинален и действа ) . Същото важи за "МОвалис " и турския му вариант "Мелбек " . Баба ми започна да пие "МОвалис " заради болки от коксартроза и само след 2 дена спря да я боли . Иначе и бяха изписали " Мелбек " . ПОвтарям се , но бих искала да ти помогна със съвет  Hug

Аз казвам вече "наздраве " със студена бирка  newsm24 newsm24 newsm24

Общи условия

Активация на акаунт