Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 223
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 975
Ако някой ми каже как да кача снимка от диска тука във форума, с удоволствие ще покажа някои от моите. Програмата, която отваря диска, е DICOM.

# 976
Интересно ми е да видя,снимка след операция.Ако някой може, да качи такава.

# 977
Ако някой ми каже как да кача снимка от диска тука във форума, с удоволствие ще покажа някои от моите. Програмата, която отваря диска, е DICOM.

качи ги в  snimka.bg и прати линка

следващата седмица ще правя ЯМР- разрешиха ми по ЗК -  и ще се опитам да изпратя. Между другото, Аха, моят постван ЯМР на ниво л5-с1 се вижда след операция.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374780

# 978
aha
може ли да кажеш къде си прави операцията и добре ли си след нея? Имам предвит колко вреве мина и имаш ли болки.

# 979
OK

виждам. че и ти си правила операция може ли да кажеш нещо по въпроса?

# 980
OK

виждам. че и ти си правила операция може ли да кажеш нещо по въпроса?

Лина, аз съм правила две операции. Не ми се ще да започвам отначало за това се върни около 20-ти февруари и прочети постовете ми.

# 981
И аз нямам против да се ползват мненията ми, стига да има нещо полезно  Mr. Green
Аз от вторник спрях противовъзпалителните и започнах пак да карам колело. Отново се чувствам добре и усещам как кризата отминава.

# 982
здравейте, всички !
от скоро ви чета, защото от скоро съм в отбора на гръбначните. притеснена съм по обясними причини.някой ще ми каже ли впечатления от проф.габровски? той бе категоричен за операция ( поставяне на титаниеви пластини ) и май повече наблегна на цената за консумативи- около 6-7 хиляди лева, без дори да ми направи преглед, гледа само снимките.не била спешна но до септември трябвало да се направи.такааа...после при проф.Бусарски, "от него по нагоре няма "- така ми казаха чакащите пред кабинета.видя ми снимката, скенера, направи ми преглед, навеждах се напред назад, на ляво надясно, ходих на пръсти на пети..отдели ми доста внимание, задаваше ми въпроси икатегорично каза, че не съм за операция. ако във времето не се появят оплаквания, след 12 месеца контрола с ЯМР.
камък ми падна, но притеснението за оперция, дължащо се намнението на другия професор,  пак си го имам.
ще се радвам, ако споделите мнения с мен ...
хубав ден на всички !

# 983

Ваня, можеш ли да качиш данните от разчитането на  ЯМР, за да се ориентираме каква диагноза са ти поставили точно.Титаниевите пластини се налагат най-често, когато има приплъзване на прешлени. Мисля, че беше спондилолистеза. Не казвам, че във форума сме толкова компетентни, че да коментираме, или оборваме мненията на гореспоменатите професори, но все пак сме доста препатили, а освен това, има и медицински лица.
     Относно Бусарски. Аз ходих на консултация при сина му, който е млад неврохирург. Историята ми е много сходна с твоята. Според снимката и почти всички лекари, съм за операция, едва ли не, незабавна. Бусарски младши ме прегледа обстойно, разпита ме за симптомите и реши, че не е толкова спешно и наложително, защото по-важно било не колко е голяма хернията и колко зле изглежда, а какво точно притиска и как това се отразява на начина на живот. Разни неврохирурзи, разни идеали...

# 984

Бижу, много добра идея!
Успях да намеря снимки, качени от Текс и Митака. Някой друг беше ли качвал снимки?
Ако някой иска да систематизира информация за видовете операции?

Софи, снимки бяха качили още Бижу и ОК, дококолкото си спомням.
   Може освен видовете операции, да систематизираме и видовете и вариантите на лечение без операция,като разни там озонотерапии, лазер, иглотерапия физиотерапия и рехабилитация, балнеолечение, физически упражнения, хомеопатия. Добре би било, ако по някакъв начин включим мнения на хора, претърпели определен вид операция, или друг вид лечение- да разкажат как им е подействало.
    Можем да си направим списък на балнеосанаториумите, от които повечето от нас са доволни (сещам се вече за десетина такива), а също и негативен такъв. Примерно:Павел Баня-правят........ процедури;битови условия........;ефект от лечението, според някои съфорумници....... . Ще бъде по-полезно, отколкото сухата листа от сайта на НОИ. Ако се върнем назад във форума, ще видим много питания от типа "къде ще ми препоръчате да отида на санаториум?"
    Имам телефоните на няколко от ней-титулованите неврохирурзи в БГ, ако искате, можем да дадем и тях.

# 985
Sophsan, правиха ми кална вана и вибромасажен стол през ден, всеки ден луга, гимнастика, хидромасажна вана и ток - това е, но резултатът е чудотворен.Колкото до условията бяха добри за 10лв. на ден. Иначе в др. бази е по-конфортно и по-скъпо, но и нямаше места, а аз съм доволна от СБР "Бургаски минерални бани". Живот и здраве догодина пак бих отишла! newsm10

# 986
Ок,колко време чака за разрешение и само от неврохирург ли имаше консултация?На мен невролога ще ми подава документите и май без консултация на неврохирург няма да ме одобрят.
Колкото до консултацията с Бусарски.Там почти не дават съвет директно "за операция"Обикновенно те чакат да решиш сам,какво да правиш.Ако прецениш,че зорът ти е голям-лягаш.

# 987
 Текс, в Бс  след рентгена ми направиха само скенер .

Ето го и скенера:
топограма:листеза 1-2-ра степен и редукция във височината на дискалното пространство в този сегмент, деформирани дискални ламини.
Сканирани нива:
Л3-Л4 не се проектират дискални протузии, ортотопичен ход на невралните радикули
Л4-л5 остеолиза на вертебралните дъги, обуславяща листезата в този сегмент релативна дискова протузия, доминираща десностранно: спинална стеноза : стенози на невралните форамени, по-изявена десностранно.
Л5 S1 не се проектират дискални протузии, ортопичен ход на невралните радикули, малки остеофити от ръбовете на аартикуларните фасети.

Това е. Проф.Бусарски ме прегледа и разпита обстойно.Бивша спортистка съм.не знам кога се е получило това.просто поисках рентген заради болежките в кръста и от там се започна всичко.ще се радвам да коментирате.

# 988
  • Бургас
Софи, пиши и мен в списъка.

За тези които ще се обадят пишете ми на лични да ви дам телефон на който може да ми се обадите.

Веси, защо си полудяла на тема някакво допълнително лечение. Много те боли или имаш някакъв дискомфорт. Наблегни на упражнения и малко физиотерапия. Аз така се оправих след операцията.

Аз имам резонанс от преди операцията, от 3 дена след операцията и от 6 месеца след операцията. За съжаление само на втория резонанс имам диск. Мога да се пробвам да снимам от преди операцията и да пусна и това от диска.

Ваня, щом нито единия нито другия са ти казали утре да влизаш и да лягаш под ножа, значи нещата не са чак толкова зле. Може би просто Габровски си оставя работа за есента  newsm78

# 989

Веси, защо си полудяла на тема някакво допълнително лечение. Много те боли или имаш някакъв дискомфорт. Наблегни на упражнения и малко физиотерапия. Аз така се оправих след операцията.

Не някакъв, а голям дискомфорт в краката си имам, ходя като спънат кон, не мога и дълго да ходя, едва качвам и слизам по стълби. За съжаление физиотерапия не ми е позволена заради метала в гърба ми, само упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт